Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е разликата между помощник-учител и ресурсен учител?
Как мога да започна процеса на получаване на помощник-учител?
Какви са изискванията за получаване на помощник-учител?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е разликата между помощник-учител и ресурсен учител?
Ресурсният учител посещава училището по график в определени дни от седмицата за няколко часа, докато помощният педагог придружава детето в училище, остава с него по време на учебния процес и междучасията. Помощният педагог може да бъде назначен чрез програма, осигурена от местните бюра по труда и изискваща обучение на учителите, които ще работят с децата.
-
Как мога да започна процеса на получаване на помощник-учител?
-
Какви са изискванията за получаване на помощник-учител?
-
Каква е разликата между интегрираното и приобщаващото образование?
-
Каква е ролята на помощния педагог?
БЛАГОДАРЯ!
Защото всеки ще открие нещичко за да помогне и така!

,за моето литване по институциите,защото цялата информация която е необходима я получих от нея.Аз задвижих процедурата и Ви моля ако започнете-то не се отказвайте.Със сигурност ще срещнете масово неразбиране и учудване от институциите,които на практика изобщо се правят,че не знаят за тази програма,търсете помощ и от директорите в сектор "Образование" на общината в която живеете.Сами разбирате,че все от някъде ще получите помощ,има и добри хора,вече се уверих в това.С помоща на общината и местното бюро по труда,от септември ще ми отпуснат бройка за социален асистент,като бюрото по труда се ангажира,този човек да бъде педагог,какъвто ми трябва.Това е вариант,който ми се отпуска,защото не могат да ми осигурят от септември помощен педагог на детето,а ние сме първокласнички все паТози вариант трябва да бъде спасителният до задйстването на програмата,чрез която вече самият помощен педагог ще бъде на наше разположение от януари месец 2009 г.Понеже обаче
социалният асистент като длъжност няма право да стои в класната стая при децата,за помолих за официални писмени разрешения он директорката на училището,от местният зам.кмет на образованието,от директор сектор "образование"към общината и май ще се наложи разрешение от местният инспекторат на образованието.Надявам се,че няма да ми създават главоболия,но ще видим във времето.За момента гоперисаият от мен вариант е на думи.Ще видим самото изпълнение,което трябва да започне като организация от началото на септември.

Искам да попитам тази т.нар. програма за помощен педагог отнася ли се и за ДГ? Имам известен опит в търсенето на "асистент"...