Есен вече наближава, а Февруарче се разшава VIII

• 17 050
  • 311
  •   1
Отговори
# 225
  • София
desika, ТИ ЛУДА ЛИ СИ?
Какво ти дреме какво им е отношението? Важното е да се погрижат за теб..
И какво значи къде си на Ж.К.... ми където си искаш...
Просто си търси правата!!!

Въобще не се замисляй, ами заминавай да те прегледа някой нормален доктор...
Дори нищо да не е /за което искрено се надявам/, как може да те оставят да се притесняваш?

Миличка, сигурна съм че болките ще отминат, но отиди да те види доктор - ей така за собствено успокоение  Hug

# 226
  • Стара Загора
Десика,ако болките продължат ,непременно потърси лекар ,ако трябва и се развикай  Crazy.Дано няма нищи притеснително  Praynig
Мен също малко ме боли,но при мен е от операцията  Tired ,не са минали и 11 месеца .
Момичета,страшни сте ,кога успяхте да изпишете 12 страници  #Crazy Аз през деня имам доста работа и не успявам да ви държа под око ,но вечер гледам да наваксам ,ама докато ви прочета и ми изфирясват мислите от главата  Joy

# 227
Оооо Десика мила, дано да са спряли болките. Ама то като си помислиш тая докторка с това отношение....... и да те беше прегледала..... кой знае, може и за добро да е, че не е. Абе бягай далече от такива.Те дето няма да помогнат, ами поне да не пречат. Иди на частен ако трябва. Дано скоро се оправиш, че то може и безобидна да е болката......а дано, ама колкото ще се напритесняваш..... Абе най-много ти пожелавам вече да ти е минало.  Hug

# 228
  • Sofia
lucrecciana, не съм ги раждала аз Simple Smile От първия брак на мъжа ми са, но живеят при нас, така че са си като мои деца Simple Smile Лудницата е пълна и на моменти не е за издържане, но се свиква Simple Smile)) Всъщност през повечето време е супер! С нетърпение чакат новия член на семейството и те май се вълнуват повече и от нас  Mr. Green Особено като им казах, че ще спи в тяхната стая и ще му сменят памперсите те  Joy Вързаха се, а ние с баща им умряхме от смях като им гледахме удължените физиономии hahaha

# 229
^Desika^, и аз се притесних за теб и за тези силни болки.  Не съм много на "ти" с болниците, но ти препоръчвам да отидеш в Св.София, знам, че там има спешен кабинет и можеш да го посетиш дори събота и неделя, тъй че не се колебай, дано бебо да е добре и да няма нищо сериозно, но все пак направи каквото зависи от теб!  Praynig
Аз не се включвам често, че още не мога да се преборя с мойта кашлица, вечер почти не спя и през деня съм   Sleeping
Не знам дали някоя от вас има подобен проблем, но тези дни много ме мъчат хемороиди, голям ужас е  ooooh!
От последния ми преглед съм недоволна от моя гинеколог и мисля да го сменям, хем ходех на частно, хем нито ми е взимал някакви мерки, едно кръвно едвам ми измери последният път. Вие къде ходите на ЖК, в поликлиника или в АГ? Аз се чудя къде да се запиша, че с малката ще ми е трудно да ходя надалеч.
А бебока се вижда вече и с просто око, като си легна вечер и виждам как се мести, направо е страхотно, доколкото помня с Дари това стана доста по-късно, но явно си има значение поредността на бремеността. Пожелавам на всички скоро да усетят малките съкровища!
Усмихната вечер, милички, и весели почивни дни!   bouquet

Последна редакция: пт, 29 авг 2008, 21:12 от В_Н_Л

# 230
^Desika^, не искам и аз допълнително да те стресирам, но също те съветвам час по скоро да намериш лекар и да НАСТОЯВАШ за преглед по всички възможни начини. Не се прибирай, преди да се увериш, че всичко с бебчо е наред. Ако, не дай си Боже  Praynig  Praynig  Praynig, нещо лошо се случи, никога няма да си простиш, че си била любезна с доктори, дето ги мързи да те прегледат. Наистина не е лесно човек да се оправи с тях, понякога се държат като дебили, така че трябва повече нахалство.
Аз съм с огромно отлепване на плодния сак и кафеникаво течение вече повече от месец. Постоянно съм на тръни, ослушвам се и за най-слабата контракция и ако това се случи, съм твърдо решена да намеря лекар, който да ме прегледа ВЕДНАГА, дори да се наложи да издърпам някой от леглото му посред нощ .
Успех, мила, стискаме палци и палчета всичко да е просто фалшива тревога!  Praynig Praynig Praynig

Последна редакция: пт, 29 авг 2008, 23:42 от mamma_eva

# 231
Добро утро на всички!
Ioli,какво става с епидемията от холера?Мислех,че е елиминирана тази болест в световен мащаб.....
Desika,мина вчерашния кошмарен ден.Днес как си?

# 232
Добро утро мили мами,

адски съм ви благодарна за подкрепата  Hug Надявам се проблемите да намалят вече за всяка една от нас.
Аз днес се чувствам по-добре. Но вчера цяла вечер не съм мртднала от леглото, защото болките започваха.
Пич си ударните дози Но-Шпа и Магнерот и се надявам всичо да отшуми.

Така и не успях да намеря лекар, които да ме прегледа - ама от диагнозии лечение на око и по телефона. Явно вчера не ми е бил ден да видим бебко. Но днес съм напълно убедена, че само дори и малко да ме заболи отиваме да търсим някои незнам къде.

Момичета това, което преживях с лекарското отношение не само на тази докторка ме накара леко да се постресна и да се замисля какво ще правим като наблежи времето за раждане
Аз в момента ходя на консултации в Св София на бул. България , а там раждането е 2000 лева почти. На този етап не съм много убедена дали заслужават да им дам толкова много пари при положение, че ако се случи нещо и има усложнения те не могат нищо да направят и доколкото знам те препращат към Майчин Дом или педиатрията до Военна. А и отделно си плащаш за тази екстра. Аз не мисля най-лошия вариант ама виждате какво се случва. А е хубаво човек да е приготвен за зима, а когато дойде лято още по -добре  Laughing

Прегръщам ви силно и се моля всички с бебчовците да сме добре  Praynig

# 233
Здравейте мили момичета!

^Desika^, моля се всичко да е наред, да е фалшива тревога, но все пак отиди в Майчин дом, там са най-добрите. Искай преглед, бори се за правата си  Hug.

Толо, епидемията тече с пълна сила. Под сурдинка се разправя, че само тук в Техеран в болница са вече 90 души. Имаме познати с малки деца и педиатърката им се обади да ги предупреди. Правителството не желае да обяви официално " За да не всява паника", което според мен е ебаси тъпотията. Купихме си препарати за обеззаразяване на зеленчуците и плодовете, кисна ги по 15 минути и след това ги мия с вода обилно.  Що се отнася до това дали е премахната, оказа се че не е, тук в последните 3 години всяко лято е имало епидемии, има и в повечето страни като Тайланд, Тайван, Китай, въобще цяла Азия. Напоследък се среща и в Канада и САЩ. Майката му е да не се яде магданоз, и въобще всички листни зеленчуци, те са най-опасни.

Някоя от мамите щеше да пътува за Тайланд. Моя съвет е да не яде нищо не пакетирано, да не пие нищо, което не е отворила сама, минерална вода само от бутилка, която тя сама си отваря, безалкохолно от кутийки, БЕЗ ЛЕД. Леда е основния източник на какви ли не зарази. Да не се купува нищо за храна от бутки, улични търговци и подобни. Да забрави за плодове и зеленчуци, ако не са изкисвани в препарат и измити много старателно. Една позната е живяла няколко години там с децата си, разказвала ми е че в момента, в който хапнеш нещо, не добре измито и си най-малкото със стомашно-чревно разстройство. Така че ВНИМАТЕЛНО с екзотичните дестинации.

Малко страшно звучи, но си е страшно, ние европейците сме облагодетелствани от факта, че живеем в почти стерилна среда, но от друга страна, нямаме никакъв имунитет срещу вирусите и бактериите в Азия. Така че УМНАТА!

Уф, писна ми вече, току що Sick, след като бях закусила с кисело мляко. Установих че, кисело и прясно мляко сутрин не ми понасят. Моля ви, кажете ми какво закусвате, в чудо се видях вече.

Ех че мрачен пост, пожелавам ви прохладен и весел уйкенд  bouquet

Последна редакция: сб, 30 авг 2008, 09:23 от ioli

# 234
^Desika^, радвам се, че болките вече са утихнали.  Дано да нямаш повече поводи за притеснения.   bouquet

# 235
dorabella,извинявай за късния отговор,но нямам много време да чета бързо запълващата ни се темичка  ooooh! Досега ме гледаха само вагинално и с ехограф вагинален, в понеделник съм на преглед и пак ще ме гледат и вагинално и с ехограф (и дано да видим розово или синьо вече Thinking).Лекарките ми и в Германия, и тук в БГ , са ме предупредили,че между 16 и 18 г.седмица трябва да се види шийката, за да се прецени дали ще издържи на "напъна". Ох, притеснено ми е, но се надявам при всички ни да минат тези 5 месеца безпроблемно от тук нататък... Нямам болки, но това гъделичкане ниско под пъпа ме притеснява.Май имам спомен,че като зарастваше раната след операцията имах такива усещания...дано да не е нещо сериозно.

# 236
  • sofia
Момичета добро утро и от мен.Знам че е много рано,но дали сте мислили и решили къде ще раждате?Аз Влади го родих в Шейново и останах много доволна,но това беше 2006г.,а сега след промените не знам какво е положението и кои доктори са останали там и кои избягали по другите болници.Първия път не съм плащала и се оставих в ръцете на дежурния екип(много съм доволна от тях),но сега не знам.

# 237
Desika, как си мила?

Искам да ти споделя, че когато преди седмица и аз бях с адски болки и придърпвания долу ниско в ляво, и когато станех от седящо положение все едно ме пробождаше нещо и ходих при доки. След прегледа с ехограф ми каза , че докато болките са в ляво или дясно няма страшно...ако болката е навсякъде "долу" тогава е за притеснения...но все оак ми предписа магнерод (всъщност Магне Б6, което е същото, но са помалко хапчетата 4х1) и след 48 часа прием + НО ШПА и всякакви болки отминаха... 
Бъди спокойна  Hug , напрежението което те е обзело в никакъв случай не ти е от полза, нито пък на бебчо

А "св. София" частна клиника ли е, та раждането е 2000лв.? И аз ходя в частна клиника в Пловдив, но отношението е като в 5 звезденн хотел. Дори на регистратурата се държат с теб, като с единственият им пациент. Знам че цените в София не са като в  ПЛовдив, но тук едно нормалмо раждане е 760лв, а секцио 960 лв.,  та с тези 2000лв. направо  #Crazy  Иначе един преглед включващ ехография и продължаващ около 30 мин. е 30лв. И съм много доволна, че навреме намерих тази клиника...

# 238
Sreburna,и аз раждах през 2005 в "Шейново",но се бях уговорила с докторката и съм и много признателна!Бих отишла пак при нея специално,но иначе условията в болницата не бяха много на ниво(имам предвид хигиената в стаите и особено в единствената за етажа тоалетна...).освен това сега с тези промени там незнам и аз как стоят нещата.Сигурно ще ви прозвучи банално,но мисля да раждам в Токуда.Затова и съм се записала там на женска консултация.Там ми правиха абразиото този март и останах впечатлена.Просто се почуствах бял човек.А и нямам впечатления от други болници и доктори.В "Св София" на бул.България("клиниката на Мазнейкова") като отидохме една сутрин по спешност(беше събота,8 март),защото кървенето много ми се усили,първо на регистратурата ме изгледаха като извънземно,обясних какво искам,попитаха имам ли час  Shocked,аз пак повторих,че идвам по спешност за преглед и накрая се обадиха някъде и казаха,че нямали гинеколог.....Та там не ми вдъхват по обясними причини никакво доверие.Това,разбира се,си е мое мнение,базирано на мои преживявания.

# 239
Добро утро и от мен
Десика,аз ще ти кажа същото като повечето момичета..търси си правата и не се примирявай с каквото и и да е отношение.ако имаш възможност отиди на частен кабинет....другите мами ще ти кажат къде има в София добри.Късмет
dorabella,извинявай за късния отговор,но нямам много време да чета бързо запълващата ни се темичка  ooooh! Досега ме гледаха само вагинално и с ехограф вагинален, в понеделник съм на преглед и пак ще ме гледат и вагинално и с ехограф (и дано да видим розово или синьо вече Thinking).Лекарките ми и в Германия, и тук в БГ , са ме предупредили,че между 16 и 18 г.седмица трябва да се види шийката, за да се прецени дали ще издържи на "напъна". Ох, притеснено ми е, но се надявам при всички ни да минат тези 5 месеца безпроблемно от тук нататък... Нямам болки, но това гъделичкане ниско под пъпа ме притеснява.Май имам спомен,че като зарастваше раната след операцията имах такива усещания...дано да не е нещо сериозно.
Исках да попитам ти в Германия ли живееш??????
ioli  благодаря ти за инфото за Тайланд,знам че трябва много да внимавам и ще го правя.Тук в Германия хората ходят много на почивка до Тайланд и всички са доволни...дано да е така.
На всички лек ден.... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт