Как умират темите?

• 8 753
  • 141
  •   1
Отговори
# 15
Янечек, някои сериозни теми, тогава набират сила. Аз за това се питам, интересува ли ни наистина даден проблем, или просто словоблудстваме.
Факт е, че в определени периоди има потребители, които просто превземат дадена тема. Вероятно, това е смисъла на публичния форум, но дали не следва да има малко модераторска намеса все пак.
Аз нямам време да съм по цял ден тук и ми е неприятно да "скролвам" 150 оста на някой, който и идея си няма от темата, но държи да се изкаже. (боря се за опция - игнор тат юзър).

# 16
  • Пловдив
Моля, темите, в които съм аз, не умират, а вампирясват и живеят по-дълго от останалите.
Вампирясват заради теб. В състояние си да задушиш всеки нормален разговор в една тема.

# 17
Кажи кои теми и потребители имаш предвид конкретно, защото така не е ясно какво точно те е подразнило и не знам какви отговори чакаш и дали са по темата ти въобще. Ясно е, че темата не е по принцип. Или ще е от тези, в които трябва да се сещаме.

# 18
Янтра, благодаря Simple Smile. И аз това имам предвид. Нищо, че е клюкарник, но има и сериозно теми и някак ми липсва модератерстването.
Имам драма с огромна часова разлика и като се събудя се намирам в нов свят, почти като Алиса в страната на чудесата.
Янечек, темата е по принцип, защото от години го има това размазване. Поводът да я пусна са две-три теми - за аутистичнто дете например. Но в която и тема (малко по-сериозна) да влезеш ще го видиш. 

Последна редакция: ср, 29 окт 2014, 14:26 от Down Under

# 19
  • В Космоса
И аз се отказвам и ми става безинтересно когато се повтаря едно и също и всеки го казва с патос, все едно открива Америка, а преди това е дискутирано хиляда пъти. Grinning

Преди малко с изненада открих, че в темата "Не стига, че ..." имам непрочетени 99+ мнения. Какво ли още пишат там. Че не е по темата ми е напълно ясно.

Хахах, и аз така с тази тема и само я прицъквам да ми се маха от отговори и тя все набира скорост. Laughing

# 20
Янечек, някои сериозни теми, тогава набират сила. Аз за това се питам, интересува ли ни наистина даден проблем, или просто словоблудстваме.
Факт е, че в определени периоди има потребители, които просто превземат дадена тема. Вероятно, това е смисъла на публичния форум, но дали не следва да има малко модераторска намеса все пак.
Аз нямам време да съм по цял ден тук и ми е неприятно да "скролвам" 150 оста на някой, който и идея си няма от темата, но държи да се изкаже. (боря се за опция - игнор тат юзър).

Това не може да се случи и не е редно, при все, че не се нарушават правилата. Какво значи, че един спами? Тези, които му репликират са същите спамъри. Точно така се получава.

# 21
  • Пловдив
По този повод - трябва да има някакви ограничения. Особено за Мамацита, ама аз съм склонна да си понеса и аз ограниченията, да са за всички. Примерно... максимум 10 мнения за 24 часа в дадена тема, да знам, че като Мамацита си изпълни лимита няма да дращи до другия ден и ще може да прочета нещо и от някой друг. Аман!

Има потребители, Мамацита начело, които страдат от логорея и бълват ли, бълват. То досадно, нямат спиране.

Това не може да се случи и не е редно, при все, че не се нарушават правилата. Какво значи, че един спами? Тези, които му репликират са същите спамъри. Точно така се получава.
Автоматично - 10 поста за 24 часа в дадена тема и край. Не знам дали форумната система го позволява.

# 22
Нино, разбирам те, но ако един човек 1001 път повтори едно и също нещо, което дори няма връзка с темата, ти ще продължиш ли да го четеш, пък и темата?
Аз лично на десетия път се отказвам.

# 23
Янтре, проблемите с Мамасита идват защото и се опонира непрекъснато. Не мога да се съглася, че е виновна само тя. Дори и уравновесени хора така и се връзват, че направо се учудвам.
Защо хората не могат да я игнорират като има пречи. Даже има нещо много странно - постовете и понякога са безумно дълги и мен няма сила, която да ме накара да ги чета. Как го правят някои хора, отговарят й, карат се с нея и после се оплакват? Това за мен е феномен.  Simple Smile
Мен Мамасита не ме дразни, нито ме кефи, като масата ми е.

Down Under, това горе е и отговорът ми към теб  Simple Smile

И често пъти темите са си говорилня, колкото и да са сериозни в началото.

# 24
По този повод - трябва да има някакви ограничения. Особено за Мамацита, ама аз съм склонна да си понеса и аз ограниченията, да са за всички. Примерно... максимум 10 мнения за 24 часа в дадена тема, да знам, че като Мамацита си изпълни лимита няма да дращи до другия ден и ще може да прочета нещо и от някой друг. Аман!

Има потребители, Мамацита начело, които страдат от логорея и бълват ли, бълват. То досадно, нямат спиране.

Автоматично - 10 поста за 24 часа в дадена тема и край. Не знам дали форумната система го позволява.

Тя понякога има попадения, но е един от поводите за темата ми.
Не ми се ще, някак да се сменя "наклонът" на всяка тема, за да изчета разни задоволени или не домакини или бизнес дами.

Нино, ти реагираш като мен - игнор. Но, и за това умират много интересни теми. Това ми беше идеята, как да се спасим от тролове. Игнор е решение, но не изцяло, защото качествени потребители спират да пишат.
Разрушава се разнообразието.
Аз не съм от качествените, но пък спирам да пища при проявата на трол. Просто нямам време, а и ей сега, като си легна, до утре темата или ще я е отнямало, или няма да я позная Simple Smile.

Последна редакция: ср, 29 окт 2014, 14:38 от Down Under

# 25
  • София
Между другото много е тъжна липсата на пълна анонимност в нета. Така вместо да се обсъжда мнението и позицията, се обсъжда личността, включително с напълно нерелевантни подробности. И всъщност нищо не се казва по основния въпрос.

Това е вярно. Не може да се излезе от личността и да се обсъжда позиция или аргументи. Обаче в повечето теми, които тук се въртят, нещата са лични и тогава много трудно самият пишещ изключва собствения си опит.

Връщам се да дочета.

# 26
  • Пловдив
Е, ама и на мен ми се опонира, но имам вътрешни задръжки. След 5-6-10 мнения се спирам, защото преливам от пусто в празно и се повтарям. Оттеглям се не защото губя в спора или защото ме е страх да загубя, а защото е безсмислено да се хабя. На Мамацита не и опонира винаги един човек, а няколко. Ограниченията ще важат и за тях - за всеки максимум по 10 мнения в дадена тема на ден.

Аз избягвам да споря с Мамацита и подобни, "спам ботове", защото ме заливат с текст, а аз не проявявам винаги желание да вися 24/7 пред компютъра и да отговарям.

# 27
Не разбирам точно какво имаш предвид под "умиране" на една тема.

Има много теми, които са си мъртвородени. И ако набират някакви страници, това е само поради несекващия ентусиазъм на активно терапевтиращите се спамъри и тролове. Нулев КПД.

Има теми, които макар и само с няколко мнения след основното, са смислени и полезни. На даден човек, към даден момент.

Всичко е толкова относително. Понякога подминавам теми докато са "активни" и на първа страница, но след време се връщам, чета, преоткривам тези, хора, идеи...

Написаното винаги остава. Няма как да е "умряло". Особено ако носи някакъв смисъл.

* * *
Конкретно мамасита я прескачам.
Ако всички го правеха, доста теми нямаше да се превръщат в това, в което се превръщат.
Същото се случи с вилико - в един момент толкова досади на хората, че спряха да ѝ обръщат внимание, и изчезна.

# 28

Бих казала, че отговорите са по-голям спам от мненията ми.

Защото когато си написал постинг с параграфи, структура и цитати, това не е спам.

Но когато се изцепиш под някаква форма със "спри да пишеш, много си тъп", това вече е спам, защото заема място и с нищо не допринася за темата.

# 29

Глупости. Нито съм защитник, нито нападател на Мамасита, но такова ограничение е безумно. Много по-лесно е да се прескачат мнения, когато знаеш, че някой не ти се чете. Форумът не е само Клюкарник, все пак, и е безсмислено да се ограничават публикации по този начин. Има теми, в които диалогът е конструктивен и полезен и предпочитам да мога да прочета 15 мнения в тема на ден от потребител, чието мнение ценя.

Общи условия

Активация на акаунт