Тук сме се събрали да слабеем, все Дюканки сме и хубавеем - 120

• 47 042
  • 977
  •   1
Отговори
# 930
  • Пловдив
Ще ме извините, ама не мога да се въздържа

# 931
Знам ,че във форума има много изписано за стриите(в частния случай говоря за червените или по-точно червено-лилави стрии),но понеже тук сме се събрали жени предимно ,които са качили по едни или други причини килца...Искам да ви попитам,някоя от вас успяла ли е да се пребори с червените стрии,щото аз откакто напълнях внезапно(януари месец) ,не мога да ги преборя,макар че понамаляха мъничко...Мазах се с кво ли не маслото против стрии на ИКАРОВ(помага,макар и не напълно),един гел на Galenic,обаче положението е зле,целите ми бедра отстрани и от вътрешната част на бедрото са целите в тези червени стрии,които никога преди това не съм имала. Поради тази причина почти не се вяснах на плаж,при все че съм варненка  Cry. И не знам това докога ще продължава,някоя от вас може ли да ме окуражи с мнение,съвет или да сподели опит?  baby_neutral   :bouquet:

# 932
  • София
Танчето Hug , Ривелка  Hug моите адмирации! Изумителен резултат сте постигнали, много ви се радвам!  bouquet
Риен  Hug не всички стават блондинки, някои се подстригваме късо  Joy
Звездопад Hug, и твоя резултат е зашеметяващ, браво!   bouquet
Росчо  Hug хубава линийка   bouquet
Доре Hug, мерси, че си качила снимките вместо мен  Embarassed
Хрисула  Hug уау 91 кила  smile3501 smile3525
Франц  Hug  bdbaloni
Бачи, приветствам новата ти линийка  Hug Hug Hug хаирлия да е!  bouquet
 newsm81 появили са се някои от блудните дюканки Аби  Hug Вани Ник Hug  още кой беше  newsm78 Embarassed
Мерито, честито! Много е готино, минала съм през това! smile3521
Паталинка, добре се справяш   bouquet
Биборана  Hug чудесно изглеждаш, браво!  bouquet
Танче  Hug за малко да забравя - честити ходещи краченца, да го нацелуваш!
Само да добавя за медикаментите против запек, вече съм го писала, но пак да припомня. Докторът ми забрани да ползвам бизелакс, фенолакс и всякакви други химии. Според него трябва да редувам билкови чайове, билкови хапчета, клизми, свещички. Но всичко това става, след като сте пробвали парафин, прясно мляко, Хуск, червени чушки, супи и всякакви безвредни неща. На мен отначало парафина ми помагаше, слагах си го в зелената салата, с кисело мляко е връхта.  И пак да припомня, по повод статията и писанията за вредите - винаги съм имала този проблем, много преди Дюкан, имала съм го дори като съм била на плодово-зеленчукови диети.
По повод поста на МИлаБ - ами че аз никога не съм се хранила по-здравословно от сега. Никога не съм се чуствала толкова сита (пък да отслабвам), изследванията са ми перфектни...и не виждам повод за притеснения.
Статията в 24 часа ми се стори по-скоро с рекламна цел, но защо ли в БГ за да се рекламираме, трябва да го правим, отричайки нещо  newsm78 За протокола, правила съм си теста, напълнях още, докато се хранех с предписаните храни. Peace
И ми е много интересно, защо отива толкова енергия нахалост, за да се плюе нашия режим  newsm78 вместо да се вземат мерки против плодуването, гладуването и другите простотии, които са ни докарали до това дередже  newsm78
Я, Вещи Hug пуснала вълците  Joy

# 933
  • София
K_Savova и Боби1973  - благодаря ви! Схемата ми звучи много добре и аз мисля да се възползвам от нея.   bouquet .
Биборана, не мога да се въздържа да не отбележа, колко чудесно изглеждаш   bouquet . Поздравления за резултата ( ние явно гоним еднакви цели  Wink ) и за влизането в трета.

# 934
iva_neta  newsm53 Честито!
Вещи! eat
крикри   byeuu
Хайде до скоро. Отивам да ям дюканска торта с нес кафе и течен подсладител   chef.

# 935
Мили момичета,

Не знам защо сте така озлобени и защо така ми се нахвърлихте ( Май проблем с гликогена и кортизола?  #Cussing out). Аз имам Най-добри намерения и това е АБСОЛЮТНО честно.
1) Не рекламирам нищо.
2) Не продавам нищо и не искам пари
3) Не задължавам никого да ме изслуша. Казвам за заинтересованите начин как могат да проверят че са в кетоза и ако са да спрат веднага.
4) лекар съм (хематолог) и ме боли когато млади дечица на по 20 години идват с надути лимфни възли като портокал.

Това е всичко. Обърнете внимание и прочетете теми по въпроса.

# 936
Mila B, не се нахвърляме върху теб, а просто обясняваме, че от този режим не само сваляме, но и подобряваме здравните си показатели. За пример ще дам себе си-имах ниско кръвно, а сега е идеално. Също и всичко останало е в норма, дори холестерола при норма за общ от 5 при мен е 4,20. Така че, ако има хора, които въпреки изрични забрани/когато са с посочени от Дюкан болести/ рискуват, те решават сами за себе си. Иначе режимът си е добър и резултатът в теглото и изследванията на много форумки го доказват!  bouquet

# 937
Здравейте, сладурки и сладур  Hug

Минавам да ви видя как сте и намирам около 10 страници само за днес  #Crazy, не се удържате бе ей  Joy

veneras, сигурна ли си че ти си и на двете снимки, гледах, трещих, се дзверих се и останах изумена, направо страхотна разлика, бе бейби  newsm20, кат някоя манекенка си станала.  smile3501

Mila B, не ти ли е ясно, че с тези приказки преливаш от пусто в празно, мисля, че сме малко по-склонни да вярваме на собствените си тела и изследвания, отколкото на поредния месия решил да спасява човечеството от самото него. 

Извинявам се за острия тон.

Последна редакция: вт, 26 авг 2008, 18:38 от Silverfox

# 938
Днес ,май има състезание по надписване. Mr. Green
Ще си чета разсеяно и без друго съм уморена Crazy
Венерас HugТи си го знаеш ,ама и аз да си напиша-изглеждаш чудесно,
поздрави за което.
Вещи Hugвинаги ще има неразбрали Laughing.Струва ли си нервите? newsm78
Крикри Hugмного мерси за хубавите думи. Heart Eyes

Последна редакция: вт, 26 авг 2008, 18:53 от rivela

# 939
Mila B, благодарим ти за загрижеността, аз вярвам, че е от добри подбуди. Но наистина, Вие медиците, прочетете и разберете режима, преди да го коментирате - той е балансиран по отношение на въглехидратите. Няма да се повтарям, но преди време написах мнението си за нападките на лекарите и кратко разяснение на режима за тях (щото те нито искат нито имат време да четат). Няма да повтарям доводите на момичетата.

Следя с интерес всички мнения на БГ медиците. Те все плюят и продават своята рецепта. А изказванията им за биохраните са некомпетентни (че няма разлика в хранителните качества) и смешни (био-кравите давали високо маслено мляко - ами да им сложим центрофуга на вимето  Grinning).

В твоят пост има нов интересен момент - проблемите след 12-18 месеца. Понеже се видя, че здравето ни се подобрява и сега ни плашите за след година. Да, напредвате в негативния ПР.

Ivy_baby, мерси за хубавите думи. И аз отдавна те следя. Ние се движихме в пакет. Дори задържахме по едно и също време. Ти, наистина изглеждаш перфектно. Разликата между нас е, че ти си по-висока и затова си "заковала" на тези кг. Аз след време ще се върна във втора, за да догоня твоята визия.

Кри и на тебе ти благодаря. А и аз съм твоя отбор по скъсяване на косата - досега я намалих на половина.

Звездопад, мерси

Крисинка - за стриите решение с козметика няма. Май с разни апарати и операции съм чела, че се премахват, но не съм специалист по тях.

Ето ти още инфо за стриите:

Стрии

Преразказвам и обогатявам мнението на Д-р Владимир Нейчев, прочетено тук http://www.fitnes-bg.com/%D4%E8%F2%ED%E5%F1/%CF%EE%EB%E5%E7%ED%E … 2%E5_20080709891/

1.      Атрофичии стрии
Първата основна причина за възникване на стриите е атрофията (недостатъчно хранене) на епидермиса. Получава се при опорочено кръвообращение в дермата и хиподермата – при наличие на много подкожна мазнина или при бързо, форсирано отслабване. Така еластичността на епидермиса се нарушава, а влакната на колагена се разслояват, при което започват да прозират кръвоносните съдове от дермата и хиподермата. Разслоената нееластична кожа със синкаво-лилав цвят представлява всъщност стрията. Атрофия се получава при което също страда храненето на епидермиса и адекватното изграждане на колагена и еластина. Разположени са главно по корема, бедрата и седалището.

2. тензионни стрии
Втората основна причина за появяване на стриите е прекомерното разтягане на кожата и по-специално на епидермиса. В тези случаи преразтягането на епидермиса от масивните и бързо нараснали мускули или тегло (бременност) е отговорно за разслояването на колагенните влакна и разкъсването на еластина. Този вид стрии се нарича тензионни стрии (от tension - разтягане).
Тензионните стрии се изявяват основно по сгъвките на мишниците, гръдните мускули, ръцете и гърба (за билдърите) и корема, краката и ханша при напълняване.

Друг интересен факт е, че младите (пубертет и до към 25-30 години) са по предразположени към поява на стрии.

Лечение?
В стремежа си да се избавят от стриите хората прибягват до какво ли не: купуват си различни скъпо струващи мазила, пият билки и модерни медикаменти, подлагат се на не традиционната за европейците китайска медицина и въпреки това стриите остават, без да намаляват броя и формата си. Единствено цветът им с времето се променя и от синкаво-лилав става кадифено-сивкаво-бял.
За съжаление не е известен метод или лекарство, способни да премахнат вече придобитите стрии.

За подобряване на състоянието им помагат масажи със специални кремове и масла със съставки подобряващи колагена и еластина. При новите стрии има по-голям шанс, за старите - забрави. Най-доброто средство е мазане по време на пълнеене.

# 940
  • София
Скъпи новодошли момичета и момчета, скъпи прегрешаващи, скъпи лекари и лекарки, кърмачки, бременни и въобще скъпи питащи може ли да се пие алкохол, да се яде сирене и дали овесените трици и овесените ядки са едно и също!

Най-лесният начин да разберете действието на режима на д-р Дюкан е да прочетете книгата. Ама цялата  Whistling

Може да я получите в онлайн вариант, ако изпратите празен e-mail до ducan_book (@) yahoo (.) com
Предвидете 24-24 часа от изпращането на e-mail-а си. Естествено, това е само временно решение, докато си я купите.

Някои неща може да прочетете също
тук: http://dukanskirecepti.wordpress.com/category/%D1%87%D0%B5%D1%81 … E%D1%81%D0%B8-faq

и тук: http://dukanskirecepti.wordpress.com/category/_%D0%BF%D0%BE%D0%B … 1%86%D0%B8%D1%8F/

или като цяло тук: http://dukanskirecepti.wordpress.com

С най-добри чувства и без грам подигравка,
Зеленото
дето Ви тормози и на ЛС  Embarassed

# 941
2х1, честита радост за студентката!
Бърди, мисля, че баницта с ябълките беше предложена от Дания за 3-та фаза.
Биборана, много добър резултат, дори се чудя дали ти беше писала, че сега минаваш в 3-та и имаш намерение след известно време да се върнеш отново във 2-ра фаза, изглеждаш чудесно.
Дори, Кри, ,благодаря ви, че ме забелязахте  Hug Hug за вас и  Hug за всички останали.
Относно проблемите с WC, искам да споделя моя опит. В ПЗ-дните се стремях да хапвам супички, ползвах базилакс, но свещички (всъщност май по друг начин се наричат, но в аптеката така ги казвах и те ми даваха, т.к. от преди 100 години си ги зная базилакс, така и не можах да запомня другото име), та разделях свещичката на половина, не от икономии, а просто по-малко химия да изполвам, след това лягам по гръб за около 20 минути. Освен това чай от майчин лист, но в много редки случаи, за около 8 месеца ми стигна 1 опаковка, а и всички други предложения като топла вода сутрин на гладно, или чаша студено мляко също сутрин на гладно не са за пренебрегване. Не се притеснявайте, че ще свикнете с тези неща, в 3-та фаза всичко си идва на мястото.

# 942
Mila B, не мисля, че тази диета не е  много по-различна от масовите диети с нисковъглехидратно хранене, което смятам, че е единствения здравословен начин за отслабване. Рисковете при бързите диети са много повече, а от затластяване - не могат въобще да се сравняват(диабет, високо кръвно налягане, сърдечно-съдови заболявания и много други).
Отскоро съм на режима, но се чувствам прекрасно. Кожата ми е много чиста, чувствам се свежа и заредена с енергия. Кръвното и пулса са ми нормални, главоболие изпитвах леко в началото на диетата.
Вещи, благодаря! smile3525

# 943
  • UK/София

MilaB, ЗА ТОВА КАКВО БИ КАЛЗАЛА-Кетонната диета и кетозата   ?

# 944
Здравейте, днес е вторият ми ден от ударния режим! Твърдо съм решена, мотивирана от вашите успехи, да се справя с любовта си към всичко вредно за ядене и да сваля килограми до желания ефект. Започнах диетата на 68кг, целта ми е да сваля евентуално 15кг, което ми се вижда направо невъзможно, но ще видим... Възхищавам се на всички вас за волята ви!! Браво на Вас!!!
Помъчих се да прочета възможно най-много инфо и ме притесняват интерпретациите за консумиране на сирене. Извинявам се, ако звуча тъпо, но вчера пак проверих в новозакупената ми книга  Embarassed и там за ударната фаза пише, че може да се консумира сирене (мнооооооооого обичам млечни). Молбата ми е, ако това многократно е обсъждано, да ми дадете линк (ако не ви затруднявам фатално) или на 2 на 3 да ми обясните за консумацията на млечните. Предварително благодаря.
Бих желала официално да заявя започването на моето слабеене и дано се справя (липсва ми шоколада)...  #Crazy Предполагам, че четейки за толкова добри резултати и гледайки снимките ще се мотивирам...

Общи условия

Активация на акаунт