Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 6

• 50 753
  • 547
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Вижте какво, нали спряхме да търсим откъде е дошло.Няма значение вече за нас.Това, което е на дневен ред е план за действие да го махаме и да го преодолеем.Какво значение има дали е родово проклятие, или генетично, или наследствено  Crossing Arms
Вероятно някъде назад в рода има подобни проблеми - основно по бащина линия естествено  Mr. Green, ама при предците е по слабо изразено, а при децата е проблем.
Пак да натъртя - предците са отглеждани по друг начин, хранени са съвсем различно, възпитавани са съвсем различно - по простичко и по елементарно отколкото сега.Свекърва ми примерно е отглеждала сина си по следния начин - ражда го, хвърля го на свекърва си на село и си го взима след 6 год. за да го прати на училище.Тогава му слага всички бебешки ваксини накуп, защото как ще се занимава да си го взима от село за да го води по прегледи и ваксинации.На село е отглеждан с храна собствено производство.Мъжът ми има доста съмнителни аутистични черти - добре че, съм нахална, щото  има хубав външен вид, иначе и до ден днешен щеше да е ерген - таквоз труднообщително същество просто немааа  Joy
Аз също съм отчувана без нутрасуити и кроасани.Вие също  Wink.
Сега да се оплача.Мишо има тикове  Cry След преосмисляне на ситуацията получени от стрес.Почнах стриктно два пъти дневно пресоване на стави и масажи.Моля давайте всякакви идеи за справяне с проблема.Аз съм кълбо от нерви, защото освен тиковете изисква непрестанно внимание и вече не издържам да отговарям по 1500 пъти едно и също нещо.Вече и кака му не го трае, имам чувството, че сега накуп си иска вниманието, което е пропуснал през периода в който си беше свободен електрон.Постоянно трябва да е център на внимание и не може да не се върти света около неговата личност.Знам, че това е нещо, което съм го искала да се случи, ама сега ми идва нанагорно и определено не е нормално поведение - по скоро аутистичен проблем.Не може да разбере кога да си изчака реда за нужното му внимание  Confused.Приемам всяка една идея за разрешаване на проблемите.

# 211
И Мартушко е с тежка физико- математическа обремененост. Сега, като е малко по- голям, виждам, как търси от всяко нещо какво следва и каква пък е била причината за него....и така си обяснявам проблемите му в общуването ....простите неща не следват от нещо и не предизвикват нещо...за тях няма причина и следствие и няма логика...те си идват от само себе си при навалицата “в норма”....и затова не му идват от вътре....но погледне ли в далечината...вижда перспективата и търси научно обяснение защо сградите напр. са по- малки по- надалече и отражението от къде идва и как се изобразява....и луната кога в коя фаза е и какво следва от това при нас на земята....а на другите планети....ще умра накрая...ако някой ден поска да купим батмат или бионикъл...и се засили да рита футбол....такова тържество ще ви спретна, че цял свят да узнае....

# 212
Точно така - за всичко са виновни бащите  Joy или поне някой от техния род  hahaha

Катина, кажи какво точно прави, мога да попитам нашата ОТ като отидем на терапия  newsm78

Kezaja, не си го слагай на сърце, то и от таквиа хора нужда има.И таквиа дето играят със супермените, и такива да  печелят нобелови награди като пораснат Mr. Green Моя определено ако стане политик, ще въведе забрана на дрехите или пък ще се присъедини към някое африканско племе дето ходят без дрехи  Joy

# 213
  • sofia
Във връзка със проучването на avicom. В нашия род са трима с такава диагноза от ЕДНО поколение. Всички са момчета, на 19, на 6 и на 4г. Таткото ни е математик, ако и това има значение. Мойта теория за аутизма, до някъде съвпада с тази на Катина.
Деси, ако твоя син стане политик и въведе законите, за които споменаваш, моя син, моментално ще се присъедини към неговата партия без да се замисля даже  Joy

# 214
  • София
За професиите /с уточнението, че при детето проблемите са говорни и сензорни/, таткото ни е с МГ и е програмист.

# 215
КиФла,  а не беше ли ти дето си си играла с брат си с живак като малка и сега и двамата имате детенце с проблем  newsm78 Aз съм склонна да вярвам че и това оказва влияние - аз с малкия батко съм чупила термометър бременна точно 6-8 седмица когато се формира мозъка...
каквото и да е няма да го узнаем. И може би е по-добре така.
Кифла, ама те нали са и с една и съща буква, съвсем като съпартийци ще си паснат  Crazy Ама аз каквато съм зиморничава ще ме обявят за предател на държавата  Crazy

# 216
  • густо майна Филибето
Хайде аз да внеса малко позитивна нотка, макар че това, което Наталия прави сигурно вече сте го минали Simple Smile Опитва се да ми "разказва" . Казвам - отиваме на градинка, а тя - леля Таня, чисти. А аз - какво прави госпожата - госпожа Панайотова, таратор (изглежда че я хранила). После я обличам - тя- отиваме при Гергана (една логопедка, при която ходихме по една програма за 2месеца) Казвам - няма да ходим при Гергана. А тя - Какво правихте с Гергана - облича куклата. Shocked Това пък го чух да първи път, ясно как е запомнила въпроса, но отговор никога не съм получавала Simple Smile После ми изрежда всичко, което си спомня - Гергана слиза по стълбите, грозде, грозде (даде й грозде веднъж) и т.н.. Понякога изглежда ми говори за неща от градината, но аз като не знам какво точно се случва там, не мога да направя връзка между отделните думички.

Забелязали ли сте вирусните инфекции по някакъв начин да влияят на децата ви? Питам, защото при моето е задължително докато е болна да върне силно назад, абсолютно е неадекватна на моменти - ни приема ни предава. Засилени стериотипи, нервност... После всичко си идва на място. Rolling Eyes Най-страшно е , когато е имало повръщане - тогава става и много агресивна.

[desi], Наталия на 3г и малко беше счупила термометъра със зъби и не знам дали е поглъщала нещо, беше отхапала точно там, където е живака. Не съм забелязала рязка промяна оттогава, за мен най-ужасен беше периода от раждането до 3г.

# 217
  • София
Е то направо ми е писано да имам аутистично дете- и с живак съм си играла, и МГ съм завършила,ужас
katina,наистина трябва да уточниш точно какви тикове са се появили при вас,кога се проявяват и как отшумяват и времетраене.

# 218
ОХ, смях се на глас с тебе  Mr. Green

Тъй де, да обобщим, па може и да вземем нобеловата награда  Mr. Green

Предпоставки за дете с проблеми в спектъра:
фамилна обремененост: математици, физици, програмисти, особенно майки от МГ  Mr. Green , Късно проговаряне в родата, непослушни родители дето са си играли с живак  Mr. Green
Отключващи фактори : стрес, "нервна" бременност, вирусни заболявания, проблемно раждане, травма  през първата година/раждане, боледуване/, лошо хранене, нектърмене или кърмене за кратко/под една година/ на детето, ранно захранване /преди 6-7 месец/, ваксини/токсикация на детето, тя може да дойде и от АБ през първата година, особенно ако са венозни/, АСТМА и бронхолити /когато детето спира да диша, или диша трудно/до мозъка не достига достатъчно кислород/, Алергии /храната не се преработва добре и в организма влизат токсини или произвежда "опиати" които "замайват" мозъка/

Айде, давайте ми наградата - усмивка по радиото  Mr. Green и две филии без хляб Joy

# 219
И на мене си ми е писано детето ми да е аутист...отговарям на всички изисквания Simple Smile...а и винаги съм се чудела каква е тая дупка в мозъка ми, дето ми се появява понякога....е, Марти ми даде обяснението....Simple SmileЗа партията без дрехи се нарежда и Марти, пита “Дупето срамна дума ли е?” и веднага след това събува гащите...аз ги обувам, пак ги събува, накрая го оставям, сяда на компа без гащи...после на масата и така...докато стане време за излизане или лягане.
За въпроса на Авиком...баба ми, след преживян стрес е изкарала години в тежка депресия, почти била спряла да говори...след прекарано време в специализирани заведения, електрошока е помогнал..и така в прекрасно здраве живя още 50- 55 години. Затова смятах, че метода на лечение на руските учени в Руска академия на науките с ток, ще помогнат на Марти, затова го водих лятото и в Санкт Петербург, в Русия. След като прочетох за техния метод на лечение върху хиперактивни деца с ток, им се обадих и завеждащия детска неврология ми каза, че ако не е “настоящий аутизъм”, ще помогнат на детето, но трябва да направим свеж магнитен резонанс и ЕЕГ и да им ги изпратя. Чаках 2 месеца да ни дойде ред за ЯМР, направихме го, направихме ЕЕГ, всичко това, заедно с диагнозата от Св. Никола им изпратих, обадих се и отново завеждащия детска неврология ми каза, че Марти е точно за тях, че лечението е 2 седмици и трябва да побързам да купя самолетни билети и направя резервация за хотел в Петербург, защото след около месец излизат в отпуск до септември. Още същи ден купих билети, цяла нощ разглеждах картата на Петербург, улица по улица, за да намеря най – близкия и евтин хотел до Болницата, на следващия ден го резервирах. И едва тогава се сетих за руските визи, обадих се в консулството и им обясних, че отиваме на лечение, а те ми казаха, че ще ни дадат такива визи, но от Руска академия на науките трябва да ни изпратят покана – на факс и в оригинал. Обадих се пак в Болницата и това не им хареса, казаха ми, че другите чужденци ходят при тях с туристически визи, обаче това ме притесни и аз настоях за поканата. След около 2 часа получих мейл, че след по- обстойна консултация с психиатър и други специалисти, стигнали до заключението, че в нашия случай, лечението може да навреди....и ме разстреляха направо....после реши...може да е за добро и отидохме с Марти на ваканция, но в хотел...на една крачка от Руска Академия на науките и детска неврология Simple Smile....На опашката на Ермитажа, където чакахме с Мартушко 3 часа, чух майка и дъщеря от Америка да си говорят, че детето е ADHD и така се заговорихме...помагаха ми през цялото време да удържим Мартушко...той пък си показа пред публика всички магарии, ляга по земята, пищя, тича, бута хората....а вътре пуска алармите на няколко пъти и пазителките във всяка зала му размахваха пръст....
Надявам се, че ще дойде ден, когато ще си ги спомня тези неща, като зрял....със зрял мозък.....

# 220
Смях се на глас с вас  Joy
Значи, аз и мъжо не сме завършили МГ. Не сме математици, нито програмисти. Аз съм завършила езикова гимназия, мъжо - техникум по електротехника. Аз завърших химически университет, а той икономически такъв. В настоящият момент аз съм доктор по Органична химия, а той... компютърен специалист, но не програмист.  Mr. Green Докато следвах, живачни термометри сме счупили бол... Confused Фамилна обремененост от страна на мъжо при нас няма. Да му се не види, няма как да го обвиня. Mr. Green От моя страна - сестра и леля (сестра на татко).
Днес мислих доста върху това... Ако е генетично заболяване, как така с времето прогресира? В смисъл такъв, че по статистика с всяка следваща година процентът на аутистите нараства... На места чета даже, че вече всяко 1 на 150-то дете е с аутизъм. Преди 10-20 години нещата съвсем не стояха по този начин.
До тук за причините! Поздравления за Наталия на Любознателна! Heart Eyes
Деси, при Мими числата спират до 17. Обаче при нея математиката определено е много абстрактна. И се чудя... Тя е точна наука. По принцип казват, че нашите дечица се справят по-добре с нея. А моята кукла определено има афинитет към буквите и четенето. За писането не питай! Mr. Green

Последна редакция: пн, 13 окт 2008, 14:34 от Мари_Анка

# 221
Здравейте:)
Чела съм няколко теории за повишаване броя на А-за-много  синдроми се се включват съм него ,за да могат повече деца да се възползват от агресивните терапии.Ранната диагностика и вмешателство хем помагат ,хем повдигат процента....Това е "добрата"статистика-лошата е ,че действително се увеличават децата с аутистично  поведение:(
Сега е напълно нормално тук да отидеш на 30-40 години на лекар и като споделиш проблеми свързани с концентрацията , да те изследват за АДХД за възрастни и да ти се изпише стимулант.В този дух вече имаме и повишена статистика с АДХД. newsm78
Кезая, а в летния дворец в Петергов ходихте ли:)Твоето момче е герой щом е изчакал на опашката за Ермитажа...Впечетлява ли го изкуството newsm78Този град е моя Hug
Аз малко да добавя в статистиката с професиите на родителите-адвокад, оченхирург,финансист(с лош храв) и арт-фотограф-уебдизайнер...
Моята математика и физика само ми помагат за да съм по-подредена в грижите за децата Joy

# 222
  • sofia
КиФла,  а не беше ли ти дето си си играла с брат си с живак като малка и сега и двамата имате детенце с проблем  newsm78

Да, аз и моя брат сме си играли с живак  Embarassed. Но пък първата ни братовчедка не участваше, пък роди аутистично дете  newsm78.
Явно, Деси, няма да са сами от партията "дрехите ми пречат", особено тези от кръста надолу  Confused.

Забелязали ли сте вирусните инфекции по някакъв начин да влияят на децата ви?

Да и моето дете, като че ли връща назад при вирусни инфекции и подобни неразположения. В момента сме в такъв период, лекуваме упорита хрема вече един месец и още не можем да я пребориме. Дали от хремата  newsm78, не знам, но напоследък е доста разконцентриран, даже логопедката в детската градина го забелязва. При специалния педагог отказа днес да работи, правеха неща, които той иска  Sad. Надявам се да е от хремата, защото дишането му е затруднено и едва говори, не ме питайте как яде  ooooh!.

# 223
  • София
Любознателна - поздравления за Наталка.Мишо съвсем скоро беше в този период.Сякаш ми преразказваш за него.Точно по същия начин говореше.Аз имам една идея и забравих да питам правилна ли е, ама яко я използвам.Когато Мишо се опита да ми каже едно такова изречение неправилно формулирано се правя че го разбирам, ама не съм го чула добре и питам така:
Например във вашия случай - отиваме при Гергана.Вероятно тя иска да те пита дали отивате при Гергана.При Мишо определено така започнаха въпросите като ми ги задаваше по начина по който е чул обясненията ми.Та аз го питах - дали отиваме при Гергана ли? И постепенно той схващаше какво го питам, със закъснение естествено, и казваше "да".Чак тогава отговарях - Не, не отиваме при Гергана, а едикъде си.Или пък - Да отиваме при Гергана, качваме се на автобуса и отиваме при Гергана.
Много от сегашните повторения на един и същи въпрос са всъщност опит да пита нещо друго, ама не се сеща как да попита.Например - Къде тати - пита 15 пъти и аз се сещам, че той всъщност пита кога ще си дойде тати.Казвам му /когато се сетя де/ Кога ще дойде тати ли? и той много облекчено казва да.Отговарям естествено.Спира да пита за един час, после пак следващия въпрос къде тати, питам кога ще дойде тати ли? той пак-  Къде татиииииииии, сещам се искал е да пита какво прави тати - където е - общо взето налучквам въпроса, който е искал да зададе.
С опитите за преразказ по същия начин постъпвах.Помисли, попитай ако искаш терапевтката ти - може и при вас да помогне моя начин.
Деси тиковете са рязко стягане и изнасяне на долната челюст напред.Прави го без видима причина.Не е свързано с моментното му състояние.Зачестяват  Sad.Също така когато се опитва да каже нещо, което му е трудно да го формулира /неспокоен е/ прави едно като посочване със завъртане хоризонтално с десния показалец.Определено тези тикове се случиха след емоционално напрежение в детската.Психологията има само едно виждане по този въпрос.Правиш се, че не ги виждаш.Обаче зачестяват  Sad .Подсетиха ме да му лея куршум.Давайте идеи къде в София да го водя.Хич не ми се смейте, ще лея  Naughty

Мишо на 6 ден от раждането си почна да пие антибиотик.Вдгна темп. вечерта след изписването - без никакви други симптоми.След два дни вече почнахме антибиотик, педито се уплаши.Два дни по късно го спря, защото се обрина.До там с температурата - и до ден днешен се чудя какво беше това чудо.

# 224
  • густо майна Филибето
Катина, точно така е - като иска да зададе въпрос повтаря няколко пъти едно и също изречение Simple Smile Понякога като пита с някое насочващо изречение и не я разбера, вкарва и някоя друга думичка, за да ме ориентира. Но с "преразказа " не винаги се получава. Simple Smile
За тиковете не мога нищо да кажа. Сигурна ли си , че е тик, а не е някакъв вреден навик? Синът ми съм забелязала, че когато се затруднява нещо да ми обясни, се оправя "бритона" Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт