Така голяма е радостта - да чуем АПРИЛСКИте сърчица!

• 15 137
  • 271
  •   1
Отговори
# 210
....................Но и за да взимаш 90% от заплатата в/у която се осигуряваш се гледат 6 месеца преди раждане/дано не бъркам,но така знам ,че беше/
Момичета,болничният 45 дни преди раждане от НОИ ли си изплаща?Че нещо не си спомням ,а ме пита една позната  Rolling Eyes[/color][/b]
всички болнични вече се плащат САМО ОТ НОИ. Само 1-ия ден е за сметка на работодателя Peace
А за да взимаш 90% от БТВ се гледат 6 месеца назад преди 45-дневния болничен, като месеците са пълни и цели. Например ако излизаш на 10 януари, базата назад е 01юли-31декември Peace

# 211
Таи,благодаря ,че ми разясняваш Hug,понеже съм забравила голяма част от нещата,а и предният път започнах да получавам майчинство чак в 6-ти месец когато беше Дея-Мария,затова и не ми е ясно нищо за болничните  Rolling Eyes

# 212
Таи,благодаря ,че ми разясняваш Hug,понеже съм забравила голяма част от нещата,а и предният път започнах да получавам майчинство чак в 6-ти месец когато беше Дея-Мария,затова и не ми е ясно нищо за болничните  Rolling Eyes

моля  Hug, ако имаш други въпроси относно майчинство и болнични - питай  Hug

# 213
  • Пловдив
По този повод ми изникна един въпрос - ами ако случайно (недай си боже) родиш примерно в 7 -ми месец , тогава не се ли объркват нещата по някакъв начин ? newsm78

# 214
Здравейте, относно корема и моя сега е по-голям от първия път, когато до към петия месец не ми личеше .
Момичета и аз имам някакво зацапване или тъпото течение си промени цвета на моменти става по-тъмно към кафеникаво. Моята док я няма, та сега ще видя къде да отида. Аз имах такъв проблем и при първата ми бременост.
Много благодаря на tai за добрите разяснения и на мен ми престой прехвърляне от едно работно място на друго, тъй като при първата бременост си вземах парите с хиляди уговорки .
ol4eto,Naasoq - добре дошли в нашия отбор  bouquet и леко бременеене

# 215
Здравейте момичета  bouquet!
И моето коремче взе много да личи сравнение с миналата бременност, та и аз гледам да се ограничавам с полезна и по-малко калорична храна.Иначе си мисля, че надутия корем може да се дължи и на нещо друго.
Записах и магистратура, та се чудя как ще се оправям.Ще го изтикам някак в крайна сметка.Важното е, че сега съм по спокойна от миналата бременност и така ми е 100-ти по-добре.Чувствам се по уверена и вярвам, че всичко ще е наред Hug.
ol4eto,Naasoq - добре дошли в нашия отбор  и леко бременеене  bouquet!
Дея, малката е голяма красавица!
Ох, дано този път Бог ме дари с една такава принцеса, че ако пак ми се роди такова зверче ще се гръмна Mr. Green!

# 216
  • Варна
Привет и от мен!
Току-що се връщам от лекарката, вече имам официално потвърждение на теста, който си направих преди 10 дни. По калкулациите в нет-а излиза, че съм в 5 г. с. и 5 дни, което почти напълно съвпада с възрастта по мерките на докторката - 5 седмици и 4 дни. Бебчо се е закрепил на хубаво място и се развива нормално.
По отношение на симптомите - почти нямам такива, освен чувствителни и пораснали гърди, адски надут корем (и аз мисля, че при втора бременност по-рано проличава - при предишната така, както изглеждам в момента, изглеждах в началото на 4-ти месец) и ужасен запек.

Дея, страшно се радвам да се засечем в такава хубава темичка! Да нацелуваш сладуранката!

Very_Nice, ако още се колебаеш за д-р Савулева заради чакането, не чаках много - около 20 минути. Peace

Та така - записвам се в темичката с последната възможна априлска дата за термин -  30.04.2009, втора бременност, Варна.

Лека бременност на всички и по-малко неразположения!

Последна редакция: вт, 02 сеп 2008, 22:48 от chockolina

# 217
"Още нещо - има ли мами от София, които имат желание да ми правят компания за водна гимнастика от 10 септември нататък? "

Gaja - kaji mi molia te kade go ima tova chudo? Che ako vsichko e OK mislya sled 30-ti septemvri da se prisaedinya.

# 218
добре дошла!
чаках да се разпишеш Hug

# 219
здравейте и от мен !!! бях малко в болницата, че се бях обезводнила от драйфане  smile3507 smile3507 но сега вече съм по-добре, дано само това да е !!!!!

# 220
Здравете и от мен!Искам и аз да се включа към Вас, термин 07.04.2008.Много съм щастлива, въпреки, че и много ме е страх, това е първа бременност, според лекарите почти невъзможна да стане/диагноза двустранно запушени тръби/.Не съм ходила на док. от две седмици обаче и евентуално ще се видим чак на 20,09,2008 и вече почвам да влизам в филми какво става с точката SadНямам почти никакви симптоми, освен запек и зверски глад, а и неприятното течение заради , което си направих и теста де....иначе щях да разбера сигурно, че съм бременна като почне да рита  Laughing

# 221
Здравейте и от мен   bouquet
Добре дошли на новите попълнения....Olcheto, и аз бях в майските мами 2006 г....
Тези дни не влизах хич и сега бъразх да наваксам....Имам доста работа, щерката е пълна с енергия по цял ден, още не ходи на ясла и ни изтощава малко...
Здравейте момичета  bouquet!
Дея,
малката е голяма красавица!
Ох, дано този път Бог ме дари с една такава принцеса, че ако пак ми се роди такова зверче ще се гръмна Mr. Green!
[/color]
[/i]
Не искам да те плаша, ма понякога принцесите са също доста диви и луди(от опит знам)...Не е до пол...
Аз другата седмица най-после ще ходя да се запиша на ЖК в "Тина Киркова"...Тогава пак ще се видим с бебчо....
Хайде лек ден, че стана дълго...

# 222
Добро утро мили дами  bouquet
То май вече е за добър ден всъщност  Rolling Eyes

По този повод ми изникна един въпрос - ами ако случайно (недай си боже) родиш примерно в 7 -ми месец , тогава не се ли объркват нещата по някакъв начин ? newsm78
за това точно не знам, но в никакъв случай няма да се объркат - сигурно ще почнат да ти броят болничния 315 дни след раждането и така.....

chockolina добре дошла   bouquet

ola веднага посети друг лекар - с това зацапване... а пиеше ли утрогестан или дуфастон, че не помня?

ELLE - много е неприятно това  Sick, но какво да се прави....дано скоро свърши Peace

Kambichka добре дошла и на теб! Мисля, че трябва задължително да идеш на лекар да те види, дане би да е извънматочна бременност (не те плаша, само заради това че са ти били запушени тръбите го казвам, от съображения за сигурност Peace ). Иначе аз твърдо вярвам в чудеса, и моето забременяване е малко чудо! Така че кураж и успех  bouquet

Хубав ден на всички  bouquet

# 223
О ходила съм на лекар, чухме даже сърчицето......но отогава минаха почти две седмици и половина и се чудех дали да не звънна на док. да отда пак да ме види, че много се притеснявам дали всичко се развива както трябва, но пък май не трябва така излишно да се и панирам.Искам да ви попитам момичета , нормално ли е да намалее болката и напрежението в гърдите ми, от няколко дена не са така болезнени?

# 224
  • Пловдив
нормално ли е да намалее болката и напрежението в гърдите ми, от няколко дена не са така болезнени?
Дано да е нормално , че и при мен е така  Thinking
Добре дошла, и не се притеснявай толкова , всичко ще бъде наред  Hug

Общи условия

Активация на акаунт