Септември на вратите чука!Трeтокласници,желаем,Ви сполука3!

• 24 595
  • 280
  •   1
Отговори
# 60
Да опитаме тогава първо да определим датата за среща.
Ако Птица има възможност, нека да вмъкне анкета със срок на гласуване до 1-ви септември, да речем.
Една от възможностите е 6-7-ми септември, друга - 20-21-22-ри.
Давайте и предложения за място на срещата - Сезони и Ралица в Трявна бяха споменати дотук, както и две хотелчета в Калофер и Казанлък (но те с малка леглова база).

# 61
  • София
Оф, не мога да ви изчета, дойде септември и страниците се напълниха за отрицателно време.
Ние от 9 до 14 не сме на линия- извън страната сме, ако реште да е тогава, ще ви пратим самчо виртуални целувки...
Нашето джи пи е толкова заето, че никога не прави профилактични прегледи. Пък и толкова болни деца има,че...Профилактичните включват ли кръв и урина?

# 62
  • София и там където не се пуши
   Профилактичните включват ли кръв и урина?

Те имат график за кръв и урина, та ако е необходимо пускат. Картата пишат дали е здраво и дали имат някакви заболявания и какви мерки са придобили.

# 63
  • София
При нас профилактичния преглед включва само мерене на ръст, тегло и обиколка на гърдите.

# 64
Здравейте в новата тема Hug Много хубаво заглавие Hug
И нашата почивка свърши, но третокласникът ще се прибере в понеделник.
Прочете всички книжки от списъка /те и не бяха много/, даже и две допълнителни Laughing
Мисля като се прибере да попише малко и да си припомни наученото по английски. Таблицата установихме, че я помни, поне тя не е останала в някой басейн Mr. Green
За среща не смея да се записвам, че нашата организация е дълга и широка, но с удоволствие ще чета и гледам снимки, ако се организирате Peace

# 65
Аз също не съм на 100% за срещата, (защото имаме голямо куче и все трябва да намирам, кой да го гледа когато пътуваме), но ми се ще Heart Eyes!

Повече клоня към 6-7 септември. В Трявна хотелчето с детския кът Wink

# 66
Тук съм,ще ви изчета и ще направя,кой каквото иска! Peace
Признавам доста ми е натоварено,щото малкото птиче тръгва от понеделник на ясла. Heart Eyes
За срещата съм с две ръц, ЗА. Hug

# 67
Хайде и аз в новата тема!

Да отбележа децата са все още на бабин дом...Но на баба ще даваме последния златен олимпийски медал за успешна учителка. Почти са научили таблицата за умножение с Госпожицата.....

Купила съм анцузи, дънки, блузки, тетрадки, ще ровя из гардеробите за да видя имат ли от още нещо децата, може би маратонки, обувки ще купувам......

Тъй като до сега имаше само 1 компютър в къщи и май с татито направихме подаръка за Нова година на децата - компютър за тях........И вече започваме да си комуникираме с децата в къщи по скайпа!

Общо взето, независимо от разните покупки, нямам училищно настроение, ваканцията май свърши.......

Да ви питам и вас - какво ви е мнението - за или против училищните лекари.....Ще участвам в Часът на мама по тази тема, ако имате нещо да кажете......

# 68
 По принцип съм "ЗА". В училище е необходимо да има квалифицирано медицинско лице за спешни случаи, но тези лекари не бива да изземват функциите на личния лекар. Не ми е ясно само как ще им заплащат, по какъв механизъм. И още един въпрос - кой лекар ще се забие в някакво училище на мизерна заплата? Не ми отговаряйте - знам , че ще са пенсионери  и лошо няма , но... Има много неща върху ,които управляващите да помислят.

# 69
А колко учители са се забили в тия училища на мизерни заплати???

Да, трябва да има лекар в училище!

# 70
  • София и там където не се пуши

Да ви питам и вас - какво ви е мнението - за или против училищните лекари.....Ще участвам в Часът на мама по тази тема, ако имате нещо да кажете......

Цоцоленки, ами аз лично съм за да има едно медицинско лице, но това медицинско лице да може да го намери човек. За София според мен да се прецени за всяко училище, но след като сме близко до всякакви медицински центрове и до личните си доктори, достатъчно е една сестра. Ами училищните си клатат краката, -  да, има едно две деца на ден които обслужват, но например моят син се разболява, училищния лекар не му дава бележка, а трябва да отида до личния да му издам там бележка за отсъствията и после да го завера пак при училищния евентуално. Е за какво ми е.

На днешно време, не бих се доверила да правят имунизации в училище. Дори вече съм против имунизациите (това е отделна тема). Даваха им някакви хапчета с изтекъл срок - йод ли кво беше, пуснахме декларация да не дават нищо без наше знание. Ами какво ще правят там вече друго. Да ми седат цял ден със скръстени ръце. Нещо като вариант до училището или в двора на училището, ако има неизползвани сгради, да ги отдадат под наем на клиники и ако се наложи да ползуват услугите. ( просто идея)

# 71
А колко учители са се забили в тия училища на мизерни заплати???
  На учителя мястото му е в училище и той няма избор за съжаление. Лекарската професия е колкото благородна , толкова и доходна. Това имах предвид, защото не ми се вярва един кадърен лекар да изпусне възможността да си завърти бизнеса в частния кабинет и да дойде да бинтова охлузни рани в училище безплатно. Поправете ме ако греша...

# 72
Сега,вече когато челядта спи е време за мама! Wink
На Патерици,да честитя РД на Трифон!Жив и здрав! Hug  bouquet

Срещата,много ме вълнува,но лично за мен датата 21.09.е по удобна.
Поради простата причина,че ще съм стегнала ученичката. Peace
И ще мога да разпусна,за два дена някъде с вас. Laughing
Подготовката за нея,е само тоалета,анцуг,маратонки и др.дреболии.
За материалите ще чакам РД.
Не ми се купуват излишни неща,има пре много.

Мамич,мое мнение,но аз не виждам смисъл да има училищен лекар!
При положение,че когато е болно едно дете,се води веднага при личния.
Не виждам какво ще направи училищния лекар.
Едно присъствие там в у-ще,после пак ще ми се обадят да си я прибера от у- ще.
Но ако има предложение може и да се замисля. Peace

P.S. А кога ще бъдеш там,ако не е тайна! Hug

# 73
  • София
По темата за училищните лекари просто не ми се пише, стига ми джи пи то, на което плащам, за да прегледа малкия, иначе- минимум 2 часа и половина трябва да стоя с болно дете пред кабинета. Откакто сме на хомеоптия, се поотървах и от джи питата им, и от скапаната здравна каса, която досега ми е платила по-малко от 5% от здравните разходи..... #2gunfire
Птица, гледам, че сте малко по-големи от нашата беба. Мен все още ми е притеснено да я пускам на ясла, чудя се за догодина, когато ще е на  около 2 години....
Ако срещата е преди 21 ви и аз няма да мога да дойда, но не се съобразявайте с мен. Не знам и за 21ви, засега няма кой да гледа бебето, а се разколебах да пътувам с нея, постоянно повръща...Ако сте след 15-ти, ще търся някакъв варинат, но не знам дали ще успея, а толкова ми се иска да се запознаем...
Вече имах възможност да ви пиша, че влизам във форума и на родените през 2007, просто не можа да става сравнение между родителите на третокласниците и на бебетата. Та младите майки и с правописа са скарани, какво остава за други интереси, извън ежедневието...

# 74
Гласувах за датите 20-21-22 септември.

За училищните лекари - твърдо съм ЗА!
Дори съм склонна да плащам по лев-два месечно за лекаря, така, както плащам по лев месечно за бодигарда.

Не дай си, боже, нещо да се случи в училище, докато дойде линейка или родителят се добере дотам,
не искам да няма кой да оказва първа медицинска помощ.
И мисля, че не просто медицинско лице, а именно лекар трябва да  е, защото сестрите или фелдшерите
нямат право на някои манипулации.

И не виждам конфликт при наличието на джипи и училищен лекар.
Ако детето се почувства зле по време на училище, училищният лекар го преглежда и издава съответното лечение и медицински бележки. В случай, че родителят желае, може да заведе детето си и на личния му лекар.

Енита, съжалявам, че ти се налага да плащаш.
Винаги се обаждам предварително на педиатърката ни, взимам час, а ако положението е спешно, още по телефона я моля да ни приеме веднага. Никога не ми е отказвала, въпреки големите опашки пред кабинета й.

Мамич, и аз искам да те гледам. Кога е предаването или кога ще се излъчи?

Общи условия

Активация на акаунт