Американски колеж-първа тема

• 225 345
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 975
Съжалявам, ако аз съм нетърпима днес, но как да обсъждам ниво на училища, когато знам, че днес е минал първия ни "Файнал" - изпит с 85 въпроса по история. /Още един е имало днес./

Точно как ще се казва Final или годишно или класно просто няма значение.  Имам право да се изказвам, учила съм в американско училище и знам за какво иде реч  Peace . Не са нещо велико тези препитвания.

Определено нямам за цел да те обидя, но се чувствам длъжна да кажа, че американските училища не биха могли да стоят под един знаменател. Почти всичките ми познати, които заминаха за Америка изведнъж установиха, че децата им са гении.
Когато нямаш пряк поглед върху нещата, не е редно да изказваш радикално мнение.
Нямам намерение да споря, но за съжаление не можах просто да подмина хапливата ти забележка.

# 976
  • София
И аз си припомних предишните мнения на Елина.

Добре е ,че Елина и други като нея се отказват,за да могат други деца, които наистина желаят да учат в АК да се класират.

# 977
Коментарите за падането на нивото за мен са много несериозни. Моето дете е прието, но така се случи , че няколко деца около него (които добре познавам) не се справиха с формата на изпита и са сред резервите. Та всички тези деца са умни, с много добър английски , има и преуспели спортисти сред тях. И всичките до едно тръпнат в очакване да бъдат приети в АК, нищо че са си осигурили вече прием и по други елитни училища.
  ThinkingИ аз съм математик, но в тази тема срещам мнения с много изкривено фаворизиране на математическите способности. Света се управлява от артисти като Рейгън и велики оратори като Фидел Кастро.

# 978
  • София и там където не се пуши
rosss не в Америка  Peace Никога не съм ходила там.

Извинявам се, но просто се включих, защото не харесвам изказвания, че видиш ли щом АК там нещо е по-така и по-иначе, а останалите са тъпи и не получават нищо и не са им отворени вратите.  Peace . И да величаеме едно или друго училище . Просто казвам, че да не се объркват хората и да чувствуват вина.

О неее успех и спокойствие на детето, то може.  

ОДИ съгласна съм с теб, за падането на нивото, че е несериозно.

Последна редакция: вт, 22 юни 2010, 10:31 от Dorothy

# 979
  • София
...И аз съм математик, но в тази тема срещам мнения с много изкривено фаворизиране на математическите способности. Света се управлява от артисти като Рейгън и велики оратори като Фидел Кастро.
Ооооо, примерите, които си дала са умопомрачителни Joy Кой точно "свят" управлява Фидел Кастро? Може би емоционалният на Йорданка Христова?!?  Laughing
Ще "фаворизирам" още веднъж математическите способности - моето дете ходи на тест в Германия - препоръчителен за кандидатстващите медицина, организиран от Хайделбергския уни. Тестът беше от 6-7 части за 5 часа и беше предимно математика и логика. Нали нямате съмнения, че иде реч за фаворизиране?!? Peace

# 980
 Кого и какво управляват математиците?
п.п.Пита математик. Simple Smile

# 981
Ех Явче Мравче, сигурна съм че много добре си ме разбрала. То е ясно, че сина ти е от математиците, ма не искаш да става професор по висша математика. За медицината ще му трябват много други качества, освен разбира се добрата математика.Искрено му желая успех

# 982
  • София
Ще ми се да ви попитам дали познавате деца успели да получат пълна стипендия за АК? И в какво ли се е състояло интервюто - последния етап от процедурата?
Аз лично бях на пълна стипендия от девети клас нататък. Но съм кръгъл сирак и доходите на баба и дядо, които са пенсионери, са адски ниски. Също така имах сравнително висок успех. Simple Smile

# 983

Извинявам се, но просто се включих, защото не харесвам изказвания, че видиш ли щом АК там нещо е по-така и по-иначе, а останалите са тъпи и не получават нищо и не са им отворени вратите.  Peace . И да величаеме едно или друго училище . Просто казвам, че да не се объркват хората и да чувствуват вина.

Дороти, няма идеални неща и училища. Никога, ама никога няма да си позволя да кажа, че останалите са тъпи.
Зависи какви са идеите на детето за бъдещето. Ето , Явче се е включила и затова ще дам пример с нейното дете, за което съм убедена, че ще е най-добрия студент по медицина във випуска си в Хайделберг. Вече дори и да искам, моето дете няма шанс да тръгне по този път, но то предварително си е имало други мечти.
Всяко училище дава различни възможности и според идеите и наклонностите на детето то трябва да направи своя избор. А ние само да вярваме, че е най-добрият за него и с каквото можем да му помагаме.

Има много добри училища в София, но има и с повече плюсове. И тези плюсове влияят по различен начин на децата. И сигурно сега ще те повторя, че има деца , които дори да не учат в най-доброто училище, пак ще са стъпки напред пред остналите

# 984
Но мисля, че АК доста си тежи във всяко CV.  Grinning

Joy     това ми хареса. Борбата за CV и това да ми ми струва 27 500 евро  Shocked . Аз съм стисната.    Joy   bouquet

Аз бих го коментирала така - за 27500 евро остава и да не тежи  Mr. Green
Рекламация не ми се е налагала.

# 985
Медицина казвате ,математика и две леви ръце- чудесна комбинация за мозъчен хирург. Wink
За медицина много важна е ЕМПАТИЯТА като и сръчността за някои от клоновете и.

# 986

Joy     това ми хареса. Борбата за CV и това да ми ми струва 27 500 евро  Shocked . Аз съм стисната.    Joy   bouquet

От вчера гледам тази сума и се въздържах да ви поправя - годишнта такса вече е 5600 евро, така че за 5 години - 28 000. Наистина, този фон какво са 500 евро, но като се има предвид, че от 2008 досега се повиши с повече от 10 процента, при завършването на сегашните кандидати сумата може да се окаже над 30 000 евро. Не че е от кой знае какво значение  Simple Smile

# 987

От вчера гледам тази сума и се въздържах да ви поправя - годишнта такса вече е 5600 евро, така че за 5 години - 28 000. Наистина, този фон какво са 500 евро, но като се има предвид, че от 2008 досега се повиши с повече от 10 процента, при завършването на сегашните кандидати сумата може да се окаже над 30 000 евро. Не че е от кой знае какво значение  Simple Smile

С закуски и транспорт, можем да го закръглим на 60 000 лева за сега, че по-лесно се помни. Embarassed
Наистина е достатъчно тежко.

# 988
  • Там, където ме обичат

[/quote]
С закуски и транспорт, можем да го закръглим на 60 000 лева за сега, че по-лесно се помни. Embarassed
Наистина е достатъчно тежко.
[/quote]

Че е скъпо, няма спор, ама защо смятате и закуските, ако не учи едно дете в АК, не се ли храни???

# 989
Аз лично бях на пълна стипендия от девети клас нататък. Но съм кръгъл сирак и доходите на баба и дядо, които са пенсионери, са адски ниски. Също така имах сравнително висок успех. Simple Smile
[/quote]

Което е супер, Тин, но на мен пък ми орязаха много помощта драстично в последните години - нищо, че мама ме гледа сама като се грижи и за баба и дядо, или пък че имам висок успех и т.н. Не знам, аз все още имам задръжки по отношение на системата им за предоставяне на помощ.

Общи условия

Активация на акаунт