Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 47

• 43 020
  • 293
  •   1
Отговори
# 60
  • В кошера...
Tandoori, да ти е живо и здраво детенцето и само да ви радва!
 Показвам тортите, които правих за подаръци. Не разполагам с никакво време напоследък, но се постарах.
 Снимките са с телефон правени, а някои съм снимала и недовършени.
http://medunkabg.multiply.com/photos/album/4/4#46
http://medunkabg.multiply.com/photos/album/4/4#47
http://medunkabg.multiply.com/photos/album/4/4#42
Като ми пратят хубави снимки ще ги кача в галерията.
Много хубави тортички правите, мами, и да ви кажа мноооооооооооооого е полезна тази тема. Поне за мен!
Имам и една молба към по-вещите в занаята: Събрала съм много линкове, но хайде да подредите на едно място любимите си дизайнери и сладкари. Много ще ми е интересно да разглеждам "висш пилотаж", а вие сте наясно, кои са водещите в бранша. Ако имате време, разбира се!

# 61
  • София
medunka, топката и калинката са много добри, а третат с пуричките - какво е по-точно този желе-ефект и какво има под желето, плодове, изрязани на цветенца или захарни фигурки?
За линковете - нали Наталина обработва събраната информация от темите до 36-та (ако не се лъжа) за да си направим библиотека, като видим после какво ново има интересно, всеки може да подаде информация и да добавим:)

# 62
  • В кошера...
Под желето има праскови, малини и киви, изрязани на цветя и листенца. Идеята ми дойде спонтанно, но се получава ефектно и може да се експериментира доста. Иначе самата торта е моя импровизация, която вече има доста фенове и съм я правила 5 пъти, но без украса, че все време няма. После ще напиша, ако някой се интересува от рецептата, че детето ме дърпа да излизаме.

# 63
# 64
Тандури, Честит рожден ден на малката кукла!Да расте много щастлива и да се включва да помага на мама!.И аз чакам тортата да я видя!   bouquet
медунче, много сладки тортички си представила!   bouquet Аз искам рецептата за тортата с желираните цветлета от плодове.Много иддейно!

# 65
Тандури,честит рожден ден на малкото ти съкровище!Да е много здрава,усмихната и щастлива!
Чакам с нетърпение да видя поредното ти творение... Peace
Много хубави торти сте показали,момичета...
Мен ме събори проклетият летен вирус и само ви гледам и се наслаждавам...
В края на седмицата ще правя торта...бутилка и грозде...дано да стане както си го представям...

# 66
Момичета, искам да питам нещо. Като правих тортата и като сложих чаршафа, не успях да се справя с излишъка, който остава при сгънките отстрани(дано сте ме разбрали). Стори ми се невъзможно да се пригладят, така че ги изрязох, но останаха пролуки и се наложи да замаскирам с други ивици маса. Как всъщност се заглажда чаршафа отстрани, така че всички ръбове да изглеждат идеално гладки?

# 67
  • Пловдив
Tandoori, Честит Рожден Ден на Ели. Да расте здрава и послушна  Hug

Момичета имам спешно питане (отнася се за пловдивчанки) : Иска ли някой да делим несъхнеща моделираща, че една кофа не ми се взима. За момента имам само 2 поръчки, а после ще отсъствам от града и 4.5кг ще ми дойдат много. Който иска да ми пише ЛС. Ще я купувам в сряда  Simple Smile

LEI, по твоят въпрос : при правоъгълна торта първо се заглаждат ръбчетата и после страните. И аз първата правоъгълна я скапах ама после всичко си дойде по местата Simple Smile

# 68
  • Ах, морето
Относно моделиращата маса: най-накрая намерих в Бургас. Обаче така и не разбрах от кой вид да взема - бързо или бавносъхнеща, коя за какво е? Намерих и течна сладкарска боя, нооооо само единият цвят (на мен ми трябва само червена) струва 12.50лв. Видя ми се скъпичко и за момента се отказах.

# 69
Clairette, страхотна кола  Simple Smile Аз само не рабрах, лилавия корпус на кола играчка ли е или сама придаваш формата на колата?

Май не съм обяснила добре, за което се извинявам. Няма играчки, всичко е ядливо. Лилавия корпус го дадох за пример, защото като правих тортата за предизвикателството снимах по-начесто. Иначе самия корпус на колата е направен от рулото, което оформено по този начин, но нямах снимка на "голото" руло, само на вече покрито с лилавия чаршаф  Peace

Estell без проблеми можеш да моделираш от рулото, само трябва хубаво да го размачкаш, нищо не трябва да му се добавя ( поне на шоколадовото с друго не съм пробвала), то си има всичко вътре  Peace . Албумът ми в момента е пълна бъркотия, че бях много натоварена напоследък, но ето сега ми даваш стимул да го пооправя и ще ти пусна линк  Heart Eyes.

Момичета, гледам че поръчка обсъждате. Понеже знам каква е краста и колко е гадно да нямаш достъп до всичките тези джиджавки, мога да ви съдействам- ще ви взема нещата от тук и ще ви ги пратя, ако искате с обща доставка за да си разпределите разходите. След 5 септември до към средата на октомври ще съм по свободна и ще има възможност да се ангажирам с това, стига да се организирате  Peace . Наистина е мнооогоо по-евтино тук няма никакво място за сравнение с цените в БГ, специално в Кадемлия е страхотия  Wink . Не ви предложих до сега тъй като бях много натоварена, но сега спирам работа и до средата на октомври съм волна птичка  Laughing
Имам и една молба към Пепи, но и към всеки който може да ми помогне- имаше един линк с направата стъпка по стъпка на Пух и компания, от вчера ровя и не мога да го намеря  Praynig

# 70
  • В кошера...
Ето и леката млечна тортичка-наш фаворит това лято. Пробвала съм много варианти, но този според моите дегустатори, е най-добър.
Продукти:
500 мл. цедено кисело мляко /при мен "Бор-Чвор"/;
1 голяма заквасена сметана "Данон";
1 кисело мляко "На баба" - по-гъсто е;
200 гр. пудра захар - по-скоро на вкус;
2 желатина - може и три - зависи от количеството продукти;
1 пакет бишкоти - за Тирамису;
3-4 големи, сладки, меки праскови
Приготвям я по следния начин:
1. Накисвам желатина в студена вода или в сока отделен при рязането на прасковите - 100мл
2. Обелвам и нарязвам прасковите на кубчета - около 5мм/5мм
3.Смесвам млечните продукти със захарта и разбивам добре с миксер
4.Разтапям на водна баня желатина и прибавям в млечната смес, бъркайки с миксера
5.Прибавям нарязаните праскови и бъркам с лъжица колкото да се разпределят равномерно, но без да се разкашкат
6. В разкопчаваща се форма - моята 26см, нареждам на дъното ред бишкоти една до друга като блат, като преди това ги топя за секунда в прясно мляко или сок от праскови. От горе сипвам 1/2 от сместа. Пак ред бишкоти и останалата 1/2 млечна смес.
Като преседи 3-4 часа в хладилника махам формата и я омитаме за час! Няма време за украси! Joy
Много от вас сигурно правят подобни тортички, които търпят много вариации /може с извара или крема сирене да се направи млечната основа, може да се направи с всякакви плодове, но ние определено много харесахме комбинацията бишкоти + праскови./
Другият голям плюс е че става за 10 минути.

# 71
# 72
  • В кошера...
Vesi 127, от къде купи от Бургас моделираща маса? Бавносъхнещата е за покриване на торти, бързосъхнещата за цветя и фигурки, но може и от бавносъхнеща да правиш фигурки и цветя.
От складовете на Пиргос ли?

# 73
Ейййй да си жива и здрава  Hug   bouquet Вчера 2 часа ги търсих в мненията на Пепи  Embarassed , защото знам че тя ги беше пускала  Mr. Green

# 74

Общи условия

Активация на акаунт