Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 47

• 41 804
  • 293
  •   1
Отговори
# 90
Tandoori - Честит Рожден Ден на момиченцето ти!!! Да расте живо и здраво и много да ви радва!!!   bouquet

Медунка- много са хубави и трите торти, много си продуктивна!!!

# 91
По повод поръчката...и аз бих се включила...много искам комплекта за цветя,тел за цветя...
Clairette,предварително ти благодаря,че се наемаш да ни зарадваш.

# 92
  • София
Clairette, много ти благодаря за предложението   bouquet Момичета, мисля, че ще е най-добре след като Clairette каже от кой сайт ще поръчаме някоя от нас да се заеме със събирането на желанията оттук и разбира се парите, за да не затормозяваме Clairette и с това. Така или иначе поръчката трябва да е една, за да спестим от разхода за доставка. Аз се извинявам, но октомври влизам в 9я месец и няма да мога да се наема с организацията, надявам се, че някой друг ще има тази възможност.

# 93
  • Vaudreuil Canada
Като сме отворили въпроса за ганаш- я кажете ще стане ли ако освен натурален добавя и млечен шоколад. Че за една от тортите през уикенда ми искат да е с млечен шоколад, а не ми се бърка друг крем  Confused
Може да не стане достатъчно плътен и стегнат крема - демек да е малко по-течен а и ако е топло може да те затрудни при покриването на тортата. Ако проблема не е в алергия или някаква чувствителност към натуралния шоколад може да си го сложиш него и да добавиш пудра захар за подслаждане.

# 94
  • Пловдив
Може да не стане достатъчно плътен и стегнат крема - демек да е малко по-течен а и ако е топло може да те затрудни при покриването на тортата. Ако проблема не е в алергия или някаква чувствителност към натуралния шоколад може да си го сложиш него и да добавиш пудра захар за подслаждане.

Значи аз мислех да сложа 100-150гр. натурален и около 100гр. млечен. Няма да го мажа и върху тортата. За там ще си оставя маслен Simple Smile

# 95
  • Варна, морето и сините вълни!
Clairette, много ти благодаря за предложението   bouquet Момичета, мисля, че ще е най-добре след като Clairette каже от кой сайт ще поръчаме някоя от нас да се заеме със събирането на желанията оттук и разбира се парите, за да не затормозяваме Clairette и с това. Така или иначе поръчката трябва да е една, за да спестим от разхода за доставка. Аз се извинявам, но октомври влизам в 9я месец и няма да мога да се наема с организацията, надявам се, че някой друг ще има тази възможност.

Аз се наемам с отговорността да приема поръчките и да събера парички Peace И да пратя после парите по сметка  bouquet  bouquet

# 96
  • Vaudreuil Canada
_Пепи_ мисля че няма да имаш проблем.

# 97
  • София
Mimito, супер  thumbsup благодаря ти!

# 98
  • Ах, морето
Момичета, спешно: несъхнещата маса става ли за фигурки или е само за покриване? Защото от склада ми казаха, че не ставала и трябвало да взема от двата вида, което е абсурд.

# 99
  • Пловдив
Момичета, спешно: несъхнещата маса става ли за фигурки или е само за покриване? Защото от склада ми казаха, че не ставала и трябвало да взема от двата вида, което е абсурд.

Става. Омесена с малко повечко натурално нишесте е идеална. На последните ми торти всички животни са от несъхнеща Wink

# 100
  • Ах, морето
Мерси много, Пепи.   bouquet Притесних се от толкова обикаляне и търсене, накрая да не съм поръчала нещо неподходящо.

# 101
  • София
Всичко става за фигурки, но от несъхнещата съхнат по-бавно, все пак, аз по-скоро се отзовавам на "спешно", защото с готови маси не съм работила, но кагато правя фигурки от фондана, който ми е за покриване, съхнат бавно, а по-едрите се сплескват преди да изсъхнат от тежестта си. Това е разликата при мен.

За поръчката и аз бих се включила, след като се спрем на сайт, ако си харесам нещо, но си мислех няколко неща:
- ако от въпросния сайт/ове вътрешната US такса за доставка не е голяма, дали не е добре всеки да си поръча оттук своето, да посочи адреса на Clairette и тя, като ги събере, да ги пусне по пощата...но то пък така ще останат да висят нейните пощенски разходи...Иначе по този начин няма да се координира нищо и няма да се събират пари.
- тънка, облечена в цветове тел има в Слънчоглед, една доста прилична макара беше около 5 лв, а имаше и по-малки, на съответно по-ниска цена, имаше няколко цвята зелено, но тогава не си взех, защото все още се инатя всичко да се яде по тортата и се мъча с боядисани спагети... Това го казвам, защото телта си тежи...

Пепи, за ганачето от бял шоколад дават 3:1 шоколад:сметана, за млечния също предупреждават, че става по-топящ се и по-течен кремът, затова трябва да се намали участието на сметаната...

Последна редакция: вт, 26 авг 2008, 14:14 от dimitrina73

# 102
  • На небето
Направих тортата за годишнината ни. И като изключим факта, че имах лош ден (както казва 3 годишния ми син) слушайки ме как се ядосвам, май стана. За нещастие всичко което подхванех се прецакваше.  newsm77 Блатовете ми се деформираха ( е до сега такова чудо не ми се беше случвало, станаха на вълни), крема ми стана на парцали. По никое време ми свърши пудрата захар и нямах захар за масления крем.  ooooh! Освен това червената ми боя се оказа, че не е червена, а по тъмно от розово не прави и нямаше как да слагам още боя понеже издухах всичката пудра захар. А исках да е кърваво червена жената. Нямах черно, абе ужас. Палетния ми нож, не искаше да се отвори накрая ме поряза здравата при опита да се преборя с него. И това не е всичко деформира ми се едната страна на макета и ги направих огледално, абе не станаха много добре. Освен това мерих сто пъти макета на тавичката, а накрая блатовете ми станаха доста по-малки а макета голям. Много се ядосвам, по едно време ми се доплака. Cry А да не говорим че дребния, се погрижи да направи такава кочина, че до края на деня да не мога да изчистя.   #2gunfire Та оплаках се, и ето я пустата торта:

Последна редакция: вт, 26 авг 2008, 14:23 от Estell

# 103
  • София
Еstell, честита годишнина! (ако е днес)

Много добре са станали фигурките и мен лично ама хич не ме притесняват пропорциите с диаметъра на тортата. Кажи сега последно как ги пренесе без разтегляне и как така прецизно ги съедини...Много добре е станало, верно, че с кърваво червено щеше да е по-класически контрастът и по-ясно страстното послание, но пък и този цвят си заслужава...

# 104
  • София
Estell,много добре са станали фигурките, сподели подробности, а за цвета можеше да добавиш малко какао, за да стане по-наситено червено.

Общи условия

Активация на акаунт