Януарската дружина гордо измина първата половина!

• 15 269
  • 294
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро и от мен, мамчета!!!   bouquet

За удължаването на майчинството - точно и аз сега съм на тази вълна. Сутринта казаха, че ще го правят 410 дни, но това засега е само предложение на Масларова.. Отсега се знае, че НДСВ нямало да се съгласят, така че докато го обсъдят и решат нещо окончателно... едва ли ще ни хване... Въпреки че! - мен по-скоро ще ме интересува това дали като излезем през декември в майчинство/болничен, и при положение че това предложение влезе в сила от 1 януари - дали ще ни засяга и нас или ние като заварено положение ще духаме супата...  Blush Така де ... Само дето отговор на този въпрос няма как да получа сега... така че явно ще тр да чакаме и както се казва - ще поживеем и ще видим Wink

За кърменето - аз писах по-горе, че искам да кърмя възможно най-дълго, ама явно ще трябва да проуча въпроса с даването на водичка и съответно задължителното ползване на стерилизатор...  newsm78

Момичета знаете ли аз съм родена на 08.01,а мъжлето е на 12.01. и бебока ще е януари,някоя да знае нещо за тази комбинация от козички вкъщи нещичко Joy Blush Twisted Evil Whistling

Хи хи  Mr. Green Аз съм на 11-ти, а моят татко на 10-ти... А брат ми е теле... И вкъщи беше вечната битка на рогатите... Горката ми мама - тя все се опитваше да ни разтърве, ама... Като се хванат двама от нас да спорят за нещо - в състояние бяхме да си издерем очите... Сега вече не е така, ама щото не живея с тях  Mr. Green  А мойто мъжле е овен...   Crazy Засега се разбираме мн добре  Wink Дано и нататък да е така  Peace  Та при вас... нямам идея кой ще ви усмирява Wink Трябва да си намерите нещо за изкарване на яда - напр. боксова круша?  Wink

# 136
Добро утро Simple Smile

да споделя и моя опит по последните теми ...
стерилизатор и помпа за кърма за мен са нужни още от самото начало, разбира се помпа, ако сте решили да кърмите. Помпата ми потрябва още в родилното, Иван не засука и с помпата избегнах запушване или друг проблем. А дори и да засуче хубаво бебето, помпата може да е полезна за стимулиране на лактацията и за допълнително мляко което да се замръзи. После около месец се цедях и давах от шише, докато засуче. Съответно стерилизирах шише за мляко и шише за вода (давах вода, защото невън бяха 40 градусови жеги, сега съм решила да не давам). Като засука хубаво отказа водата и другото шише не ми беше нужно и съответно нямаше какво да стерилизирам. Стерилизатора ми е Чико, 30лв, има и шише за новородено в него, помпата ми е Медела, препоръчвам я, доколкото знам се използва в Европейските болници.

А за захранването и аз съм за късното захранване, но с едно уточнение - аз се водя по книгата на Лиляна Трифонова, а тя е за захранване след 5 навършени месеца и от наблюденията ми това е времето за захранване. На 4 е рано, но на 6 пък малко късно. Това си е мое мнение де.
И аз така направих с Иван по съвет на педиатърката ... на 5 мес. и 1 седмица започнах със захранването. ...
А на вас много хубав празник да изкарате, с много подаръци и усмивки Simple Smile

Слинг - имам, но малко го ползвах. От майския отбор 2007 доста мами ползваха и все още ползват и предимствата му са доста пред кенгуруто. Моят е с халки, не се слага трудно, рутина си е ... сега с бебо съм решила да го ползвам.

И да кажа за темичката - поздравление за труда, но на мен не ми допада това с градовете, прекалено много място заема ... предпочитам там да има полезни линкове за кърменето, слинга, пазаруване ... ако искате мога да подготвя и да пратя на лични на който прави редакциите.  Peace

# 137

Момичета знаете ли аз съм родена на 08.01,а мъжлето е на 12.01. и бебока ще е януари,някоя да знае нещо за тази комбинация от козички вкъщи нещичко Joy Blush Twisted Evil Whistling

Хи хи  Mr. Green Аз съм на 11-ти, а моят татко на 10-ти...
И аз съм на 11. Свекърва ми е на 04, моята баба беше на 03. Всяко поколение по една козичка. Simple Smile

# 138
А аз съм на 27.12., отгоре на това баща ми е арнаудин, значи х2 коза. Mr. Green

# 139
Ние с мъжа ми сме летни "бебета" - той е на 12 юни, аз съм на 5 август. Синчето е на 8 декември - стане, не стане студент - все ще празнува. Сега пак зимно бебе - поне сме свикнали.
За кърменето - аз не можах да кърмя много - до 4 месеца и половина, сега ми се иска да е по-дълго - поне 6-7-8 месеца, не знам само дали и как ще се получи. Предполагам, че заради кръвното ще се наложи да раждам със секцио, а после как става с кърменето  newsm78. Но - като има желание, начини ще се намерят - да сме живи и здрави.

# 140
Идими, аз родих със секцио и ето как процедирах, беше планово секцио в частна клиника, предварително отидохме и питахме какво ще се случи, кога ще ми дадат бебето, туй онуй, те ми казаха че ще кърмя бебето 24ч. след операцията, защото упойката трябвало да се изчисти от организма ми. Питах може ли веднага след операцията да кърмя, че поемам отговорността с упойката, казаха че няма проблем и така стана. Бебето беше непрекъснато при мен, на 3-я ден имах кърма в изобилие.

# 141
Питах може ли веднага след операцията да кърмя, че поемам отговорността с упойката, казаха че няма проблем и така стана. Бебето беше непрекъснато при мен, на 3-я ден имах кърма в изобилие.

Мюрвет, а знаеш ли какви евентуално може да са последиците от това, че кърмиш с упойка? Питам, понеже и аз сега тепърва се запознавам с плановото секцио (нали уж ще раждам така..) та дори не знам кво да разпитвам из клиниките/болниците.  Така де - и аз четох за това, че не ти дават веднага да кърмиш, но не знам защо точно...  newsm78

# 142
Доника , благодаря ти, ще питам, как иначе. Wink Виж за помпичка знам, че искат още в родилното, но (не ми се смейте) за стерилизатор и идея си нямах.
Аз сега нещо друго се сетих - повечето ми познати, раждали със секцио, не можаха да кърмят. И почти всичко ми казваха, че при родилите със секцио, кърмата по-трудно идва, за разлика от нормалното. Вие какво ще кажете по въпроса?

# 143
Сиси, аз съм акушерка с бакалавърска степен завършила в Истанбул, работила съм 3г. в една от най-луксозните болници на Турция, там веднага след раждане слагахме бебетата на гърдата, така че няма някаква опасност заради упойката.
Ели, аз както казах родих със секцио и имах кърма на третия ден, в България общопрактикуващата практика в болниците да "щадят" родилката първите дни и да хранят бебето с АМ, помага после да нямат въобще кърма или в малко количество, поне аз така мисля.

# 144
Здравейте от мен! Как сте? Виждам пак настроението е добро, дори вече всеки мисли за раждането и за след това  Peace И аз напоследък само смятам какво ще ми трябва, кое да си набавя предварително, че януари с малко бебе едва ли ще ми се обикалят магазините да си харесвам нещата. Но за самите покупки мисля да почакам още поне месец-два.

За кърменето и аз съм се навила да се пробвам, пък дано стане Simple Smile И като че ли искам естесвено (доколкото е възможно) раждане. Тази сутрин по БТВ в Часът на мама говориха за естесвеното раждане и кърменето и много обнадеждаващо звучеше  Heart Eyes

За зодиите, аз съм козичка и като гледам с Мюрвет сме на една дата дори - 27.12 Wink Декември и януари ще започне едно честитене на рожденни дни - на нас и на дечковците Simple Smile Ще си е доста празнично Wink

# 145
Еее, Мюрвет, респектира ме  Wink В смисъл, че ми изглеждат вече професионални твоите изказвания  Peace  Аз все пак ще попрочета това-онова за упойките и кърмата де ... нали знаеш - око да види, ръка да пипне.. пък и съм си такава - винаги питам другите, ама си проверявам и сама  Blush

Кокосче, и аз мисля да почакам до декември с пазаруването.. Даже се надявам да има Коледни намаления Wink така де - да си набележа какво искам и по Коледа се спускам и за 1-2 часа купувам всичко  Mr. Green Дано само не съм родила дотогава  newsm78

# 146
Привет и от мен с днешна дата!
Аз се правя на много работна тези дни,ама ще видим до кога,че ми вдигат кръвното нещо #2gunfire #Cussing out
Гледам,че говорите за кърмене,раждане,все неща които постоянно премислям,че нали ще ми е за първи път,та няма да ми е излишно да събирам впечатления от мамите с опит.
За кърменето съм твърдо ЗА.Иска ми се да кърмя колкото се може по-дълго,но да видим каквото сабя покаже.
Не знам защо,но за пазаруването съм малко суеверна.Мисля всички бебешки работи,освен тези необходими ми за родилния дом,да останат,след като родя и всичко е ок.То ще си е набелязано кое къде,ако трябва и ще е запазено,но така или иначе няколко дни сме в родилното,през това време бабите ще вземат нещата,ще изперат дрешките,ще изварят там каквото трябва и така.Искам да родя живо и здраво детенцето,пък сега има всичко по магазините,пари да има човек,всичко се набавя за нула време.Не знам това е моя мнение за сега Peace

# 147
  • София
Мюрвет, ти с пълна упойка ли си била? Защото аз бях със спинална, за която знам, че била по-безвредна за бебето.

Аз сега нещо друго се сетих - повечето ми познати, раждали със секцио, не можаха да кърмят. И почти всичко ми казваха, че при родилите със секцио, кърмата по-трудно идва, за разлика от нормалното. Вие какво ще кажете по въпроса?
Това абсолютно не е вярно. Всичко е до лактация и организъм. На следващия ден след операцията бях точно като рекламата - "Малии как са напращели..." То и на първия може да са били, но тогава ми беше само много студено, адаптирах се след упойката и болката беше съсредоточена на друго място. Спаси ме помпата за кърма. Аз ползвах една на Камера, от която бях доволна. Струваше 20 лв. Недостатък са и гумичките за вакум, ма то на коя ли помпа не са-не продават резервни Sad. Най-важното за кърменето е ЖЕЛАНИЕТО и да не се отказвате бързо. Да не слушате бабини дивитини от сорта на кърмата ти е рядка - РЯДКА КЪРМА НЯМА - и затова детето плаче. То плаче по много причини. Вече ако не е наддало, а дори отслабнало, може да се говори за дохранване.
За пазаруването - не бях купила нищо предварително, но бях написала списък от кой магазин какво искам. Родата ми е малко суеверна и...сега пък няма кой знае какво да купувам предварително...

# 148
Доника, родих с пълна упойка, но моето секцио от планирано се превърна в нормално раждане после с 8см разкритие спешно секцио, но важното е резултата да е добър.
За покуоките и аз няма да купувам нишо предварително, малкия като се роди даже легло нямаше, от бабите някоя и друга дрешка, вече има магазини с всички необходими неща на едно място, така че за 1-2часа си готова с покупките. Аз също съм много суеверна, а и от баткото има доста неща, освен това брат ми има дъщеричка на 4м., та и от нея, ако е момиче ще забършем доста неща.

# 149
Здравейте, девочки Simple Smile
Да споделя аз за кърменето и секциото. При мен кърмата дойде на 4-я ден, до тогава идваха да ме проверяват лекарите- явно е желателно до като си в болницата да ти дойде и да те пуснат тогава да си ходиш (така е и с перисталтиката на червата- трябва да видят, че имаш газове и да се изходиш там- дават и свещички за по-лесно Simple Smile). Тя като идва се усеща веднага- гърдите целите се втвърдяват, стават болезнени и млякото започва направо да цвърчи Simple Smile
Иначе първия ден в реанимацията ми даваха малката, но въобще и дума не е ставало за кърмене, т.к. само лежиш и е почти невъзможно. На следващия ден вече след раздвижването вече те карат да опиташ, а ако нямаш кърма ти дават шишенца с АМ и вода да го храниш и те си записват по колко яде бебето. При нас от самото начало беше на смесено хранене- още от Болницата свикна и с АМ и не й достигаше явно кърмата, защото винаги пиеше след това  и АМ.

Общи условия

Активация на акаунт