Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 47

• 41 786
  • 293
  •   1
Отговори
# 165
sisjon здравей сред всички вманиачени тортоправачки  Joy
Можеш да покриеш с каквото искаш, стига да ви харесва покритието за ядене, а ако не сте привърженици на масления крем, можеш да намажеш с кайсиев или шипков мармалад, чисто и просто за да ти залепне покритието и да не ти се свлече и разкъса  Peace
Успех с тортата и после да покажеш снимки  Party

# 166
  • варненка от София
sisjon, аз скоро правих такава торта, като втори етаж на тортата за РД-то на дъщеричката ни. Та аз покривах с ММФ - фондан от бонбони Маршмелоус, той е и един от най-лесните фондани за правене, поне за мен.
Успех в тортоправенето!

# 167
vanushka някъде съм виждала инструкции как се прави дъгата, но за съжаление сега не ги открих. Доколкото си спомням нямаше нищо страшно - съхнеща маса, по-дебело разточена, оформена като дъга (мисля, че я бяха подпрели с чаша, но трябва да има от горе сравнително равно място, където да може да седне мечето) и после оставена да съхне достатъчно дълго, за да се втвърди напълно. След това мечетата.

А... и на корицата на се вижда, но дъгата завършва с плоска част, на която да се подпира, за да не потъва в тортата.

# 168
Здравейте,момичета.
Скоро не съм се включвала с торта...може би в неделя...
Вижте какъв марципан открих в едно списание:
175 гр пудра захар
175 гр захар на кристали и за поръсване
250 гр смлени бадеми
настъргана кора и сокът на 1 портокал
1 яйце
1 жълтък
Смесете захарта и смлените бадеми и настържете портокаловата кора.Разбийте яйцето и жълтъка и ги добавете към захарната смес,като разбивате добре.Започнете да месите,като внимавате сместа за марципана да е хомогенна и еластична.Добавете малко портокалов сок,ако сместа е суха,или пудра захар,ако е течна.
Някой ползвал ли е този марципан?
И едно питане:за торта бутилка:
Как ще е по-лесно-с торта мозайка ли да се оформи бутилката или от блатове?   bouquet

# 169
  • Габрово
Момичета, благодаря Ви за отговорите. Видях преди това всичко, което е било с Торта Мозайка.
Включително и тортата с телетъбисите на marulka_s и още една има - разрез. Та като цяло какво Ви е мнението за самата торта Мозайка. Например правила бях преди това много коментираната торта с рулца, но в къщи ми казаха повече да не повтарям - не им хареса леко киселия вкус нещо, ама знам ли може аз нещо да съм объркала.

# 170
  • Пловдив
Момичета, пускам ви една торта от която съм мноооооооооого недоволна. На всичкото отгоре я пресиропирах и сега сълзи отдолу  Sad
Тортата е за двоен рожден ден, цветовете и оформянето са по желание на клиента

# 171
Пепи, не знам какво не и харесваш на тортата, според мен е много стилна!Стой си завършена отвсякъде.А за пресиропирането и на мен ми се е случвало.Много е неприятно, но има си един трик с това сиропиране и той е, най-добре става когато блатовете се мажат с четка-силиконова.Така се избягва този неприятен момент.

Тандури, тортата е възхитителна!   bouquet

Момичета, имам идейно затъмнение и ви моля за помощ.Имам поръчка за торта-кръгла, всичко точно, но....нещо за украсата нищо не ми идва наум.Двуомя се между торта с цветя или нещо друго като украса...Е да обаче какво?Тортата е за жена-рожденничка!Предварително ви благодаря   bouquet

# 172
Я, да взема да ви кажа едно голямо ЗДРАВЕЙТЕ, преди да сте си помислили че съм се удавила в морето.  Wink
Сега ще се върна назад, за да видя кой - какви ги е забъркал през тези 2 седмици и довечера ще се включа да ви покажа 2та шаха и да ви докладвам за склада във Варна.
Междувременно, мернах златно-сребърната торта на Пепи и на пръв поглед ми хареса. Сега  ще я разгледам по-подробно и ще броя китките   smile3508      Joy JoyJoy!!!!
Ааааааааааама, че ми липсваше темата........ newsm53

# 173
  • варненка от София
Пепи, тортата е изпипана, но е далеч от моя вкус, но ти сама си го каза, работиш по желание на клиента, златото и среброто ми се "бият" и розите ми идват малко повечко, сякаш не "диша" тази торта. За изпълнението иначе нямам коментар, хубаво както винаги.

Аз утре като ви покажа моята живот и здраве, ето тогава ще видите какво е да си недоволен от торта, с напукани фигурки, изстрадана работа, но просто нямам сили да преправям, нямам нерви и желание май, скапах се нещо  Tired Детето нервничи, че сме с двата крака в зъбешка криза и просто е весело.

А и на днешния ден преди 7 години почина мама и просто не ми се прави нищоооооо  Cry

# 174
  • Пловдив
.... и ще броя китките   smile3508      Joy JoyJoy!!!!
Ааааааааааама, че ми липсваше темата........ newsm53

Ванчееееееее, и ти ни липсваше. Да ти кажа за китките, че не можеш да ги преброиш- пъпките не се виждат - общо 19 цветя са Simple Smile

silrai, благодаря ти за мнението. За пръв път пресиропирам, а си знам дозата..... ама този път говорех по скайп и се опитвах да усмря Любака.  Здраве да е, и така ще си я изядат (добре че са ми познати)

marulka_s, то аз за това съм мнооооооого недоволна. Просто не ми допадна първоначално като идея. Но тъй като родителите на мадамата, която я поръча са родени на една дата тя искаше да има разделяне на тортата на 2 части. Абе каквато такава, дано им е вкусна.
(Бог да я прости майка ти. Мисли си че където е сега е по-добре и ви наблюдава)

# 175
_Пепи_ изпълнението е перфектно. Иначе съчетанието много не ми се връзва, но щом на клиента му харесва всичко е ОК.

silrai на мен ми идва на ума торта с дамска обувка.

# 176
Пепи Не намирам косури, много си е добре. Искам и аз такава златна и сребърна боя... smile3518

Ванче Добре си си дошла у дома!!! newsm18

# 177
Пепи перфектно изпълнение  както винаги smile3501 Не видях да ти сълзи тортата  Mr. Green но то на снимките някои неща не се и виждат. И аз ще кажа, че златното и сребърното ми се "бият"... А защо долу бордюреца е целия златен? А? Защо и той не е разделен на две?  hahaha

# 178
  • Пловдив
Пепи перфектно изпълнение  както винаги smile3501 Не видях да ти сълзи тортата  Mr. Green но то на снимките някои неща не се и виждат. И аз ще кажа, че златното и сребърното ми се "бият"... А защо долу бордюреца е целия златен? А? Защо и той не е разделен на две?  hahaha

Абе щеше да е усукан от 2-та цвята ама като взех да усуквам фитилите и не ставаше. Много се цапаха един от друг.
И на мен ми се бият цветовете, ама клиенти..... какво да ги правиш  newsm78

# 179
  • варненка от София
Пепи, самокритичността е добро качество, градивно е и води към израстване, но въпреки това, че цветовете не си пасват, пак ти казвам, че изпълнението е перфектно. А за хорския вкус и отношение към цветовете и детейлите може направо да си отворим нова тема  Wink Hug

Аз след като видях перфектното ти изпълнение се опитах да пооправя пукнатините в моите фигурки, ноооо с не особено голям успех, ами каквото, такова.

Вярвам, че ще е много вкусна тортата защото ще е по изпитана рецепта, карамеленото ти кремче и любимите ми орехови платки на Династията, перфектна комбинация е  Peace

И не на последно място искам да се похваля, че ми доносеха карамелово кондензирано мляко от Украйна и сега потривам ръце да го отворя и проверя що за стока е   smile3508

Общи условия

Активация на акаунт