Къпете ли всеки ден бебето?

• 28 177
  • 316
  •   1
Отговори
# 75
  • BG
Здравей мила Лорена!   bouquet

Аз лично съм имала пропуски в къпането, но те по-скоро са били изключение отколкото правило. Според мен детето трябва да се къпе всеки ден, още повече на тези горещини когато се поти.
За това "до кога" - незнам. Аз лично се къпя всеки ден по 2 пъти (когато нямам възможност за повече) и мисля, че е нормално да къпя детко поне веднъж преди да заспи.  Peace

# 76
  • СВИЩОВ
От новороден го къпя всеки ден,а сега лятото е немислимо да не го изкъпя, че понякога и по 2-3 пъти на ден

# 77
Да, къпя го всеки ден, включително и косичката. Освен всичко друго, той много се забавлява във ваната и си я чака. Не бих го лишила от това удоволствие.

# 78
нека да напиша, че и аз мисля, че бебето би трябвало да се къпе всеки ден. А за тези горещини и дума не може да става да не го направя. Къпя телцето, а косата само веднъж с шампоан, защото и без това му е доста суха. През другите дни я обливам само с вода.
Пропускали сме 2-3 пъти да го изкъпем  и то зимата /ако е заспал по-рано /. Тогава си остава само с измито дупе. Wink
Заради разни подмятания  Laughingда кажа:
Стана ми интересно, заради твърденията на моите гости от Англия, че бебетата не се къпят всеки ден. Та затова ми и хрумна въпросът.  А после разбрах, че има и други майки, които действат като тях... Амии щом така са решили. newsm78

# 79
Не само в Англия - в цяла Европа е такава практиката.  Бебето не се къпе всеки ден. Това е едно от нещата, които не спазвам, въпреки че в огромна степен поддържам практиките им.

# 80
Да. Пропускали сме 2-3 пъти, защото беше новородена, заспала и не ми даваше сърце да я будя. Но сега банята е страхотно удоволствие, с изключение миенето на косата, но това е друга тема... Mr. Green

# 81
Да, всеки ден я къпя. Косата я мия 2-3 пъти седмично, но дупето и телцето всяка вечер ги обливам с вода и шампоан за тяло, независимо дали е лято или зима.
Да ме извинят твоите познати, но да се къпеш веднъж седмично си е мърлявщина. Confused

И аз така мисля Peace

# 82
Ами то зависи от много работи. Бебето, като такова, се къпе през ден, освен ако не се е намазала повече от обичайното.
Каката, като ровеща в прахоляка, се къпе всеки ден, понякога и по два пъти.

# 83
когато беше бебе (още не лазеше) ми се е случвало да пропусна някое къпане, при положение, че не сме излизали и много му се спи...тоест много рядко. Сега го къпя два пъти на ден, след разходка първото нещо, което правя е да го вкарам в банята да му съблека дрехите и да го измия основно...косата с шампоан мия веднъж седмично. Аз лично не виждам проблем в това да се пропусне къпане на малко, нелазещо бебе и да му се измие само дупето, личицето и ръчички и крачето...то стана всичко май  Laughing

# 84
  • Попово
всеки ден, а лятото и по 3-4 пъти. разбира се главата я мия с шампоан 2-3 пъти седмично.

# 85
Къпете ли всяка вечер бебето? До кога?
Наскоро имах гости от Англия и те ми казаха, че там бебетата не се къпели всеки ден, а на седмицата веднъж, че и по-рядко Shocked Това дали е така?
И аз съм имала пропуски относно къпането на бебчо всеки ден, но пък цяла седмица Rolling Eyes

На 2г и 3 месеца - почти няма вечер да не го къпем! Учудвам се англичаните!  newsm78 Особено сега - лятото как да не го изкъпем?! Тази зима мисля, да ги разредя - може би през вечер. Не съм решила все още.

# 86
  • кв.Изток
Телцето задължително всеки ден, косата 2-3 пъти в седмично.

# 87
Аз също къпя малката всеки ден-косичката само с вода,на няколко дни-с шампоан,а тялото всеки път с шампоан (за коса и тяло) Peace.Имали сме пропуски зимата,защото по едно време заспиваше в 18 часа и се будеше към 00:00 за ядене. Crazy Но това беше за кратко.Сега наистина е немислимо да не я изкъпя,тя след спане е цялата мокра от пот. Rolling Eyes Да не говорим колко се цапа навън... ooooh! А и след цапкането в басейна. Crazy
Мисля и след годинката да е така Laughing.Малко ми е странно това - до 1 годинка всеки ден,след това-не. Rolling Eyes

# 88
всеки ден къпя

# 89
Всеки ден къпя малката коса и телце, а баткото мие косата 2-3 пъти седмично, но душ всекидневно Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт