Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 47

• 41 792
  • 293
  •   1
Отговори
# 135
С удоволствие ще споделя  Grinning
Моделиращата маса е бяла, "съхнеща", купена от Кадемлия. От там са и гел бойте - червена, зелена и черна. Цветовете съм ги смесвала на ръка. За да стане червеното като за роза,  добавих малко зелено и малко черно, иначе повече приличаше на цвета на светофар, а в зеленото има малко червено и пак черно по същата причина.

Трите най-вътрешни листенца на цвета са рязани с най-малкото кръгче на Wilton - то е колкото монета от 50 стотинки. После още 4 със следващия размер кръгче - колкото монета от 1лв и накрая, последните 2, които обвиват и завършват розата,  с капачката на биберон Avent... макар и да беше малко голям като размер, но излишното изхвърлих.

Листата изглеждат добре, заради ъгъла на снимката, всъщност са дребни за пропорциите на розата, но това беше най-голямата формичка от комплекта на Wilton. Отрязах ги от по-дебел лист разточена маса и после доразточвах, за да ги направя по-големи, без да стават много тънки, за да мога да пъхна в тях тел, но беше много трудно и не стана от първия път. Преди да пъхна телчетата, с клечка за зъби напавих реските по листата. После  увих телчетата с цветарско тиксо и ги прикрепих едно към друго, а после към стъблото на розата, което е пак от тел и тиксо.

Обичам цветята, но сърцето ми се къса, когато трябва да изхвърля увехналите, за това се опитвам да ги правя от захар Wink Искам цялата ми къща да е пълна с цветя.

Торти правя с удоволствие и ги украсявам с удоволствие, но само когато има повод. А цветят правя всяка свободна вечер, когато дечковците заспят. Но всичко това е от скоро, имам още много да уча и да се упражнявам

# 136
  • София
Благодаря ти за отговора, много изчерпателен!
Заповядай и в тази тема, когато спретнеш тортичка:)

# 137
Тандури много жива тортичка си спретнала!!!

# 138
Здравейте момичета!Поклон пред таланта ви,поразена съм!
Имам едно питане,дано някой се отзове Praynig
За тортата Татяна става въпрос (линкът към нея не ми се отваря).Изпекох блатовете и сега се чудя как да продължа.Взех сметана Хопла за сладкиши.Става ли с нея?И само сметана ли да и бъде украсата (като крем имам предвид)?Търпи ли плодове?Имайки предвид че в нея има доста стафиди и орехи си мисля че няма нужда от друго newsm78 Много ще съм благодарна ако някой ме посъветва как да процедирам  bouquet

# 139
Благодаря ти за отговора, много изчерпателен!
Заповядай и в тази тема, когато спретнеш тортичка:)

А за захарни цветя тук не се ли говори  Cry

# 140
Говори се и още как  smile3508

# 141
Говори се и още как  smile3508

УРА!!!

Да пусна още една снимка тогава...

Тя може би става и за украса на торта, ако имате торта.

# 142
Вале с готова моделерираща маса ли си работила?

# 143
Благодаря ви момичета за хубавите думи! Hug

Димитрина, в лисицата вътре няма нищо, но за всеки случай бутнах по малко клечки за зъби в краката и ръцете, после лепих, не знам достраша ме да ги сложа без нищо, защото тортата щеше да иска пренасяне и не бях сигурна как ще стане цялата работа.
Иначе как я изсуших в тази форма е супер смешно Simple Smile Подпрях муцуната на гадинката на едно бурканче с такава височина и го оставих така Simple Smile Изсъхна за около 2 дена някъде, ама аз правих украсата една седмица предварително, така че не мога да твърдя със сигурност. Във всеки случай абсолютно суха беше за 1 седмица. Това ако питаш за съхненето на цялата гадина, а ако питаш за самото тяло- гадинката я правих една вечер. Направих тялото, докато направя главата, краката и ръцете, тялото беше достатъчно сухо за да го подпра на въпросното бурканче. Сега ме е яд, че не ги снимах с съхнещ процес, защото бяха много смешни Simple Smile Бях използвала кутийки от бои, салфетки, алуминиево фолио, остатъци от фондан, въобще каквото имаше под ръка, за да ги подпирам в тези пози  Laughing
А иначе ето я Дора тука: http://www.berlinwallpaper.com/PrissPrints/images/Nick_Borders/NK2100B_LR.jpg
Лисицата се казва Swiper ( Суайпър).

# 144
  • София
Тандури, искаш да кажеш, че тялото на лисицата и долните крака не са правени нацяло ли? На мен ми изглеждаше сякаш долните (задните) крачета, главата без муцуната и тялото са от един къс моделирани...

_Valia_, много хубави цветята! И кошничката и фигурката са фонданови, нали?

# 145
  • варненка от София
Тандури, както винаги блестиш! Нямаш равна да знаеш, фен голям съм ти!  bouquet  bouquet  bouquet

Аз да се оплача като Димитрина, направих руската мастика на Гушанка, но пуста мастика, стана ронлива, трудно се работи с нея, адска мъка Tired Tired Tired, нещо съм объркала, но не зная какво, чудя се дали не е дошла повечко захарта  newsm78. Както и да е, резултатът не ме задоволява и ето сега разбрах, че моето покрие е готовата маса, както и покритието от ММБ. Работила съм в началото с Варна, сега с тази мастика, но не ме радват и двете. Ще я измъча някак тази тортичка, но от сега не съм доволна от резултата, замисълът ми беше един, но заради лошото тесто сигурно ще стане друго, нямам нерви да правя планираните фигурки от това ронещо се чудо  Close Сега съхнат чудесиите, пък да видим колко време ще им отнеме.

В петък се надявам да имам готовност и да пусна снимки.  Praynig

# 146
  • Пловдив
marulka_s, за въпросната мастика захарта трябва да е много финна и се пресява 2 пъти. Обикновенно поема по-малко от 450гр. На мен ми поема винаги 400гр. След като се извади от хладилника ако е много твърда се пуска в микровълновата съвсем за малко  Wink До преди малко работих с нея и не ми се ронеше.
Живот и здраве и аз утре ще се отчета сторта   Simple Smile

# 147
Dimitrina, извинявай, права си! Аз се заблудих по кучето- кучето е с клечки на краката  Laughing. Лисицата е точно както казваш- тялото, главата без муцуната, задните крака от едно парче моделираща маса, ръцете, опашката и муцуната са отделно.  Peace

# 148
Тандури,тортата изглежда фантастично.Много ми харесва лисицата.А по Дора има толкова дейтайли, гривничката и обувките и са супер, раницата сьщо мн.ми допада.Перфектна е,особено като се има предвид здр.ти сьстояние!
Искам та те попитам как слепваш отделните части на фигурките?Лепило, вода?

Аз правя една торта в момента и ако стане ще пусна снимки скоро.Имам животинки и се чудя дали да не ги закрепя с клечки за по-сигурно, че ще се транспортират.Намазах ги с водка,отначало блестяха, но сега са пак на старото положение.Мазала сьм с мед, но пак не ми харесва.Какво да използвам за бляськ?

Валя, мн.нежна роза и тортичка  bouquet

# 149
  • София
Dimitrina, извинявай, права си! Аз се заблудих по кучето- кучето е с клечки на краката  Laughing. Лисицата е точно както казваш- тялото, главата без муцуната, задните крака от едно парче моделираща маса, ръцете, опашката и муцуната са отделно.  Peace

А, добре, така ми се връзва...Ами то като все правим различни и нови неща, на човек му се обърква в главата кое как е било:) Hug

Общи условия

Активация на акаунт