Ларедутска машина за хляб !!!

• 31 249
  • 314
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Ама вие сте направо супер ! А Сън е направо Властелинката на Ларедутската машина за хляб   bouquet
Аз нямах никакво време за моята машинка и я бях изоставила ,ама имам много да наваксвам...Козунакът изглежда много вкусен.  chef

# 226
krasykm06, страхотен козунак!  Hug А тестото ти е излязло не заради брашното - маята ти е много.  Peace

..........
А на Sun рецептите и се получават защото мери на око, аз до този извод стигнах.  Grinning

Joy Може и така да е. Но пък мъжът ми винаги си мери точно с разграфеното сито и на кантарчето и му се получава също всеки път чудесно хлебче.  Grinning

# 227
Sun, всеки ден те споменавам с добро  Hug
Едно хлебче от мен - то е модификация на това на половинката на Sun:
200 гр. брашно Грахам
200 гр. бяло брашно
200 мл вода
5 мл олио
10 гр. мая
2 гр захар
5 гр сол
на дългата програма, става супер   bouquet

Последна редакция: вт, 25 ное 2008, 18:23 от Смин

# 228
  • Sofia
Понеже krasykm06 беше така любезна да ми даде рецептата, а аз се спотайвам от тогава и то не за друго ами защото пак оплесках нещата. Тестото беше втасало до реотаните, аз естествено не съм го видяла усетих чак като замириса на пърленка, уж намалих количествата не знам защо така се получи.
Моята машина ме мрази, до този извод стигнах аз, скрила съм я в шкафа сега да си починем една от друга, че имаме нужда определено.
Ако може през това време не пускайте рецепти, че се изкушавам, благодаря!  Mr. Green

# 229
Е, Валерия, ти направо си "голяма късметлийка", съжалявам, че така се е получило. Дано като я оставиш да размисли да й дойде акъла та другия път да ти се получат нещата.
Sun, мислиш ли, че с едно пакетче мая по-добре ще стане, от тогава не съм пробвала  newsm78

# 230
krasykm06, опитай с 10 г жива мая.  Peace А ако нямаш, за сухата дори 1 цяло пакетче ми се струва много. Но пробвай. Аз използвам основно жива мая (кубчета).

# 231
  • Варна
Брей, тази тема съм я пропуснала! ooooh!

Ето и от мен една рецепта за хляб:
Първо слагам масло на око, около една ч. л., после сипвам 100 мл. мляко и 50 мл. вода. Следват 250 гр. брашно, една щипка захар, сол (от мерителната лъжичка към машината - по-малката част заравнена), жива мая (1/5 от кубчето), разтворена в съвсем малко вода, една лъжица Rama Creme Bonjour или топено сирене, сурови тиквени или слънчогледови семки и сусам (на око). Правя го на основната програма и става супер. Довечера ще сложа и снимки. Peace

# 232
  • Sofia
Брей, тази тема съм я пропуснала! ooooh!

Ето и от мен една рецепта за хляб:
Първо слагам масло на око, около една ч. л., после сипвам 100 мл. мляко и 50 мл. вода. Следват 250 гр. брашно, една щипка захар, сол (от мерителната лъжичка към машината - по-малката част заравнена), жива мая (1/5 от кубчето), разтворена в съвсем малко вода, една лъжица Rama Creme Bonjour или топено сирене, сурови тиквени или слънчогледови семки и сусам (на око). Правя го на основната програма и става супер. Довечера ще сложа и снимки. Peace
Ще чакам снимките и ще извадя машината  Mr. Green, тази рецепта звучи като да ми хареса определено.  Grinning
Хайде и няколко бързи въпроса.  Laughing
Маслото разтопено ли е и това на око дай го в шепи да речем, една-две?! А маята не е ли много малко до тук всяка рецепта е с повече мая?
Иначе съм ентусиаст не може да ми се отрече, но нищо пък не ми се получава.  Crazy

# 233
Valeria , направо си те представих как ходиш близо три часа, потърквайки ръчички и баейки на метално-пластмасовото чудовище  Rolling Eyes и накрая един и същи номер.... съчувствам искрено , но  ентусиазма непременно ще доведе до успех!  smile3521 , ако ли не пропъди машинката на накоя комшийка да пробва, може пък нистина уреда да е бъгав.

# 234
  • Варна
Eто ги и снимките:
http://i82.photobucket.com/albums/j265/chockolina/Razni%20snimki/kartichki001.jpg
http://i82.photobucket.com/albums/j265/chockolina/Razni%20snimki/kartichki002.jpg

Маслото не е разтопено, направо от хладилника, отрязвам с чаена лъжичка едно парченце, колкото да я напълни.
Маята не е малко, може би защото е жива, а не суха (от нея слагам половин пакетче) - както виждаш, достатъчно е бухнало хлебчето, дори се опря леко в капака. Аз пък се чудих на всички рецепти с 400 гр. брашно, дето са публикувани тук - не става ли много?! newsm78

Всичко слагам още отначало, не чакам до изпискването.

Провай, много е лесно, дала съм точни пропорции - всичко правя с мерителните чашка и лъжичка от машината. Peace

# 235
  • Sofia
Valeria , направо си те представих как ходиш близо три часа, потърквайки ръчички и баейки на метално-пластмасовото чудовище  Rolling Eyes и накрая един и същи номер....
Направо си ме обрисува, само забрави лигите които точа 3 часа от миризмата, че и не само аз ами цялото домочадие, детето последния път ме пита този хляб пак ли е от онези гадните.  Mr. Green

Хляба ти изглежда като купешки, наистина ще го пробвам щом толкова е бухнал значи маята не му е малко.  Grinning
Много мерси за рецептата   bouquet, пак се изкуших и пак подновявам опитите.

За статистиката само да кажа, че досега с машината само кекс успях да направя що годе читав, но детето отказва да го топи в манджата.  Laughing

# 236
chockolina, много ти е хубав хляба Peace!
 Моята машина не е Ларедутска, ама ви следя и вас. Така че, Valeria, заповядай и ти в другата /май не съм те засичала там newsm78/ тема за машина за хляб. Може да намериш своята сполучлива рецепта, кой знае Peace.

# 237
chockolina, страхотно хлебче!  Hug  bouquet И рецептата звучи толкова примамливо, вкусно... мммм. Ще я пробвам задължително.

# 238
  • гр. Пловдив
Извинете, че нахълтвам в темичката, но може ли линк към тази машина, за да я видя. Благодаря за съдействието предварително!   bouquet

# 239
zwetellina, няма я в сайта. Поръчва се с референтен номер и код.  Peace Ето снимки: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=269150&pid=7220186
На първа страница в темата за кодовете на ЛаРедут е обяснено как точно се поръва: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=333884.0

Общи условия

Активация на акаунт