Как умират темите?

• 8 754
  • 141
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
Но когато се изцепиш под някаква форма със "спри да пишеш, много си тъп", това вече е спам, защото заема място и с нищо не допринася за темата.
Добре, а как ти звучи конкретно отправено към теб "Спри да пишеш, защото се повтаряш и става досадно." Ще спреш ли? Аз съм ти го писала, ама ти не спираш.

Глупости. Нито съм защитник, нито нападател на Мамасита, но такова ограничение е безумно. Много по-лесно е да се прескачат мнения, когато знаеш, че някой не ти се чете. Форумът не е само Клюкарник, все пак, и е безсмислено да се ограничават публикации по този начин. Има теми, в които диалогът е конструктивен и полезен и предпочитам да мога да прочета 15 мнения в тема на ден от потребител, чието мнение ценя.
Почти не съм срещала конструктивна тема с по повече от 10 мнения от даден потребител за 24 часа. Аз не винаги съм си прекарвала времето основно в Клюкарника.

"Почти" е за благозвучност, пък и не съм прегледала лично абсолютно всяка тема, но според мен е валидно.

# 31
Не разбирам точно какво имаш предвид под "умиране" на една тема.

Има много теми, които са си мъртвородени. И ако набират някакви страници, това е само поради несекващия ентусиазъм на активно терапевтиращите се спамъри и тролове. Нулев КПД.

Има теми, които макар и само с няколко мнения след основното, са смислени и полезни. На даден човек, към даден момент.

Всичко е толкова относително. Понякога подминавам теми докато са "активни" и на първа страница, но след време се връщам, чета, преоткривам тези, хора, идеи...

Написаното винаги остава. Няма как да е "умряло". Особено ако носи някакъв смисъл.

* * *
Конкретно мамасита я прескачам.
Ако всички го правеха, доста теми нямаше да се превръщат в това, в което се превръщат.
Същото се случи с вилико - в един момент толкова досади на хората, че спряха да ѝ обръщат внимание, и изчезна.

Бърдс, това имах на ум. Теми, които по принцип са интересни, но след намесата на няколко потребителя се обезлюдяват.
Признавам си, че спирам да чета, като видя някой ник нейм. не е само Мамасита. И други е имало.

# 32
По този повод - трябва да има някакви ограничения. Особено за Мамацита, ама аз съм склонна да си понеса и аз ограниченията, да са за всички. Примерно... максимум 10 мнения за 24 часа в дадена тема, да знам, че като Мамацита си изпълни лимита няма да дращи до другия ден и ще може да прочета нещо и от някой друг. Аман! Има потребители, Мамацита начело, които страдат от логорея и бълват ли, бълват. То досадно, нямат спиране.

Автоматично - 10 поста за 24 часа в дадена тема и край. Не знам дали форумната система го позволява.

Joy Joy hahaha Ох, Янтра, както казва синът ми-"Много си комична". Laughing
Ама без майтап, сърбеше ме клавиатурата да го напиша още на първа страница, ама пуста тактичност......... Mr. Green

# 33
Добре де, ако виждате интересен аспект на някоя тема, нищо не ви спира да го опишете аргументирано.

То това е тенденция в целия интернет, да се заменят комън сенс поведенията с правила на дребно, квоти и какво ли не. Между другото, преди 3 години "трол" значеше човек, който подхвърля темата и бяга завинаги. Сега "трол" се казва на всеки, с когото не си много съгласен.

# 34
  • В Космоса
В началото четях всичко подробно, не пропусках пост и пишех само ако видя, че няма да повторя нечие мнение. ooooh! После почнах ужасно да се дразня на това, че другите не правят като мен. Laughing Сега въобще не ме трогват писаници, ако ми е досадно - скролвам, ако ми е неприятно, направо излизам от темата и отивам на място, на което ще ми е добре. Не ми се влиза и в спорове вече. А преди каква бях наострена, само някой нещо леко да ме бъзне, скачам и докато не се изясня не спирам. Кой знае колко досадна съм била и аз. Mr. Green

Опитът при мен даде резултат, но се чудя при авторката с тези 10 години, защо още не е . Grinning

# 35
Защо хората не могат да я игнорират като има пречи.

И аз това се чудя. По едно време опитах, но тя просто отклонява темата към себе си, живота си, мъжа си, децата си, и личния си пример за каквото и да става въпрос.И от първоначалния въпрос не остава нищо.
 Така че няма как дискусията да я заобиколи.

Предложенето на Янтра ми допада....

# 36
Добре де, ако виждате интересен аспект на някоя тема, нищо не ви спира да го опишете аргументирано.

То това е тенденция в целия интернет, да се заменят комън сенс поведенията с правила на дребно, квоти и какво ли не. Между другото, преди 3 години "трол" значеше човек, който подхвърля темата и бяга завинаги. Сега "трол" се казва на всеки, с когото не си много съгласен.
Именно Мамасита, аргументирано и то по проблема, а не дълги писания по принцип.
Ти имаш интересни мисли, но не винаги ги споделяш ма място и честно казано оттегчаваш повечето хора.
ако щеш го приеми, като комплимент - тъпи сме и не разбираме зомби света.

# 37
Въпросът е защо другите не отклоняват темата както желаят. Не е трудно.

Личният пример е за илюстрация. Или си мислите, че Езоп е говорил за лисици и гроздета в буквален смисъл?

# 38
В началото четях всичко подробно, не пропусках пост и пишех само ако видя, че няма да повторя нечие мнение. ooooh! После почнах ужасно да се дразня на това, че другите не правят като мен. Laughing Сега въобще не ме трогват писаници, ако ми е досадно - скролвам, ако ми е неприятно, направо излизам от темата и отивам на място, на което ще ми е добре. Не ми се влиза и в спорове вече. А преди каква бях наострена, само някой нещо леко да ме бъзне, скачам и докато не се изясня не спирам. Кой знае колко досадна съм била и аз. Mr. Green

Опитът при мен даде резултат, но се чудя при авторката с тези 10 години, защо още не е . Grinning

Авторът няма предвид само Мамасита. Напротив, тя дори лесно се пропуска, но има доста повече, желаещи да преобърнат дадена тема.
За мен, тогава се губи сериозната дискусия, но пък пак си го обичам Клюкарникът.

# 39

Личният пример е за илюстрация. Или си мислите, че Езоп е говорил за лисици и гроздета в буквален смисъл?

моята теория е, че сериозните нямат толкова време Simple Smile.

# 40
Против подобно ограничение съм.
Това, че на мен някой ми е досаден, не означава автоматично, че на някой друг не му е интересен. И обратното.
Всичко е индивидуално и няма начин цял форум да се подчини на вкуса на тоя или оня. То затова е и форум, не личен блог.

# 41

моята теория е, че сериозните нямат толкова време Simple Smile.

Ако имаш автентично мнение, няма да ти отнеме много време да го напишеш. Ако просто витаят мисли, наистина ще ти отнеме дълго време, за да ги формулираш.

# 42
Защо хората не могат да я игнорират като има пречи.

И аз това се чудя. По едно време опитах, но тя просто отклонява темата към себе си, живота си, мъжа си, децата си, и личния си пример за каквото и да става въпрос.И от първоначалния въпрос не остава нищо.
 Така че няма как дискусията да я заобиколи.

Предложенето на Янтра ми допада....

Има, аз когато иска да заобиколя някого, го правя.

# 43
Аз пък мисля, че когато някой има претенции и сериозни заявки за ум, интелект, начетеност и т.н. , трябва да проявява и малко емоционална интелигентност и съобразителност, да се усеща кога се преминават границите на оригиналното към досадното и отегчителното.
Когато даден потребител е достатъчно твърдоглав и "мели" като развалена мелница, после да не се чуди,защо останалите не го приемат насериозно, а напротив-става обект на иронични забележки нееднократно.

# 44
А, то пък на някои обекти много им пука. А интелигентните покрай тях и те дават фира.

Общи условия

Активация на акаунт