Къпете ли всеки ден бебето?

• 28 167
  • 316
  •   1
Отговори
# 210
Всяка вечер! Peace Онзи ден пропуснахме, защото тя заспа точно преди къпане - целият ден беше лошичка и не искаше да спи, направи го точно когато не трябва Mr. Green На другият ден й се беше зачервила кожата на някои места.

# 211
да, къпя бебето всяка вечер.
всъщност, и баткото го къпем всяка вечер откакто се е родил.

# 212
  • Край ''синьосиньото синьо море''
Когато родих преди много години нямаше такъв богат избор на сапуни, шампоани,гелове,масажни масла и т.н.Тогава се доверих на съветите на баба и сега ги препоръчвам на всички млади мами.Къпете бебетата всяка вечер до 1 годинка с яйчена вода.В коритцето с топла водичка се разбива 1 яйце и бебчо се облива навсякъде,косичката също.Така къпано бебето никога няма да има корички по главичката.След това се облива с чиста вода.Като се подсуши се масажира с преварен на водна баня(30 мин.)зехтин.Бебчо става пухкав като поничка,с чиста и бистра кожа.Това третиране на кожата от самото начало гарантира според мен хубава кожа за цял живот.

# 213
Откакто се застуди му мия главата през ден, но дупето му го мия поне 2 пъти на ден сутрин и вечер задължително Peace

# 214
Да, задължително! Освен, че е добре от хигиенна гледна точка, къпането отпуска и предразполага към по-спокоен сън след цял ден игри! Grinning

# 215
Мхм, и двете бебета.

# 216
Всяка вечер, откакто се е родил. Даже му мия цялото тяло (без косичката), като се приберем след сутрешната разходка, преди следобедния сън.

# 217
  • София
На 1г.и 6м. сме още се къпем всяка вечер.

# 218
Всяка вечер го къпех като по-малък/до към 10-11м/, сега от как е проходил се случва и по два пъти и по три пъти.
Косата мия с шампоан през ден. Използам само качествена бебешка козметика, защото смятам, че всичко друго изсушава прекалено нежната детска кожа.

# 219
Да, задължително! Освен, че е добре от хигиенна гледна точка, къпането отпуска и предразполага към по-спокоен сън след цял ден игри! Grinning

Напълно съм съгласна! До навършването им на 1 годинка ги къпех всяка вечер - и коса и тяло. Сега си мием тялото всеки ден, а косата през ден-два!   Peace

# 220
  • София
Лятото всеки ден, даже и по 2-3 пъти , в тия жеги, а сега като позхладня през ден или всеки ден.

# 221
  • София
Къпя Бобо всеки ден с косичката и мисля така да продължа!!!

# 222
Да, всеки ден я къпя. Косата я мия 2-3 пъти седмично, но дупето и телцето всяка вечер ги обливам с вода и шампоан за тяло, независимо дали е лято или зима.
Да ме извинят твоите познати, но да се къпеш веднъж седмично си е мърлявщина. Confused

Joy  hahaha и ние се къпем всяка вечер

# 223
Да, всеки ден, а косата пред ден, защото е дългичка.

# 224
да къпя го всяка вечер.

Общи условия

Активация на акаунт