Американски колеж-първа тема

• 225 346
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 960
....все пак си мисля, че именно строгата дисциплина и добродетелите, които се възпитават в АК наклоняват везната към него.
Шокирана съм, честно! Shocked
Строга дисциплина и добродетели - откога се очаква някое училище да "възпита" тези качества, вместо родителите, а при това и срещу 5000 долара/евра годишно?!?
Докато имаш още време помисли и за по-съществени критерии за избор, съветвам те! Hug
Съжалявам, че не съм била ясна и без да искам да влизам в излишна полемика с теб бих искала да уточня, че имах предвид средата, която по мое мнение е от изключително значение. Не очаквам училището да изземе моята функция във възпитанието на детето ми, но лъжа, преписване, колективна работа в АК не се толерират. Покажи ми едно друго такова училище. В СМГ, която по мое мнение е една от най-добрите гимназии в България, ако едно дете е решило дадена задача, то значи целия клас я е решил - работи се колективно, в лошия смисъл на думата. Преписването и бягството от училище е масова практика навсякъде. И това повярвай ми понякога не зависи от самото дете. Ще си позволя само един пример от последните няколко седмици в училището, където учи детето ми - независимо от съпротивата и нейният клас си позволи да избяга няколко пъти по един и същи предмет буквално дни преди да завършат. Тя не успя да ги спре, а само бе нарочена, че е зубърка и т.н. И последния път просто тръгна с останалите. Това е, което липсва на другите училища

# 961
  • България
О нееее точно колективната работа се толерира в АК Simple Smile, но не в смисъла, който си посочила в поста си. Децата имат доста проекти, които трябва да изработят по двама или трима. И това е според мен е много добра система. Simple Smile

# 962
  • София
Вижте, голяма част от тия обсъждания са..безсмислени Rolling Eyes

За мен средата, начинът на живот, учене, въобще всичко в живота на един ученик там е тясно свързано с училището (докато за някои ученици училището въобще не играе роля в извънучилищния живот, в АК играе огромна И там) са тези, които си заслужават повече. Това гарантирам другаде го няма. НО ако аз съм родител и трябва да лиша семейството си от каквото и да е заради таксата - едва ли бих. Културата на околната среда е адски, ужасно силно определяща в живота на един тийнейджър и бих казала в тези точно години по-важна от родителската.. Лично мнение, ако за вас на 16 е било друго - ок, но според мен на тия години акълът е достатъчно за да не слушат родители и достатъчно малко за да се вършат глупости в неподходящата среда Rolling Eyes

По поста на София: Първи ден в СУ. Казват че ще има групови проекти. Всички гледат ужасено, а 2-3 наконтени "мацки" скачат "Ама аз как ще работя с други, не искам така!" ooooh!

# 963
  • София и там където не се пуши
Проектите, го има определено и в другите училища и не толкова елитни, та и дори квартални така наречени.  И например слагат към двама добри един аутсайдер. Доста разпитвам приятелки с по-голями деца по училищата. Работят учители на доста места. Разбира се работата в колектив е по-лека при силните ученици.

# 964
Проектите, го има определено и в другите училища и не толкова елитни, та и дори квартални така наречени.  И например слагат към двама добри един аутсайдер. Доста разпитвам приятелки с по-голями деца по училищата. Работят учители на доста места. Разбира се работата в колектив е по-лека при силните ученици.

Дороти, мисля, че точно в това е разликата - не е "отбий номер", нито екипите се формират на механичен принцип. Би трябвало да се гледат различни параметри при формирането на екипа - характери, темперамент,..., всеки си има роля. При нас също са имали проекти и са ги разпределяли точно както трябва да се формират екипи. Не винаги (дори май изобщо) най-силните ученици са най-полезни в екипната работа. Децата, които успяват да се сработят в екипа, постигат по-добри резултати, за разлика от тези екипи, където са попаднали силни ученици или с лидерски качества. Та това е идеята на екипната работа - наистина се научава много, не само по поставената задача, а да си по-толерантен и отворен към другите, а не да се налагаш над другите и да не зачиташ чуждата гледна точка.

# 965
Да, да ясно ми е, определено не отбиват номера, децата от доста училища излизат доста подготвени и знаещи. Че има, такива, които и им смъкват резултатите, ами такъв е живота. Утре лекарът не го питат дали е завършил с 5.50 или 5.70 или не гледат средната успеваемост на училището му, а на него самия .  Това е опит за реклама по доста училища.

Оф дано ме разберете, ама тия състезания на оценки е голяма глупост.

# 966
Ще ми се да ви попитам дали познавате деца успели да получат пълна стипендия за АК? И в какво ли се е състояло интервюто - последния етап от процедурата?

# 967
Да, да ясно ми е, определено не отбиват номера, децата от доста училища излизат доста подготвени и знаещи. Че има, такива, които и им смъкват резултатите, ами такъв е живота. Утре лекарът не го питат дали е завършил с 5.50 или 5.70 или не гледат средната успеваемост на училището му, а на него самия .  Това е опит за реклама по доста училища.

Оф дано ме разберете, ама тия състезания на оценки е голяма глупост.

Simple Smile Разбрахте  Hug

Но мисля, че АК доста си тежи във всяко CV.  Grinning

# 968
Ще ми се да ви попитам дали познавате деца успели да получат пълна стипендия за АК? И в какво ли се е състояло интервюто - последния етап от процедурата?

Стискам ви палци! Не знам за АК, но подобни процедури съм виждала на сайта на Англо-американското училище. Те също дават пълни стипендии. Това, което описваш като процедура в АК, напомня на тази в ААУ. Не знам дали е същото, но идеята е подобна. Интервюто само с детето ли е или и с вас?

# 969

Joy     това ми хареса. Борбата за CV и това да ми ми струва 27 500 евро  Shocked . Аз съм стисната.    Joy   bouquet

Само съм чувала, че процедурата е доста тромава. Разследват ти и майчиното мляко.

Моите близки, чиито деца са там и доста от тях вече завършили май не са искали стипендии.

# 970
  • София
По мое време даваха ужасно малко и ужасно малки стипендии Rolling Eyes

# 971

Joy     това ми хареса. Борбата за CV и това да ми ми струва 27 500 евро  Shocked . Аз съм стисната.    Joy   bouquet

Дороти, достатъчно те уважавам, за да изкоментирам забележката ти.  Wink
Това е ЧУ и таксата е факт. На теб не ти харесва и си си намерила вариант. ОК?

# 972
Подкрепям мнението на Дороти! Hug

Част от другите изказвания са доста снобски и някак тесногърди. Медала винаги има две страни.  Peace

Получаваш точкова система с ясни критерии за оценяване - "чудо велико", като че ли пък някъде в живота е така! Rolling Eyes

# 973

Стискам ви палци! Не знам за АК, но подобни процедури съм виждала на сайта на Англо-американското училище. Те също дават пълни стипендии. Това, което описваш като процедура в АК, напомня на тази в ААУ. Не знам дали е същото, но идеята е подобна. Интервюто само с детето ли е или и с вас?
Много благодаря!!! Интервюто ще бъде само с детето, доколкото разбрах.

# 974
Ех...почвам да се отчайвам, че нямам шанс  Laughing Иначе браво на приетите!!!  Flutter

Според мен имате големи шансове, не пренебрегвай факта, че кризата е променила нещата за много хора през последната година. Ние също ще трябва да се пробваме за финансова помощ. И мойте надежди не са много големи, с едно дете... какво ли ще си кажат?... ми да се понапънат...

Elina,

Само да ти припомня какви бяха намеренията ти до преди два месеца.
И ако по една или друга причина, намеренията ти не са се осъществили, това не би трябвало да е повод за оплюване на колежа. И определено не става въпрос, че точковата система е великото предимство на колежа

Общи условия

Активация на акаунт