Не мога повече така

• 5 081
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
Всички тук, давате много кураж, смели думи и още по- смели постъпки. Но замислете се колко жени, нямат възможността да направят малката крачка към свободата си. Защото не е само да кажеш - "Майната ти", ами после трябва да купиш храна на детето, да го облечеш, да можеш да му покриеш лекарствата, недайси Боже. Много е лесно когато мама и тате са зад гърба ни, още по - лесно е когато мама и тате имат повечко парички от обикновенното. Но достойно ли е? Достойно ли е да си поел живота си в ръце и когато сбъркаш, като детенце да тичаш при родителите си? Да си на 30, примерно, и да живееш с детето си при мама и тате, щото за тия 30 години от страх или улисан в други работи не си се замислил за бъдещето си и за това да бъдеш самостоятелен. Ми за мен не е достойно.. за мен е срамно. Единствените хора в живота ми, пред които се доказвам, са моите родители. И те не биха ме върнали , ако имам проблем, напротив, но не са вложили толкова нерви и здраве в мен , за да бягам при тях , като плашливо, сополиво детенце, не са тези , които ще ми оправят бакиите.
На мястото на авторката бих се замислила, как сама да устроя живота си, да направя това или онова , за да го подсигуря, за да се защитя, да бъда САМОСТОЯТЕЛНА. За това трябва време, нерви и много стискане на зъби, но когато човек осъзнае собствената си сила, тя изведнъж става блесва пред околните. "Никой не мачка, тези които са с високо вдигната глава". Желая ти успех и повече вяра в самата теб. Ако я нямаш сега- работи по въпроса.  Simple Smile

# 16
е, хайде, по-полека ориентация, а?!
срамно, достойно - много силни думи - евалЛа. ЕвалЛа!
що се отнася до доказването - е извинете, ама ако аз на родителите си следва да се доказвам, кой ме познава тогава?!
никой.
и после, винаги е лесно от 4ужда камбанария, да се морализира и да се 4етат ети4ни и възпитателни в стойности "проповеди".
та, хубаво е, да има една граница себеусещане.
или поне е желателно.
мдам.

# 17
е, хайде, по-полека ориентация, а?!
срамно, достойно - много силни думи - евалЛа. ЕвалЛа!
що се отнася до доказването - е извинете, ама ако аз на родителите си следва да се доказвам, кой ме познава тогава?!
никой.
и после, винаги е лесно от 4ужда камбанария, да се морализира и да се 4етат ети4ни и възпитателни в стойности "проповеди".
та, хубаво е, да има една граница себеусещане.
или поне е желателно.
мдам.
Нещо не те разбрах... Това , че родителите ти те познават какво общо има с доказването? И не е ли точно така.. те те познават и се надяват да надхвърлиш себе си , да бъдеш силна, добра в това което можеш и искаш... Може пък аз друго яче да виждам нещата..Но за мен наистина е срамно да съм на 25 години и да разчитам на родителите си. Лентяйството и паразитирането никога не са били цел за мен.
Освен това никого не морализирам и не чета "проповеди". Всеки си устройва живота както му е по лесно... Но имаше една песен на Подуене Блус Бенд- "Ден след ден " , ако чуеш текста ще разбереш за какво ти говоря - аз никога няма да бъда храста, не за друго , а защото е недостойно.

# 18
  • София
Ориентация, нещо много бойно си се ориентирала!  Първо - не виждам защо трябва точно на родителите да се доказвам newsm78
Второ - живота в БГ в момента за доста хора не е никак лек. А както е видно от близката и по-далечна история по нашите и чужди земи - оцелява кланът, а не единичния човек! Затова и в много култури КЛАНЪТ - това е над всичко! И при нас се оказва, че семейството трябва да се подкрепя взаимно, за да се продължи напред и да се отгледат децата! Обикновено помагането е двупосочно - родителите помагат за отглеждането на внуците си и да речем предоставят жилище...а децата от своя страна работят колкото и както могат, за да оцелее семейството!
И трето - някак не ми се вижда логично при положение, че една жена по причини някакви гледа сама детето си, на майчински е, има жилищен проблем - трябва да търпи цялата простотия на някакъв тъпанар, а родителите и да гледат отстрани как тя се "доказва"?! #Crazy newsm78 На кого, какво и за чия сметка?!
Милки, какот винаги добре го е рекла Hug Hug

# 19
.
На мястото на авторката бих се замислила, как сама да устроя живота си, да направя това или онова , за да го подсигуря, за да се защитя, да бъда САМОСТОЯТЕЛНА.
така,така Whistlingхубаво си го написала-сега го и изпълни Peace- Mr. Green

не виждам срамно и безотговорно в това да потърсиш помощ,независимо дали от приятели или от семейство,когато искаш да се махнеш от мъжа дето много бързо от принц е станал пак крастава жаба-за щастие това е поправима грешка Peace срамно е да стоиш с мъж,който не обичаш и не искаш само защото ти е удобно и защото те издържа и без него си на улицата(имам такава позната Mr. Green)хора разни bowuu

п.с не по темата ама....много ме кефи как някои потребителки не пишат със седмици и интересно как все в темите след мен се включват с мнения(чисто случайно)-ама няма лошо-свобода на словото(или нямане какво да правим)  Joy                                                                                          

# 20
Ориентация, едно е да си самостоятелен съвсем ама съвсем друго в труден момент да получиш помощ. Нито е престъпно, нито е срамно. Ако не е семейството, родът или кланът кой друг ще го боли повече и ще иска да ти помогне повече. Тук не става въпрос някой да лежи и да чака, а за оцеляване на бъдещето. И там няма място за евтини женски списания и лозунги.

# 21
Ех, ма колко е лесно така.. Само че аз познавам жена,  истинска, която е със солидно образование, няколко езика, доказала се в работата си, разведена с близнаци на близо 2 годинки. Е как тя може да се оправя сама, а вие да разчитате на клана? Момичето се върна на работа, работи и в почивните дни, понякога, но живее САМОСТОЯТЕЛНО. И аз като нейна приятелка се ГОРДЕЯ с нея, родителите й не по малко, защото видяха, че са възпитали и са създали не просто жена , а истински, силен човек. Иначе, както на времето обяснявах на една "искам и аз да съм социално слаба, от всякъде се надрпреварват да ме спасяват". Е не става, не мога да падна толкова ниско. Не й когато съм на 25, жива, здрава и права, способна да работя.
За това към авторката- стягай се момиче, знай си даденостите и ги използвай.. после сама ще си доволна от себе си , а това е супер важно Simple Smile  Hug

така,така Whistlingхубаво си го написала-сега го и изпълни Peace- Mr. Green

Отдавна съм го постигнала , благодаря за съвета, но го насочи към себе си, забелязах , че напоследък зацикляш   Peace Hug Peace

не виждам срамно и безотговорно в това да потърсиш помощ,независимо дали от приятели или от семейство,когато искаш да се махнеш от мъжа дето много бързо от принц е станал пак крастава жаба-за щастие това е поправима грешка Peace срамно е да стоиш с мъж,който не обичаш и не искаш само защото ти е удобно и защото те издържа и без него си на улицата(имам такава позната Mr. Green)хора разни bowuu

Обикновенно така става само с жените , които нищо не са направили от себе си, а са приемали мъжа до тях като банкомат и донор на каквото и да е. Те остават просто лелки, които се самосъжаляват и живеят в собствената си драма.. при родителите си и с техните парички, щото са толкова слаби, че не могат да вземат живота си в ръце. Искрено се надявам да не си от тях, просто не си слаба....

п.с не по темата ама....много ме кефи как някои потребителки не пишат със седмици и интересно как все в темите след мен се включват с мнения(чисто случайно)-ама няма лошо-свобода на словото(или нямане какво да правим)  Joy                                                                                         
и двете мила, особено след като си писала ТИ. Това е радост за сивия ми работен делник, смея се с часове. Разведравящо е, много ти благодаря. Hug Hug Peace Heart Eyes

Ориентация, едно е да си самостоятелен съвсем ама съвсем друго в труден момент да получиш помощ. Нито е престъпно, нито е срамно. Ако не е семейството, родът или кланът кой друг ще го боли повече и ще иска да ти помогне повече. Тук не става въпрос някой да лежи и да чака, а за оцеляване на бъдещето. И там няма място за евтини женски списания и лозунги.
До тук си права... но колко време е "трудния момент"? Щото моите наблюдения показват.. егати момента... с месеци, години....
И да, напълно съм съгласна с това, че подкрепа получваш от най- близките.Но само подкрепа. Аз описвах ситуациите на онези , за които трудния момент, за който ти говориш, се превръща във вечна драма...

# 22
  • София
Ориентирана, много се въодушевявам като чета разказите на някой за някой друг дет бил адски як супер герой! Та викам да кажеш как на 25 години си успяла сама и с образование и с деца без помощ...Не ми ги пробутвай - моя приятелка...градските легенди за това са легенди!  А дали някой ще мрънка или няма да мрънка - това си е тактика на всеки отделен човек и го решава за себе си....Щото и кво като работиш по 48 часа на денонощие, за да избиваш комплекси като се доказваш неизвестно на кого?!....на 40 години даваш ли си сметка каква е цената, която ще платиш? Или ти ще си forever young и няма да остаряваш...Мацка, на 25 и аз така - гордост, доказване, печелене на конкурси, работа в чужбина... бла бла....обаче всичко си има цена...и с годините се трупат и лихвите....Помисли малко за това!

# 23
  • София
Ох Ориентация, много си се увлякла.
Я кажи мацко Ти /не приятелката ти/ колко деца отгледа сама работейки вечер до 8-9 часа,
в събота и неделя и как оцеля сам самичка без помощ от никъде доказвайки се на ... все едно на кой.
Много е лесно да се гледа от страни и да се коментира.
Ей момиче, дай да не си говорим празни приказки.
Само който е минал през това да остане сам и да отглежда сам едно или две деца
знае за какво иде реч - става дума за оцеляване, а не за доказване.
А когато човек се опитва да оцелее не мисли за гордост, за достоинство или за това някой да го сочи с пръст какъв герой е.
И знаеш ли какво, дреме ми на шапката че в очите на някой ще изглеждам герой,
ако аз съм физически изчерпана, ако въртя хиляди комбинации защото съм горда да поискам от родителите ми
да приберат децата от градина, или ако не мога да си платя сметката за тока и
от гордост не мога да поискам от приятел 5 лв на заем...
Мерси от такива приятели, дето от страни ми гледат сеира и ми се възхищават. Аз от такива нЕмам нужда.

# 24
Всички тук, давате много кураж, смели думи и още по- смели постъпки. Но замислете се колко жени, нямат възможността да направят малката крачка към свободата си. Защото не е само да кажеш - "Майната ти", ами после трябва да купиш храна на детето, да го облечеш, да можеш да му покриеш лекарствата, недайси Боже. Много е лесно когато мама и тате са зад гърба ни, още по - лесно е когато мама и тате имат повечко парички от обикновенното. Но достойно ли е? Достойно ли е да си поел живота си в ръце и когато сбъркаш, като детенце да тичаш при родителите си? Да си на 30, примерно, и да живееш с детето си при мама и тате, щото за тия 30 години от страх или улисан в други работи не си се замислил за бъдещето си и за това да бъдеш самостоятелен. Ми за мен не е достойно.. за мен е срамно. Единствените хора в живота ми, пред които се доказвам, са моите родители. И те не биха ме върнали , ако имам проблем, напротив, но не са вложили толкова нерви и здраве в мен , за да бягам при тях , като плашливо, сополиво детенце, не са тези , които ще ми оправят бакиите.
На мястото на авторката бих се замислила, как сама да устроя живота си, да направя това или онова , за да го подсигуря, за да се защитя, да бъда САМОСТОЯТЕЛНА. За това трябва време, нерви и много стискане на зъби, но когато човек осъзнае собствената си сила, тя изведнъж става блесва пред околните. "Никой не мачка, тези които са с високо вдигната глава". Желая ти успех и повече вяра в самата теб. Ако я нямаш сега- работи по въпроса.  Simple Smile

Извинявай, но въобще не си права! Не било достойно да поискаш помощ от родителите си ?!?!?! Ами от кого тогава? Кой друг, ако не родителите биха помогнали безрезервно? И кой ще е тоя родител, който ще откаже помощ на детето си в такъв момент? Моля ти се, ако имаш и други "БРИЛЯНТНИ" идеи, задръж ги за себе си и не обърквай момичето още повече! Не можеш да казваш "оправяй се сама". Добре е да си "мачо" (в женски род не знам как е, но смисълът е важен), но в началото няма как да стане без помощ.   

# 25
Ориентация, много женски списания четеш.
Спри се, вредно е за здравето.
Нито сме първите хора, нито живеем на пустинен остров. Никой не се е родил, отгледал, възпитал, образовал сам.
Някой работил по цял ден и се справял сам. Е, няма такъв филм, защото докато работи някой друг му гледа децата.
Съвсем друга тема е, че никой не работи сам. Или си на заплата и някой ти я плаща. Или имаш частен бизнес и някой пак работи за теб.

# 26
Нека да оставим Ориентация, не на нея трябва да се помага, тя се справя добре в живота, не можете да отречете. Тя си е добре, предполагам. Явно има друга гледна точка, в което няма нищо лошо.
Съжалявам, че момичето - авторката на темата - не се включва, за да сподели как се развиват нещата. Дано да се е вслушала в съветите на всички и да не се уплашила от Ориентацията, че ще се покаже слаба и беззащитна. Ако все пак следи темата /дано/ на първо време по никакъв начин да не напуска собственото си жилище, защото това ще е голяма грешка. Вярвам, че всички сме на това мнение. След това внимателно да обмисли какво да направи и да действа смело. От такъв като нейния мъж полза няма и ще направи добре да се оттърве по-скоро от него.

Общи условия

Активация на акаунт