Есен вече наближава, а Февруарче се разшава VIII

• 17 059
  • 311
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро момичета,

нека днешния ден бъде много положителен както за нас, така и за нашите малки съкровища  Hug

тони83 честито ти 5-то квадратче, е лека полека си вървят квадратчетата  Grinning
Относно резултатите ти аз и на идея си нямам какво е това, попрочети в интернет там поне всичко пише, но се консултирай и с лекар. (за твое спокойствие) Защото със сигурност знам, че тези резултати се интерпретират заедно, а не поотделно

Rumyanaдруго си е като чуеп бебчо, а за малката ти сладурка сигурно е било вълнуващо преживяване

daya9 благодаря за пожеланията

# 91
Добро утро!Тази сутрин предлагам да похапнем малко зеленчуци!!!!

riccie,добре дошла сред нас!  bouquet
Лек и успешен ден на всички!!!!

# 92
Mia66  и при мен плацентата е ниско, всъщност на границата на позволеният секс, Доки каза, че няма основание за притеснения, защото в момента плацентата е в така нареченият миграционен период и всеки ден е възможно да се мести.....Аз бях ходила през 3 дни на ехограф и наистина се беше вдигнала малко за тези дни. Така, че спокойно... Hug

Искам да ви се похваля, че ходя на училище за бременни....и въпреки че съм минала по този път ми беше доста интересно. Входа е свободен, не се заплаща нищо. Организиран е от МБАЛ Пазарджик (държавната ни болница) и Център за социални услуги. Помня че тук във форума имаше и други ПАзарджишки мами , така че ще се радвам ако дойдат , поне ще се запознаем. Следващата среща е на 03. септември от 18часа.

п.с. Аааа и Никол я обзе любопитството и я взех със мен. И на нея и беше интересно....

# 93
добро утро  smile3525
 riccie   welcome лека бременност и здраво и послушно бебче февруари.
днес трябва да се обадя за резултатите от БХС и отделно съм на лекар за бъбреците та да видим.
В началото на бремеността бях толкова спокойна а сега съм нервна като за петима.Аз не мога да се търпя Weary
Да ви се похваля как ми мина вчера годишнината - 5г от както сме заедно.Та моето коте предпочете да си оправя инструментите цял ден и го мързяло да отиде да купи нещо за да ме изненада.предните 2 год. заради него не празнувахме и тази година щеше да се реваншира.Видях го колко държи на думата си fight buria RageСтига съм се оплаквала и аз.
mother-of-pearlS и аз съм подала молба за училище за бременни,но чакам да свършат с предната група и така да почне новата група,дано да е преди октомври че тогава почвам лекции.
Лек и приятен ден  Two Hearts

# 94
  • София
Здравейте, бъдещи мамчета Simple Smile
Одавна не съм писала, но ви чета редовно.
Искам да попитам какво ползвате за мазане против стрии?
И освен корема и гърдите коя друга част мажете?

Съжалявам, ако сте писали по темата и се повтарям с въпроса си.
 Embarassed

# 95
  • Варна
Здравейте, бъдещи мамчета Simple Smile
Одавна не съм писала, но ви чета редовно.
Искам да попитам какво ползвате за мазане против стрии?
И освен корема и гърдите коя друга част мажете?

Съжалявам, ако сте писали по темата и се повтарям с въпроса си.
 Embarassed

Аз лично се мажа с масажни кремове, които са изчистено от съставка с отслабващ ефект, а само с плодов аромат например. Мазни са и ухаят приятно.....
Аз днес се върнах от работа че нешо не ми е добре. Лошо ми е, гади ми се  Embarassed Личната ми каза че било нормално, да си лежа и да пия много течности, че съм се обезводнила. Незнам дали е нормално след като през 1-те 3 месеца не съм имала сутрешни гадения, но....... Иначе видяхме бебчо на ултразвук. Спинкаше в началото, но после се размърда  Heart Eyes и се завърте с коремчето към нас. Така мило ми стана..... Heart Eyes

# 96
Mother of pearls я разкажи за какво си говорите на училището за бременни. На мен това ми се струва много интересно.

Някоя мама да знае тук в София дали се провеждат такива училища?

Jessika123 аз се мажа с лосион Palmers и за в момета съм доста доволна, защото е доста хидратиращ. Мажа гърди задължително, корем, бедра и кръст, защото аз от напълняването ми през пубертета получих стрии единствено по кръста и бедрата.

Мамчета днес защо не сте толкова активни?

# 97
Здравейте мамчета

Аз се включвам на бързо да споделя един любопитен факт.
Знаете че съм Human resource Manager в една компания тук и взимаме хора от всички европейски държави..днес дойде втора българка да ми каже че си тръгва защото е бременна... newsm78 май има нещо във въздуха тук.  Joy
При разговора ми с колегата, той заяви че това е било защото Афродита закриляла острова.. ама аз взех да се чудя дали не е радиация  #Crazy

Е, това от мен за сега

# 98
Привет и от мен, момичета. В понеделник трябваше да разбера резултатите от БХС. Цял следобед не мога да се свържа с моята доки, за да ми ги каже и да поискам да ми смени Diasporal-а (магнезий на прахчета), че е много гаден и ми се  Sick от него. Така и не успях и побеснях. Вчера мислех да отида до клиниката вече, но както съм писала работя в Суходол и нямаше с какво да сляза до "цивилизацията" преди 18:00 часа. Но по някакво чудо при последния ми опит тя вдигна. Резултатът е 1:1480, каза ми и 2 други, на някакви белтъци, но по телефона как да ги запомня, а и не можех да ги запиша. Смени ми и магнезия, каза да пия Магнерич на хапчета и съм доволна  Laughing
И аз се мажа с Палмерс, мажа си и бедрата и кръста и "паласките", зашото онзи ден бях на погача и видях, че мамата се е нацепила точно там. Ама то при всеки е различно, май е най-добре цялото тяло за всеки случай, че аз познавам жена, на която и ръцете и се покриха със стрии от бременността!!!
И аз бих отишла на училище за бременни, ако някоя от вас знае къде има в София, моля да сподели.
Искам да ви питам и за мнението ви за кръщаването на децата на починали хора... какво мислите вие по въпроса?
Хубав ден ви желая!

# 99
Да ви разкажа подробно за курса.
Този беше първи за новата група. От предишната бяха дошли две мами, на които термина им е след 4-5 дена.
Ами първата среща се водеше предимно от въпроси на мамите. Само аз НЕ бях първескиня..и на всички им беше интересно стъпка по стъпка какво следва от приемането ти в родилното до самото раждане. Тоалет, клизма  т.н. Обсъждаха се анестезии. Видове раждане. Рискова бременост. Фалшивите контракции. При второ раждане на същото място ли е епизиотомията( разреза) ....Аз бях взела с мен и 11-годишната си дъщеря, на която и беше много интересно...Следеващият път ще има техника на дишането и вече ще си влезнем в ритъм тема по тема на всяка среща. Както казах входа е свободен и нищо не плащаш .

Знам , че списание "9 месец" организират такива курсове, но са еднократни и някои от тях май се заплащат...
ето тук повече инфо
С 9 месеца на училище  - има телефони за връзка....

# 100
  • пак там

Някоя мама да знае тук в София дали се провеждат такива училища?

[

В списание "9 месеца" има график къде и кога се провеждат в София, обикновено са в Мис Каприз, на "Коста Лулчев" 13, в съботите от 10 часа

# 101
Искам да ви питам и за мнението ви за кръщаването на децата на починали хора... какво мислите вие по въпроса?
Хубав ден ви желая!

ами mecholana не знам и ние сме си го задавали този въпрос ама май стигнахме до заключение, че може би не е на много хубаво. а пък и на мен не ми се иска детенцето ми да навява тъжни мисли понеже носи името на някой, който си е отишъл ... Та мисля най вероятно да го кръстим на него си  Laughing че иначе и без това все ще има някой недоволен и обиден що не е на него та така радикално ще разрешим тези терзания 

# 102
Привет и от мен,
Добре дошла RICCIE!
Онзи ден писах писах и накрая всичко изчезна, ядосах се и си легнах...
Иначе отдавна не съм ви навестявала, защото полежах в болницата, Слава Богу нищо сериозно  Laughing
Не успях всичко да изчета, естествено, но то нещата си вървят - при вас добре  Laughing.
Дорабела, днес ще чакаме да кажеш резултата от прегледа - аз си мисля, че излишно са те притеснили с БХС, ама ...
Аз моя го направих рано, излезе всичко наред и ми казаха да не си правя втори, ами направо на ФМ в 20-та седмица.
Сп. "9 месеца" наистина провежда такива курсове, доколкото знам има занимания и в четвъртъците, в ЦУМ на 3 етаж, но се плаща всяка лекция по 4 лв. Аз, уви, трябва да си лежа и затова не мога да ги посещавам. То и секса ни е забранен, ама траем, какво да се прави ...
Иначе вече спокойно мога да вляза в отбора на "сините гащички", но още не усещам помръдване на бебо. Коремчето расте заплашително, а килограмите вече са 3 отгоре /от началото на бременността/. Против стриите се мажа всяка вечер с крем на Мустела - корем, гърди, бедра и дупе.
За имената - доколкото знам според българските и православните традиции не трябва да се кръщава дете на починал човек, но може да се ползва първата буквичка от името му или името да се видоизмени леко. В западната култура е точно обратното - те си кръщават децата на починали роднини. Предполагам всичко е въпрос на лично виждане за живота, преплетено с културните ценности на съответния народ.
Бъдете здрави и усмихнати, за да са такива и бебетата в нас!!!

# 103
Здравейте мами  Hug
Десика, честита годишнина с един ден закъснение, да се обичате все повече!
Аз да ви кажа, днес се записах на йога за бременни. Имам нужда от раздвижване и смятам, че това е идеалният вариант. А за училището за бременни, трябва да попитам колежката си, която замествам. Аз дойдох на мястото на мацка, която излезе по майчинство.....после и аз се проявих...смях. Никой не иска да ми сяда на стола.
Относно мазането: вечер се мажа със смес от глицерин, зехтин и ленено семе. Мажа се общо взето навсякъде до колената  Mr. Green Нахлузвам една дълга пижама и спинкам така. А пък сутрин се мажа с "Бочко", защото не е мазен и да не ходя ненамазана......та така. Даже забелязвам страхотен ефект от кремчето - бяха ми се появили пъпчици по деколтето и ръцете....и изчезнаха с 3 намазвания....
Да ви се оплача.....тази нощ ми позвъниха от работата в 2:45  Shocked .....шефа ми каза, че ще и избие всичките, ако му се обадят по това време....Обаче аз като войник...реших проблема, а прекрасният ми мъж нищо не каза....само ме гушна, за да заспя по-лесно че пак започнах да оправям света  hahaha
И така.....въпреки всичко се надявам бебо да е спокоен. Да ви се похваля, усещам го, вече съм сигурна. Първият път беше като бяхме на кино. Сега през ден два, като седя или си лежа спокойно, нещо лееекичко ме гъделичка отвътре. Много е приятно.
Хубав ден на всички и не се шашкайте. След изследванията за токсоплазмозата, не искам да чувам за никакви нови.......чудя се и нещо да не е наред, какво ще направя?! По-добре да не знам. Гледам напред и само положително   bouquet

# 104
Asprona честити ти сини гащи, да ти е живо и здраво бебчето и ти  Hug

малката бухтичка  радвам се, че вече си по-добре. Щом доки казва ще се пазите, поне е за хубаво и после ще си гушката малкия и сладък бебок или бебка  newsm78

Относно имената аз нищо не мога да кажа. Ние сме решили да не кръщаваме на никой, за да няма сърдити, цупещи се, недоразбрали.
Мислим да си го кръстим на него, аз даже съм измислила няколко имена ама за момиче, за момче още нямаме име. Надявам се на следващия преглед да разберем пола най накрая.

Момичета вие как се справяте с работата? Мен напоследък постоянно ми се лежи и почива не ми се работи, всичко ми е омразнало и втръснало. Не знам дали не се дължи и на факта, че от миналия Юли не съм излизала в отпуск за по-дълго и ми се е натрупала умора.

Общи условия

Активация на акаунт