ФЕВРУАРЧЕТО мечтай лятото да няма край

• 25 260
  • 279
  •   1
Отговори
# 255
  • София, България
Кате, здравословното хранене .... болна тема ми е на мен ... искам да яде здравословно, обаче  Sad :
1. В яслата закусват предимно филии, на обяд нещо готвено и за следобяд - вафли ... И като се прибере в 18,00 е умрял от глад ...  Shocked
2. Не мога да контролирам какво яде, когато стои някой и друг ден с баба си и дядо си ...
3. Не мога да готвя отделни манджи за него. Като цяло се старая, когато готвя, да не запържвам много ... да не слагам много сол и подправки и с това ми се изчерпват хитростите ... Купувам само пълнозърнест хляб ... и това е ... Трябва да намеря някаква книга за здравословно готвене и да почна да готвя така за цялото семейство ...  ooooh!
4. Много трудно мога да го накарам да яде сурови плодове и зеленчуци, мисията е почти невъзможна ....
 Thinking
5. Вече сам си казва какво иска да яде, и то е предимно "няко с китки" или "няко с топчета" (мляко с бисквитки или нескуик) ... Прехранва се предимно на това ...  Thinking
И вече спрях да се втелясвам толкова, каквото ядем всички, това ще яде и той ...  Crossing Arms

А пък за играчките ... Нашия просто няма къде да ги прибира. Повтарям на татито вече цяла година да купим някакви рафтчета или шкафче, за да се научи да си ги прибира .... Сега са натрупани на огромен куп по протежение на едната стена в детската ... Много е грозно ...
Оня ден изсипа един конструктор с 1000 парчета насред хола ... И като се заинати, че няма да го прибере ... Няма ли - марш наказан ... Naughty Реве 5 минути, пускаме го ... Не мооооооога ....  #Crazy А можа да го разсипеш нали - марш наказан ... Отново рев ... И тоя цирк се повтори окол 15 пъти. Накрая така побеснях, че го хванах и с неговите ръце го събрах целия ... Обаче той се съсипа да реве цяяяял час ... По принцип избягвам да влизам в битки, които са предварително загубени ... Обаче щом се хвана за нещо, съм желязна - трябва да знае, къде му е мястото ...  Crossing Arms Децата усещат, когато си несигурна и отстъпваш и умеят да се възползват

# 256
Привет! Hug
За кръвния календар нещо не познава като го попълня ми дава,че е трябвало да е момиче,а то е момче(Чечо) newsm78 И аз много искам второто да е момиче и с интерес следя темата по въпроса,но като го попълних и се разочаровах от тоя тест.
За вафлите и аз не съм забелязала промяна в изпражненията при положение,че и аз ги купувам и даже и в момента имаме от тях в къщи.Но прочетох темата и ще го имам в предвид за напред.
За прибирането на играчките и при нас е мъка.Аз някога го карам друг път не,общо взето и на него не му се иска да чува за прибиране,но гледам да не се ядосвам.Смятам,че и на това ще му дойде времето и ще почне сам да се сеща да ги прибира.
За здравословното хранене гледам да не прекалява със нездравословните храни като имам в предвид шоколади,вафли,чипс май с това се изчерпвам.Той не обича тези закуски като нескуик,мюсли,макдоналдс и всичко останало. LaughingЗа което се радвам.Иначе аз не запържвам и почти не пържа храна.Моя синковец много обича супи и манджички.Не е фен на сухата храна.А и обожава рибата и пие страшно много сокове. Laughing
Мама Нина,радвам се,че при вас нещата са добре. Hug
Да ви се похваля на Чечо до днес му беше карантината на варицелата и от утре сме на ясла.Педи каза,че сме здрави. JoyПъпките взеха да изчезват.

# 257
Здравейте, сладурчета!  Hug
Аз приключих с лекциите, заверих семестъра  Flutter и пак ще се почва работа  Mr. Green и учене.

Кви са тия календари, кви са тия кривини  Laughing Мен ме гледаха 5 пъти с Рони на видеозон и пак не познаха  hahaha , че е момиче, какво остава да вярвам на календари  Joy

Тонитка, браво на вас, че оздравявате!  Hug
Краси, да те питам, вътре вкъщи имате ли си някой дзвер /домашен любимец  Mr. Green / или само на двора?

Сещам се, че отдавна не съм пускала снимки  Blush , ще се хвана сега да кача няколко и после ще ви пусна линка да позяпате!  Laughing

# 258
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=20090&pid=8850856

Това са от първия учебен ден на Сузито  Flutter

# 259
Здравейте!
Здравословното хапване и при нас трудно се получава. Коко си пада по сладките работи и особенно по шоколада. Ами, давам му от време на време  Confused Имаше период, в който отказваше по - течни манджи. "Не искам да яда супаааа"  #Crazy Минахме на мусака, шницел с гарнитура, ризото и подобни, които да взема с вилица. Сега отново хапва всичко, но предполагам, че в градината го насилват да си изяжда супата и затова му беше опротивяло. В моята кухня се готви по-безсолно и като ми дойдат гости все ме критикуват. Слагам солницата на масата и всеки си соли на вкус. Гледам да не пържа, а да задушавам и пека и май е това  newsm78
Кате, идеята за кремче с извара и мед е чудесна. Аз правя закуски, в които има повече въглехидрати  Embarassed (бисквитена торта, мляко с ориз, пудинги, баница...) Ами режа плодова салата и кака му я изяждам, защото дребчо не я ще, печена тиква да не види  Sick , печени ябълки само баща му яде, на компота изпива само сока... Просто си има вкус човека и като каже, че това не го иска - край. Според мен трябва да порастне, за да разбере, че има храни, които трябва да избягва. Скака Мими вече сме се разбрали, че ако не внимава в пубертета ще трупне килограми и ще си ги влачи цял живот като мама  Embarassed
Играчките ги прибираме заедно. Като кажа, че трябва да се разчисти и се наведа да събирам и детето почва да помага. Естествено си получава похвалата. За мен е проблем количеството. Колите и плюшките нареждаме по рафтовете, строителите са в кофи, дребните са вкутии и един панер, дето вече ни е малък...

# 260
Здравейте и от мен  Wink
Мони също много обичаше супа, но напоследък не иска и да я погледне, явно яслата е проблема, той си ми е слабичък и ние му викаме скакалец, та много не се притеснявам, че ще има наднормено тегло. Кака му много обича ябълки и моркови и дребния като гледа и той иска, иначе сам не се сеща, но пуста конкуренция. Играчките ако аз почна да ги събирам той ми помага и виждам, че това е безболезнения начин, с Криси и аз бях така много държах да направи това, което според мен беше правилно и подобно на Радост я наказвах, абе все едно аз съм го писала това. Но сега с Мони съм по-различна и май това е по-правилният начин да ви кажа, детето е много по-спокойно от кака му и не се инати. Този нейния инат сякаш аз го провокирах да ви кажа, но така е цял живот ще се учим да се гледаме  Wink И мен понякога ме обзема чувството, че съм лоша майка, честичко си я и пошляпвам, а дребния до такава степен съм мила с него, че като му повиша глас и той най-искрено ми се обижда и почва да плаче. Напоследък си повтарям непрекъснато, че Криси е добро дете, че не бива да й викам, дано има ефект............ имам чувството, че понякога по навик й викам. Обаче пък е много възпитана и изпълнителна, затова си викам, че децата са различни и просто тя е по-буйна, затова и аз трябва да съм по-строга  #Crazy абе то ако беше лесно, ама не е  Embarassed
Аз съм от тия дето не вярват на никакви прогнози за пола на бебето, дето вика Рибката те на видеозон грешат какво остава за друго.
Рибче, в къщи имаме рибки, по едно време имахме и котка, живееш вътре, но я разкарахме. Криси сега прави уговорки за костенурки, обаче няма да й стане работата. Тия малките хайвани ми разказват играта, трябва да ги снимам и да ви ги покажа.
Ели, ми аз цяло лято бях със зимни снимки, сега зимата ще съм с летни, това може да ви покаже, че аз винаги съм на друго място и във друго и, че не съм сама  Joy ако ме разбирате какво искам да кажа  Crazy
Хайде лека вечер!

# 261
Здравейте момичета!
Хаиде и аз да се включа към края, че не съм се появявала тук скоро. гГедам обсъждате теми които и мен ме вълнуват - храненето и инатите.
И аз тези дни като Катерина реших че съм за групата на "лошите и неуспели майки". Нещо с възпитание не се получава. От известно време е станала много своенравна и въобще не слуша какво и се говори и отделно почна да тормози малката. Аз тъкмо се похвалих с добри деца и Маги се издъни. Намирам и логично обеснение, че е форма на ревност и яд от неина страна, но определено ме претеснява тази агресивност. Има и още нещо. Свекарва ми се появи и тъй като и е любимката я обгражда с внимание и Маги се държи ужасно, защото баба и е зад гърба и. Вчера дори каза че съм "лоша мама" и едва се стърпях да не е ударя. Разсърдих и се и казах че вече няма мама, щом съм лоша. Рева, рева, жалва се на баща си, но и тои на моята страна се държа строго с нея докато не изпълни всичко каквото и бях казала - да прибере каквото е изпиляла. Но то не та не. Гледа ме накриво и злобно, мести очи от нещата на пода, гледа мен, гледа баща си и хленчи. След половин час рев ги събра и се сгуши нещастна на дивана. Стана ми мнгоо мъчно, но не искам да отстъпвам. Лошото в цялата ситуация е че малката много слуша и не и се карам, а тя и не разбира. Излиза че се карам само на Маги и тя затова стана агреесивна към нея. Като и се скарам и без причина отива и тупва Мони и почва на нея да си го изкарва, защото е най-слаба. Мнгоо сложно ми се вижда да намериш златната среда във възпитанието. от 1-2 седмици ме правят на луда и пак ще кажа че присъствието на баба и оказвва влияние с риск да прозвучи лошо за свекървата, но си е така. Оплаках си проблемите, но знам че всеки се  сблъска с това в малка или по-голяма степен, но мен в моменти като този ме отчайва, особено като собственото ти дете ти каже че си "лоша".
Другото е неяденето. как оцелява това дете и аз незнам. яде веднъж на 2 дена както трябва. все не харесвала, не искала. Преди си ядеше толкова добре, даже другите майки я даваха за пример, сега е някакъв ужас. И колкото повече я гоня а паницата, толкова повече се инати и не яде. Само мляко, месо, и топчета чорба т.н. "супа мечета" и това е. Новата мода са шоколадови бонбони, пак донесени от баба и и често предлагани. А от този шоколад да не ви казвам как пощурява. Убедена съм във вредното влияние на шоколада върху нервната система, но иди го обеснявай на баба и нея. то е рев, тръшкане, пазарлъци за "само две бонки"
Извинявам се за дългия негативен пост, но вие ще ме разберете какво ми е.
Да попитам вие мислили ли сте за подаръци за коледа и какви идеи имате? Маги от сега чака с нетърпение дядо Коледа, но и казах че като неслуша, няма да има подарък. Дори и пуснах един дядо коледа на запис, който казва че е пратил джуджетата да гледат кои деца слушат, но нещо не хвана вяра.

# 262
Ооо, nevenska, и ние сме на тема дядо Коледа и подараци. И нашите джуджета са на прозореца и гледат кой слуша. Тоя запис, дето си го пускала на български ли е? Ако го има в нета дай линк и аз да плаша непослушко  Mr. Green Като го питах какво иска от дядо Коледа си поръча "играчка рибка, дето да се гушка, шапка и панталон" Laughing Мими като беше малка много се стараехме дълго да поддържаме илюзията за добрия старец. Изпълнявали сме всяко желание, а те бяха доста странни (влак, дето ходи сам, перука, корона на царица, булка...) Сега е наред Калоян. До Коледа има доста време, какво ли още ще измисли? newsm78
krasykm06, това за отношението към каката и малкия все едно аз съм го писала  Confused Гушкам и галя Калоян и крещя по Мария. Вечер, когато малчо си е легнал Мими се сгушва в мен и ми казва "мамо, ти само ми се караш, а аз толкова много си те обичкам..., ама аз няма да съм такъв шемет винаги, само докъто съм в пубертета"  Rolling Eyes Че то това си е докъто се задоми  Mr. Green Сигурно сме добри майки, щом все пак ни обичат децата. И на мен са ми казвали, че съм най-лошата майка, но миг по-късно става различно.  Hug

# 263
Здравейте мили мамчета!

Наистина много интересни теми се коментират-и за храненето, и за двете деца (нали и аз вече се замислям как ще бъде  Wink ) и за подаръците..............

Ще почна отзад-напред (за подаръците) - в последната брошурка от Метро, която ще е валидна до Коледа, има цяла книжка с невероятни идеи за подаръци. Направо се чудя какво да избера  #Crazy Та си мислех, че и без това бабите и дядовците ще почнат да ме питат какво да купят на детето (че то при нея Коледа, Нова година, Имен ден, Рожден ден) направо на всички играчки, които сам харесала, да напиша по едно име на баба, дядо, вуйчо и т.н и да им я връча да действат  Mr. Green Разбира се, ще има и от нас-мислим още в събота да отскочим до Метро  Simple Smile

За храненето - за сега нямам проблем. Ивана винаги всичко си е яла. Напоследък се е вманячила малко на тема бонбони всякакви, но се надявам да отмине  Naughty Като слушам nevenska за пореден път се убеждавам, колко зле влияе намесата на бабите и дядовците. Затова аз Ивана не я давам  Wink  Naughty

За ината - Ивана е имала един такъв период, но той е бил около 8-10-ти месец. Тагава знам, че нито се водеше-нито се караше. Де да знам, тогава май ми е било най-трудно. Иначе по принцип е много добро дете и много слушка. Всеки ден повтарям на глас "дано и бебето да е толкова добричко"  Praynig

Приятен ден  Hug

# 264
mama-eli ето линка за дядо коледа. Маги много се впечетли, но после забрави да слуша. Laughing Дано при вас да има ефект http://www.az-deteto.com/?page=video_view&aid=5
Slyn4o за съжеление обаче нашата баба е неканена. нито казва кога ще дойде нито колко ще стои, просто идва и се меси. Моят мъж все се кани да я натири, но пък на мен ми е жал и мисле че не бива такова отношение към маика си. От друга страна пък ме дразни присъствието и ама като не се усеща сама. След като си замине по 1 седмица немога да вкарам Маги "в пътя". Сложно с тези свекърви, но да не подхващам болезнена тема. #2gunfire
 За подаръците като я питам какво иска всеки път казва пастели и книжка, а тя има хиляди, но това си иска детето. Поне дядо Коледа няма да се охарчи много Joy Това е в кръга на майтапа, но аз наистина незнам какво да и търся, че и след това и рожденни дни на двете, ще се съберат много подаръци и моят мъж пак ще иска да правим разчистване на играчки. Дори си мисля да кажа на гостите да и подаряват дрешки не играчки. Маги изведнъж много порасна и вече всички дрешки и омаляха, купувам нови и пак няма какво да облича.

# 265
Като сме започнали да се оплакваме да се включа и аз  Mr. Green Вероника е пощуряла напоследък. Толкова спокойно детенце, а изведнъж я хващат лудите и почва да реве за каквото се хване, за дреболии. В един момент ме слуша, а в следващия вече е полудяла от рев. Оревахме квартала онзи ден  ooooh! и то, защото си беше наумила, че трябва да й купя бонбони, а аз й казах, че вкъщи има и няма да й взема нови. Рееееееев, рееееевв, орева света. Вкъщи вечер същата работа, за щяло и нещяло заревава и не млъква. Вчера се прибираме и тя избърза за тоалетната, с ботушките и якето влезе. Отидох да й помогна да се съблече, а тя като писна, леелеее  #Crazy , не дава да я пипне човек. Стоя 15мин и рева. В яслата не се оплакват от нея, много е добричка, но тя все пак наблюдава бебета там /на по 1г и1-2 месеца мъници/ и почва да се тръшка и реве неистово вечер. Трудна работа... Всеки е уморен вечер и гледа на 2 на 3 да си свърши задълженията и да му е тишина  Crazy , да, ама не.
Онзи ден Рони ухапа кака си и то доста, поду й се ръчичката  #Crazy , после уж я гушка и пак я захава, но по коремчето /този път по-леко, но все пак захапа/. Нещо се оказа труден период  ooooh! И по отошение на свекървите: коментар на моята: Ооо, ми тя при нас не е правила така! хе хее, ми да, нали майка й я учи  Mr. Green и да се хапе и да се бие  Laughing

Отивам да работя  Mr. Green , лек ден, сладурковци!

# 266
  • БГ
Здравейте, милички!!!  Hug  Моя милост беше без нет в службата тези дни и направо откачи!?! Явно имаме сериозен проблем с оптиката, но нещо е-техниците се ослушват и в резултат - спъват ми работата и удоволствието, разбира се.

nevenska, мерси за линка, ще се пробва довечера, непременно ще споделя имало ли е ефект.

ribkata, много са ти сладки кукличките, дано хапещия период на Рони скоро отмине и отново настане мир!

tonita76, и при нас някой сподели, че има варицела по ясли и градини, но защо не ни казват нищо госпожите, май ще трябва аз да ги поразпитам?!? Браво на Чечо, за бързото възстановяване, той е герой!

В яслата сигурно много се говори за послушание и подаръци от дядо Коледа, защото Марти редовно "топи" една от приятелките си в групата, че не слуша, че го драска, удря и т.н. и няма да има подаръци за нея, а неговия ще е голяяяям, питам кой го казва това, а той - "поскожата" (госпожата), чак пък толкова да слуша в яслата не ми се вярва, но ... Иначе, от много послушание в неделя си лепна ръката на горещата ютия, та цяла седмица мажем с едни кремове и заобикаля отдалече гладачната маса.

За свеки не ми се коментира, май всички са еднакви - досадни, нахални, компетентни.

Марти е на периоди в желанието си да помага - обича да бърше праха с кърпа и "кремче", често се захваща с прахосмукачката, правим катастрофи чистейки с мопсовете, но има и моменти, в които няма сила, която да го накара да си помръдне и кутренцето даже, инати се до последно и не отстъпва.

Относно здравословното хранене - в къщи няма такъв филм.  Embarassed  И ние като радост сме по цял ден на работа/ясла и там хапваме каквото дойде. Вечер нямам време за много екстри, в повечето случаи сме на полуфабрикати, а шкафовете ни са здраво заредени с всякакви видове шоколадови изделия и снаксове. От плодовете Марти яде само ябълки и банани, от зеленчуците - краставици, моркови, ориз, боб и картофи, супи - в рядък случай, иначе всички меса и риба в печен вид са му фаворит, в последно време се нахвърля и на печена тиква.

Леле улях се, сори, ще пиша по-често, че то не мога да смогна по всички теми.

Хайде, чао и приятен уикенд на всички!!!   bouquet

# 267
  • Пловдив
Здравейте мамчета  Hug
Иринополис, наистина понякога прекалявам с ядовете си, особено към свеки. Знам, че сега трябва да се ядосвам по-малко, пък и честно казано битката е загубена предварително и все пак... не мога да се спра. Confused
Обаче щом се хвана за нещо, съм желязна - трябва да знае, къде му е мястото ...  Crossing Arms Децата усещат, когато си несигурна и отстъпваш и умеят да се възползват
Радос, напълно си права. Тая грешка правят и двете баби и донякъде таткото. Бързо се предават само и само да не мрънка и Румяна ги прави "луди гъби". Аз обаче съм решила да съм желязна.  Crossing Arms Много е трудно, особено като я гледаш цял ден, накрая вече си уморена и си готова на всичко, само да не ти мрънка, но все пак се старая да не показвам слабост и мисля, че вече съм изградила някакъв авторитет.
Аз също не запържвам и гледам да не готвя много солено, на обяд винаги се яде нещо готвено, макар да има изключения. Вчера например се тръшна, че не иска пил. супа, нито леща, искаше филийка с Филаделфия и това яде Crazy За яденето съм по-склонна да се предам.
За играчките съм купила едни големи пластмасови сандъци на колела, специално за играчки са, освен това има цяла секция с шкафчета, където ги прибираме. Всичко е направено, така че сама да може да ги вади и прибира, но тя само вади  ooooh! Като казвам заедно да прибираме уж ми помага, но много се разсейва, заиграва се с тях, вместо да ги прибира.
Краси, аз досега също не съм настоявала кой знае колко да си прибира нещата. От време на време казвах айде сега да приберем това и почваме. Ама напоследък взе да се инати - или не ми дава да ги прибирам или ми казва "Ти ги прибери!". Та като влезе да се къпе с таткото и аз набързо прибирах всичко по местата, ама нещо взе да ми писва, пък и си мисля, че е вече достатъчно голяма да си ги прибира сама. И най-вече бебето, което чакам ме провокира да я повъзпитам повечко, че да ми е по-лесно после.
nevenska, към казаното от теб няма какво да допълня. Написах го по-горе от моя гледна точка и искрено се надявам като ми станат 2 дъщерите да не изпадам в твоята ситуация.
Като чета май всички сме на един хал - да се борим с инатите на Февруарчетата. Предлагам новата тема да е с подобно заглавие, например "Коледата наближава, инат ФЕВРУАРСКИ продължава" или нещо подобно  Mr. Green
За Коледа правя списък, като се сетя нещо пиша, но за сега не са много - мисля вече да й купя боички и четки да рисува. Освен това един детски комплект за почистване и едно бебе с аксесоари, което прибрах мин. нова година, поради слабия интерес. Сигурна съм, че го е забравила, та пак ще го пребутам. Мисля си за къщичка от плат  newsm78 че напоследък правим все "бърлоги" (това го чу и видя на Лека нощ - Тротро правеше бърлога  Laughing).

Лека вечер от мен!

Последна редакция: пн, 17 ное 2008, 12:26 от Катерина78

# 268
Здравейте, милички  Hug Heart Eyes
Почти не се вясвам в темичката вече, но за съжаление не ми остава никакво време  Confused Работя на две места и свободното ми време е много ограничено и когато имам такова гледам да го отделя на Митачето. Иначе и двамата сме добре. Той ходи на ясла - на детска градина ще тръгне от догодина. От време на време прекарва по някоя настинка - обикновено го удря в гърлото и често прави ангини. Общо взето  вече като започнат да текат сополи и лошо ми става  Rolling Eyes Ама какво да се прави. Дано по-бързо го израстват този период, че ме е писнало от болести вече  Praynig
Виждам, че в нашата хубава темичка се чакат още нови попълнения  baby_neutral Heart Eyes Hug Браво...Много се радвам за всички и се надявам да сте живи и здрави  Hug
Виждам, че почти е станало време за нова темичка. Ако някой проявява желание на я направи, нямам нищо против малко помощ  Wink Ако пък на никой не му се занимава ще отделя време да направя нова есенна тема  Peace Това е от мен засега.
Пращам на всички ви много целувки и прегръдки  Heart Eyes Hug Не съм ви забравила  Blush

# 269
  • София, България
Дидунчо, Катето е предложила хубаво заглавие ... есента поотминава вече, зимна трябва да е темичката май  Hug

Кате, вкарвам се в много малко битки, но ги водя до край.  Wink Просто още в началото преценявам дали има смисъл изобщо да се захващам. В повечето случай наистина не си струва. И по-добре да не започвам спора, отколкото да му се скарам, той да ми се отяде и накрая да приключи в негова полза, защото аз не мога да пищя и рева цяла вечер  ooooh!

Стефанийка, сега поне ще си има едно на ум за ютията, дано се оправя бързо ръчичката  Hug

Ние уикенда ходихме на Еленския балкан - на рожден ден на една приятелка. В петък станаха едни работа, та замалко с целия багаж и детето в колата да се отмени пътуването ..., но въпреки проблемите, решихме в край на сметка да тръгнем. Много хубаво изкарахме, но на няколко пъти съжалихме, че изобщо тръгнахме. Нашия кашля цяла седмица вече, даже не може да спи от кашлица понякога ... Вече не знам какво да го правя ... а вчера установихме, че не чува с едното ушенце, кога поглеждаме - то му беше ЦЯЛОТО пълно с ушна кал (не бях виждала такова нещо) - жълто, нещо средно между гной и сополи  ooooh! трябваха ни 8 клечки да го почистим - и то продължава да тече, като натиснем и то излиза, ужас ... Добре, че докторката реагира по телефона и каза да го накапем със загрято олио, та мина ... Иначе, времето беше страхотно, хубава екскурзиика стана

Понеже съм последна добавям - сега пък се оказа, че сме болни от всички болести - ангина, пнемония (така ли се пише newsm78) и не знам още кво си ... Доктора не бил виждал такова запуснато дете ... гадна работа

Исках да ви помоля и още нещо, гласувайте за наши приятели в този конкурс:

http://www.svatbata.bg/konkurs/show/981.html

Не е необходима регистрация или нещо подобно, просто всеки ден може да се гласува за 3 снимки. Пускам ви линка, защото ме доядя на тия връзкари на първото място, и двете им снимки са 1-ва и 2-ра. Гласувайте за някоя друга снимка ако ви харесва:

http://www.svatbata.bg/konkurs/vote.html

но ми се иска да преборим корупцията  Peace:

Последна редакция: пн, 17 ное 2008, 19:27 от радос

Общи условия

Активация на акаунт