Така голяма е радостта - да чуем АПРИЛСКИте сърчица!

• 15 144
  • 271
  •   1
Отговори
# 165

И да попитам: с колко диоптъра макс може да си за да раждаш нормално?  newsm78

до 5 може да е нормално, но и повече да е, по преценка на лекаря може нормално.
датите тепърва ще се уточняват, когато вече може да се мери дължината на ембриона.
предният път ми съвпадаха абсолютно точно, защото цикълът ми беше по учебник, но сега не е така. все още не съм сигурна кога ще е. може от 14.04 да отиде края на април Whistling когато ще да е.

# 166
Дея, пия дуфастон и но-шпа, но все още продължава зацапването. Ще видим какво ще каже в понеделник докторката. Страхотно кученце имате.

Не се притеснявай,почивай си повечко,ще чакаме резултат какво ти е казала докторката  Hug

Кажете ми и нещо против киселини, че ме тормозят...  ooooh!
С какво мислите да се мажете против стрии?

За стиите мажех с Дева и  други кремове,ще видим какво ще пробвам този път  Rolling Eyes
За киселините-вече и аз ги имам  Tired Не знам и аз как да се справя  Tired

Много ми се гади напоследък. Не съм повръщала, но гаденето е направо денонощно. Дано да отминава скоро.
Корема ми се е подул и има вид на 3-4 месец, даже като се замисля през първата ми бременност в петия ми беше такъв. Но за пръв път имам запек и отдавам на това  корема.
Вкусовите ми предпочитания се менят ежедневно. Най-предпочитаната ми храна, за сега, е пилешка супа. Всичко има странен вкус в устата ми, дори киселото мляко. Sick

Уф,това гадене  Tired Дано бързо да отминава вече  Tired
Аз вече се замислям да пусна тема ,да питаме и другите мами със втора-трета бременност дали и при тях още в началото е проличало,защото и аз съм със коремче,все едно съм в 4-5 ти месец  Shocked А миналият път ми пролича много късно  Rolling Eyes

За вкусовете-ужас,не знам какво ми се яде  Tired,честно.Наблягам на домати,краставички със мнооого сирене и въобще киселото и соленото  Grinning

Мария_,ще ми липсваш мноооого  Heart Eyes Пази се  Hug Целувки  Hug

zinaida,brilliantine,днес прегледах снимките от ехографите за предната ми бременност и там се вижда,че разликата е била 2-3 дни,което не е проблем,но и аз съм с разлика  седмица  Rolling Eyes
Аз лично  ще изчакам да видя на другият преглед ехографа ,в коя седмица ще изчисли ,че е бебето

може от 14.04 да отиде края на април Whistling когато ще да е.

То така или иначе ще е от влизането ни в 9-ти месец та до края на април  Grinning Ще си чакаме  Mr. Green

Лека вечер на всички  Hug

# 167
ksd_g , доколкото разбрах от моята лекарка е добре за всеки случай да се взима Утрогестан вагинално през първия триместър,  за да се подпомогнат яйчниците, които в този период сами поддържат развитието на ембриона. Не се стряскай излишно от кафяво зацапване, твърдят, че се получава около датата на М. При мен когато тръгна спонтанния аборт, отначалото си беше кръв, та може при теб е по-скоро слуая със зацапването. При всички случаи утре иди да те видят. Стискам палци, а ти не се притеснявай.

Момичета, можете ли да ми кажете при резус фактор (-) и втора бременност, кога е бие Анти-Д-гамаглобулин?

# 168
ksd_g мила не се притеснявай. И аз съм така, но гледам да не се претоварвам. За съжаление все още ходя на работа и се ядосвам от най-малкото нещо.

# 169

И да попитам: с колко диоптъра макс може да си за да раждаш нормално?  newsm78

до 5 може да е нормално, но и повече да е, по преценка на лекаря може нормално.
датите тепърва ще се уточняват, когато вече може да се мери дължината на ембриона.
предният път ми съвпадаха абсолютно точно, защото цикълът ми беше по учебник, но сега не е така. все още не съм сигурна кога ще е. може от 14.04 да отиде края на април Whistling когато ще да е.

Добро утро, мимичета!
Пожелавам ви хубава седмица и дано да имате все по-малко неразположения!   bouquet
Колкото до диоптъра- бях чела някъде, че не е толкова важен размерът на диоптъра, колкото риска от отлепяне на ретината. Това се установява с преглед, при който ти разширяват зеницата. Сигурна съм, че доктора, който те наблюдава, ще те изпрати на очен лекар, за да си сигурна кое е най-доброто решение за теб.
Целувки на всички мами  Hug

# 170
3дравейте,сладуранките.
3а гаденето някъде и3 форума бях прочела ="яжте обелена краставица във вода".не съм пробвала осте нямам гадене но си го 3апомних.

bouquet Hug

# 171
  • София
Добро утро, кукли!  Grinning

КСД, дано не е нищо сериозно.  Praynig Не си самоназначавай хормонални лекарства. Най-добре е да те види лекар. Моля се за теб!  Hug

Мария, леко преместване и да намираш интернет клубчета в Шумен, за да поддържаме връзка.  Heart Eyes Hug Heart Eyes

Дея, четох, четох и мисля да си купя Мустела срещу стрии. По-скъпичко е, но се надявам да е ефикасно.

Хубава седмица на всички!   bouquet

# 172
Добро утро сладурки Hug
Мария, ти сигурно вече си тръгнала, но да ти пожелая приятно пътуване и скоро да се включиш пак при нас Heart Eyes
ksd_g - ти трябва спешно да идеш на лекар. А за утрогестан - аз бих си го самоназначила веднага , той пази бременността, не вреди, изписват го при болки , както и Но-шпа. Желая успех, и пиши какво е станало след лекаря Hug
За гаденето - при мен като че ли взе да поотминава, в смисъл, че вече не е нонстоп, а само на пристъпи...помагат ми горчивите плодове (грейпфрут) и пия едни таблетки Emil , които са специално за бременни....естествено ям и само това, което ми се яде, а то се брои на пръстите на едната ми ръка...
Добре дошли на новите маминки!   bouquetЩе гледам да ви впиша в списъчето Hug
Аз пък смятам, че много малко пишем, момичета. В съседната тема за 2 дни са изписали 6 страници, а ние едва-едва 1! Я се включвайте по-смело Hug
Хубав ден на всички  bouquet

# 173
Здравейте!
Миналата бременност ползвах на "Икаров" продукт против стрий и бях много доволна.
Много съм притеснена, че Ния /дъщеря ми/ се разболя от скарлатина Cry. Днес ходихме и на нас да правят изследвания, но се притеснявам за бебето, дали нещо няма да му навреди. Знам , че шарките са много опасни ама за скарлатината нищо не съм чувала. Като питах лекарката тя ми отговори много уклончиво. Знае ли някой нещо по въпроса.

# 174
За гаденето може да опитате да си хапвате и резенчета лимон на който му понася де! На мен лично ми помага много! Wink

# 175
Здравейте и от мен!

ksd_g, отиди до лекаря миличка да те види, но не се притеснявай излишно, щом няма червен цвят. Аз вече от три седмици съм с кафяво зацапване, често срещано е. Пия но-шпа и утрогестан (3х1) през устата и това е. Стискам палци всичко да е наред.

petiafs , аз съм чувала, че рубеолата е опасна, за другите шарки май не е проблем. Все пак най-добре веднага се чуй с лекаря си. Аз също се притеснявам за всички тези болести, от днес синът ми тръгна на детска градина за първи път и предполагам, че и ние ще се сдобием с какви ли не вирусчета, но какво да се прави.

За гаденето и на мен нищо не ми помага, може би само препечени филийки, горе-долу само това и хапвам.

Мамите с втори деца - и моят корем доста е щръкнал, а при първата бременност до 4-тия месец изобщо не ми личеше - сватбата ни беше тогава и никой нищичко дори и не ме попита, а сега си имам доста коремче #Crazy.

За ЖК - аз също ще бъда в Тина Киркова при д-р Янкова на абонамент - можем да си правим срещички там.

Лек ден и от мен и ми стискайте палци детенцето ми да не е плакало много днес в детската градина, ще тичам още към 15.30 ч. да си го взема.

# 176
здравейте на всички , много съм притеснена искам да ви питам вие имате ли вече коремчета , защото всички ми казват , че само съм напълняла , и не ми личи изобщо ,че съм бременна  smile3516 smile3516
незнам ама всеки ден си гледам коремчето и се чудя дали е пораснало или е такова от многото ядене newsm78
  smile3506

# 177
  • Пловдив
Аз лично , нито коремче имам , нито съм качила килограм, нито ми се гади , ни ми се повръща , ни ми се яде , нито ми се спи , нито се уморявам , чак се чудя няма ли поне по нещо да усетя че съм бременна  newsm78    ( единствено усещам едно къркорене под пъпа постоянно ама това май не е симптом на нищо)

# 178
Аз лично , нито коремче имам , нито съм качила килограм, нито ми се гади , ни ми се повръща , ни ми се яде , нито ми се спи , нито се уморявам , чак се чудя няма ли поне по нещо да усетя че съм бременна  newsm78    ( единствено усещам едно къркорене под пъпа постоянно ама това май не е симптом на нищо)
а бременна ли си  Laughing майтап - завиждам ти че още нищо ти няма....

# 179
  • Пловдив
Доктора каза , че поне засега има бременност, честно да ви призная предишния път когато загубих точицата толкова много исках да съм бременна , мечтаех си да ми се повръща и да ми е лошо - колкото и странно да звучи , поне е сред "нормалните" неща за бременността ........

Общи условия

Активация на акаунт