Как умират темите?

• 8 754
  • 141
  •   1
Отговори
Интересно ми е вашето мнение по въпроса. Как някои, в началото активни, теми умират или се видоизменят до толкова, че първоначално списващите се отказват от тях.
Имам предвид няколко теми, които следих с интерес, но след намеса наопределени потребители те загубиха смисъл. И преди ми се е случвало да се откажа да пиша, поради огромното количество "флууд".
Май това ми е втората тема, та не съм сигурна, че е адекватно зададена.

# 1
Ако искаш да обсъждаш нещо, като другите са ти приятни събеседници си покани на кафе приятелки. Има хора, които много ме дразнят, видя ли ги в тема спирам да пиша, или ги игнорирам. Вероятно са други така с моята особа.  Peace По много теми се мели едно и също до безкрай, то няма как да са "вечни". Небето е синьо, тревата зелена, въпреки твърдящите обратното, няма какво толкова да се каже в една тема.

# 2
Изчерпват се.

# 3
Моля, темите, в които съм аз, не умират, а вампирясват и живеят по-дълго от останалите.

Умират тия, в които случайни потребители от време на време казват едно и също нещо с различни думи. В които има пълен консенсус и никой не вкарва нова позиция, дори ако поиска да е ей така адвокат на дявола.

Според мен е нормално една тема да се разклони нанякъде. Не е вярно, че "няма какво да се каже". Между другото, сега небето не е синьо, а е мрачно. По темата за небето може ако искате да говорим за живопис, а ако искате- за климатичните промени.

# 4
  • София
Спирам да пиша основно по две причини:
1. Нивото на дискусията спадне до неприемливо за мен равнище. Когато хората спрат да спорят с аргументи и подкарата обидите и заяждането, губя интерес. Не си заслужава да прехвърлиш пет страници тъпотии, дори и само да скролваш, заради 2-3 стойностни мнения.
2. Когато темата се превърне в дискусия межди няколко точно определени потребители. Толкова съм ги чела, че вече знам мнението им по повечето въпроси и просто не ми се чете едно и също отново и отново.
Има и други причини вероятно, но това са основните, за които се сещам.

# 5
Между другото много е тъжна липсата на пълна анонимност в нета. Така вместо да се обсъжда мнението и позицията, се обсъжда личността, включително с напълно нерелевантни подробности. И всъщност нищо не се казва по основния въпрос.

# 6
Белинда, и аз май съм като теб. Мисля си, че не само темите, а и потребителите се изчерпваме. За това пропускам някои, просто без да прочета постът, знам какво са написали. Сигурна съм, че и мен ме пропускат така.
Все пак има хора, които окупират дадена тема, макар тя да не им е съвсем близка.
Искам да разбера, защо на някому е нужно да изказва мнения по всички въпроси до откат.
Всички имаме мнение, то е като задника, всеки фо има, но не е нужно да го набутваме в лицето на другите непрекъснато.

# 7
Напускам теми по две причини:
- Определени съфорумки, които обсебват темата или такива, които са ми откровено неприятни и смятам за загуба на време общуването с тях
- Зацикляне и въртене в кръг на едно и също

Но те темите умират и пак се раждат, така че всичко е в рамките на нормалното  Peace

# 8
  • София
Също така разговорът понякога толкова се отдалечава от зададената тема, че спират да имат допирни точки. Понякога новата тема просто не ми е интересна.

# 9
Когато се стигне до космите, това е краят на всяка тема.

# 10
Има теми, които никога не умират, но няма тема, която да може да ми задържи дълго време вниманието. Изключително бързо се отказвам.

# 11
  • София
Мисля си, че не само темите, а и потребителите се изчерпваме.
Ама разбира се. Аз даже си ги усещам тези моменти и се отдръпвам от форума. Ето, сега например пиша буквално в една тема и то тя не е истинска тема, ами си е говорилня, за разтоварване. Просто в момента ми е уморено и не ми се пише ни за политика, ни за екология, ни за изневери, ни за уроци и домашни. Даже за косми не ми се пише, ти да видиш! Laughing
Просто разпускам. Ако в темата, в която го правя, досаждам на някого, може да ме скролне, не е драма Simple Smile

# 12
  • В Космоса
И аз се отказвам и ми става безинтересно когато се повтаря едно и също и всеки го казва с патос, все едно открива Америка, а преди това е дискутирано хиляда пъти. Grinning

# 13
И аз се отказвам и ми става безинтересно когато се повтаря едно и също и всеки го казва с патос, все едно открива Америка, а преди това е дискутирано хиляда пъти. Grinning

Преди малко с изненада открих, че в темата "Не стига, че ..." имам непрочетени 99+ мнения. Какво ли още пишат там. Че не е по темата ми е напълно ясно.

# 14
Когато някой почне да пише нещо несвързано с темата и след него продължават... темата губи смисъла си за мен.

Общи условия

Активация на акаунт