В къщи паника голяма, първокласник ще е мама (набор 2001)

• 25 974
  • 411
  •   1
Отговори
# 255
  • Ланкър, планините Овнерог
Игси, благодарско за инфото.
На нашите часовете ще започват в 8.20(в 8.10 трябва да са в училищния двор). Само в голямото м/учасие има малка засечка с големите. Дано да е всичко ОК. Когато имат 4 часа ще са до 11.20, ако са 5-до 12.05ч. ЗИП-а при нас е английски, математика и информационни технологии. За сега знам, че ще купуваме учебника по английски("Join in"-около 12лв) и помагалото по ИТ.

Мисена, вярно, че малко все едно им е все тая за първокласниците. Ще ги видим нашите дали ще се постараят малко.

# 256
Моля, моля, Гита Ог!
И при нас английският е ЗИП, ама пропуснах да го напиша. Така че са с два ЗИП-а - англ. ез. и информационни техн. в 51-во.
А голямото междучасие е 30 мин.

# 257
Привет. А, дечицата ще ходят ли на смени в училище, защото в нашето май  да -newsm78.Чудя се, дали е редно, някак си втора смяна...Иначе ние сме от Перник, може пък само тук да има такива чудесии Thinking

# 258
И в нашето училище ще са на смени май. Още не знаем кога е следващата родителска среща - казаха между 5 и 10 септември, но още няма съобщение на входа на училището. Оххх, а ние търсим жена да я прибира след училище и да й помага в уроците. Ако не успея да намеря подходяща жена / при подходящо заплащане - много пари искат  Thinking/ ще видим как ще става - занималня сигурно ooooh!

# 259
На частна занималня, я записах още през пролетта-уж, трябваше да ми се обадят, но никой до сега не го е сторил. Ако чакам, може и да останем на сухо.Утре отивам да проверя, какво става - аз майка на първокласничка ли съм, или лукова глава Laughing

# 260
  • нейде там, където ....
Първи клас трябва да са само първа смяна и двата срока. До колкото разбрах, часовете ни ще почват в 8:30, а децата трябва да се водят 8:10-8:20  newsm78
ЗИП-овете са три, май.
А занималнята казаха, че ще функционира нормално от към 01.10., ако не се лъжа. Казаха, че ще са две - безплатна и друга, в която ще имат още малко английски.
За жена - за 250-270 лева мисля, че ще се намери да взема и гледа първокласник за около 6 часа дневно. Там някъде се пада. Съдя по познати, които са взели жена за това.
Ние ще разчитаме основно на занималня и на повикване - жена за извънредни ситуации.
Родителската среща предстои.

# 261
  • Между гори и планини
Здравейте момичета, тъкмо се върнахме от РС.
Учителката ни е млада, симпатична. Вики ще бъде 1-ви А клас. Само първа смяна цяла година.
Платихме 50лв за разни помощни тетрадки, учебник по английски, стерео уредба (за музиката) ,... и ми връчиха още един списък с помагала ( а аз си мислех, че съм купила всичко  Whistling )
Сега училището отдава 2 стаи под наем за занималня. Във всяка група от занималнята ще са до 15 деца и на ден ще струва над 10 лв  Rolling Eyes . Няма стол с купони, а кетъринг.
На 15-ти трябва да сме там в 9ч, ще има програма и първият учебен час с децата и майките. На 16-ти започват редовно училище и дори ще имат домашно за тогава. Казаха да отидем с раницата, за да вземем учебниците.
Ще имат и тест за входящо ниво, за да натоварват всяко дете според знанията му. Ще бъде ЗИП-ове - български, математика, английски. СИП - информационни технологии.
Дадоха ни и списък с ваканциите им.
Това е от нас.

# 262
  • нейде там, където ....
Проверете, непременно трябва да има вариант "безплатна занималня". Задължително е, за всяко училище.
Ако трябва, питайте в Общината защо няма при вас!

# 263
Проверете, непременно трябва да има вариант "безплатна занималня". Задължително е, за всяко училище.
Ако трябва, питайте в Общината защо няма при вас!

При нас ще има такава занималня, но само по 5 деца от клас ще вземат. Как ще ги определят тези деца не знам Thinking

# 264
Ако има някой кйто ще е в 36 СОУ Максим Горки нека се обади!
Синът ми ще учи в 36-то.

# 265
И аз да споделя впечатления от родителската среща.
На 15-ти откриването на учебната година е в 09.00. Искат ни там около 08.30 часа. Редовни учебни занимания започват от 16-ти, от тогава ще има и занималня. Дадоха ни списък с ваканциите през годината.
Класната много ми хареса!

# 266
  • Между гори и планини
ЛУЛУ, в кое училище сте?
Моят син е в Й.Йовков зад лятно кино "Тракия".

# 267
Ммммм, и аз на времето бях първокласничка в"Й. Йовков". Нямам спомени от първия учебен ден, но си спомням, че стачта ни беше изрисувана с приказни герои и учителката ни беше много добра- Кателиева , сигурно вече е пенсионерка. Много ни водеше по екскурзии.

Иначе и нашата РС мина снощи. Сано 19деца са в калса - 12момчета и 7 момичета. Мисля, че това е добре, че са по-малко деца в клас. Часовете като за начало ще са по 30мин , а след нова година -по 35. Имат стол в училището, има и безплатна занималня.Имало е нещо като въпросник за попълване ( мъж ми ходи, аз още учителката не съм видяла  Embarassed ) и там освен телефони на родителите , е имало и въпроси за маршрута на детето до училище и има ли кой да го води. За първия учебен ден ще украсяват стаята , ще има и питка. Пари допълнително ще се събират. За помагалата вече сме дали 25лв. Тея дни ще пазаруваме по списъка.

А я да попитам по какви критерии избирате раницата?

# 268
А я да попитам по какви критерии избирате раницата?
Исках да е ортопедична и много лека, но щерка ми си избра раница на колелца, така че може би ще купя още една / не съм убедена колко удобни са тези раници на колелца/.
Нашата родителска среща ще е на 10,09.

# 269
Радвам се Ellypr, ще се видим на РС на 10 евентуално:)

Общи условия

Активация на акаунт