Така голяма е радостта - да чуем АПРИЛСКИте сърчица!

• 15 141
  • 271
  •   1
Отговори
# 195
Добро утро и от мен!
ksd, миличка, така се радвам че всичко е наред при теб! Heart Eyes Просълзих се от радост като прочетох, че бебенцето е добре! Сега да не спираш утрогестана и но-шпа, но сигурна съм, че лекаря ти е казал това Hug
И аз снощи гледах новините, щом Масларова е кандисала, значи ще приемат майчинството ни да стане 1 година от 2009г. Това е супер - ще си гледаме спокойно бебоците до 1год. със сигурност, поне аз Peace
Това за водната гимнастика е супер, ама дали и в Пловдив има такава, ако някой знае, да каже Hug
Gaja - през първите три месеца може и даже да отслабнеш -о собено ако имаш гадене с повръщане. Иначе смятам до 2 кг е нормално да се качат, че после почва голямото наддаване.... ooooh!
brilliantine хич не вярвам, че нормалното раждане е 2000лв. даже и за София...може би това са само слухове  newsm78
Хубав ден на всички  bouquet

# 196
  • София
Здравейте мили бъдещи Априлки!
Откакто видях двете чертички на 18.08 скришом ви чета, но реших вече официално да се представя на вашето внимание  Mr. Green, тъй като моят термин се очертава на 23.04. Засега не сме ходили още на доктор, но тази седмица се надявам да чуем сърчицето. Heart Eyes
Аз съм от МАЙките 2006, втора бременност, имам едно чаровно и пакостливо слънце на име Велизар.

Някои от вас "познавам" от други форуми, преди време четях Априлките 2006, като крачка по - напред (да знам какво ме очаква  Laughing) и оттам до ден днешен ми е любимка Дея.  Heart Eyes
Познати са ми никовете и на повечето от Искам бебе Hug, тъй като в последно време надничах там, въпреки, че точицата стана много лесно този път, за разлика от синчето, за което опитвахме близо 2 години.
Много ще ми бъде приятно да ме приемете във вашата компания и да споделяме толкова щастливи мигове заедно.
Преди 2 дни се завърнах от моренцето с есктра  Sick, място не мога да си намеря... Не съм повръщала, но гаденето е на ниво... Tired
Спирам, че много дълго стана интрото  Mr. Green, като ви попрочета и вляза в час - повече. Hug

# 197
  • Overijse, Belgie
Здравейте, момичета!

Отдавна не съм писала, но като ме подхване ежедневието чак забравям, че съм бременна  Embarassed

Иначе при мен продължава постоянното гадене. Единственото, от което се чувствам добре е черен хляб. Месо и риба не искам да виждам! Само круши, ябълки и портокали...

Казах на шефа ми, че съм бременна и явно той толкова се е въодушевил, че всички в офиса знаеха и накъдето и да се обърна валят поздравления Simple Smile. Когато забременях със сина ми, пак работих за същия човек, но в БГ, след това малко ни се разделиха пътищата и после ни предложи работа в Белгия, така че има и малко личен момент в реакцията му Wink

В петък съм на лекар тук и ми е малко притеснено...но мисля, че е нормално Simple Smile

Лек ден!

# 198
ksd_g , много се радвам миличка, че всичко е бебчо и с теб е наред! Също и мен много ме успокои факта, че лекарят ти е казал, че всяка трета бременна е с такова зацапване. Прегръщам те Hug и се надявам всичко с бебоците да е наред!

Добре дошли на новите мами!

За Токуда искам да ви кажа, че нормалното раждане мисля, че наистина е 2000 лева.

# 199
law, благодаря за подкрепата. Днес сутринта ходихме при нашата лекарка за да видим какво ще покажат изследванията. Оказа се че нямаме скарлатина   Grinning, въпреки че симптомите са много ясни. Лекарката така и не разбра какво й е, но предполага че обрива се дължи на алергична реакция към нещо Thinking. Поне е по-малкото зло Whistling. Сега ще чакаме да мине и от следващата седмица и ние да тръгнем на детска градина. Надявам се да не боледува много.

Относно коремчето и моето е много подуто, за разлика от предишния път когато ми пролича чак през петия месец. Също така сега апетита ми е по-голям.

За водната гимнастика - Къде я провеждат и в какви часове?

# 200
Аз лично , нито коремче имам , нито съм качила килограм, нито ми се гади , ни ми се повръща , ни ми се яде , нито ми се спи , нито се уморявам , чак се чудя няма ли поне по нещо да усетя че съм бременна  newsm78    ( единствено усещам едно къркорене под пъпа постоянно ама това май не е симптом на нищо)
и аз така бях с първата бременност, но сега не е. виждам, че и при теб е първа бременност.
някой питаше за скарлатината, тя се причинява от бактерия, не е вирус като другите шарки, но все пак си е гадно, все едно караш ангина, трябва антибиотик. не съм чувала да е опасно, най-опасно е варицела в първите 3 месеца.

# 201
Добро утро  Hug
Днес съм поела тактика аз срещу това гадене  Crossing Arms и подуване на корема/защото е невъзможно чак толкова рано да ми личи така/Ще се опитам да се храня само с плодове,не ми се гади от тях,чувствам се добре,а и коремчето ми също   Grinning

Naasoq,добре дошла! Grinning

ksd_g,радвам се,че при теб всичко е наред !От тук натам само хубави новини! Grinning

Gaja,благодаря за информацията за свещичките  Hug.Лично аз кг не планувам,но понеже имам опит с много кг качени през бременността ,този път ще се опитам да се храня наистина здравословно и в малко количество. Защото не е "яж като двама,а яж за двама" Mr. Green

Io_io,благодаря за хубавата вест!И аз си мисля,че щом Масларова го е предложила,значи ще стане  Rolling Eyes
Точно сега се чудя ,дали да не взема да се осигуря и аз на висока заплата....

ol4eto,много се радвам да те "видя" тук  Hug Hug Heart Eyes И аз като теб две години правехме опити за Дея-Мария,но този път стана бързо точицата!Пожелавам ти една сладурана април! Hug
Моят термин също беше за 23.04.2006г  Grinning

petiafs,добре,че се е оказало друго! Hug

# 202
  • Пловдив
Момичета радвам се , че при всички всичко е наред  Hug Наистина само хубави вести от тук до края на април  Praynig Относно осигуряването аз също мисля да се осигурявам сама през следващите 6 месеца (миналия ден напуснах работа , понеже трябва да чета за държавни изпити през следващите 4 месеца -мъка  , мъкаааааа) Относно проблемите с WC-то като медицинско лице единственото което аз бих взела е Дуфалак сироп - съдържа лактулоза, изградена от галактоза и фруктоза, с една дума безвреден полизахарид. Колкото до водната гимнастика и аз не съм чувала за такава в Пловдив, но като се замисля и аз като brilliantine  се страхувам заради предишния път (даже карам мъжа ми да чисти в къщи да не би да ми стане нещо - само не ми се смейте  Laughing)
Хубав ден на всички  Hug

# 203
zinaida,нали знаеш,че трябва да си на трудов договор в момента на раждане за да можеш да взимаш 2 години майчинство...Мисля,че не можеш сама /тоест можеш/да си внасяш осигуровките,но трябва да си на трудов договор,ако искаш да взимаш майчинството,ако ли не се полага само 1 година.

# 204
zinaida,нали знаеш,че трябва да си на трудов договор в момента на раждане за да можеш да взимаш 2 години майчинство...Мисля,че не можеш сама /тоест можеш/да си внасяш осигуровките,но трябва да си на трудов договор,ако искаш да взимаш майчинството,ако ли не се полага само 1 година.

може да се самоосигуряваш zinaida, НО само ако имаш действаща фирма с БУЛСТАТ, или след като вече си прекъснала трудовия си договор, да се назначиш фиктивно при някой познат на договор и сама да си плащаш осигуровките Peace

# 205
  • Пловдив
Точно така tai , това и смятам да направя , то така или иначе на работата ми досега ме осигуряваха на минималната заплата , от което кой знае каква полза нямах  Tired

# 206
Точно така tai , това и смятам да направя , то така или иначе на работата ми досега ме осигуряваха на минималната заплата , от което кой знае каква полза нямах  Tired
в такъв случай те съветвам да побързаш да се назначиш, защото като върнеш 6 месеца назад, този ще ти влезе в базата със сигурност, а докато не си работила, за тези дни се взима минималната РЗ. Губиш, ако се бавиш, а със задна дата не можеш да се назначиш  Peace

# 207
KSD много се радвам за теб скъпа. Продължавай с почивките и не се претоварвай. smile3524

Добре дошли на новите мами. Ето, че при нас става вече по-весело.

# 208

може да се самоосигуряваш zinaida, НО само ако имаш действаща фирма с БУЛСТАТ, или след като вече си прекъснала трудовия си договор, да се назначиш фиктивно при някой познат на договор и сама да си плащаш осигуровките Peace

Grinning обяснила си го по добре от мен  Hug
Точно така,самоосигуряваш се ако имаш собствена фирма със БТ или някой познат те назначи във неговата фирма.
Но и за да взимаш 90% от заплатата в/у която се осигуряваш се гледат 6 месеца преди раждане/дано не бъркам,но така знам ,че беше/
Момичета,болничният 45 дни преди раждане от НОИ ли си изплаща?Че нещо не си спомням ,а ме пита една позната  Rolling Eyes

# 209
  • Пловдив

в такъв случай те съветвам да побързаш да се назначиш, защото като върнеш 6 месеца назад, този ще ти влезе в базата със сигурност, а докато не си работила, за тези дни се взима минималната РЗ. Губиш, ако се бавиш, а със задна дата не можеш да се назначиш  Peace

Ааа аз вече съм придвижила въпроса , дано да е всичко наред с бебето, а другото ще се подрежда лека полека  yes
Относно болничния преди раждане - там и на мен не ми е много ясно  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт