Американски колеж-първа тема

• 222 667
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 405
Аман от безпочвени насъскваници. #Crazy
Защо не тръгнеш да съдиш и МОН, че випуск 95 е по нова система на обучение или че за някой випуски има матури и те им се признават от университетите , а за други няма и трябва на изпит да се явяват. Лелее  ooooh! ooooh!Що не тръгнеш да съдиш Харвард, че са намалили стипендиите си. Що не съдиш кварталното си магазинче, че ти продава на двойна цена доматите.
Ами друите частни училища дето си вдигнаха таксите, ама нямат и стипендии.  А защо пък и колежът до преди две години не е имал две пълни стипендии с нулеви такси, а пък сега има  Naughty hahaha
Човешката злоба граници явно няма Rolling Eyes

Joy Joy Joy Joy

Не мога да го направя, защото не съм пряко засегната. Явно и на 15 000 евро да направят таксите - няма да ви пука.

Освен това - наистина не е редно пълните стипендии да са само за осмокласници!

Но нищо не казваш, че условията за финансовата подкрепа са непрозрачни.

Да, трябва да сме благодарни, че я има финансовата подкрепа. А който я предоставя той диктува условията.
Човек трябва да се запознае преди да оплюва.
Трябва също да сме благодарни, че някой е решил от 2008г. да предостави пълна стипендия на две деца, а не да го оплюем, защо не я предоставя на всички випуски.
То човек ще се опита да направи добро и пишман ще стане.
Колежът, както и другите чатни училища, въобще не е задължен да предоставя каквато и да е финансова помощ. Но за българинът важи "Подай ръка, за да ти я отхапят". Вместо да кажем евала, че има някаква помощ, ние се нахвърляме. А към другите частни училища, понеже на са били така неблагоразумни да предоставят каквато и да било помощ, за тях ще си трайкаме,  а колежът да го оплюваме.
Затова ,българино, сме на тоя хал ooooh!
А и въобще не мисля повече да ти обяснявам що занчи безочие

# 406

Не мога да го направя, защото не съм пряко засегната. Явно и на 15 000 евро да направят таксите - няма да ви пука.

Освен това - наистина не е редно пълните стипендии да са само за осмокласници!

Човек трябва да се запознае преди да оплюва.

Трябва също да сме благодарни, че някой е решил от 2008г. да предостави пълна стипендия на две деца, а не да го оплюем, защо не я предоставя на всички випуски.
То човек ще се опита да направи добро и пишман ще стане.
Колежът, както и другите чатни училища, въобще не е задължен да предоставя каквато и да е финансова помощ. Но за българинът важи "Подай ръка, за да ти я отхапят". Вместо да кажем евала, че има някаква помощ, ние се нахвърляме. А към другите частни училища, понеже на са били така неблагоразумни да предоставят каквато и да било помощ, за тях ще си трайкаме,  а колежът да го оплюваме.
Затова ,българино, сме на тоя хал ooooh!
А и въобще не мисля повече да ти обяснявам що занчи безочие

Нещо много се отплесна! Не знам какъв ти е проблемът и защо така се нахвърляш срещу мен само защото казвам, че няма прозрачност за условията за финансовата помощ! Ако ти олеква като виеш тук във форума, ОК Confused

# 407

Нещо много се отплесна! Не знам какъв ти е проблемът и защо така се нахвърляш срещу мен само защото казвам, че няма прозрачност за условията за финансовата помощ! Ако ти олеква като виеш тук във форума, ОК Confused

Ако финансовата помощ я отпуска държавата или държавно училище, можеш да държиш сметка.
Ако я отпускаш ти, пак можеш да държиш сметка и да търсиш прозрачност.

И пак ти казвам. Колежът не е длъжен да отпуска финансова помощ на когото и да било и защо и как го прави си е негова работа и е в правото си правилата му да не са публични. Ако ти изнася кандидатстваш за нея, като не ти харесва, че няма прозрачност , не кандидатстваш.

И на мен 5000 евро са ми много, но не съм научена да наричам бялото черно.

# 408
  • България
 Извинявайте, че се намесвам, но този спор е много грозен.
 Тъй като съм пряк участник в ситуацията, ще си позволя да изразя мнение.
 Таксата от 5500 евро е висока и за нас, но тя беше обявена предварително и не ни е сервирана в последният момент. Никой не ни задължава да се запишем, но ние сме преценили че си струва. След като ни отказаха финансова помощ, ми се обадиха да попитат дали при тези условия ще запишем детето си там или не. Потвърдихме и я записахме. Какво повече трябва да искам според вас?
 Опитвам се да се поставя в противоположната ситуация - имам сключен договор да извърша някаква дейност, за което да получа определена сума. Аз си върша работата, но по някое време клиентът идва и казва: "Ти искаш много пари, намерих друг да я свърши за по-малко. Намали ми сумата."
 След като има сключен договор от двете страни не виждам какво трябва да се рови повече. Определено смятам, че съм човек, който си защитава правата, но не обичам да "търся под вола теле."

# 409
Много жлъч се изля, за което моля за извинение читателите във форума.

По горе е поставено под въпрос изказването , "Колкото са ти учители, толкова и приятели". Без да преразказвам, а от собствен опит бих добавила към тези думи "Толкова и родители". Вярно е, че родителите могат да са само едни, но отношението на учителите там към децата е  с майчина загриженост и топлина.   bouquet

# 410
  Потвърдихме и я записахме.

Аз все още благодаря на Господ, че взехме това рещение.

Добре дошли в отбора на АК smile3525

От една година сме там, но ако имаш въпроси, на които бих могла да отговоря, ще се радвам да съм полезна.

# 411
  • България
rosss, благодаря  Hug!
Видях, че тези дни си писала и в темата за кандидатстване след 7кл. Дъщеря ми можеше да влезе, където пожелае, но тя избра АК , и ние е подкрепихме. До сега чувам само положителни отзиви за колежа от родителите, надявам се да се присъединим към тях.
 Смяташ ли, че в колежа учат прекалено много и остава ли на децата време за други занимания? /Тя играе балет вече 9 години и не иска да спира/. Интересува ме също как става изборът на свободно избираемите дисциплини и спортните занимания.

Последна редакция: сб, 11 юли 2009, 17:05 от SofiaV

# 412
Вярно е, че писах в темата, защото си спомням какъв трепет беше. О, и ние се явихме на националните изпити, точно за да се убедя дали наистина това е нейното желание, когато има възможност да избира измежду всички. С най-добри чувсва го пожелавам на всички майки.

За осми клас мога да ти отговоря, че при всички положения ще намира време за балета. Голяма част от нещата се научават в училище. Трудно е да го обясня, защото и за мен беше странно. Но например по "Науки" - няма го това, на което сме свикнали. Имаш урок, четеш, трябва да можеш да го разказваш. Нещата се обясняват практически в час, със опити, разяснения, дискусии. Сдъвква се и то остава в главата, видяно нагледно и разяснено. Правят така че да им е интересно, а и да го научат. По същия този предмет, всеки път часът започваше с тест. Препитванията под всякаква форма са непрестанно, но ако си постоянен и не се разсейваш, не е проблем /поне в 8 кл/. Участваше и в два допълнителни клуба и на тенис по едно време реши да ходи. Най-много време й отнемаха проектите, но те пък са им толкова интересни и децата натрупват много извънучебни полезни знания. Проектите не бяха никога от днес за утре, така че имаш възможност да си разпределиш времето. Hug

# 413
  • Там, където ме обичат
Снощи се оказах в компания, където имаше родители на ученик в Американския колеж и от дума на дума стигнахме до въпроса с таксите. Тъй като тук прочетох, че таксата от тази година става 5500 евро, ги попитах дали и за сина им се вдига таксата. Оказа се, че изминалата учебна година са плащали 2500 евро, а сега се увеличава само с 200 евро. Та се зачудих, няма ли тук някой, който да внесе случая в Комисията по дискриминация. Искането на двойно повече пари за същото обучение, само защото детето е по-малко на възраст е дискриминация! Ще се повторя, за да бъда ясна - при положение, че деветокласници ще плащат 2700 евро за обучение, не е редно осмокласници да плащат 5500 евро. Това е възможно само ако колежът може да докаже, че тяхното обучение да е с двойно по-високо качество.
Много уместна контестация!

# 414
  • Там, където ме обичат
Училището е много добро най голямата ми дъщеря а и близначките ми завършиха АК и са много доволни натисках малката да се пробва но не желае детето.  Учителите и базата са много добри никъде в БГ няма такава добра учебна база колкото в АК и затова си заслужаваше парите които им дадохме
Доколкото разбирам 3 твои деца са учили в АК, НАЛИ? А за 2-ро и 3-то имахте ли някакво намаление на таксата?

# 415
Доколкото разбирам 3 твои деца са учили в АК, НАЛИ? А за 2-ро и 3-то имахте ли някакво намаление на таксата?

foxysilver, ти още ли смяташ, че под този ник се крие многодетна майка?
Я й разгледай постовете и виж кога спря да пише.
Поразгледай и в темата на многодетните.
Аз пък имам съмнения за предишните й никове - все многодетна, а всъщност - скучаеща тийнейджърка с богато въображение.

Извинявам се за offtopic-a  Embarassed

# 416
  • Там, където ме обичат
cool_witch,
Явно съм много наивна Embarassed Въпросът, който зададох живо ме интересува. Задавала съм го няколко пъти, но така и не получих отговор. Ти да имаш някакво инфо?

# 417
  • България

Аз пък имам съмнения за предишните й никове - все многодетна, а всъщност - скучаеща тийнейджърка с богато въображение.

.....Явно не само аз съм имала съмнения, че никът е нереален.... newsm78

# 418
  • Там, където ме обичат

Прави сте момичета, хронологично постовете, историята и разказите не пасват. Пък и с тази граматика???? Моят младеж на 13 е по-грамотен.

.....Явно не само аз съм имала съмнения, че никът е нереален.... newsm78

# 419
Здравейте!
Прочетох мнение във форума, обясняващо напускането на преподаватели от Американския колеж със "стремежа за повече пари" и материална изгода. За две години напуснаха седем успешни преподавателки по български език - казвам "успешни", защото резултатите от матурата - първо място в цяла България две поредни години - го доказаха, което значи очевидна мотивация и желание за работа. Вярно е, че някои от тях продължиха пътя си, откривайки школа, но други се връщат в държавни училища за много по-малко пари и то не защото са привлечени от лекотата и ненатовареността на държавните институции. Явно причините са много по-сложни и вероятно дискредитиращи колежа - нещо, което не ми се иска да правя обаче; отбелязвам само нуждата от вникване в дълбочината на проблема; доверието в официозните обяснения е наивистично.

Общи условия

Активация на акаунт