Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 47

• 41 787
  • 293
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте на всички! Вече почти месец не съм се включвала, но ми се случиха много дългоочаквани и хубави неща и за целта майсторих ли майсторих. Назад съм с почти две теми, но не ми се отдаваше даже да чета, а камо ли да коментирам. Първо ще ви покажа какви ги върших през това време, а после ще продължа с нещата, с които си поиграх, защото видях, че с някои от вас сме мислили за едни и същи неща.
Та докато си играх с боичките и пробвах кремчета ето какво се получи

ето и разрез

а тук можете да го видите в по голям размер
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=23507&AlbumId=119597
Това чудо / нарекох го парфе "Шарения"/ е само от крем - нали ви казах, докато пробвах боите и т.н., а това отгоре е готово желе/купих си го, защото исках с него да направя езеро, но това ще коментирам в следващото включване/.
След него спретнах това - някакви гости имахме и така - да е по - набързо, да е по - свежо, че не си падат особено по сладкото и ето какво се получи:

и разрез

А сега ще се опитам да си спомня и какво сдържа/ newsm78разгледах снимките и включих - значи отдолу блат, отстрани както се вижда са рулата, вътре е нишесте с мляко, сложих и още малко бисквити из вътре, защото стана високо, банани и стафиди, а отгоре е желиран компот от череши - той беше по - малко сладък от крема и доста добре се компенсираха. Другите много го харесаха, но сега се сетих, че точно в тази торта реших да намаля захарта във всичко - и в блата, и в крема и като сложих и "несладкия" компот стана доста "несладко Wink" за моя вкус, но уцелих този на гостите.Повече снимки тук и напред:
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=23507&AlbumId=1193 … rol_CurrentPage=3
Следващата торта беше за Св. Мария и с нея съм особено горда - вложих цялото си сърце в нея, а и приятелят ми много помогна. Ето я и нея:

от нея нямам разрез, защото след като я направих я подарих, но на този етап при мен все още се работи с "обичайните заподозрени" - блатовете на Меги, шоколадово нишесте, карамелен сироп за напояване от първа страница, а отгоре е марципан Варна. Тук за пръв път се пробвах с калиите и не ми се получи много добре, но ще видите на следващата - не ми костваше никакви усилия - в първия случай явно нещо с тестото, а може и времето да си е изиграло ролята - незнам.
Ще публикувам, да не се прецака нещо, че голямо писане му хвърлих и продължавам.

# 151
  • на брега на Дунав
Здравейте момичета, аз акто гледам май аха и съм изтървала темичката  Mr. Green.
Големи красоти сте творили, ама няма да казвам поименнно, че съм изпуснала доста странички и рискувам да пропусна някой. Само ще кажа добре дошла на Валя и ще я поздравя за прекрасните цветя които е правила  Hug.
Ваня, добре си се завърнала и на теб и браво за тортените изпълнения   bouquet.
Чета аз тука за инициативата за поръчка от чужбинско и аз взех пак да се навивам да заръчам, та може би и аз ще се присъединя с някой неща, макар, че след няколко дена очаквам да ми пристигнат едни други поръчани преди няколко месеца  Mr. Green. Ама за тях ще разправям като пристигнат, че все се притеснявам с тия митници, граници и прочие   Confused, та око да види ръка да пипне и тогаз  Laughing. Хайде да не спамя вече, това уж беше за запис на вече почти излетялата темичка  Joy

# 152
Следващата торта, която спретнах беше, за да се почерпим с едни приятели, които отдавна ми се канеха - само им пращах снимки на творенията си и им бях обещала да им спретна нещо като дойдат и от голямото канене, та взех, че ударих на камък.
Преди това за първи път се пробвах да забъркам шоколадово тесто и останах страшно доволна от резултата.
Идеята ми беше да направя торта змия - струваше ми се лесно, тортата мъничка, а не исках да я крепя сума си и време в хладилника, че ми предстоеше да правя и друга, а и ми трябваше да е бързо/идеята за тази торта не е моя, видях я тук във форума, но сега му се извинявам, че не се сещам чия е/. Та имах си готов марципан Варна и тата - сглобих я и като взех да покривам се оказа, че Варната, която имам е недостатъчна/ разточих я като вестник и пак не стигна/. И за да е катастрофата пълна преди полагането забравих да намажа с маслен крем, та като я хвърлих отгоре, едно, че се нацепи, разкъса, полепи с трохи, абе ужас #Cussing out И това става в 18.00, а очаквахме гостите към 19.00.Събрах, изхвърлих и се сетих за шоколадовото тесто - и него разточих супер тънко, но пак беше недостатъчно. Пак се понакъса и в краищата остана празно, та реших ще замазвам с разбита сметана и в този момент...угасна тока #2gunfire
Сега като се сетя ми е смешно, но тогава бях позеленяла Sick Та си купих флакон със сметана и замазвах отстрани и вместо змия се получи " Ранен смок лазещ в снега" / така го кръстихме, а е ранен заради многото кръпки/. Ето го и него:

Разрез и тук няма, защото вечерта забравих, а на другия ден вече започнах следващата и така за себе си направих извода/ защото същата вечер сглобявах и покривах тортата / - змията не е толкова лесна колкото изглежда, покриването с тия чупки ми се стори просто кошмар и тортата същата вечер не беше особено вкусна, но виж на другия ден - пренощувала, напоета, изстудена ъъъъммммммм...
И последната която искам да ви покажа е торта "Работещо момиче":

С нея черпих, защото на първи септември започвам работа  newsm44
Вътрешността е като на другите ми торти, долния етаж е покрит с Варна, а горния, бюрото и стола са вториям ми опит с шоколадово тесто.
И при първия и тук използвах този шоколад :http://www.bgphoto.net/photos/23507/o633523338276907894.jpg
Според мен се получава супер - нищо, че е почти без какао Joy, но втория път ми се стори, че глюкозената течност ми дойде в повече, защото наливах по малко, в един момент сместта се събра/ получиха се конците, за които адашката обясняваше и показваше/ и като добавих останалата се върна към разтопеното сътояние, но оставих да стегне в хладилника и доомесих с 3,4 лъжици повече захар и стана. Шоколадовото покритие ми дойде малко дебело, но беше такава жега, че просто всичко ми се топеше в ръцете и в крайна сметка пак не ми достигна тесто за стола, та разтопих само малко шоколад в МВ и намазах отзад Embarassed
А мадамата... ще повярвате ли... прави я приятеля ми!!! smile3555 направо ме шашна - изяви желание и докато аз сглабях етажите то се поти над фигурата - е как да не кажа, че е перфектна, а пък той си ми е златничък smile3521
И от нея нямам разрез, защото я носих за почерпка, а забравих фотото, а и между другото това ми е първата торта, която сама съм си измислила/ за украсата става въпрос /  Embarassed - не съм я гледала отникъде. Калиите - втори опит - просто хванах парчето и го завъртах все едно, че всеки ден това правя, а първият път просто........... smile3511 Ами това е  - има дни, които просто не са за торти, ама се налага и аз ги мъча - няма как.
Имам да черпя още по същия повод - но това ще стане към 4 - ти или 5 - ти и дано успея да спретна нещо и да ви покажа, а после ще ми се наложи да направя пауза, защото.....нова работа, докато навляза и т.н. ще трябва време. А тук и повече снимки :
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=23507&AlbumId=1193 … rol_CurrentPage=4

# 153
  • Варна
Момичета ,да ви се оплача...от вчера съм се захванала да си подготвям тестата за тортите.Вчера си забърках ММФ,а днес шоколадовото тесто на Ванчето и исках и Марципан Варна да си забъркам,но.....Стана ми такава чорба и реших ,че няма смисъл да си хабя захарта да го оправям.За първи път ми се случва такова чудо.И сега утре с нови сили ще се бърка ново.

# 154
  • София
Ваня1305, много добре си натрупала опит! Доста ефектно е парфето на цветни ивици, а и моделираното момиче от приятеля ти...браво! Вербувай го за хобито, включи го в темата, един мъж няма да ни е излишен:))) Много забавно разказваш, звучиш толкова ентусиазирана и забавляваща се:))))

# 155
Вале с готова моделерираща маса ли си работила?

Да, от бързосъхнещата. От мен е само оцветяването.

# 156
_Valia_, много хубави цветята! И кошничката и фигурката са фонданови, нали?

Фонданени, фонданени Simple Smile

# 157
Здравейте! След кратка пауза пак съм на линия, но тортоправене ми се очертава чак за 09.09.

Tandoori
  newsm59 на детенце. Пожелавам бързо оздравяване и всичко да отшуми. Знам какво е да ходиш от доктор на доктор и никой не ти казва конкретна диагноза. Направо ужас. А тортата е превъзходна.  bouquet

vania1305
чудни тортички!

# 158
Дано не съм закъсняла много с пожеланията за рождения ден на Ели        newsm59
Tandoori да ти е жива и здрава и много палава   bouquet А ви пожелавам и на двете в най-скоро време да отшумят болежките...

vania1305 Браво! Колко торти, а шефката мноооого на високо сте я качили  Mr. Green  Най ми хареса "Раненият смок лазещ в снега"  hahaha  много добро име  Peace

Дали не пропускам някой...  newsm78  А да, добре дошла на _Valia_, в най-скоро време и торти да показваш, не само да ни залъгваш тука с красиви цветя и букети  Mr. Green

В действителност, ако изпускам някой, моля не ми се сърдете  Praynig, не е нарочно, от ремонта в къщи е ...  #Crazy

# 159
  • Варна
Ваня,не си скучала изобщо.Браво за тортичките.
Аз пак искам да питам по-вещите в занаята да си кажат мнението-как да направя дъгата и мечетата отгоре,така че да не се пречупи дъгата от тежестта на фигурките.Имаше една снимка в Picasa Уеб албумите,която е нещо подобно със дъга и човечета върху и,но сега не мога да я открия,за да ви покажа горе-долу нагледно за какво иде реч.И се чудя дали да слагам арматура по някакъв начин и в дъгата.Та ще съм ви много благодарна ако ми помогнете.

Намерих я http://picasaweb.google.com/Regiane.Ikenaga/DecoracionDeTortasIn … 57185064143098482
А и един друг въпрос за Торта Татяна-трябва ли да сиропирам блатовете,или те си поемат достатъчно от крема?

Последна редакция: чт, 28 авг 2008, 11:40 от vanushka

# 160
vania1305 Браво, колко много торти си измайсторила, много ми хареса многоцветнотото парфе, мисля да пробвам!!!

# 161
  • София
как да направя дъгата и мечетата отгоре,така че да не се пречупи дъгата от тежестта на фигурките.Имаше една снимка в Picasa Уеб албумите,която е нещо подобно със дъга и човечета върху и,но сега не мога да я открия,за да ви покажа горе-долу нагледно за какво иде реч.И се чудя дали да слагам арматура по някакъв начин и в дъгата.Та ще съм ви много благодарна ако ми помогнете.

Намерих я http://picasaweb.google.com/Regiane.Ikenaga/DecoracionDeTortasIn … 57185064143098482

И представа си нямам как се прави това, а и в този линк аз само корицата на списанието виждам, май няма снимки с обясненията "как"...Ако е само фонданова лента дъгата, няма да издържи нищо друго, според мен. Или да направиш как само едно мече се е спуснаво вече долу, а друго тръгва да се качва, или някаква метална арматура да сложиш - например няколко успоредни парчета тел по дължина, които или да се пъхнат в по-дебел фондан, както при листата, или да ги похлупиш с втора лента дъга...Ох, не знам дали се изразих разбираемо, но то и не съм сигурна в това, което предлагам, просто се замислих...

# 162
  • Бургас
За дъгата мисля че може да я направиш върху прозрачно фолио - това, което димитрина ползва за шоколадовите пурички и да я прикрепиш заедно с него върху тортата , от долната страна - ще стане стабилно и ще може да сложиш фигурка отгоре

# 163
  • Варна
Благодаря ви,момичета за отговорите.Наистина няма никакви пояснения към снимката,която съм дала или поне аз не съм открила.Димитрина,и аз така си мислех евентуално едното мече да е вече долу,а другите някъде покрай него. За съжаление нямам под ръка нито тел,нито такова фолио

# 164
  • Габрово
Здравейте момичета.
И аз най-сетне се престраших да попитам нещо. Досега само четях. За тортите нямам много опит - правила съм 2 всичко на всичко - от рецептите тук, но поради простата причина, че в къщи не си падаме много по тортите. Иначе доста други рецепти съм пробвала от тук. Но дъщеря ми ще има рожден ден и реших да и направя една торта като съм се спряла на Торта Мозайка (по причина, че харесваме този тип сладкиш-салам) и се чудех с какво е най-подходящо да се покрие. С марципан Варна става ли. Него поне съм го правила при единия ми опит с тортите. И ако е с него трябва ли да намажа тортата с маслен крем преди това. Мислите ли, че е удачно въобще направата на такава торта - в форма, на която се отделя стената. Да не се получи много сухо? Споделете мнението си. БЛагодаря Ви предварително.

Общи условия

Активация на акаунт