Има ли мами в Австралия?

• 42 836
  • 294
  •   1
Отговори
# 120
rikk, понеже споменаваш шоколади, теста не ти ли го правиха след 12 часа без ядене и пиене?
Сега се замислих. На теб защо изобщо са ти го правили този тест??? Моите кръвни изследвания бяха показали повишена захар и затова ме пратиха на глюкозния тест.

Аз 12 часа ако не ям и не пия, ставам много (по-)зла Simple Smile Ям най-много 4 часа, обикновено на 3 Simple Smile Освен когато спя, ама то е не повече от 7 часа и първата ми работа е да ида да закусвам. Демек аз съм си като един бебчо също  Laughing Mr. Green

Иначе тестът си е от стандартните изследвания, и нямаше указание за неядене и непиене, освен във времето от изпиването на напитката до вземането на кръв... Това за шоколадите беше преувеличение разбира се, макар че на практика почти всичко, освен вода и мазнина и преотеин (в неголеми количества) се отразява на кръвната захар...

Абе както и да е, днес е нов ден, не съм на работа, гугутките гукат, наспах се, избирам си дрешки за бебчо, купихме си кола и ми е много добре  newsm44

# 121

Абе както и да е, днес е нов ден, не съм на работа, гугутките гукат, наспах се, избирам си дрешки за бебчо, купихме си кола и ми е много добре  newsm44

Казваш... "Здравей, живот!"  Mr. Green
Да ви е честито возилото и само безаварийно да си го карате! Да ви закара на хубави места с незабравими спомени!

Голям кеф с бебешките дрешки, нали?  Grinning Като гледам какви хубави неща има по магазините, чак ми се приисква още едно... Ама пусто да бях поне малко по-млада.. Sad Sunglasses

# 122
nomadka, хубави идеи имаш, но не знам дали са реализуеми. В смисъл, не съм сигурна дали е позволено изнасянето на такъв вид материал. А може и да няма проблем да се изнесат две пръчки. Първо трябва да се провери дали е позволено и после вече някой да ти ги донесе (след като ги намери, де).  Около Мелбърн има доста винарни (предимно италиянци и французи), които произвеждат собствени марки вина. Понякога ходим да се разходим там. Много е красиво, а и лозята ми дават едно някак си европейско усещане. Мога да попитам за въпросните сортове, но не мога да обещая кога. Ще проверя и в градинския център през уикенда.
Между другото, сега набързо направих един сърч за Шираз (Shiraz) и Совиньон (Sauvignon). Има много информация, включително за условията, които са благоприятни за отглеждането им и за винопроизводствотот в Австралия.
Ми за сега оставам в очакване и първична благодарност.   bouquet
Относно материалите за ограмотяване имам запаметени сума ти страници недочетени, но интересът и притеснението ми е по-скоро в самата климатизация на подобен посадъчен материал. Практика както се казва му е майката на знанието.  Laughing
Признавам си с огромен срам, но до момента не съм излизала нийде зад граница. Даже до Охридското езеро...   Embarassed Та не съм наясно как стоят пазарните им устройства и закони. Тука, ако помните, има пролет и есен по пазарите разни земеделци дето продават подобен посадъчен материал и на който му се занимава може да стане и овощар и лозар с 20лв. в джоба дори.  Laughing Да не споменавам за размяната на пръчки по съседско родниско му. Но аз имам желание да си завъдя, след година две, някакви по-квалитетни лози.

# 123
Гуги е на 8 години и е иър ту. Направо страшен късмет за него  Grinning дойдохме в края на третия срок и сега завършва вече втори клас. А да ви се похваля и работа си намерих, постоянна и държавна. Мен ме устройва, защото ще се занимавам с търгове, а аз това и в БГ правех, а и се надявам като понатрупам опид да мога да се прехвърля в бизнеса, че къща трябва да се купува  Mr. Green. А Mr. Green до сега само си мързелувах в къщи и направо вече ми омръзна. Сега ще се разнообразявам с търчане до центъра и с уреждане кой да ми гледа детето. но както казах тук много си помагат та все ще има някоя навита мама. Мъжът ми чака лиценз и сега работи в магазин. Като цяло съм доволна и щастлива тук, мисля че в предишен живот съм била ози.

# 124
nomadka, утре ще ходя до градинския център и ще погледна. Виждала съм да продават лози, вкоренени с листа. Не си спомням през кой сезон е било. Теб обаче едва ли ще те устройва такова растение. А за пръчки, трябва директно при някой лозар да се иде. За пренасянето до БГ въпросът все още си остава.

Баща ми е лозар и винар от много години. Като беше тук го водих по лозята да види как отглеждат грозде. Чуди се и се мае как режели лозята, пък как не се връзвали, колко високо са издигнати главините, как не се пръскат, как ги поливат с пръскачки като нашите паркове в жега от 40с!!! Та мисълта ми е, че ако си решила само да експериментираш докато улучиш как се отглеждат, сигурно ще ти трябват пръчки от поне един декар лозе  Mr. Green Wink

Gugy, честито за новата работа!!! А мъжът ти с какво се занимава, че му трябва лиценз?
Браво на детенцето!!! Езика тук ли го учи или от БГ знаеше? Сега срам, не срам и друго да питам: Гуги от кое име идва?

# 125
Хе хе, Гуги идва от гукането му, но пък и се връзва някак с Георги, така че това ни устройва. Уф уморена съм днес от изи гоинг лайфа - ходих на плаж, на тенис и на какво ли още не, искам да започна работа, да да си почина  Mr. Green

# 126
Благодарско за пожеланията по случай Рождения ден на моето слънчево момченце!  Hug
Мили, ще се постараем да изпълним и "батковското желание"  Mr. Green
Да дам от чет за деня:
При нас купона беше невероятен. Сутринта дадох на Томи подаръка от баба и дядо от БГ - часовник. Той си се изкефи много. След малко, като по поръчка, куриер ни донесе колет от сестра ми. Изпратих го на училище ухилен и много горд. В ланчбокса му бях сложила картичка за РД от мен и татко му. Много се изненадал и зарадвал, като го отворил да се хранят  Heart Eyes Grinning Всички деца много се впечатлили и чели на глас заедно посланието  Hug Имат нова директорка на училището, която отскоро пък въвела традиция да следи рождените дни на децата и да им връчва и тя поздравителна картичка, подписана от нея, но от името на цялото училище, де  bowuu Пак голяма радост.
Моята шефка ми беше разрешила още отдавна на този ден да работя до 2ч само. В 3ч си го взех от училище рожденика. Носих малки сладки за децата. Томи почерпи и се прибрахме. Спретнахме си барбекю. Дойдоха ни гости. Имахме и фойерверки ... Падна веселба. Налудуваха се.
Утре пак, че и в неделя  Crazy Heart Eyes Hug

# 127
МАЙКА, толкова хубаво си го разказала, сигурно момченцето ти е много щастливо  Hug Пожелавам ви много такива рождени и не само рождени дни   bouquet

nomadka, кефи ме ентусиазма ти и ще се оптам да помогна, макар че не познавам ни един лозар или пък винопроизводител...

Гуги, много ме радва ника ти, аз така викам на мъжа ми, и той на мен, щото сме като едни влюбени гугутки  Heart Eyes Blush

# 128
Почти си отиде и днешният ден! Какви ли емоции е имало и днес за Томи!  Heart Eyes МАЙКА, разкажи и за днешното празненство. Представям си децата вчера как са чели картичката заедно и колко много се е радвал големият мъж!!! При вас фойерверките разрешени ли са??? Тук са абсолютно забранени (имам пред вид от частни лица).
Голямата щерка изпрати 2 пощенски картички на съучениците си и на учителката докато бяхме в БГ. Много са се радвали тук, чели за заедно и са коментирали. Децата не са спрели да питат кога Кейт се завръща. Много мило ми стана като видях как я посрещнаха и се заредиха да ми сядат в скута. А едно момиченце ме пита дали съм им направила пак кап кейкс. Децата са страшно мили и искрени на тази възраст... ееееееех, ако можеше да не порастват и ние да не остаряваме  Wink
В училището на Кейт традицията за рождениците е да ги изкарат пред цялото училище по време на асембли и да им изпеят Happy Birthday to you.

nomadka, днес не видях лози. Имаше повече малини, ягоди и от сорта. Може би не е сезон сега за засаждане, защото тук вече е лято. Ще се опитам да разбера в пощата как стои въпроса с изнасянето на посадъчен материал.

Гуги, аз това Gudy все Гуджи го четях  Laughing, а то какво било!  Grinning

# 129
nomadka, кефи ме ентусиазма ти и ще се оптам да помогна, макар че не познавам ни един лозар или пък винопроизводител...
smile3525Абе не случайно от раз си харесах аз темата за австралийските мами Wink

nomadka, днес не видях лози. Имаше повече малини, ягоди и от сорта. Може би не е сезон сега за засаждане, защото тук вече е лято. Ще се опитам да разбера в пощата как стои въпроса с изнасянето на посадъчен материал.
  bouquet О, аз имам време, даже стискайте ми палци къмто вторник обещаха да ме израждат.

# 130
Мили, нямаш никакъв проблем, веднага давам отчет и за днешния ден.  bowuu
Днес 25 български деца вдигнаха във въздуха най-големия МакДоналдс в северната част на града  Mr. Green Какичките се поизпотиха, накрая вдигнаха и ръце и се примириха, че с тях по сценарий не стават нещата  Mr. Green
Томи беше затрупан с подаръци, които обаче нямаха време да отварят - игриаха, лудуваха, полудяха ... Времето беше страхотно. Родителите изпонасядахме на масичките навън. ПОчерпахме се и ние, както подобава. Аз си носех и малко почерпка, че няма само с джанк фуд да се тъпчем.
Много щастлив си легна Томи тази вечер, а у дома сме ... като магазин за играчки.
Утре сме с 15-тина деца от класа и детската градина в Чипманкс.

# 131
Мили, нямаш никакъв проблем, веднага давам отчет и за днешния ден.  bowuu
Днес 25 български деца вдигнаха във въздуха най-големия МакДоналдс в северната част на града  Mr. Green Какичките се поизпотиха, накрая вдигнаха и ръце и се примириха, че с тях по сценарий не стават нещата  Mr. Green
Томи беше затрупан с подаръци, които обаче нямаха време да отварят - игриаха, лудуваха, полудяха ... Времето беше страхотно. Родителите изпонасядахме на масичките навън. ПОчерпахме се и ние, както подобава. Аз си носех и малко почерпка, че няма само с джанк фуд да се тъпчем.
Много щастлив си легна Томи тази вечер, а у дома сме ... като магазин за играчки.
Утре сме с 15-тина деца от класа и детската градина в Чипманкс.
Венсеремос! newsm44
на патерици и от мен:
Да ти е жив и здрав Томи! С пожелание за упоритост за да следва мечтите си!  nbirthday

# 132
Благодаря и на теб за поздравите, Номадка!
Като гледам, и ти Скорпионче очакваш да се роди, освен ако не реши да почака де  Crazy
Много са емоционални! Heart Eyes

# 133
nomadka, ще стискам палци да е безпроблемно раждането и скоро да гушкаш здраво бебче!

МАЙКА, 25 българчета + родителите в МакДоналдс  Crazy Crazy Crazy Събрали сте им погледа!!!  Mr. Green Подаръците има време да ги отваряте; ще кажеш после Томи какво най-много си хареса. А утре в любимия център на Томи вече ще е върха на сладоледа! Grinning

# 134
МАЙКА, 25 българчета + родителите в МакДоналдс  Crazy Crazy Crazy Събрали сте им погледа!!! 

Да бе, внушителна група си бяхме. Те някои деца си идват с  мама, тате, баба, дядо. Нали това е и повод да се видят с други българи  bg
Мили, за фойерверките ме беше питала. Тук официално са разрешени само през една определена седмица в годината. Това е през ноември. Нарича се Guy Fawkes Night конкретно вечерта, в която всички гърмят (5 Ноември). Но опредлеено десетина дни преди и след тази дата си се гърми тук-там, продават навсякъде и има разпродажби. Томи е късметлия просто, че рождения му ден е по това време на годината. Иначе, няма да се правя на велика и да вървя срещу закона ...  Mr. Green Thinking
Ето малко Уикипедия:
Guy Fawkes Night (also known as Bonfire Night, Cracker Night, Fireworks Night, Bommy Night) is an annual celebration on the evening of the 5th of November. It celebrates the foiling of the Gunpowder Plot of the 5 November, 1605 in which a number of Catholic conspirators, including Guy Fawkes, were alleged to be attempting to blow up the Houses of Parliament in London, England.

It is primarily marked in the United Kingdom where it was compulsory, by fiat, to celebrate the deliverance of the King until 1859, but also in former British colonies including New Zealand, Newfoundland, and parts of the British Caribbean. Bonfire Night was celebrated in Australia until the mid to late 1970s, when sale and public use of fireworks was made illegal and the celebration was effectively abolished. It is also celebrated in the British Overseas Territory of Bermuda.[1] Festivities are centred on the use of fireworks and the lighting of bonfires.

Последна редакция: сб, 15 ное 2008, 20:27 от МАЙКА

Общи условия

Активация на акаунт