ФЕВРУАРЧЕТО мечтай лятото да няма край

• 25 270
  • 279
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте майчета  Hug,
гледам,че всяка си има работа ,ядове  е и хубави моменти ,но това си е живота Peace Hug  bouquet,
аз си почивам опитвам се да няма изненади, пия един куп хапове и чакаме наближаваща  дата за секциото, вече съм си стегнала багажа , приготвих всичко за бебка - дрехи, козметика и т.н,
 да си кажа и аз Боби също последно време само мрънка,недоволства и прави бели,не яде и голям инат Rolling Eyes,сигурно е поредната фаза от растежа на детето ooooh!,
Радост бързо оздравяване  Hug,
Кате,Иринополис дано нямате проблеми с тръгването на ясла Praynig
Руми ние също ходим цялото семейство на прегледите,Боби много е въодушевен като гледа бебока на монитора и чуе сърцето,
 Heart EyesКраси радвам се ,че Мони е доволен и ходи с удоволствие на ясла,само така и занапред,
Олимпия браво на малката сладурана, явно плувкиня ще става Wink,ама много добре си прекарвате благородно ви завиждам Heart Eyes,
лек ден и много усмивки до скоро Laughing Wink Laughing

# 16
Привет!
Аз си отглеждам Божидарко цял месец вече, че ме е задрусала една носталгия,че почвам работа.
В събота заминаваме за Албена, морските девойки,ако искате да ме виждате, звънкайте  Sunglasses
Боци,ако не се видим/чуем - леко раждане  и мноого късмет!  Hug

# 17
  • София
Здравейте!

Атракция - лек път и да си изкарате страхотно на морето!

Боци - нямам проблем с тръгването на ясла, или поне така си мисля. Още не съм отишла до яслата да ги питам кога ще може да тръгне пак. Не вярвам да не я вземат - тук в Божурище няма проблем с взимането в ясла или градина. Проблема ми е, че трябва да си взема почивен ден и да с затътря до яслата /която всъщност е на 5 мин пеш от нас/, но за сега все го отлагам. Надявам се татето да прояви инициатива и да иде да пита той, ама нали ги знаете какво са мъжете... smile3507

# 18
Олимпия -кога се връщате в БГ?
На 10.09  Sad Каката тръгва на училище и трябва да се подготвим...
Как са нашите бременлинки днес? Бушуват ли бебенцата  Laughing?
Атракция, лек път!
Катерина78, браво на Руми, страхотна е!!! Напомня ми за Джули като  малка  Heart Eyes

# 19
Mersi!  Hug

Кате, Божидар е същия,ама все едно аз съм го писала. Такова инатесто и своенравно, ужас е...бие ни, вика ти си лош/а, троши на поразия, надделява с рев за всичко...Най-новата му страст е да се отскубва и бяга от мен, по улиците, в магазин ако влезем, после щипва напред, аз го гоня,той се смее, обръща го на игра, но косите ми настръхват каква беля може да стане. Да го пази Господ!  Praynig

# 20
  • Пловдив
Здравейте мамчета  Hug

Олимпия, мойто бебче му е много рано да бушува, пък и да бушува не го усещам още  Laughing
Обаче от 2 дена съм все гладна, този път ще кача сигурно повече кг Confused

Един въпрос към майчетата с 2 и повече деца - Кога да кажем на Руми за бебето  newsm78

Атракция, Руми слава богу е доста страхлива - от непознати хора и коли направо изпада в ужас, веднага се лепва до мен. Та затова навън нямам проблем, само дето напоследък не иска да излиза  Confused А за биенето, мен не смее, но няколко пъти видях да посяга на баба й, тази която я гледа по цял ден и ми направи много лошо впечатление, имам чувството, че доста се лигави пред нея Crazy

Хайде чао от мен и лек ден на всички! Приятен уикенд!

П.П. Един въпрос към софиянки - зологическата градина работи ли, в тия жеги да не са прибрали животните? С какво работно време (събота и неделя) ме интересува? И още - има ли къде да се скрие човек ако завали порой и къде да хапнем на обяд? Ще ми се да отидем някоя събота или неделя, но все отлагаме.

# 21
На мен това с непознатите ми е болна тема. Разхождаме се някъде си и все ще се намери някой бабка/дядо да го хване и поведе за ръката, че даже така да го повежда със себе си,че го дърпа от мен, да го щипе по бузите...радват му се хората, а на мен ми е доста неприятно. И детето се стряска, гледа ме уплашено, аз гледам да не реагирам бурно,че знам ли....Аз ли не съм в ред?   Crazy

А за бебето, поне аз мисля,че може да я подготвяте. Бужака толкова е впечатлен от бебето на леля си,че все ме пита-мама има ли бебе в корема-не, тогава Бужи има-не, тати има-не, само леляя. Бебето спинка, почива си, мънинко е, прави планове как ще го забавлява, а като им отидохме на гости в София обикаляше стаите да го търси,качил рамене до ушите, повтаряше :"Бебето го нямаа!".  Laughing   Снимки му показвам като бременна-заключението е,че съм имала дълъг корем  Whistling

# 22
Един въпрос към майчетата с 2 и повече деца - Кога да кажем на Руми за бебето  newsm78
Към 6-7месец, когато личи коремчето  Peace Иначе ще те изнерви да пита всеки ден :"Кога ще излиза бебето?"  Mr. Green
Ето я мойта дунда сладка, как се смее с батко си  Heart Eyes Снимано е с мобилен телефон, затова не е добро качеството...
http://olympia75.multiply.com/video/item/8/MOV00782.3GP

# 23
Олимпия, много сладко и безценно клипче, разтапя ти сърцето.  Heart Eyes 

Катя, ние казахме на Габи някъде около 2-ри месец, че в корема на мама живее бебе. Сега като се сети идва при мен, оголва ми корема, прави мили муцунки, милва, и целува бебето. Още не се е сетила да ме пита кога ще излиза. Laughing

Последна редакция: нд, 31 авг 2008, 05:56 от Rumyana

# 24
Хей, здравейте пак!

След 1 месец "отвикване" от ясла (яслата беше отпуска през август) Тея отново ми е "ученичка" от днес.  Очаквах голяма борба тази сутрин, но такава нямаше, което ме изненада много предвид поведението й в предните дни: казвам й, че в понеделник е на ясла, а тя: "няма пък","не, не искам деката 'дина" и тем подобни. Но сутринта изобщо не протестираше и всичко си беше толкова в релси, все едно не сме прекъсвали изобщо  Thinking. Има явно затвърдени навици: събуждане, пишкане, обличане, миене на зъбки, обуване на обувки и айде в колата. В колата говорим какво ли ще има за закуска, тя се чудеше какво иска повече - чайче, или мляко  Laughing  В яслата същото като преди: смяна на обувките, целувки от мама, целувки за мама и влезе с г-жата в групата. Пожелавам подобно поведение на всички!   bouquet

Новото вкъщи е, че си разменихме спалните - бившата детска, сега е родителска, а родителската спалня стана детска стая. С две думи сега децата са в по-голямата стая, която оформихме на кътове заради първолака Емо - кът за игри за Тея, кът за игри за Емо, масичка за рисуване за Тея (предполагам, че ще иска да имитира батко си) и бюро за училищните занимания на Емо.

Другата новост е, че вече си имаме котенце. След 3 години молби на Емо мечтата му се сбъдна. Беше достатъчно търпелив ( а и ние не сме против) - изчака бременността ми, раждането и отрастването на сестра си и котето е вече факт: обикновено е, в цветове черно и бяло, много симпатично, много мъничко и Емо го кръсти Анджи. В интерес на истината исках да му вземем коте в края на 1-ви клас, но котето самО намери Емо. Бяхме навън, той просто си караше колело и изведнъж спря, остави колелото и аз се понадигнах да видя защо спря. "Мамо виж едно малко котенце, виж колко е сладко ..." и т.н. А котето просто се качи в него и започна да мърка  Shocked , а според мен на около месец - месец и малко. Казах си "Ей това, ако не е знак!!!, че е време да му се сбъдне мечтата..." и така. Тея естествено е много щастлива, много внимателна и нежна, не го тормози, само дето като го вдига не го държи под мишничките му, а някак си през корема, но и на това се учи бързо.  Wink

Хубав ден от мен!

# 25
  • Пловдив
Здравейте, мамчета  Hug
Благодаря ви за отговорите!   bouquet
Към 6-7месец, когато личи коремчето  Peace Иначе ще те изнерви да пита всеки ден :"Кога ще излиза бебето?"  Mr. Green
И аз така мислех да постъпя, 80% съм сигурна, че ще иска бебето веднага да излиза и ще ме пита постоянно, а пък докато дойде време наистина да се роди, може вече да не иска бебе. Румяна доста се отхвърля от мненията си и постоянно си ги сменя. Например иска за закуска филия с мед и масло, докато я намажа, вече не искала това, а нещо друго  Tired Просто ме побърква...
А клипчето е просто разтапящо  Heart Eyes

Новото вкъщи е, че си разменихме спалните - бившата детска, сега е родителска, а родителската спалня стана детска стая. С две думи сега децата са в по-голямата стая...
Игси, ние още миналата година решихме да оставим по-голямата стая за децка, лошото беше обаче, че тя е и по-топла и в момента е ужасно вътре, въпреки щорите и климатика. Освен това бях я проектирала за спалня и кабели, лампи, цвета на стените, всичко трябваше да се преправя. Това ми обърка и плановете за синьо-розова детска, тъй като вградения гардероб нямаше как да преместя, а цветово нещо не ми се вързваше със синьо и розово, та минах на зелено и оранжево  Laughing Идеята с отделните кътове ми харесва, незнам живот и здраве как ще ги отделим при нас, за сега имаме 2 легла  и място за 1 бюро между тях, май ще трябват и още шкафове, защото гардероба е пълен с наши дрехи и за дечковците място няма  Confused Би ли пуснала някоя снимка да видим как се е получило?
Браво за яслата и за котето! Ваксинирахте го нали? Аз също искам да взема някакъв домашен любимец на Руми, но като му дойде времето Peace Обикновенно всички запозват с рибки, но не сам решила още. Засега се задоволява с котето и кучето на баба си.

Лек ден на всички!

# 26
Кате, Емо беше на 3г. и 9 мес., когато забременях и по тази причина му казахме веднага - той беше първият на който научи новината, но беше по-голям разбира се, отколкото сега са нашите февруарчета. Лично аз обаче, бих казала на Тея веднага, ако съм бременна. Макар и малки, нашите февруарчета започват да имат някаква представа за настояще, близко бъдеще и далечно бъдеще. Тея например прави чудесна разлика между "Тати ще си дойде след малко." "Тати ще си дойде чак довечера като се събудим от следобеден сън." и "Дядо Коледа не може да дойде сега - той ще дойде, когато спим и се събудим 100 пъти (придружено с мимики и жестове, които изразяват нещо голямо за да разбере, че е дълъг период от време това 100 пъти), тогава ще е студено, ще е паднал сняг, ще имаме елха..." и т.н. Не разбрах кога ти е термина, но ако си в 3-4 месец според мен лесно можеш да й обясниш, че когато мине рожденият ден на Руми или преди Руми да стане на три годинки, или нещо такова..., но ако искаш изчакай. Освен това на мен специално при втората бременност още в 3-я месец ми личеше коремчето и след като казах на Емо, че бебето ще се роди, чак когато корема ми стане ей толкова голям (и му показах снимката ми на която съм бременна с него в 9 месец). Той много се впечатли  Joy.

Иначе избора на стаи за миналата година се оказа неудачен защото си мислех, че детската стая понеже е по-малка ще я отопляваме по-добре през зимата, а и имаше чудесна чупка, в която като по мярка влизаше детската им къщичка. Но се оказа, че по-голямата спалня е по-лесна за отопление, тъй като е с вдна външна стена- тази с прозореца, а по-малката е с две външни - едната с прозореца, а другата даже не я имах за външна защото граничи със стълбищните площадки и фактически е вътре в самия блок. Но въпреки това разликата си беше грандиозна. И преди им беше хубаво нагласено на децата, но сега ще им е и по-топло Wink

На Емо също бяхме предложили докато отраснат със сестра си да им вземем рибки, но той отсече, че рибките били цитирам " ПЪЛНА СКУКА!" #Crazy  - разни хора разни идеали... Аз например много харесвам аквариуми, но Емо  Naughty  . Прави ми впечатление, че и Тея не се задържа много пред аквариуми  Tired дори и да са направено много богато на флора и фауна в тях.  Joy

# 27
Здравейте, сладурки и сладурковци!  Hug
Аз си ходя на работа и се кефя, че лятото свършва  Mr. Green - най-накрая ще си вземем децата в края на седмицата и нямам никакво, ама никакво търпение вече  Crazy  да ги нагушкам и нацелувам навсякъде  Heart Eyes .

За Сузи сме приготвили бюро за училище и въртящ се стол /Игси, голяма тръпка е първолака  Flutter / и общо взето всичко се върти около подготовката за ученичката. Рони и тя каза, че ще ходи на училище  Mr. Green и щяла да учи  Laughing  Взели сме всичко необходимо, без дрехи и обувки, че е много пораснала и искам да си мери детето, а не само да давам пари и то да не й стане нещо  bowuu

Утре съм на изпит /за пореден път ми започна сесия/  Crazy и гледам да се възползвам, докато дечурлигата ги няма. Още една година ми остана 5ти курс /октомври и януари са ми лекциите/ и край  Praynig То му дойде ред на детето да почва да учи, а аз още се моткам  hahaha

Олимпия, страхотно клипче!!! /извини ме, още се адаптирам към новото име/.

Лекинка на всички, утре пак ще пиша като се върна от изпит  Mr. Green

# 28
Рибче, тъкмо тези дни си мислех за теб, че не си се появявала скоро. Успех на изпита утре и чакаме отчет!

Игси, и нас ни намери едно коте. Навърташе се пред къщата ни и така се харесаха с Габи. Кръстихме я Сивка. Габи е толкова щастлива и толкова й се радва, но при нас сега не е момент за домашен любимец и затова решихме да я храним, за да се навърта покрай дома ни и така Габи да може да си играе с нея като е навън. Не зная сега трябва ли да я водим на ветеринар и въобщи има ли опастност за Габи от някаква зараза. Прегледахме я за бълхи, но трябва ли да правим нещо друго? Ще ми е интересно да споделиш.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2008, 00:16 от Rumyana

# 29
Привет и от мен!
Днес бяхме на ясла - от 23-ти юни се гледаме в къщи. Порева малко и после лелята го хвана за ръка и го залъга с някаква кола и той млъкна. Чакам с нетърпение и 15-ти септември, за да тръгне и баткото на училище, че вече направо ме побъркаха  #Crazy - то е непрекъснато боричкане, откровенно биене, понякога и с юмруци, гонене, викане, пищене, реване....верно, че са момчета, ама понякога не издържам. Викам, моля, обяснявам, давам примери, е не и не - като се заинатят и двамата, а и Мартинчо не е мирен, а Пепи като по-голям измисля белите или го дразни с нещо и дребният само това му трябва - в къщи е малка лудница  Mr. Green
Относно казването за очакваното бебче, според мен по-късно е по-добре. Ще ти спести постоянното говорене и питане.
Боци, пусни си телефона на лични на някой, за да сме своевременно информирани  Heart Eyes , късмет и леко раждане!

Общи условия

Активация на акаунт