"ДЕКЕМВРИйската мама не трае, за ново бебе тя мечтае!"

• 17 296
  • 287
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Еси и аз преди време се бях оплакала от същото нещо, направо е въпрос на оцеляване по тея площадки  ooooh! аз вече не я водя, излизаме си , но с познати. отбягвам места с много деца на куп,тя мойта е толкова доверчива и общителна, а онея зверчета като я накрещят и тя замръзва милата  Sad

# 196
Добро утро!
И ние отдавна не ходим по паркове.Или само с познати.Соня, ако я ударят, връща удара, но Митко е толкова добродушен и ми казва, че другото дете ще го боли , ако го удари...Защото и аз започнах да уча, че , като ги нападат и те трябва да нападат, но никога не трябва да започват сами-първи-свада.И така.В началото Митко ме питаше:"Мамо, нали не се удрят хората?!"Ха, сега , иди обяснявай, защо вече може, пък довчера не можеше...И мен много ме е яд, но не искам да потискат децата ми!
Момичета, вашите деца проявяват ли вече страх?Соня много се страхува от гръмотевици.Сега сме създали игра, в която чичо гръм идва да си играе с децата, после се крие, после пак се показва, святка с лампички...ама пак и е некомфортно.И хич не обича да и е тъмно.Постоянно ходи да ни вика да и включим лампата.Чудя се дали всички дечица са така , или не.Митко също много се страхуваше от тези неща.И от кучета...

# 197
моето е  Mr. Green
Показвах го преди време Помагаше на баба и дядо
Сега ще те помоля да не ми го изтопосваш така

# 198
Еси, и моята Велизара е така  ooooh! Все се намира кой да я бутне или ступа Rolling Eyes А тя ревва и идва да я гушкам. Тя като види някоя играчка свободна, пет минути се оглежда дали някой не играе с нея и чааааак тогава я взема  Confused Никога не се е случвало да отиде да вземе играчка от ръцете на друго дете.  Направо се чудя как се оправя в яслата  Embarassed И на мен ми се вижда ужасно да я уча да отвръща, но вече ми писна да се намесвам, а другият родител да гледа и да си мълчи  Shocked
Били, страхове и ние проявяваме. Предната седмица бяхме в мола и имаше един човек, облечен с костюм  Хипопотам, ейййй така се стресна, че още няколко дена повтаряше - чечи тах (човече страх)  Shocked И аз не знам как да реагирам на тези страхове  Confused Обяснявах по цял ден, че човечето е приятел на децата...  и сега май го позабрави  Peace

Последна редакция: пт, 19 сеп 2008, 15:03 от di_

# 199
Крис като е в градинката обича да си играе с другите деца, да им дава здрасти, да ги милва, да ги гушка. Някои от тях не искат и започват да мрънкат или да викат и Крис се чуди какво става. Ами ние се преместваме на друго място. По принцип много слушка, е понякога не му се слуша и прави бели и много ме ядосва, ама то си е нормално за децата, ще мине тоя период. smile3503 Криси се плаши понякога от светкавиците и гръмотевиците и казва: "Мамо гъргъл" т.е. "Мамо гърми". Успокояваме го, че мама и тати са в къщи с него и сме на топло и сухо местенце, и му минава страха.  newsm10

# 200
  • София
и ния е яла бой в градинките Thinking но вече като че ли се научи да не се мотка при по - агресивните деца, но е кофти да ти бият детето. не знам как е в детските градини.
за яденето да ви споделя, че от ден на ден по - лошо става. цялото море го изкара на мляко, разни шунки и други вредни работи. аз бях повлякла сума ти готвени манджи, пюрета, млека, и като каза макото та макото и друго не ще. направо в чудо се видях. и накрая я оставих каквото иска когато иска. сега в ямбол уж пак режим се опитваме да спазваме. ако ни видите как ядем, ще умрете от смях - седи си в стола и поне 2-3 човека трябва да има, които да пляскат и викат бравооооооооооооооо на всяка лъжица. тъй сме от вчера, но поне успявам да вкарам манджа някаква. иначе пак пустото мако и пумпки ( демек пуканки) ooooh!
та в тоя ред на мисли една местна педиатърка ни каза да пие сироп мулти саностол - витамини. някой ползвал ли го е и въобще имате ли инфо някакво си  bouquet

# 201
Моето е от тия дето бият  Embarassed Да не мислите, че е по-хубаво! Голям срам!  Embarassed Само бягам след нея от страх да не бутне някой. Е, не ги бие, ама ги бута. Ей така, без нищо!!! Shocked Не й се свидят играчките, дава си ги. Ама ако й хареса някоя играчка, а детето не й я даде и тогава ги събаря. А е кинта и 20, дребосък!
Аз я уча да ги гали, да ги целува и тамън се научи и мине някое, бутне я и пак се почва наново. Rolling Eyes
Аз я уча да отстъпва винаги, но много се дразня, има едно детенце с което винаги се сдърпват за нещо, и аз търча, бягам....и казвам "Не мамо, остави на детенцето да си играе" и тя винаги отстъпва, не си умира на ината. Въпросната майка ВИНАГИ се обръща на другата страна и си прави пас! Става въпрос за чужда играчка, не че има значение!
Еми аз искам да я уча да отстъпва, ама не винаги! Нали равенство да има.....Ще ми се и аз да си свикрам другия път, ама не мога.
Иначе страхове няма, пу пу!

# 202
Олеле, като ви чета колко агресия има в България, направо ми настръхва косата. И аз го усетих като бяхме лятото, викаха  "махай се", защото си посегна да си вземе една солетка от тях. Направо страшно! Rolling Eyes

Ние вече сме по-добре, прекарахме ангината. Слава на Бога и на нашата хомеопатка в БГ - само с хомеопатичното лекарство и с компрес с маслини през нощта се оправи. Само ако знаете колко ГАДНО изглeждаха горките малки сливички в понеделник!!! Видях сама гърлото, тук си купих едни шпатулки за гърло от аптеката, много са евтини и с едно дребно фенерче, с малко зор й видяхме гърлото - таткото държи човечето, а аз като по-рахат, натискам езика и светкам и...алено червени с МНОГО чисто бели релефни изпъкнали малки петна!!! Нацвъкали се бяха по двечките мънички сливички, на мама детето сладко. Ама че гадове нападнали съвършеното мъничко създание! Но за два дни падна и температурата, и гнойта, и дори сега посяга на таткото да му бърка в устата и му вика ААААА.  Mr. Green

Сега се боря със сополите - миналата зима от тях се стигна до пневмония...тук продават в аптеките едно уредче за почистване на носа, с което всичко се издърпва. Значи изглежда като помпичката, но не е помпичка, а само пластмасово контейнерче, което от единия край се пъха в ноздричката, а от другия край има вкарано тънко мъркуче, което се лапва от моя милост и аз "издърпвам" сополите в контейнерчето. Първия път като го видях, в аптеката, се ужасих от погнуса, но като ми казаха колегите, че това работи безотказно и че няма страшно, купих го. Слага се първо физиологичен разтвор в нослето, главата е наклонена назад и настрани, така че като се пъхат капките, се сипва докато изтече от другата ноздричка. След това с този уред и с мъркучето и всичко излиза. И човечето много се кефи, първия път си умираше от смях...Та, да знаете, ако ви падне от някъде, чудесна работа върши.

Еsy, мерси за идеите. Засега твърдо държи на избора си само на кръвожадно меню. Даже и мляко не ще вече, не знам каква е тая месна мания.

Искам да попитам по-опитните майки, с по-големи дечица - кога започват да "слушат" децата и да се възпитават!? Мойто нищо не възприема, на нищо не се подчинява, ако знаете само как яде!!!  ooooh! Вече никога ли няма да живея на чисто, подредено и с чисти дрехи...!?!?!? Страх ме е, да не стане страхотна глезла и невъзпитана, нахална, мърлява и прочие малка калпазанка!!!?!?!?

Последна редакция: сб, 20 сеп 2008, 20:20 от шамЕнет

# 203
Ох олекна ми, че не само в нашите градинки има деца хулиганчета ooooh!
Абе играе си Ели в пясъка и една госпожица може би на 2,5-3 години отиде при нея и първо й дръпна лопатката от ръката, това хайде нищо, ама напълни я с пясък и й я изсипа във врата Shocked е направо изкрейзих...майката само извика "Не така!" и това беше. Съблякох я, изчистих я и отново седна да си игаре. Е няма такова нещо...това девойче, отново й взе лопатката и този път й изсипа пясъка на главата Shocked......и аз каквато съм си неврозна напоследък (от бременността ли от що ли newsm78), грабнах девойчето за ръката и при майка му...обяснявам й какво е станало и представете си каква й беше реакциата...започна да се смее и разбира се и детето с нея Shocked. ЕЕЕЕ нямах думи какво да кажа повече.....качих си Еленката на количката и отидохме в друга градинка. То, че на детето ще му липсват първите 7 години от възпитанието е ясно, защото май и на майката й липсваха същите ooooh!
Та така...
Ние сме добре Grinning...на последния преглед се видя нещо като пишле, пък да видим Laughing

# 204
Коко не ми е от кротките, за разлика от батко си, който беше душичка. Гледала съм го скришом в яслата как си играе, идва някой, халосва го, взема му играчката, а той поглежда като магаренцето Йори и си взема друга. Този обаааче, все едно не са му същите родителите, е инат, нахален, на настроения, чак се тревожа, че нещо му има. Пада, удря се - не плаче. Но опитайте да му забраните да прави нещо...  #Crazy Той не бие, но гушка силно. и батко му е виновен, че го мачка като плюшка.
А за градинките - тук сме абсолютно сингъл. Тези жени не си извеждат децата. Само бавачки, тук таме по някоя баба. Миналата седмица ми стана много обидно. Седим в градинката тримата, детето си играе. Той отдавна свикна, че не трябва да се втурва към децата, няма да играят с него. По изключение имаше 2 учителки с 5-6 деца от градина и 2 арабки с момиченце, колкото Коко. Той се приближи, стои на дистанция и танцува на момата. Започна да прави разни неща и я поглежда след всяко изпълнение, а тя го имитира. детето ми изкъпано, беличко, изтупано, а бабата грабна момиченцето, сдъвка го нещо и го дръпна. Направо ми се доплака. той е толкова самотен, не смееше даже да го доближи, забавлението му беше да я гледа, на нея явно и се играеше, но бабата ни надуши, че сме ... и аз не знам какви, щом дръпна детето. Поисках веднага да си тръгнем, защото щях да ревна там като психопатка и  съвсем да оплескам нещата.
Та така, може грозно да звучи, но предпочитам някой да го набие, поне ще е играл с някого Mr. Green

# 205
  • Vaudreuil Canada
iv4ok ако става въпрос за арабките - не са дръпнали детето щото вие сте от някъде а защото е момченце споко не го приемай лично. Чакай да те питам ако някое мнооооооооооооооого черно дойде да ти гушка детето как ще реагираш ти. Или пък някое мургаво индийче добре омазано със сополи щото никой не си дава зор да го чисти.  Mr. Green Много специфично нещо е смесеното общество с хиляди култури обичаи и голямо разнообразие на цвят на кожата.

Ние много много по градинки не ходим че не остава време но в детската градина вече си защитаваме интересите.

За сметка на това обаче тия зъби ми ошашавиха детето - на моменти хапе каквото му попадне - предимно мама. Не са ми казвали да е хапал в детската градина но много се опасявам че може и това да стане.  ooooh!

# 206
Ивчок, кураж мила  Hug  bouquet
знам много добре как се чувстваш  Tired
и Криско беше така... като му откажат да си играят с него и тъжно въздишаше и си навеждаше главичката... така ми се доплакваше и на мен.... и все си бяхме сами...  та Шеметче и на черни дечица, които му обръщат внимание съм се радвала....имало е моменти в които по седмица сме виждали само кучетата по улиците, които разхождат тукашните и Криско започваше да имитира кучетата ......
Като се прибрахме в БГ и като го заведох на градинка, като видя толкова много деца, които искат да си играят с него Laughing чак първия ден не искаше да си идва с мен в къщи  Mr. Green

Вержи, благодаря ти   bouquet

Честити празници на всички които съм пропуснала   bouquet

# 207
  • Варна
Днес имаме годишнина от сватбата! чувствайте се почерпени, че нямам време да ровя за картинки Laughing

# 208
Честита годишнина, Вержи  Grinning

Много любов ви пожелавам - да сте като черешки скачени на едно клонче...и да имате още бебета!!!

# 209
Вержи, честито! Присъединявам се към пожеланията на ШамЕнет! Hug
Венета играе предимно с по-големи дечица и бой не яде. Веднъж обаче в градинката едно момченце, малко по-голямо, много я хареса и само я преследваше да я прегръща, а тя бягаше панически. Хич не й беше приятно да й досажда и да си призная това ме изнерви, а майката много спокойно отдалеч си наблюдаваше. То вярно, че детето не беше агресивно, но пък прекалено приятелски настроено. Е, няма угодия! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт