Проектирай, ремонтирай!

• 61 208
  • 650
  •   1
Отговори
# 180
Много се радвам, че темата върви, мацки! Прекрасни проекти! Нямах много време напоследък да се включвам, но пък с удоволствие ви казвам, че вече имам размерите и направих едно примерно проектче за разположението на мебелите в спалнята...  Не мога да сложа точно гардероба и спалнята, които съм избрала, нито точно този паркет за това всички ще ви покажа отделно.
Това е паркета http://media.snimka.bg/0626/007507655-big.jpg
Тук е спалнята http://media.snimka.bg/0626/007507651-big.jpg
Тук гардероба http://media.snimka.bg/0626/007507646-big.jpg виждат се и нощните шкафчета.
А така си представям разположението http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=7507700
Стаята е квадратна - 3,50м. на 3,50м. Комина е 0,60м. на 0,40м. Прозореца е точно по средата има по 1м. от двете му страни. Нямам точния размер на леглото, за матрак 164х188 пишеше, че е. Гардероба е дълбок 55см. 2,10. висок и 2м. дълъг.
Чакам коментари и съвети... в такава малка стая едва ли имам много възможности. Много се зарадвах на сравнително ниската цена на леглото и гардероба, а пък и се влюбих в тях направо Simple Smile Като премеря и начертая кухнята веднага ще се похваля Simple Smile Избрала съм и нея, шкафовете ще са 2м. но като взема останалите размери на помещението ще направя ещо един такъв аматьорски проект.  Hug

# 181
BubolecheMeche Моята спалня също е с размери 3,50 м на 3,50 м само дето вратата е на стената срещу прозореца. Преди да направим ремонта леглото и гардероба бяха разположени както ти си ги направила на проекта.  Мястото което остава между гардероба и спалнята беше много малко, само колкото да минеш и стаята изглеждаше много малка. Някъде в началото на темата съм показвала проекта (кото вече е осъществен) , може да го видиш. Трябва да ти кажа, че при новото разположение стаята е доста по - просторна, а срещу леглото имаме и скрин.

Все пак ти си решаваш как да изглежда спалнята ти, но пробвай да направиш и друго подреждане на мебелите, за да видиш как ще изглежда.

# 182
BubolecheMeche, мисля, че това е добър вариант, само че е добре да кажеш и какво разстояние остава за минаване между гардероба и спалнята, че не мога да се ориентирам. Гледах и спалнята на beru6ka, но при тях решаващо и добре според мен е това, че вратата им е срещу прозорците и най-вече липсата на комин. Ако гардероба се сложи на стената до комина, няма ад може да се отваря вратата добре. Много ми харесва и спалнта и гардероба и паркета. Мисля, че ще стане много добре  Peace

# 183
BubolecheMeche, мисля, че това е добър вариант, само че е добре да кажеш и какво разстояние остава за минаване между гардероба и спалнята, че не мога да се ориентирам. Гледах и спалнята на beru6ka, но при тях решаващо и добре според мен е това, че вратата им е срещу прозорците и най-вече липсата на комин. Ако гардероба се сложи на стената до комина, няма ад може да се отваря вратата добре. Много ми харесва и спалнта и гардероба и паркета. Мисля, че ще стане много добре  Peace

Според мен ще може да се отваря съвсем нормално, защото комина е 60 см + 200 см гардероба = 260 см, а стаята е 350 см - значи остават 90 см. А крилата на вратите не са повече от 90 см. Но сега като се замисля май няма да е много добре като влезеш в стаята да се сблъскаш веднага с гардероба.

Джиджа по мойте сметки между леглото и гардероба ще остане 1 м, но нека BubolecheMeche да каже така ли е?

# 184
Здравейте, мацки!
Така е да, 1 м. остава и по мои сметки. В къщата на баба и дядо, къде брат ми живее пък всички спални са по-големи от холовете.. да ви кажа аз лично не намирам нищо хубаво в огромното помещение с 1 легло и 1 гардероб, та си ми харесва такава спретната и схлупена Simple Smile
 Иначе врата я мерихме с касата, ако не се лъжа и е точно 0,75м., а гардероба е дълбок 0,55м. така че ще си се отваря нормално.
И така също не е зле.. прави сте Simple Smile http://media.snimka.bg/0631/007516691-big.jpg
Остава само да го обсъдя с мъжа ми, но той за всичко вика "Аз претенции нямам, ти си ги реди както искаш" и само си се усмихва  Mr. Green

# 185
Уф, заплес съм голям  ooooh! В главата ми незнам защо се въртеше, че стената е 3м  newsm78 И сега като видях...Ми 3.50 ако е, ще е супер точно така гардероба, а и няма да се минава постоянно през него и някак ще е в страни  Party
BubolecheMeche, в последствие може да си сложите на стената срещу спалнята я ТВ, я ти тоалетка или нещо друго  Simple Smile

# 186
Много мразя тоалетки честно казано Wink А пък мислех гардероба да е точно така в ляво от врата, за да може живот и здраве (дано по-скоро) да може да сложиме детско креватче до комина... За да ни е хем до леглото, хем да не е точно детето под прозореца. Simple Smile
А за цветовете да си кажа... Много исках черно бяла стая, но пък мебелите не са точно черно-бели. Та си мислех зада леглото да се сложат тапети, но само колкото е ширината на леглото (нещо като табла все едно има, но до тавана). Тапетите ги исках на черен фон бели флрални или фигурални мотиви. И по един тапетен фриз горе на стената точно до тавана да обикаля цялата стая, а самата тя да си бяла. Но като избрах тия мебели си мисля за ... някакви кремави стени, ванилия ли как се казва, а тапетите да са пак такива, но бяло и тъмно кафяво... Дано сте ме разбрали. Приемам идеи и за всякакви други цветове дето да се вържат с тия мебели  Hug Много искаме всичко да ни е пъстро и светло... затова съм измислила толкова малко тъмни цветове в спалнята пък и е достатъчно малка, че да я "сбивам" с тъмните тапети по всички стени.

# 187
Най-после открих темата ви, момичета.  Peace

# 188
  • София
я да побутна малко темата ...
Кажете от къде да си сваля Про100

# 189
я да побутна малко темата ...
Кажете от къде да си сваля Про100

И аз това търся, но да не е демо, защото демото не запаметява.  Confused

# 190
Ние сме с Pro100 (кракната), мисля от download.bg я изтеглихме, но все пак довечера ще питам пак мъж ми. Но във всеки случай би трябвало да я има в DC++ кракната  Peace

# 191
Момичета, как ги правите тези хубави проекти?
Моят стана много грозен- мивката стърчи във въздуха, не мога да направя снадката на плотовете, абе грозна работа, не намирам, къде има имитации на вратички, направо  #Crazy
Мислех да го пусна тук да го обсъдим, ама направо ме е срам. Blush

# 192
Моят стана много грозен- мивката стърчи във въздуха, не мога да направя снадката на плотовете, абе грозна работа, не намирам, къде има имитации на вратички, направо  #Crazy

Можеш да опиташ с Google SketchUp - добро безплатно софтуерче точно за такива цели. Ето и линк http://sketchup.google.com

# 193
С риск да прозвуча малко нахално - някой би ли се навил да ми направи едно проектче за баня + wC, ако му дам размерите на банята? Нещо не се справям.

# 194

Можеш да опиташ с Google SketchUp - добро безплатно софтуерче точно за такива цели. Ето и линк http://sketchup.google.com
Това програма за проектиране ли е? Аз се пробвах на Ално, но нещо не мога да направя всичко, кето искам.

Общи условия

Активация на акаунт