За първа година в детската градина! - 2 част

• 14 778
  • 301
  •   1
Отговори
# 165
  • В средата на времето
Аз пък имам такъв въпрос: Между последния ден от яслата и първия ден в ДГ при нас ще има 16 дни отсъствие. Въобще налага ли се да му пускам каквито и да било изследвания? Май утре сутринта ще мина през ДГ, за да попитам мед. сестра...

# 166
..................... И е жаден, жаден...

И моят син така. Още от взимането като почне едно наливане с вода, та вечерта до лягане все така, все едно изобщо не е пил през деня. Даже днес сутринта помолих госпожата от време на време да го подсещат за вода и да му дават, че, незнам, той ли не се сеща да си иска, какво ли, що ли, ама е факт - много е жаден!

# 167
  • София
Това с неприемането на достатъчно течности най-много ме притеснява, явно навсякъде е едно и също...пълен абсурд. Съгласна съм да е гладен, но жаден в никакъв случай ! От 15.09. ще видим как е и ние ! Прави ми впечетление обаче, че в някой градини не искат кръвни изследвания и т.н. А в други (като нашата например) кръв + чревни , картон , бележки от педиатъра и какво ли не ..... Странно ми се вижда , все пак няма ли общо правило за всички newsm78 Аз лично предпочитам без кръвните изследвания....

# 168
Защо без кръвни? Какво те притеснява?

# 169
Това с гладното и жадното и при нас го има.
Все всичко си изял а в 18ч. вече му иде да ме изяде. Изяжда една препечена филия с масло и чубрица и после в 9ч. си омита цялата вечеря със салата. И мнооого вода докато си легне.
Повтарям му, че шишето може сам да отиде да си го вземе и да пие и да си иска да пие вода, а не да си мълчи.
Първия ден шишето си беше пълно догоре, вчера 1/3 беше изпил.

# 170
  • София-Лагера
Oф като ви чета и зле ми става. ooooh!
Гладни и жадни.
И на нас ни предстои тръгване на детска,а той се дърпа.
Чакам да минат сборните групи и го пускам.Пък да видим до кога. Thinking
Но най ме е страх от болести.И като ги слушам в градинките как ги влачат със сополи и кашлици и се отчайвам. Sick

# 171
Извинете,че се намесвам, и ние сме от понеделник на градина, преди това го пуснах малко да посвикне от юни и през август почиваха. Та там всичко си е изяждал, а в къщи нищо готвено не искаше да яде, само сандвичи , пици и такива неща.Поне мляко пие много. На мен това ми беше много чудно , но като се прибереше в къщи , не търсеше нищо като филии например.А за водата съм съгласна, нарочно не им дават май , за да не ходят често до тоалетната, на лелките не им се занимава.

# 172
  • Бургас
Моят тръгва от 15-ти, много се ядосах на това, че не им давали вода.
Ама как така, хайде яденето и да не яде, все ще хапне малко хляб, защото ще му е сервирано, но водата..., та той няма да си поиска и докато го взема как ще издържи, много ме притеснява това.
Сещам се за неуспешните ми опити да ходи на ясла - като го взема - водата му непипната, а той рев, сополи, рев, колко ли е бил жаден. Е, все ще се научи да си иска, но до тогава...

# 173
Oф като ви чета и зле ми става. ooooh!
Гладни и жадни.
И на нас ни предстои тръгване на детска,а той се дърпа.
Чакам да минат сборните групи и го пускам.Пък да видим до кога. Thinking
Но най ме е страх от болести.И като ги слушам в градинките как ги влачат със сополи и кашлици и се отчайвам. Sick

И на мен са ми тези притесненията Sad

# 174
  • София
да ви питам нещо още за изследванията - от къде взехте тези стъкълца със скочлепенка? Търсих по аптеките, но никъде няма?

# 175
да ви питам нещо още за изследванията - от къде взехте тези стъкълца със скочлепенка? Търсих по аптеките, но никъде няма?

Миналата година, когато правих изследвания за яслата ми го даде педиатърката. Иначе мисля, че и в лабораториите ги има.

# 176
  • Варна
При нас ги продават в Санита, незнам в Сф има ли такива аптеки. Но на самото стъкълце няма тиксо, аз използвах мое вкъщи. В смисъл това си е някакво обикновено стъкълце.
В крайна сметка нашите чревни излязоха за 2 дни, и ако бяхме се организирали можеше и утре да я пуснем. Но ще оставим за понеделник.
Сега само чета вълненията ви  Heart Eyes

# 177
  • София
Мерси, ще чекна утре в санита...ако не ще търся някоя лаборатория на близо да взема....

# 178
  • Пловдив
Чета темата, но още не съм стигнала до края.
 На 15-ти септември дъщеря ми тръгва на градина. В петък ще пускаме изследвания. Но детската  лекарка не каза нищо за носене на ако  Thinking За сметка на това от нашето джи-пи разбрах, че искали васерман от единия родител  newsm78 но не беше сигурна. Може да е обсъждано това, но не съм стигнала до края - искат ли ако и васерман в крайна сметка и еднакви ли са за всички градини изследванията? Педиатърката каза, че само лепенка се лепи на дупето.
Благодаря предварително   bouquet

# 179
  • София
И моята ме пита за васерман, но на градината не пише...мисля, че само на някои места искат, така че обади се да питаш най-добре. иначе за него каза, че и да трябва става без направление - плаща се и става за 1 ден.

Ако -  Еднократен отрицателен резултат от изследване за патогенни чревни бактерии и чревни паразити, извършени не по-рано от 15 дни преди постъпването на детето в детска градина;Дават се 2 бурканчета - в едното по-малко, в другото колкото орехче + въпросното за което питах горе скоч-лепенка, което май е за глисти....това до колокото знам навсякъде го искат. става за 3-5 дни...

Общи условия

Активация на акаунт