Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 47

• 41 799
  • 293
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Estell, много добре се е получила тортата. Годишнината ще ти я честитя утре (съдя по лентичката - май е така, нали?)

# 106
  • На небето
Еstell, честита годишнина! (ако е днес)

Много добре са станали фигурките и мен лично ама хич не ме притесняват пропорциите с диаметъра на тортата. Кажи сега последно как ги пренесе без разтегляне и как така прецизно ги съедини...Много добре е станало, верно, че с кърваво червено щеше да е по-класически контрастът и по-ясно страстното послание, но пък и този цвят си заслужава...

Благодаря, утре е, но понеже мъжа ми няма да ходи на работа заради повода и нямаше как да си загубя половината ден да я правя пред него. А смятаме да прекараме целия ден семейно навън. Пък и ще разваля изненадата с тортата и се наложи да я направя ден по-рано.
Само прехвърлянето дето мина долу горе добре, само дето му се скъса ръката на мъжа, но след слагането и наместването не си личи. Лошото е, че жената както падна върху тортата така я оставих не можах да я помръдна понеже веднага залепна и щеше да се разкъса при наместването. Имам едни найлончета които ги ползвам при разточването на моделиращата маса. На тях отрязах шаблоните и ги обърнах. Момата не ми стана от 1 път, разкъса се при отделянето на шаблона, но при втория опит успях, но си захабих едно от найлончетата, понеже то се отлепя много лесно и сложих шаблона върху найлончето и така го отрязах и него, но пък много лесно я прехвърлих така и отделянето мина безпроблемно. Не разточих много тънко за да не се работи по лесно и да не се разтегли. Та понеже мъжа го оставих малко да поизсъхне докато правех девойката и намествах после него към нея. Понеже не ми стигна пудрата захар, червената моделиращата маса стана много мека и много трудно се работеше с нея.

Estell,много добре са станали фигурките, сподели подробности, а за цвета можеше да добавиш малко какао, за да стане по-наситено червено.

За другия път ще знам. Значи за да стане наситено червено да добавя какао ли? Ей това не го знаех.  ooooh!  Мерси!    bouquet

# 107
Пепи става си с млечен - аз съм правила , както каза Димитрина , повече шоколад  Peace
Аз пак много торти видях , но нямам време да ви изброявам всички - поздравления. ( малкия ми е болен за първи път  Sad, втори ден с температура , имало някакъв "вирус" тук.

Димитрина гледам че обсъждате поръчка - да си кажа мнението и аз, при отделни поръчки ще излезе по-скъпо независимо че е в Щатите. За съжаление повечето сайтове за кейк декорейшън са така ( Скот Кларк за 2 виниъра за листа - 6$) Shocked. Така че при обща поръчка ще излезе по-добре. А и нещата от Уилтън ( повечето де  зависи какво е в наличност) ги има в Хоби Лоби и Майкълс . Понякога са на разпродажба , аз съм казвала моите всички са вземани с 40% намаление. Просто си иска ходене. Клеър виж как те "насадих на пачи яйца" Grinning. За тел , бои и другите неща ги има дори и в Уол Март ( даже са по-евтини от колкото онлайн).
 Иначе аз мога да ви дам няколко сайта да разгледате ( от които съм пазарувала). Бих помогнала и аз , при положение че имам път към Хоби Лоби ( ако е за Уилтън).
 Клеър да ти кажа после че USPS Priority Mail има такса до 20 паунда за 35$ .

# 108
  • Пловдив

Понеже не ми стигна пудрата захар, червената моделиращата маса стана много мека и много трудно се работеше с нея.

Съветвам те да си имаш 1-2 пакетчета натурално царевично нишесте. Хем лесно се точи с него, хем моделиращата съхне по-бързо

# 109
  • На небето

Понеже не ми стигна пудрата захар, червената моделиращата маса стана много мека и много трудно се работеше с нея.

Съветвам те да си имаш 1-2 пакетчета натурално царевично нишесте. Хем лесно се точи с него, хем моделиращата съхне по-бързо

Ау, Пепи мерси много и това не го знаех, а винаги имам под ръка нишесте. А с пшенично няма ли да стане, ако ми свърши царевичното, понеже го ползвам и при други сладкиши?

# 110
  • Пловдив

Ау, Пепи мерси много и това не го знаех, а винаги имам под ръка нишесте. А с пшенично няма ли да стане, ако ми свърши царевичното, понеже го ползвам и при други сладкиши?

Пробвала съм и пшенично става си, но царевичното е по-финно Simple Smile

# 111
  • София
за какаото, да така става по-хубав и червен и зелен цвят. Аз нали си имам само 4 цвята и ги дооправям така. Направо във водичката с която разтваряш боята слагам и малко Нескуик. Иначе ако измесваш с обикновено какао и сложиш повече се разваля покритието. Но то си зависи от това, колко наситен искаш да стане цвета и с това на прах става.

# 112
  • София
Ей, направо ми се реве вече...Такъв мерак имам да му направя тази торта с Пух и другите на диването (дето квичи 2 часа и половина вече и не ще да спи) за рождения ден и все не ми върви...Не мога да си нацеля тесто за тези фигурки и от жега ли от що ли ми се смачкват преди да мога до ги дооформя...До полуда съм го докарала...Няма да се предавам, но ако има как да ида в хладилника и там да работя....Направих си обикновен фондан, не стана, направих си руската мастика и смесих с бяло шоколадово тесто, уж за да не е така ронливо, пак се топи...кошмар...да видим какъв ще му е края на това чудо...Ще ми се вече камъни да дялам, че дано поне те не се разтапят...И друго не мога да разбера, само температурата ли е причината - преди едни рецепти не съм имала никакъв проблем с тях, за моделиращи маси говоря, от няколко месеца същото правя - само разкапващи се неща получавам, да не би нещо глюкозата да са я сбъркали, по-течна ми седи...ама и тя сигурно то температурата...
Хайде, оплаках ви се, отивам да вадя опитът за тяло на Пух от хладилника, да видим какво ще стане...

Raya, така е за жалост с поръчките...На мен просто ми хрумна от гледна точка на организацията на комбинирана поръчка...Другият вариант е, ако все пак хората се спрат на 1-2 сайта, да се съберат парите тук, да се поръча през една карта, като 1 или 2 поръчки и така да пристигат при Clairette, пък тя ако знае предварително колко горе долу ще и дойде колетът до България, може да си хареса нещо на подобна стойност и да го поръчаме за нея Simple Smile, за да се избегнат преводи по банков път. Това са ми само идеи, предполагам, че и другите ще имат такива... Дано малкият се оправи бързо, то при тях температурата се преживява лесно...

# 113
  • На небето
_Пепи_ благодаря за съвета, другия път ще знам.

petia_tag и аз ползвам само Нескуик. И аз съм само с 4 цвята и то са ми на свършване, а в магазина където си ги купувам не знаят кога и дали ще получат. А бяха супер евтини.  ooooh! Ще пробвам другия път и с малко Нескуик за по наситен цвят. Жалко, че не се сетих по-рано да питам, ама от къде да знам в процеса на правенето какви трудности ще изникнат.  ooooh!

# 114
  • София
аз така искам да работя с хубави гелови боички на Уилтън например, но са много скъпи и доста като количество. Но съм си мислила, ако се съберем няколко жени да си ги разделим по 50 гр например, ще може да си накупим повече различни цветове.

# 115
  • На небето
аз така искам да работя с хубави гелови боички на Уилтън например, но са много скъпи и доста като количество. Но съм си мислила, ако се съберем няколко жени да си ги разделим по 50 гр например, ще може да си накупим повече различни цветове.

Идеята ти не е лоша. newsm78

# 116
  • София
Момичета, извинете, че така нахълтвам в темата ви без да съм тортаджийка  Wink но пиша от името на приятелка, която се занимава с това.
Видях, че сте обсъждали евентуална поръчка от онлайн магазин, а аз тъкмо се канех да пусна такава тема в На пазар.
Става въпрос за този сайт сайт .
Цените за поръчка намаляват с увеличаване на покупката, затова тя си търси съмишленици. Ето как са цените поръчка - доставка:
> £140 => £35
> £190 => £40
> £300 => £45
> £450 => £50
> £700 => £55
> £800 => £60

Тя се е насочила към комплектите за фигурки , които е сметнала, че като отношение брой / цена излизат около 60% от това, което биха излезли, ако си ги купува едно по едно от магазина в Редута (общо взето единствения, от който може да се пазарува).
Освен това иска да си вземе petal dust за розите и ей такива неща, които тук ги няма.
Разгледайте магазина и пишете, ако имате интерес  Hug

# 117
Аз искам да попитам този интернет магазин къде се намира, в коя страна, защото ако е в Англия и на мен ми излиза добра цената?

# 118
  • София
Англия е, да  Peace

# 119
  • Балчик
Бърди, аз имам интерес,но зависи колко човека ще се съберат за доставка- доставката е доста скъпа, като гледам,ако това, което си дала е в лири. И къде видя да намалява доставката при увеличаване на стойността на поръчката?

Общи условия

Активация на акаунт