Къпете ли всеки ден бебето?

• 28 156
  • 316
  •   1
Отговори
# 60
Косата не всеки ден,но телцето да!
и аз

# 61
  • Варна
Така е.  Grinning Бебе не се къпе нито веднага след раждането, нито всеки ден. Къпех го два пъти седмично  Peace
Има си куп информация защо не е желателно къпането всеки ден  Wink

По препоръка на педито в началото я къпехме през 2 дена, без измиващи средства, обясни ни , че в началото не е добре изкуствено да се изсушава кожата на детето. Така си създавала естествена защита. После около 4 месец се почна през ден и на 6 месец всеки ден, впредвид жегите и мацаниците с храна. В началото ми се струваше ненормално и мърлявщина, /направо си ме сърбяха ръцете да я къпя всеки ден/, но после се поразрових из нет-а и видях, че има резон в думите му. Странно е ,че колкото повече порастват  децата се разрежда къпането, а тогава най-много се цапат. Както казва педито, къпането е каприз на цивилизацията и "от кир никой не е умрял, но от менингит много" . Wink Сина ми съм го къпала всеки ден , като бебе между другото Wink сега кожата му е доста суха Thinking дали е от къпането или е ген?!

# 62
Къпя я всяка вечер преди лягане, а главичката 2 пъти седмично мия с шампоан.В тези жеги е немислимо да не я къпя.

# 63
И ние се къпем всеки ден, а лятото по 2 пъти на ден.

# 64
Така е.  Grinning Бебе не се къпе нито веднага след раждането, нито всеки ден. Къпех го два пъти седмично  Peace
Има си куп информация защо не е желателно къпането всеки ден  Wink

По препоръка на педито в началото я къпехме през 2 дена, без измиващи средства, обясни ни , че в началото не е добре изкуствено да се изсушава кожата на детето. Така си създавала естествена защита. После около 4 месец се почна през ден и на 6 месец всеки ден, впредвид жегите и мацаниците с храна. В началото ми се струваше ненормално и мърлявщина, /направо си ме сърбяха ръцете да я къпя всеки ден/, но после се поразрових из нет-а и видях, че има резон в думите му. Странно е ,че колкото повече порастват  децата се разрежда къпането, а тогава най-много се цапат. Както казва педито, къпането е каприз на цивилизацията и "от кир никой не е умрял, но от менингит много" . Wink Сина ми съм го къпала всеки ден , като бебе между другото Wink сега кожата му е доста суха Thinking дали е от къпането или е ген?!
[/quotе]

И мен така ме посъветва педито и в началото го къпех през 1-2 дена,но като навърши 3 месеца-всеки ден...е понякога сме пропускали Peace

Последна редакция: нд, 08 фев 2009, 22:58 от Доня Туфиня

# 65
Да, къпя го всеки ден, с  косата.   bath1 Не мога да си представя да не го направя особено в тези жеги. Поти се детето и без баня не става. Simple Smile

# 66
  bath1 newsm37 къпя ги и двете всеки ден ....

# 67
За вече близо 2 години сме пропуснали максимум десетина къпания вечер поради различни причини. Косата му я мием обикновено 2 пъти на седмица. Дори и сапун, освен за дупето,  не използваме всеки ден. Обаче през душа задължително минава. От 7-месечен е по земята, а сега вечер го прибираме по-мръсен и от въглищар. Като си помисля и в тези жеги колко пъти се е изпотил на ден...  ooooh!  Аз ако не се изкъпя, не мога да заспя, как да го сложа него мръсен и потен в леглото. Освен това му е страшно забавно под душа. Вечер като го съблечем и веднага драсва към банята  Laughing

# 68
  • Бургас
Да,къпех всеки ден.

# 69
От раждането й до сега я къпя всеки ден.

# 70
да -всеки ден,а напоследък в горещините и още веднъж -по обяд!!!

# 71
  • На морето!
Както казва педито, къпането е каприз на цивилизацията и "от кир никой не е умрял, но от менингит много" . Wink Сина ми съм го къпала всеки ден , като бебе между другото Wink сега кожата му е доста суха Thinking дали е от къпането или е ген?!
Ако го оставиш да се покрие целия с кир, щото от кир не се умира, кожата отдолу ще си остане мека и розовичка, защитена от слънчеви лъчи и мръсния градски въздух.
По темата- всяка вечер го къпем откакто се е родил. Не смятам да прекъсвам тази "порочна" практика.

# 72
  • София
От както се е родил го къпем всяка вечер,пропускали сме единствено в дните когато е му е слагана ваксина.Мисля да продължаваме така поне до годинка.Моя близка е в Италия и също каза че там не ги къпят всяка вечер,а 1-2 пъти в седмицата.Но аз не бих го подложила на такова нещо,особено в тези горещини.
Леле, в тези горещини да не го къпем всеки ден - абсурд. Даже едва се сдържам да не го къпя по 2 пъти на ден, защото лепи, милият, от изпотяването. Не знам докога ще караме така. Както виждам и тук мненията са различни, както и за захранването... Има хора, които изпадат или в едната /аз, май, съм в нея/ крайност - да къпят всеки ден бебчовците, и други, които къпят по 1 - 2 пъти седмично. Зависи и на каква възраст е детето, все пак.  Thinking

# 73
от раждането до сега,вечер задължително през банята  Naughty
а в тези горещини по-няколко пъти на ден  bath

# 74
Да,къпя я всеки ден!  Peace Ако това за Англия и Италия е вярно... Sick! И как така "докога"...ами човек се къпе всеки ден цял живот,нали?  Peace

Общи условия

Активация на акаунт