Къпете ли всеки ден бебето?

• 28 166
  • 316
  •   1
Отговори
# 195
Имам доста прятели чужденци, а също и българи, които живеят в чужбина ...

Знам ли, и аз имам мнго приятели по Европа и Америка, но на всички педиатрите препоръчват максимум 2 пъти къпане в седмицата newsm78

Иначе само ежедневен тоалет - ръце, лице, дупе.

# 196
  • София
Къпане 1-2 път седмично....ужас  Shocked Аз лично си къпя детето всеки ден, както и себе си. Всеки сам преценява, но за мен е недопустимо да не се къпем  всяка вечер, било то зима или лято.

# 197
  • Варна
Баткото всеки ден от бебе.малката последно време я къпя през ден с косата, като дупето всеки ден го мия  PeaceНе виждам от какво толкова се цапа или поти това бебе, че да я къпя всяка вечер, плюс е доста студено вече тук

# 198
Тялото мия всеки ден с шампоанче, а косата - през ден.

# 199
Къпане 1-2 път седмично....ужас  Shocked Аз лично си къпя детето всеки ден, както и себе си. Всеки сам преценява, но за мен е недопустимо да не се къпем  всяка вечер, било то зима или лято.

Абе виж сега, попрочети малко темата първо, има различни причини поради които къпане всеки ден на МАЛКО бебе не е препоръчително. Да не се изказваме крайно в едната или другата посока.  Peace
Дупето разбира се че се мие всеки ден, това не подлежи на коментар.

Малко ми писнаха тия нападки с подобни емотикони -  Sick Shocked Rolling Eyes ooooh! , айде малко по-кротко! Peace
П.С. Естествено, че всеки си решава, нали бебето си го къпе всеки родител, а не форума (слава Богу) Mr. Green

# 200
Всеки ден я къпя и и мия косичката.

# 201
Къпех сина си 40 ден всяка вечер.След това през ден два.Ежедневното подмиване беше няколко пъти на ден.

# 202
Като бебе го къпех  всеки ден .Така до годинката-после ги разредих.Лятото всеки ден,но сега 2 пъти в седмицата.Не виждам защо някой се учудват?Зимата не излизаме толкова на вън за да се цапа или изпоти.Като казват 2 пъти в седмицата,означава,че през останалото време не се мие косата.
Като бебе го къпех за да му правя масажчета всеки ден и да му олекне да спи спокойно,сега не виждам причина защо да го къпя всеки ден.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2008, 07:58 от sisa788

# 203
  • София
всеки ден, докато беше по-малък. от 2-3  месеца не всеки ден със шампоан за косичката или с гел за телцето, просто душ за освежаване.  Peace

# 204
А дали няма да намирисва?!
Как ще се чувства малкия човек от повръщаното, наакано/макар и бърсано/ дупе, от всичката мъртва кожа, която така бързо се обновява при бебоците заради растежа....
Мисля, че който иска бебето му да расте здраво и хубаво, трябва да го къпе всеки ден поне до година!
А си мисля и друго  - а ние колко често се къпем: "таз година се къпах вече, догодина пак!"  newsm78:D

# 205
Ние се къпем всеки ден с шампоан за глава и тяло. Имаме май само 2 дни пропуск и то когато бебка е заспивала и ни е било жал да я събудим. Имам познати в Германия, които също къпят бебето само веднъж седмично. За мен това е лудост  Rolling Eyes

# 206
Не само в Германия и Англия. И тук в Словения не се купат НОВОРОДЕНИТЕ всеки ден.
И не мога да разбера какво общо има това с мърлявщината...естествено че по целия свят всяка майка ще си изкъпе детето ако е мръсно или сега го вади от пясъчника, но ако не е защото и това се случва колкото и невероятно да звучи - няма да го купе всеки ден. Изобщо - защо се сравнява тоалета на възрастния с този на детето или новороденото?
Това са три различни неща! Ти като се бръснеш, боядисваш, лакираш, ползваш маски и балсами.....правиш ли същото с детето за да изглежда поддържано и чисто? newsm78
И каква е тая мания че ние българите сме най-великите и най-знаещите?

# 207
  • София
Остави лондончаните, във всяка бяла държава е така - Германи, Франция и т.н. Peace
Пак да повторя, че не навсякъде във Франция се прави така. Аз което съм виждала е къпане на новородени бебета всеки ден. От медицинска сестра.  Peace
Друго също съм виждала - почистване вечерно време на всичко с отделни кремчета и лосиони, на голямо дете, 8-9 годишно. Защото душът е само сутрин. Интимен тоалет - лосионче върху памуче, лице - лосионче, изцапано от паста за зъби - пак лосиноче върху тампонче. И пак ми се струва по-лесно да си  вземе душ, ама хайде.

Честно казано не разбирам, ако всеки ден се мие лицето, дупето, ръчичките, каква е пречката да се топне цялото бебче във ваната, за освежаване, без сапун?

# 208
Къпем се всеки ден, пропускаме само когато сме слагали ваксина.
То не е до хигиената, а просто създваш режим на детето и знае, че след баня идва сън. Е т'ва цяла седмица да не го изкъпя...ми не го разбирам newsm78

# 209
С първото дете беше задължително всяка вечер да го къпя но сега с второто през вечер а понякога през 3 дни.Естествено дупето,лицето и ръцете всеки ден по няколко пъти.

Общи условия

Активация на акаунт