НОЕМВРИЙЧЕТО сладко вече е кака/батко ;)

• 57 347
  • 308
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Аз пък именно поради многото боледуване бихх пратила детето си след 4 година. Аз не защитавам мнението,че ако много боледува детето и това ще му изгради имунната система,особено пък ако често приема антибиотик.Казвам го съдейки по Тони. При отитите винаги изписват антиотик,който се пие отгоре на това 7 дена. Дъщеря ми тръгна на 4 години и боледуваше много леко,защото просто вече беше укрепнала.

и аз споделям мнението за градина след 4 г. Peace

# 106
честит имен ден на всички митковци!! да са ни много здрави и с радот да си носят имената   bouquet

по повод боледуванията - може и да карат децата по-леко като порастнат, не знам, но при всички положения без болести не минава
има си вроден и придобит имунитет и този втория каквото и да правим не може да се избегне
но много си зависи как се гледа детето и също от организма му
таня в яслата в началото боледуваше всеки месец, но леко, караше на мед и сиропчета за по 2-3 дни и това е, докато други деца пиеха АБ всеки месец
в същото време другите изкараха варицелата относително леко, при нея мина много тежко с 40-41градуса Т
просто всички са си различни...
теди за 4те си месеца вече има зад гърба си две хреми, едно гърло и един конюктивит Simple Smile просто таня му носи от градината разни неща, на нея нищо и няма, но на него му се лепят
като гледам ще има градински имунитет преди яслата, така че не го мисля него от сега Simple Smile
та така Simple Smile
болестите (в общия случай) идват и си отиват, няма какво да ги мисля
повече ме е грижа за психическото здраве мен Simple Smile

# 107
  • в мъжки прегръдки
По повод на болестите имам чувството че Марти се заразява повече от детската площадка. Родителите си спират децата от градината, но на площадката не спират да ги водят освен ако не са много отпаднали. Миналата година нарочно го спрях от детска градина за да е здрав за морето но пак си отидохме на море с клацида. Миналата седмица изкара един грип с висока Т и даже и мен зарази. И понеже знам че грипа обикновено се проявява в следващите 24 часа подозирам че е точно от площадката защото започна в неделя следобед. А и самите майки по площадката си признават че децата им са болни и затова не са на градина.

Преди две години пуснах тук тема точно по повод на воденето на болни деца по площадките и майките които защитаваха правото си да водят болни деца на площкадките бяха повече от тези които смятаха че не бива да смесват болни със здрави. Даже ми разправяха че който иска да му е здраво детето не бива да го води на площадката.
Така че това че детето не ходи на детска градина не е гаранция че ще е здраво. Освен ако не се събира изобщо с деца.

Последна редакция: нд, 26 окт 2008, 18:47 от martisun

# 108
  • София
Както каза Тони без болести не може, съгласна съм,но аз понеже не съм голяма почитателка на детските градини в този им вид, в който съществуват.Знам от приятелка ,която живее в Залцбург,че там на детска градина ходят децата на чужденците.Австрийката си стои в къщи и си гледа децата ,та чак до училищна възраст.Отгоре на това гледат и с лошо око да си оставиш детето на детска.Понеже тя страда от отношението на свекървата,защото тръгна на работа. Но тук опираме и до по-сложни неща,като политика на държавата и светлина в тунела чак не се вижда.
Лека нощ от мене и ей, ама голям приказване му дръпнах в тази тема тези дни. newsm78

# 109
Честит рожден ден на сладката Гери! Да е най-здравото, весело и усмихнато детенце!

Галенце, дано да четеш тук, защото съм загубила номера ти, поради смяна на телефона - много ми се искаше да те чуя - ще се радвам , ако ми пратиш sms!

Целувки!

# 110
  • София
Галя, вече не пишеш тук, надявам се да прочетеш поздравленията за рождения ден на Гери!
пожелавам й от сърце да расте здрава, щастлива и много усмихната малката пораснала принцеса!  bouquet
Весел празник!!!

# 111
мими (massisa) - то в различните държави практиката е различна май
ето в щатите още няколкомесечни и са по ясли
и в доста европейски държави е така, не само там
а за цените на яслите и градините в другите държави да не отварям тема, че е страшно Simple Smile изобщо не са толкова евтини като у нас Confused
от друга страна пък в естония например майчинството е 3г и то платено добре Simple Smile явно трябва човек да се напасва  Confused

а за градинките - аз също водя таня навън когато кашля или е хремава, защото е открито прострнаство и някак си не се навират така децата едно в друго както когато строят комини с общ строител (или друга подобна дейност) в една и съща стая
пък вирусите освен по въздуха се предават и по играчките, с които си играят и става дълга и широка
ако се скупчат на пясъка навън предупреждавам, че кашля, но май досега все съм срещала отговори тип - аа, ми то и тя/той кашля  Blush
но при таня го има момента, че като е наистина болна и се чувства зле все гледа да си лежи и да гледа филмче или да си разглежда книжка и не иска да ходи никъде
ако вече има толкова енергия, че да й се дощурее навън, вече си е на практика оздравяла Simple Smile

# 112
  • София
момичета, да дам отчет от нашето ходене на градина - вече имаме голям успех, нещо повече Ники започна да ходи с желание. явно там момичетата са много добри и се грижат да им е интересно, защото е изпълнен с впечатления и всеки ден им е много различен. днес ще ходят да празнуват Хелуин в дискотека Анел, като всички трябва да бъдат в карнавални костюми. намерихме страхотен костюм на рицар и сега е много щастлив и нетърпелив за днешния празник.
вчера беше много доволен, защото беше легнал пръв в легълцето за следобеден сън и беше получил докторски слушалки за подарък Laughing
надявам се все с такова желание да ходи Praynig

вие как сте, как са дечковците? започнахте ли да замисляте партитата за рожденните дни? на някои вече им минаха, разкажете, дайте снимки Wink
ние тази година се спряхме на "Джулиленд"http://juliland.net/bg/kids.php - чудесно местенце, на което няколко пъти вече ходим на детски партита и сме много доволни - широко, просторно, много уютно за децата, а за родителите много приятна обстановка Wink

# 113
Aurora    -   редовно следя темата с надежда да те прочета... И ето най-после  имаш страхотни новини!!! Много се радвам за Ники и "страдах" с теб и неговото боледуване... Много е приятно да прочетем, че вече има мотивация да ходи на ДГ и му е приятно! Да е здрав и усмихнат милият Ники - успех!
 Hug

# 114
T o n i    -  забравих да те подкрепя - ти явно си в щатите /може би, извинявам се ако греша/ - моят брат живее в Париж и там плаща за ДГ около 500 евро, по някаква програма от общината и се радва, че било супер евтино ??? Аз естествено онемях като ми каза .... Та наистина, при нас е мнооого добре от финансова гл точка, ама и там както и при нас е ужас и безумие с местата...
 Hug

ПП: дъщеричките ни са с два дни разлика ! Да са ни живи и здрави децата!
  bouquet

# 115
Здравейте от нас с Мишето .
 Той си е в къщи от вторник ...вдигна 38 и ни извикаха да си приберем от градината. Оказа се с ангина , пи / още пие АБ/ , но сега пустата му болест се изроди в алергична хрема от топлото време. Така както се развиват нещата ще си почива от градината  с баба в къщи и следващата седмица.
Аз се възползвам от това , че свеки живее с нас през зимния период и се записах на 4 курса  по специалността.
Рори- Миме  ти добре напомняш са организирането на тържество от по рано.   Hug Прегръдки на Никито за адаптацията. Митко за съжаление или за радост не знам , но дружи с приятелите на брат си т.е. всички са по 7-8 години. Така , че нашето парти ще е със същите деца с които беше и това на Нико. Неговото го правихме в АРИЕЛ , но сега мисля да го направим в нашия си театър Ателие 313. Клубчетата са му някак бебешки и не му е много интересно.
Вашите дечица харесват ли Денсинг старс ... Митко е във възторг , записа се на танци /модерни / във детската градина  Joy Сега когато дадат шапката на предаването и той почва да танцува съчетанието от градината. Crazy Mr. Green

# 116
   Здравейте момичета,

по въпроса за майчинството,тук е само 4 месеца.
Така,аз вече мога кажа без притеснение,че Али свикна на градината.Тази година тръгна с голямо желание,даже събота и неделя недоволства,че трябва да е вкъщи!Говори каталан,справя се и с кастеяно + български,а да и английски в градината.
Време не остана до рожденния ден,и само за това говори.Първо ще празнува в градината,а после ще има и детско парти.
Борим се с третата сливица още,опитваме и хомеопатия ,и за сега няма да правим операция.Не знам случайно или не,но и нейните проблеми започнаха със стъпването на градина. Не искам да си спомням какво беше,цялата първа година плака...и все болна.

Честито на малките рожденници,да са здрави,много усмивки и безгрижни игри!

Aurora,радвам се,4е има напредък при Ники,знам колко е болно,да го оставяш плачещо и разстроено в градината. Hug
Тони, Теди и Таня са толкова пораснали,отдавна не бях гледала ваши снимки. Ох ,а тези снимки от Търново,направо ме разплакват.Надявам се и ти да си добре,и всичко да е фалшива тревога!
Мери,как сте вие. Hug

# 117
  • София

включвам се с актуална снимка на моя юнак, от партито за Холуин, преди да тръгнем точно на градина сутринта.

# 118
  • София, Младост
Честит Рожден Ден на Косето!!!!
... и на Ивчо с вчерашна дата

# 119
  • София
Честит Рожден Ден на Ивчо и на Косето и от нас!!!
да растата много здрави, щастливи и усмихнати дечица!!!  party006  party006  party006

Общи условия

Активация на акаунт