Американски колеж-първа тема

• 223 183
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 585
  • на път
запис  Rolling Eyes

# 586
  • Там, където ме обичат
foxysilver, 17-годишната ми дъщеря не учи в АК, а в НЕГ. Тук съм заради желанието на малката ми дъщеря Simple Smile да учи в АК.
Явно съм останала с грешно впечатление. Ако малката реши наистина да учи в АК, мога поне да ви стискам палци на изпита. newsm10

# 587
  • Там, където ме обичат
Разбира се, ако желанието на детето е твърдо за немско уни, тогава дали пък АК е правилното училище? 
Петя, искаш да кажеш, че желанието на детето и изборът на гимназия трябва да се  съобразят с това къде ще следва, хммм - между впрочем за 13-14 годишни деца ли говорим? Wink

# 588
  • София
foxysilver, благодаря за пожеланията!
Доколкото разбирам Петя коментира избора на голямата щерка, но аз никъде не съм писала, че тя ще кандидатства с англ. език в Германия - станало е недоразумение.
Интересна е темата за нивото на подготовка по втори чужд език. Засега тук не намирам отговор на въпроса.

# 589
  • Там, където ме обичат
Мързеланка, и моите въпроси бяха по принцип. Големият е в 8 клас и дори още не се е ориентирал за областта, в която иска да следва. Има време, ще се насочи.
А аз като една съвестна мама, искам да съм информирана за всички възможности.
Твоето дете тази година ли ще кандидатства?

# 590
  • София
След две години, но се интересувам от всичко, свързано с кандидатстване след 7. клас за да не губя форма. Grinning

# 591
  • Там, където ме обичат
След две години, но се интересувам от всичко, свързано с кандидатстване след 7. клас за да не губя форма. Grinning
Явно не съм единствената, и аз започнах да подпитвам две години преди кандидастването.

# 592
  • София
foxysilver, например аз като се готвех за кандидатстудентските изпити, имах съученици, които по средата на учебната година си смениха предмета, с който ще кандидатстват (спряха с биологията и химията и подхванаха математика и английски...) Тогава сме била по на 18-19 години и пак не бяхме наясно къде точно искаме и още по-малко правехме връзка между това, което ще учим и реализацията след това... Но това си беше в онези времена...

Сега, доколкото разбирам от нещата, които bebZz е написала, от децата, завършили 8ми клас, се очаква да имат идея какъв е предпочитания от тях профил... А този профил вероятно в някаква степен определя ориентацията за кандидатстване за ВУЗ? Иначе, ако питате мен, раничко е на 14 години човек да направи този избор..., но май от мен не зависят обстоятелствата...  Wink

Ще се радвам, ако bebZz успее да намери време и да поясни доколко е съществен избора на профил и каква е корелацията между него и кандидатсването...   bouquet

# 593
  • София
В края на 9ти се избира профила, края на 8ми е езика. И малко или много има общо, да, споменава се все пак при кандидатстване. Но за разлика от физика и химия, които са по-тясно специализирани, другите 2 профила имат по-широк обхват, затова личната ми преценка беше че са по-подходящи, аз самата не знаех какво ще правя занапред с живота си. След което ми хрумна и че в чужбина с БЕЛ няма да кандидатствам, така че останаха компютрите  Sunglasses Е все пак БЕЛ не е само български, развива литературните способности и т.н., но все пак не съм сигурна как го приемат в чужбина. В крайна сметка никого не са върнали от някъде заради профил и никой не е останал ограничен от него, така че нека по-добре е сфера на интерес, да поддържа дипломата по-висока..

# 594
Ей, привет, аз не съм влизала отдавна и вие сте натворили много хубави страници....изчетох с интерес.
Изпитите минаха, моята дъщеря има засега оценка по математика- отлична, втората след детето на Прасковка май/а тя вече е Петя /,ако не се лъжа- твоето момче бил голям мозък по математика, казва дъщеря ми и е много горда, че има мъ-ъ-ъничко по-ниска оценка от него. Разбрах от София, че са в един клас твоето и моето дете. На нея седмицата с изпитите много й хареса- каза че било забавно, явно е голям мазохист....
но, мнението ми за изпитите- хващайте се сериозно...аз бях доста фриволно настроена и някак уверена, гледахме доста несериозно- ей, като се изправих на стената с резултатите и в първият момент от вълнение не й намерих името- леле, спрях да дишам от ужас! Просто не знаех как ще й се обадя да й кажа...отидох отново на списъка с пълната увереност, че трябва да е там и чак тогава я намерих. Тогава чак усетих какъв жесток шамар щеше да е за нея това и колко несериозни сме били....пак настръхвам като си спомня. То детето ми е много хладнокръвно, но аз щях да имам гузна съвест за всичките уикенди на ски, вместо на пробен изпит.....
Сега всъщност ми е много кофти с тая дисциплина по отсъствията- я момичета, кажете как е положението с отсъствията при вас?

# 595
  • България
pepelia6kata, не ме питай за отсъствията, направо пощурявам.... То и тя вече май много не ни иска, но...
Преди 2 седмици бяхме на ски, но тя отказа да дойде заради изпитите. Миналия уикенд го прекара в сън, спа толкова много, че според мен се опитваше да навакса поне за 6 месеца назад Wink. Все още нямам никаква идея за оценките й, чакам петък Simple Smile.

# 596
  • София
2 сестри бяха помолили да отсъстват една седмица заради пътуване в чужбина. Не им позволиха. Родителите им се мъчеха, беше някакво семейно събитие май?.. След време се "разболяха" и отсъстваха една седмица. С лекарски бележки. Когато се върнаха деканът ги накара да занесат международните си паспорти. Стана ясно че все пак са пътували. Пак какво ли не направиха родителите им. Не стана - изключиха ги.

# 597
Здравей bebZz,

Мога ли да те помоля да споделиш с нас, какви клубове има в колежа, променят ли се всяка година или са постоянни и т.н.
Опитвам се да мотивирам сина ми да се запише на нещо, но до сега не успях. До колкото знам от 9-ти клас ще са задължителни, но ми е интересно , как се гледа на този вид занимания.

Поздрави

# 598
2 сестри бяха помолили да отсъстват една седмица заради пътуване в чужбина. Не им позволиха. Родителите им се мъчеха, беше някакво семейно събитие май?.. След време се "разболяха" и отсъстваха една седмица. С лекарски бележки. Когато се върнаха деканът ги накара да занесат международните си паспорти. Стана ясно че все пак са пътували. Пак какво ли не направиха родителите им. Не стана - изключиха ги.

Да, мисля че ги познавам, те са близначки...после отидоха в класа на голямата ми дъщеря, в гимназия Златарски. Е, да ви кажа- завършиха си и там, сега и двете учат в Англия, но точно заради този случай, есента реших да бъда честна и да поискам разрешение от декана за 5 дни отсъствия...е, не ни разрешиха, разбира се, аз бях потресена- бях купила и билета вече, но детето беше щастливо настанено на общежитие и си е прекарала супер, докато ние бяхме при кака й в Лондон. Наистина беше безотговорно от моя страна,  все пак ново у-ще, нови правила....но пък имат съученици, които непрекъснато отсъстват и казват че са болни...хубаво нещо са правилата, но май принуждават някои към лъжи.

# 599
pepelia6kata, не ме питай за отсъствията, направо пощурявам.... То и тя вече май много не ни иска, но...
Преди 2 седмици бяхме на ски, но тя отказа да дойде заради изпитите. Миналия уикенд го прекара в сън, спа толкова много, че според мен се опитваше да навакса поне за 6 месеца назад Wink. Все още нямам никаква идея за оценките й, чакам петък Simple Smile.

SofiaV,
ако не се лъжа дъщеричката ти е в 9 клас и ми се вижда позната картинката с уикенд прекаран в сън след седмицата с изпитите. И моята спеше до обед, после и следобед и трите почивни дни . Казват, че в 9 клас е най-трудно.

Общи условия

Активация на акаунт