Ларедутска машина за хляб !!!

• 31 243
  • 314
  •   1
Отговори
# 210
Ами в началото на страницата (11) съм споделила какво правя. А на Сън трябва да се поровя да я видя. А искам да намеря и козунак как да направя обаче с брашно., че се затрудних с готовата козуначена смес...нещо не я намирам в магазините.

# 211
  • София
За тази рецепта става дума.

1 с.л. олио
200 мл хладка вода (отделете 2 с.л. от нея за маята)
400 г бяло брашно тип 500 (това количество важи само за обикновеното бяло брашно!)
5 г сол
10 г мая (жива)
2 г захар

Последователността на добавяне не продуктите е точно тази, като при маята слага захарта и отделената вода. Размива я добре и я излива дупка в брашното в противоположния ъгъл на този, в който е сложил солта.
След като извадите хлебчето, оставете го за 20 мин. да се охлади преди да го нарежете.  Peace

# 212
 Hug мерси , спести ми ровенето Simple Smile ще пробвам, само да се сетя да си взема жива мая като пазарувам...
А за козунак да се сещаш?

# 213
  • София
Правих веднъж опит за козунак, неуспешен.  Confused

# 214
............
Sun,много ли ще е нахално от моя страна ако те накарам да ми измериш според твоята рецепта една ч. чаша брашно да речем на колко мерителни чашки от машината се равнява, е вече започвам да си мисля, че и пропорциите не мога да нагодя като хората. 

Аз, да ти кажа честно, всеки път с различни чаши меря - каквато хвана, понякога и с мерителната - и ми се получават всеки път.  newsm78 Напоследък нещо не си ползвам ситото с мерките.

# 215
Здравейте, имам машината от началото на лятото, обаче и на мен в началото много не ми се получаваха нещата, най-главното беше, че все си мислих, че трябва да става и по-голямо хлебче. В резултат от което и аз имам два хляба размазани по реотаните, освен, че чистенето е трудно, в тая ситуация, и миризмата е ужасна и бавно се измирисва къщата.
Сън, много ми е интересно как така с 400гр брашно ти се получават нещата, днес направих козунак, ползвах дадената от теб рецепта, която между в впрочем я има и на самото брашно, то и ти май беше споменала за това де. ТА какво да ви кажа, понеже нямам кантарче и сложих три мерителни чашки от комплекта, като това го смятам за 400 гр, обаче за малко и пак щеше да протече тестото, в един момент го видях, че е надигнало капака, та отидох и го понамачках малко, че иначе щеше да излезе. Още не се опекъл съвсем, но е почти готов, ще го снимам после и ща кажа как е на вкус. Според мен много е важно тестото да стане на хубава топка, и да се спазват съвсем точно пропорциите. Довечера ще пробвам тестото за пица.

# 216
  • Sofia
Той и моя козунак на фасон го докара, но като го разрязах и си беше сплескан и тикляв от вътре.
После кажи как е твоя.  Grinning
А на Sun рецептите и се получават защото мери на око, аз до този извод стигнах.  Grinning

# 217
Ще ми кажете ли , моля, какво е това "козуначено тесто". Не мога да го намеря в маркетите да му се не знае...  Sad

# 218
  • Sofia
Ще ми кажете ли , моля, какво е това "козуначено тесто". Не мога да го намеря в маркетите да му се не знае...  Sad
Aз само в Пикадили го намерих, но да ти кажа не е голява загуба и да не го откриеш, май по-добре по някоя рецепта сама да си направиш козуначена смес.
Една приятелка си бърка само тестото за козунаците в машината, а си ги пече във фурната, страхотни и стават, но нейната машина е от големите.

# 219
Здравейте, момичета  Grinning

И аз съм се загледала по тези машинки в ЛаРедут. Харесах си ето тези
http://www.laredoute.fr/vente-machine-a-pain-500-a-750-g-eureka- … tegoryid=22912077
http://www.laredoute.fr/vente-machine-a-pain-750-a-900-g-eureka. … tegoryid=22912077
Какво ще кажете, дали са добри  newsm78
Или ще ми препоръчате друга  Rolling Eyes

А за коя машина става въпрос в първия пост?

Hug

# 220
  • София
За марката нищо не мога да кажа, но цената е изгодна.  Peace

На мен хлебчето на Сън ми се получава винаги, аз меря с една купа, на която е разграфен грамаж и милилитри.  Wink
А видях в Кауфланд (в рекламната листовка) такова сито с мерки/гр., но нямам време да ида да си го взема.

# 221
 Така след като го понатиснах моя козунак, понеже беше тръгнал да излиза от машината, пак се получи, беше много вкусен, но с по-малко смес щеше е по-добре, така не му остана място да се надуе още. Сложих две пакетчета мая. И тестото за пица стана много хубаво. Сега зимата смятам да не спира машинката. Аз на око като слагах съставките, тогава ми излизаха хлебчетата и падаха върху реотана, иначе с оригиналната рецепта ми се получава хляба. Козунака го снимах, сега остава да го кача в нета  Wink

# 222
  • Sofia
krasykm06, аз ще чакам да качиш снимките на нарязания козунак и да напишеш като на първолак какво точно сложи в купанката, съставка след съставка, че да ти се получи ако е удобно.
Аз като най-големия лузър тук, никога нищо не ми се получава с тази машина.  Crossing Arms

# 223
Ей сега ще се пробвам да сложа снимки, но на парчетата нещо не можах да докарам снимките, много силна дойде светкавицата май.
http://i150.photobucket.com/albums/s111/krasykm06/ALIM0327.jpg
http://i150.photobucket.com/albums/s111/krasykm06/ALIM0332.jpg

Иначе сложих три мерителни чашки пресята готова козуначна смес, обаче водата (130мл топла), я сложих най-отдолу, после брашното, маргарина 40гр, аз сложил 1с.л. и половина и 2 пакетчета суха мая. Но нали ви казвам просто на магия го хванах точно преди да излезе от контейнерчето и имаше възможност още да се надуе, ако имаше място, та ще трябва следващия път да намаля дозата.

Забравих да напиша, че стафидите ги сложих когато машината запиука, а в началото сложи една ванилия и настъргана кора от лимон.

Последна редакция: чт, 13 ное 2008, 12:48 от krasykm06

# 224
  • Sofia
Ми приказно изглежда!  Grinning
Хайде сега и рецептата  Mr. Green
Моя си беше чисто суров от вътре.  Sick

Общи условия

Активация на акаунт