Къпете ли всеки ден бебето?

• 28 119
  • 316
  •   1
Отговори
# 180
  • Все на втория етаж
Да, всеки ден го къпем. Но кожата му е много суха и педиатърката ми препоръча през ден. Не знам, за малко бебе ми се струва нормално да е през ден, защото само спи и яде, не играе в пясъчника примерно. За Алекс вече е различно, защото цял ден е навън , по прахта и т.н. та душа е задължителен.

# 181
  • София
Когато бяха новородени не съм ги къпала всеки ден, освен когато се е налагало. Когато станаха по-големи и започнаха да ходят по пясъчници, да играят в градинките се къпем по два пъти на ден, за косата също се отнася доста често събирам по половин кофичка пясък от главите им. Simple Smile

Аз я карам по немската система, за ужас на бабите и с подкрепата на съпруга ми с малки корекции, косата я миех два пъти седмично, а тялото къпехме през ден. В Германия къпят децата си веднъж в седмицата когато са новородени.

# 182
 аз имам дъщеря на 20 месеца не мога и да си помисля да не я капя всеки ден  тялото и го мия и по няколко пати а косата през ден ,имам познати които капят децата си един паят в седмицата  #Crazy не мога да им се на4удя сигурно и те се капят един пат ина4е не мога да си го обясня #2gunfire

# 183
О, да, и двете ми щерки ги къпя всеки ден. Едната е на 2 месеца, а другата на 4г. 8 месеца. Абе те тези западняци са страшни мърльовци, хич не ги слушай. Съди по себе си -  как се чувстваш когато си къпана и когато не си.

# 184
Всеки ден къпя сина ми, а когато бяха големите жеги и по три пъти го къпех, защото ставяше много мърляв в градинката ooooh!

# 185
Лятото даже по няколко пъти! Иначе всеки ден си се къпем, щото сме си малачета  Embarassed ...

# 186
  • София
Къпя я всеки ден с измиващо блокче без сапун, косата също докато стане на годинка ще мия всеки ден с медицинска бебешка козметика.
Мисля, че освен че става въпрос за създаване на добри навици, къпането е и грижа за комфорта на бебето - повечето бебета обичат банята, а и стават много по-спокойни след баня.

# 187
Когато беше синът ми бебе, го къпех поне 1 месец всеки ден и сутрин, и вечер. Така ми бяха казали, а аз като млада майка, невежа, изпълнявах. Постепенно обаче започнах да разреждам къпанията.
Сега вече не е бебе, къпя го всяка вечер през лятото, а през останалите сезони - 4-5 пъти седмично.

# 188
  • в Надежда-та
Всяка вечер Naughty

# 189
Всеки ден го мия Simple Smile така че хигиената ни е на ниво, надявам се. Но го къпя праез ден, откакто се е родил (понякога през 2-3 дни през зимата и всеки ден в жегите).

# 190
  • Пловдив
От новороден и досега го къпя всяка вечер.

# 191
Е, как, естествено, че ние винаги правим обратното на другите държави  Laughing до 1 г. всеки ден, а при големите деца, които се цапат и потят като прасета - къпането се разрежда - гениално  Crazy

Сигурно ще повторя някой, но:
Новородените не са като големите хора, те имат нужда от естествения си защитен слой и не трябва да се отмива всекидневно.

Като порасне, заякне, започне да се цапа, тогава, както всеки голям човек - всекидневно.

Но в началото започнах по българските щуротии, което доведе до изсъхване на кожата, лишеи и подсичане, радвам се, че спрях навреме, всичко се оправи за няколко дни Peace

# 192
Майко мила! Къпя не само децата си, независимо дали са бебета или пораснали, но и аз самата се къпя всеки ден. Поне по веднъж. По-често по два пъти. През лятото - по 3-4 пъти.
Тия лондончани да не живеят случайно в предградията до аерогарата, в индийския квартал? И джипито им да е, хм, .....ъъъъ, да изповядва религия, която да не толерира къпането?

# 193
... Тия лондончани да не живеят случайно в предградията до аерогарата, в индийския квартал? И джипито им да е, хм, .....ъъъъ, да изповядва религия, която да не толерира къпането?

Остави лондончаните, във всяка бяла държава е така - Германи, Франция и т.н. Peace

# 194
Имам доста прятели чужденци, а също и българи, които живеят в чужбина. В най-различни чужбини - от САЩ до Сингапур. За пръв път чувам, че по тия места не си къпят бебетата.
Лично моите бебета започваха да миришат лошо, ако не ги изкъпя. Все се случва да се оплюнчи, да върне млечице и то да се загнезди в гънките на гушката, да се опишка до гърдите /въпреки памперса/ и какво ли още не. С една дума - все неща, които предизвикват мирис на вкиснато. Затова - всяка вечер във ваната заедно с косата.

Общи условия

Активация на акаунт