Есен вече наближава, а Февруарче се разшава VIII

• 17 032
  • 311
  •   1
Отговори
# 60
  • пак там
Относно работата - аз съм до 11 септември и после болничен. Но дори закъснях с болничния - при нас се излиза още в третия месец, но съм обещала на шефовете до септември, докато намерят заместник, не че има още де  hahaha

Гери, къде е това при вас, дето можеш да излезеш болничен в петия месец?  Shocked

# 61
^desika^, Честит празник! Желая ви дълъг и щастлив семеен живот и много радост да ви носят деца и внуци Grinning
marin4e, решението как да родиш си е само твое, но за да не се плашиш излишно да ти кажа, че може нормалното раждане да бъде изключително леко. А и вече има епидурални упойки-аз раждах нормално с епид. упойка и имам само хубави спомени от раждането. Понеже бях много спокойна и не виках лекарите не ми вярваха че раждам, та ми сложиха епид. упойка чак когато имах вече пълно разкритие. Но пък контракциите ми не бяха супер болезнени-че боли, боли, ама съм карала грипове при които съм се чувствала по-зле. Хубавото на нормалното раждане е, че като родих след 15 минути кръстосвах из стаята и си гушках бебето Grinning Но пък и секцио да родиш-пак може да се възстановиш бързо. Според мен е важно предварителната ни нагласа да е положителна, независимо от вида раждане  Grinning Не искам да спорим дали нормалното раждане или секциото е по-добро, по-скоро да наблегна, че и при двете може да протече леко и безболезнено и възстановяването да е бързо! Щом пишем в тази тема на никоя от нас няма да и се размине раждането Grinning Но донякъде от нашата предварителна нагласа зависи да отидем да раждаме без страх, уверени в себе си и в избора си, заредени с положителни мисли-вярвам, че това помага да мине всичко по-леко Hug

# 62
Честито Десика.Да празнувате още пдне 100 пъти.
Пожелавам Ви всичките щастие и любов на Земята и едно здраво и сладко бебече. kiss kiss kiss txtloves newsm32  :   bouquet

# 63
Десика ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! 1dating Много късмет,здраве и едно прекрасно бебче.
Маринче радвам се че всичко е минало добре...не си мисли още за раждането,времето ще ни покаже за всяка от нас какво и как newsm10
Signie и аз съм като теб,става ми гадно от почти всичко...но винаги си казвам   Искахме това бебче и дори понякога да е много трудно ще стискам зъби и само напред ще гледам,,,дано бебето да е добре.
Желая на всички много спокойствие и късмет.

# 64
Десика честит празник!
Аз момичета днес много се разтроих - ходих да си взема БХС и резултата е леко "съмнителен" 1:563 и аз отидох след това при моя лекар,който следи бременността. И този човек като се разсърди,че съм ходила и в Фемина ( а те всъщност ме пратиха на БХС)...защо не съм ходила при него....(как да му обясня,че исках да си видя бебо на 3D, пък и ми беше изнервено да го чакам цял месец за преглед). И сега ми каза,че може би резултата от БХС е "техническа грешка", да си ходя пак във Фемина,да ме видят те.
После ми се кара,че ходя на работа от две седмици-аз му обясних че спрех да повръщам и се чувствам по-добре и затова се върнах....
И накрая като го питах "Има ли риск да летя до Барселона?" и той вече побесня "Теб хем те сърби, хем те боли...ако искаш...."
Толкова се разочаровах и така ме ядоса...
Сега след като хапна отивам във Фемина с резултата,че ще се побъкам....

# 65
dorabella спокойно,
 Hug
ти си над границата за БХС, тя беше някъде около 250.

Моя позната имаше риск 1:310 от БХС, но послед в 21 седмица я гледаха на видеозон (Фетална морфология) и се оказа, че всичко с бебка е в норма.
Първо , не забравяй, че това изследване не ти казва , че на бебчо му има нещо. Това е статистика, по-скоро вероятности.
Иди във Фемина нека огледат бебока и те успокоят.

А моя съвет е направо да си смениш лекаря, при който си ходила досега. Много грубо държание.

# 66
dorabella ,миличка,споко!!!!!
Недей сама си създава проблеми и се притеснявай излишно.Прескочи до Фемина,за свое успокоение.Притеснителен е риск над 1 : 250 и то пак няма гаранция,че на бебо ще му има нещо.Нека ти направят ехографски преглед - много рискове могат да се изключат при него и чакай ФМ.Най-важното спокойствие!!!!!!!
А относно лекаря ти нямам думи.Това е безочие направо.Не искам да коментирам.Ти си достатъчно умна да решиш сама дали да го смениш.

# 67
Здравейте и от мен в новата тема. Бях се загубила за 2 седмици и виждам, че доста съм пропуснала и няма да мога да наваксам с четенето.
Да ви се похваля - изкарах една слънчева почивка в Испания - Мадрид и Тенерифе, и сега чак не ми се връща на работа. Добре, че имам стара отпуска и си позволих и тази седмица да почивам.
Вчера ходих на ФМ, с бебчето всико е наред, дори е пораснало повече.
Само има един проблем - плацентата е ниско прикрепена. Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо и какво е правил. Доки каза, че няма проблем, но през 27-28 седмица пак ще я гледа дали се е вдигнала, ама мен ме притеснява това. Почетох това-онова из нета, но не мога да си го изясня до колко е опасно за мен и бебчето.
Иначе ми излезе термин 25-31 януари, но аз ще си стоя при вас, че свикнах и ми е хубаво тук. Пък и не се знае след 2 седмици като отида на преглед може датата пак да се промени.

Относно интимните гелове, аз ползвах такъв преди, но от няколко години ползвам бебешки сапун със смрадлика и съм много доволна - почиства без да изсушава, а и е с най-малко химия. Продават го в аптеките и струва някакви си 50-60 стотинки.

Това е от мен,
Пазете се и се усмихвайте!  bouquet

# 68
Относно работата - аз съм до 11 септември и после болничен. Но дори закъснях с болничния - при нас се излиза още в третия месец, но съм обещала на шефовете до септември, докато намерят заместник, не че има още де  hahaha

Гери, къде е това при вас, дето можеш да излезеш болничен в петия месец?  Shocked

Рися, аз работя в Девня, това е така наречената химическа промишленост на Варна, и всички варненски доктори са се споразумели, че щом дойде жена от Девня веднага да се пуска в болничен (разбира се максимума е 6 месеца иначе след това вече е ТЕЛК). Моите колежки, които са бременни (имаме 3, аз съм 4-тата  Joy) вече отдавна излезнаха, а иначе не са много преди нас по термин. Аз обаче се чуствам добре и реших да поработя докато се преместя в Добрич, тогава вече става невъзможно да пътувам всеки ден.

# 69
  • София
Mia66 не се притеснявай за плацентата. И на мен във Фемина лекарката ми каза същото, но също така каза, че плацентата се "вдигала" с порастването на бебо. Единственото усложнение е че не трябва да се прави секс докато не се вдигне плацентат защото има опасност от кървене. Така че не се притеснявай... Всичко ще е наред !!! Hug

# 70
Благодаря Дики , но защо моята лекарка не ми каза, че не трябва да правя секс?!?  Каза, че за сега няма нищо опасно и ще видим 27-28 седмица.... Shocked

# 71
  • Стара Загора
Десика ,честита Ви годишнина!МНого любов ,щастие и разбирателство още мноооооооого години!  bouquet
Дорабела,споко мила!Ще видиш ,че на ФМ всичко ще е наред.Освен това си над границата. Peace

# 72
  • София
Здравейте момичета!
Къде ходите да гледат бебчо 3D.Искам и аз да си запиша час за там.

# 73
Момичета най-накрая се свързах с доки и си разбрах резултата от БХС-то.

Много съм доволна, защото ми казаха, че имам чудесни резултати.
Възрастовият риск ми е 1:938, а риска за Даун е 1:10 000.  newsm68 newsm44 newsm68

Много съм доволна, най-накрая и аз да чуя добри резултати. Сега да преборя и гадната бактерия, та да може бебчо да си расте спокоен в коремчето на мама и всичко да бъде наред занапред.

Което разбира се пожелавам на всички мами  Hug

# 74
Mia66, само лекарката ти може да прецени доколко ниско разположената плацента крие някакви рискове-защото само тя знае точно колко ниско е разположена. Най-лошият случай е когато плацентата е разположена точно на шийката на матката, тогава със сигурност се налага секцио и допълнителни предпазни мерки по време на бременността. Ако плацентата е близо до шийката-зависи колко близо-може да е само причина за повишено внимание (дали с порастването ще се измести нагоре или не, и т.н. а може и да се налагат допълнителни предпазни мерки. Не че аз съм експерт, но съм чувала за случаи на ниско разположена плацента, при които бременността протича без проблеми, в някои случаи може и вагинално раждане да има. Друг път може просто да бъде показател за секцио, но без никакви допълнителни усложнения. По дискавъри пък гледах за един от тежките случаи-плацентата беше се захванала точно за шийката на матката и дори се беше получило леко срастване с пикочния мехур. Докторите направиха секцио, но оставиха плацентата вътре, без да я пипат. В крайна сметка пак родилката се възстанови без проблеми (плацентата сама се отдели), бебето беше здраво-т.е. въпреки, че случая беше от най-тежките крайният резултат беше здрава майка със здраво бебе Grinning

Последна редакция: вт, 26 авг 2008, 16:34 от yanast

Общи условия

Активация на акаунт