ФЕВРУАРЧЕТО мечтай лятото да няма край

• 25 260
  • 279
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, пускам ви това http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=340042.0 Който има възможност да помогне 

# 241
  • София, България
Надето, благодарим, ще се включа с малко парички ... Детенце е февруарче, въпреки че е в мартенската темичка ... Пък и да не беше  Tired дано да може да чува отново  Praynig

# 242
Добро утро
  food010  food010
Чакайте да се запиша, че то хубаво си мечтай февруарчето лятото да няма край, ама лятото отдавна свърши  Whistling
 newsm59 Честит рожден ден на патерици, на всички, които съм пропуснала!
Рибче привет, радвам се да те видя!
Да ви кажа на Мони зостера мина доста бързо и добре, без никакви оплаквания от негова страна, обаче му остана доста грозен белег, дано го израсте!
Онзи ден в яслата бяха рисували, Мони беше много щастлив, че си има собствена рисунка, иначе все кака му има, а той не, сега я е сложил на почетно място и много й се радва.  Joy
Вечер като ги взема от градината играят на двора с малките кученца, слагат в един кашон и ги приспиват, събират всички момиченца от квартала, много са сладки тия кутрета. Не знам дали съм ви казала, че нашето куче роди, мъниците са на един месец, днес ще ги водя да ги обезпаразитяват...........
Хайде приятен ден и дайте да я свършваме тая тема  Flutter

# 243
При Бъжи, в яслата, всяка седмица има по едно творение, направено от тях (това когато е здрав и ходи). Аз старателно си ги събирам в джоб  Heart Eyes
Правих му един рисувателен тест - толкова сладко рисува и обяснява кое какво е  Grinning

# 244
Здравейте  Hug
Вчера водих Костаки при един от най-добрите невролози в БГ. Бях готова да платя и за ЕЕГ, обаче не се наложи...Всичко, което прочетох в нета за захласването ми го каза и докторът. Ще го израстем...
Пишете за смяна на кръв и пола на децата - ами мойте са с разлика 2г1мес, ама са разнополови. Господ ги решава тия работи, не мож го изхитри...
Малката ми кукличка е много сладка  Heart Eyes Постоянно е усмихната, весела  Heart Eyes
Предлагам да се видим, мили мами и наборчета, защото скоро заминавам с малките за Атина и чак пролетта ще си дойдем!

# 245
Предлагам да се видим, мили мами и наборчета, защото скоро заминавам с малките за Атина и чак пролетта ще си дойдем!

Хайде  Hug До кога сте тук?

# 246
Още 10-ина дни  Hug

# 247
Privet ,mami!
sajalqvam,che se vkluchvam ot dajd na vqtar,ama kakvo da pravqkato tuk vremeto ne e dostatachno za nishto.dnes mi e pochiven den i dokato Luchko spi(toi spi do 11 chasa),sqdam da vi pisha.
Pregledah bukvalno prez redovete predishnite stranici...zatova...
Chestit RD na vsichki,koito sa praznuvali.  bouquet
Za kalendara za opredelqne na pola-mislq che e vqrno,na men sashto mi poznaha,che shte e momche,sprqmo godinite na maja mi,(navarshenite)i posledniq cikal...i zabravih kakvo drugo gledaha.... Embarassed
Radost-za izborite...specheli Obama(sigurno znaete de),nie razbira se nqmame pravo da glasuvame,no i az nqmam vreme za politika,nito pak da znam kak glasuvat,vaobshte ne sam se interisuvala.za nas taka ili inache e nachaloto tuk i nqma kak da ne ni e trudno ...
Pri nas nishto novo,pak shte se povtorq rabota,rabota i pak sashtoto.
Hodihme na Rd v nashiq blok ,Luchko mnogo se radvashe,zashtoto opredeleno mu lipsvat priqtelcheta tuk,nqma Vilito na Tinka i drugata ni priqtelka.na detskite ploshtadki vinagi si namira dechica za igra,zashtoto e mnogo obshtitelen i az mnogo se radvam,che ne se pritesnqva ot nepoznatite dechica.
za Hallowen-Niki beshe mnogo shtastliva i dovolna,dokato Luchko poluchi strahova nevroza ot oblechenite v kostumi po-golemi deca.Vmesto da se radva,toi samo placheshe i se krieshe v men ,cirikaiki ot strah. Sad
napravila sam novo albumche,ako iskate da razgledate snimkite molq....izvinqvam se za loshtoto kachestvo.
Imam mnogo vaprosi kam vas ,mami,svarzani s Luchko,no po-kasno ako imam vreme shte spodelq i tova.
za sega chao i pozdravi na vsichki ot dalechen New York

# 248
  • София

Аз съм "ЗА" и с двете ръце. Но ако може да не е през седмицата, че няма да можем да дойдем с Рая.

При нас нищо ново. Рая си ходи на ясла. Казва, че правят снежни човеци от пластелин, играят гимнастика, пеят песнички... Взимам я около 17:30, но има още деца и след нея.

Ако може някой да ми обясни и на мен за този кръвен календар. Може и на лични, да не товарим темата.

# 249
За кръвния календар, Радос е пуснала тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=206325.0 В нея има и линкове към руски сайтове, където е направен тест и можеш да си попълниш данните и да ти отговори какъв е пола на вече заченатото бебе. По мое мнение е малко бъгав... Не съм писала в темата, защото не ми се спори с никой. Има мами, дето само се чудят за какво да се зачекнат. Метода е ефикасен за предварително планиране на зачеването. Известен е от векове. Още много преди ние да се сетим, умни глави са се чудили как да усигурят мъжка рожба на височайши усоби, които да наследят трон или богатство. Водили са статистика и са установили някои закономерности. Обясняват го със смяната на кръвта, защото това им се е струвало най-логично. Всъщност природата се е погрижила за половото равновесие като променя устойчивостта на сперматозоидите и киселинността на влагалищната среда на определени цикли. При зачеването е от значение колко точно са устойчиви сперматозоидити и колко е кисела средата към този момент "на сблъсъка" Mr. Green
Метода не дава 100% гаранция, защото все пак има и други по-маловажни, но все пак фактори, като това каква течност за промивки е използвала жената, дали някой от партньорите не е приемал лекарства, които влиаят на активността на сперматозоидите или стимулират женския хормон или овулацията, дали жената е приемала някакви хранителни добавки или е спортистка на специален хранителен режим и т. н.
Все пак, ако държите да имате дете с желания пол, направете си сметки по този метод, хранете се балансирано, не ползвайте медикаменти известно време, внимавайте как поддържате интимната си хигиена и очаквайте да се получи на 70-80% примерно. Ако не се получи, си кажете, че е божа работа и се надявайте следващия път да имате повечко късмет.  Mr. Green
Дано не ми се сърдите, че оспамих темата и написах толкова дълъг пост, ама то и без друго е време да я приключваме, че отдавна свърши лятото.
При нас е весело. Калоян пее руски песнички  Shocked Баща му беше обхванат от някаква носталгия и си пусна на компютъра руска музика. Малкия вече знае на изуст "Милион алых роз" Градината му няма да работи в понеделник и вторник, че сменят дограмата и ще се гледаме вкъщи.
Бях се попритеснила последните няколко дни, защото...ъъъ Калоян акаше много зелено  Sick Питах Гугъла и попаднах на това http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=193065.0;all  Повече никакви вафли  Crossing Arms Изкарах си акъла.

# 250
  • София
mama-eli, много добре си го обяснила, аз само че не разбрах нещо - някой споменаваше за операции с кръвопреливане, за кръводаряване ... тогава се нарушава този цикъл, така ли  newsm78 
Аз не че съм тръгнала за второ, ама човек трябва да е информиран  Mr. Green
Тия вафли не бяха ли "сбъркал си рейса бе, пич" Не съм купувала такива и няма и да купувам  Naughty

Краси, ти защо си смени снимките в подписа? Връщай зимните   Laughing

Дано всички болнички вече са здрави    bouquet

# 251
mama-eli, много добре си го обяснила, аз само че не разбрах нещо - някой споменаваше за операции с кръвопреливане, за кръводаряване ... тогава се нарушава този цикъл, така ли  newsm78 

Ами това с кръвопреливания, раждания и операции го прочетох за първи път тук във форума. Според мен е опит да се обясни неуспеха на някои мами.

Ей за тея вафли става въпрос http://www.karmelabg.com/products.php?pCat=5&lang=bg&pId=64 Ние купувахме от жълтите кутии смалки шоколадови вафлички с бял крем. "Не зяпай! Лапай!"  не сме ги пробвали, но определено ще минем без тях   Peace

Последна редакция: пн, 10 ное 2008, 00:16 от mama-eli

# 252
  • Пловдив
Здравейте, мамчета  Hug
С тия календари и формули за полът на бебето съвсем се ошашках...Тия дето показват, че сега ще имам момиченце, изкарват Румяна момче  #Crazy В една друга таблица, пък ми излизаше, че като го заченем между април и октомври тази година все ще е момче, да ама не...Абе божа работа си е  Whistling

За тия вафли четох, направо нямам думи  Sick Добре, че избягвам да давам такива неща на детето, ама свекито постоянно се бори с мен - всеки ден й дава "наградки" т.е. Киндерчета. Следобед от онези готовите кремчета - Данет например.  Close За обяд и вечеря гледам да има винаги сготвено от мен ядене, за не я тъпче с боклуци и въпреки това разбрах, че миналата седмица купила готова храна от САНИ - някакви пилешки бутчета. Малката вече всичко си казва и я издава Mr. Green
Онзи ден й направих здравословно кремче - извара с мед и за украса черешки от сладко, да ама не искаше да го яде  Confused Добре, че баща й успя да я научи да яде цедено кисело мляко с мед. Вие какво здравословно им правите за следобедна закуска  newsm78
Имам и друг проблем с яденето - това, което обичаше преди, сега не го яде (например грах, гъби, тиквички и оранжева тиква). Сготвя нещо, после не иска да го яде и се чудя с какво да я нахраня, все гледам да имам по 2-3 манджи да си избира принцесата, а като тръгне на ясла, какво ще прави  ooooh!
И друг проблем ми се иска да споделя - карате ли вече малките да си прибират играчките, как го постигате? Аз от миналата седмица имам тактика - преди лягане всички играчки трябва да са по местата, иначе взимам един чувал и "изхвърлям" неприбраните. Обаче голям инат е това моето дете - повече от половината играчки съм й прибрала и като стане време за лягане пак се караме. Аз викам "прибирай си играчките", а тя "Не искам, аз още ще си играя." Казвам, че до 5 мин. ако не ги е прибрала ги хвърлям, а тя нищо. И накрая почвам да хвърлям в чувала, като за всяко едно нещо й казвам колко ще й липсва. Напр. хвърлям миксера и казвам "Без миксер няма да можеш да правиш кекс", "Без чинийки няма да можеш да храниш приятелите" и т.н.
Купих си и сп. "Моето дете", вътре има допълн. книжка точно за възпитанието и почвам да я чета, защото явно не се справям нещо и почва да ме тресе онази треска "за лошата майка". Sad

Напълних ви главата с моите глупости и спирам...
Лек ден! Възползвайте се от слънчевия ден!   bouquet

# 253
  • София
mama-eli - в работата ми с колегите почти всяка седмица си взимаме от тези вафлички. Никой до сега /включително и аз/ не сме забелязали промяна на цвета на "изхода".

Кате - много се ядосваш на свекърва си. Колкото и да ни се иска децата ни да не се хранят с "боклуци" няма как да го избегнем. Дали готова храна или хранене на ресторант - няма как да си сигурна, че в ресторанта всичко е приготвено както трябва.
 За храненето в яслата - и Рая в началото отказваше да яде супите и манджите там /били "гадни"/, даже се напъвала да ги повръща, но като видя, че по цял ден ще стои там и ще е гладна вече не подбира чак толкова.
 Метода с прибирането на играчките от мен отдавна съм го използвала. В началото ревеше и се тръшкаше и не искаше да прибира. После, след уговорка, че и аз ще й помагам започна да поприбира. Понякога иска много неща да събере в малко пространство и се ядосва като не стане. Сега вече си  прибира нещата  и сама /естествено не всеки път/, но като цяло е прибрана. Сутринта даже ме гони из нас да си върна четката за зъби в банята /мих си зъбите в кухнята/  Laughing

Аз тази вечер съм "мома"/ Мъжо са го оставили почивка утре, и днес реши да си ходи с Рая на село. Взел я е от яслата следобед /даже като го видяла набързо глътнала млякото и си взела закуската в ръка да я яде на вън/ и са тръгнали. Утре се прибират. И аз се възползвам от това да се ровя на спокойствие из нета.

# 254

Ми че то не останало  Shocked Едва ли ще се организираме за толкова кратко време  Sad

И аз се възползвам от това да се ровя на спокойствие из нета.

Мда, това са много приятни моменти понякога  Peace

Кате, за прибирането на играчките - аз не му отдавам толкова голямо значение. В смисъл, не се ядосвам, ако понякога не иска да си ги прибере. В повечето случаи, като й кажа по подходящ начин, си ги прибира, но обикновено е свързано с обещание за нещо хубаво, което ще получи в последствие  Wink Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт