Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 47

• 41 798
  • 293
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте,
Аз съм приятелката на Бърди с тортите и за да не си играем с нея на развален телефон ще се опитам да обясня каква е ситуацията с този магазин и евентуалната доставка.

От едно известно време търся как  и от къде да си поръчам разни неща за правене на захарни цветя. Страстта ми е от скоро и попълвам необходимите инструменти и консумативи от нула. На Кадемлия намерих много неща и редовно продължавам да ги посещавам, обаче те нямат разумни опаковки гелове и не предлагат "petal dust".  Купих си от там комплекта на Wilton за цветя (24 части + точикла + 2 инструментчета + гъбички + книжка) на цена от 70лв.

След дълго търсене и проучваме на магазините в Англия и Германия, намерих този.  В него цените са доста добри. Комплект за цветя на JEM от 79 части струва 15.99 лири (т.е. около 40лв). JEM предлагат 2 комплекта за цветя,  1 за листа и още 3 с допълнителни красоти за декорация на торти. Доставката е в зависимост от държавата и стойността на поръчката. Това, което Бърди е пуснала тук като цени на доставка, е на база примерни кошници с достака до София, т.е. напълно реални цени (в лири).

Винаги можем да проверим колко би струвала доставка на определена поръчка, като идем на сайта и я въведем. Всичко преди въвеждане на данни за кредитна карта подлежи на корекция.

# 121
  • Балчик
Благодаря за разясненията, ако се съберем повече аз ще се включа със сигурност. Peace

# 122
Така като гледам цените на доставката, мисля, че сметката (приблизително) е: процент от пълната доставна цена, съответен на процента на индивидуалната поръчка, но не по-малко от 4 лири (10лв) . Това ще се промени към добро, ако се съберем много хора.

# 123
  • София
Бърди, аз имам интерес,но зависи колко човека ще се съберат за доставка- доставката е доста скъпа, като гледам,ако това, което си дала е в лири. И къде видя да намалява доставката при увеличаване на стойността на поръчката?

Процентно имах предвид, процентно  Grinning
Джемма, радвам се да те видя тук  Hug

# 124

Процентно имах предвид, процентно  Grinning

Бърди, ти ще участваш ли?

Последна редакция: вт, 26 авг 2008, 19:43 от _Valia_

# 125
  • София
Чудя се още.

# 126
  • Балчик
Обаче се опасявам, че тук ще си навлечем гнева на модератора- спамим темата много, да пуснем отделна или  newsm78?

# 127
  • Пловдив
Обаче се опасявам, че тук ще си навлечем гнева на модератора- спамим темата много, да пуснем отделна или  newsm78?

Точно това щях да предложа. И може би в подфорум "На Пазар", а тук във всяка тема в 1-вия пост да слагаме линка към темата за да се следи по-лесно Wink

# 128
Не виждам да има отворена нова тема затова отговарям тук по въпроса с поръчката. Аз имах предвид да обикалям по магазините и да ви набавя нещата, които ви трябват, защото излиза по-евтино. Ако искате поръчка от сайт, за мен е още по-лесно и проблемът е никакъв  Peace . Гледам, че възниква и ново предложение и това може само да ме радва, така шансовете на всеки да има каквото му трябва се увеличават. Преценете си къде ще ви излезе по-евтино, тук например комплектът за цветя е 22 долара, понякога има и купони за намаление и излиза за никакви пари  Peace

# 129
Момичета, ето я моята прословута Дора Simple Smile

Повече снимки тук:
http://flickr.com/photos/26588310@N04/sets/72157605087938484/

Благодаря ви много за хубавите пожелания!!! Трогната съм!!! Още тичаме по изследвания и не знаем какво става за съжаление.  Sad

За тортата като цяло аз вече писах, но пак да спомена, че отчитам като грешка за себе си, че се хванах да моделирам по "инструкция" фигурките, а не по картинка. Явно не се справям добре с преповтарянето на фигурки, направени от някой друг, но с това да гледам от картинка и да си правя мои се справям по-добре. Затова и Дора и Буутс бих ги направила по друг начин, ако се хващах сега, но както и да е. Другите съм си ги правила по картинка, не по снимките от Кухарка за това как се правят.
Ако някой има нещо да пита, тортата е съвсем обикновена, с шоколадови и ванилови блатове, с шоколадов крем с бадеми ( като ганаш, само че и с масло), отгоре е фондан, украсата е от айсинг, фигурките са фондан.

# 130
  • София
Тандури, тортата е много пълна с цвят, живот и настроение...Тази анимация ми е съвсем непозната, но въпреки това, фигурките са чудесни, както винаги досега си ги правила...А колко труд ти е коствала тази трева...това децата могат само след много години да разберат...Искам да те попитам, долу, фигурката на лисичката (извинете но на такова ми прилича, а не запомних от предния ти пост имената на геройчетата) има ли арматура, и колко бързо ти стегна фондана, за да предадеш поза?
Продължавам да стискам палци за изследванията и дано скоро се успокоите, а и ръката ти да се възстанови!

# 131
tandoori, фантастична торта,  само ти си знаеш колко труд ти е коствала  bouquet де ти е живо и здраво детенцето happy bd

# 132
Tandooriстрахотна торта както винаги! Hug
Бързо оздравяване на малката! Peace
И да ти расте здрава и щастлива! nbirthday

# 133
Ето ни и в "На пазар"

Като извиниение, че отклоних темата, поднасям тази захарна роза:

# 134
  • София
Благодаря за розата, чудесна е!
Аз само не разбрах, единствено цветята ли са ти хоби, или са част от декорацията на торти? Листата на розата са невероятно истински - ще се радвам (предполагам и други момичета тук) ако споделиш малко повече за моделиращата захарна маса, за метода, боите... Hug

Общи условия

Активация на акаунт