За първа година в детската градина! - 2 част

• 14 783
  • 301
  •   1
Отговори
# 90
Присъединявам се към вашата компания - батко Пламен тръгва на градина, но от 1 октомври, в 100 ЦДГ. На ясла не е ходил, идея нямам как ще му се отрази и каква ще е реакцията. Уж го подготвям от няколко месеца, редовно ходим до градината да я вижда, влизаме в двора, още не разбира защо така няма да съм и аз в детската градина с него. Може да се храни съм, но не иска, като иска много цапа ooooh! До тоалетна ходи с приставка на голямата тоалетна чиния и ще носим за там такава приставка и стъпалце за качване. Облича се сам трудно и с нежелание Confused, а за съня - изобщо не иска да заспива сам, а и по принцип винаги с големи уващавания склонява да спи следобед.  Голям стрес ще изживее детенцето ми  май:( Отивам назад да ви чета Simple Smile

# 91
  • Добрич
Предполагам, всички ние ще преживеем трудно факта, че няма да бъдем постоянно с децата си.
Пожелавам на всички деца, да бъдат здрави, да свикнат бързо с новата обстановка и тя да им носи много забавления, а на всички майки - много сила!

# 92
Присъединявам се към вашата компания - батко Пламен тръгва на градина, но от 1 октомври, в 100 ЦДГ. На ясла не е ходил, идея нямам как ще му се отрази и каква ще е реакцията. Уж го подготвям от няколко месеца, редовно ходим до градината да я вижда, влизаме в двора, още не разбира защо така няма да съм и аз в детската градина с него. Може да се храни съм, но не иска, като иска много цапа ooooh! До тоалетна ходи с приставка на голямата тоалетна чиния и ще носим за там такава приставка и стъпалце за качване. Облича се сам трудно и с нежелание Confused, а за съня - изобщо не иска да заспива сам, а и по принцип винаги с големи уващавания склонява да спи следобед.  Голям стрес ще изживее детенцето ми  май:( Отивам назад да ви чета Simple Smile

еДВА ЛИ ЩЕ ВИ ПОЗВОЛЯТ ДА НОСИТЕ ТАЗИ ПРИСТАВКа ТАМ, ПЪК И ТОАЛЕТНИТЕ ЧИНИИ СА СИ МИНИАТЮРНИ НАПРАВО, щом моя е на две години и прав като застане чурката ми спокойно е вътре, смятай....
При нас не разрешават гърнета и разни други, то изобщо на тоалетната чиния няма и седалка де, така е,за да се дезинфекцира лесно

# 93
  • Mediterraneo
Да се отчета след първия ден в крайна сметка. Поплакала малко и се успокоила моята госпожица. Яла, спала, пишкала- без проблеми. Като отидох да я взема, детето си играеше така добре, че изобщо не ме забеляза в началото. После се метна отгоре ми въодушевена и заразказва колко хубаво било всичко. Сто пъти влиза в групата, докато с госпожата обсъдим някои неща. После и на баща си и баба си разказваше с възторг за градинката. Каза, че утре изобщо няма да плаче, а ще ме чака да я взема  Grinning Ха да видим!

# 94
  • София

еДВА ЛИ ЩЕ ВИ ПОЗВОЛЯТ ДА НОСИТЕ ТАЗИ ПРИСТАВКа ТАМ, ПЪК И ТОАЛЕТНИТЕ ЧИНИИ СА СИ МИНИАТЮРНИ НАПРАВО, щом моя е на две години и прав като застане чурката ми спокойно е вътре, смятай....
При нас не разрешават гърнета и разни други, то изобщо на тоалетната чиния няма и седалка де, така е,за да се дезинфекцира лесно

Тоалетните в нашата градина са си големи (като нашите вкъщи), т. е. моя щерка изобщо няма да може да ги ползва самостоятелно без приставка.  Peace Директорката каза, че не е проблем родителите да купим такива. Не виждам каква ще е разликата между тяхната дезинфекция и тази на тоалетните дъски, а пък да няма въобще седалки за "по-хигиенично" ми се струва съвсем неуместно. Иначе и в нашата ДГ не се ползват гърнета, затова пък в яслата нямаха никакъв проблем с дезинфекцията им - има си и предписания на ХЕИ по въпроса.

# 95
моят отказа да си тръгне. На три пъти опитаха да го изведат, то бяха, сълзи, рев и драми "мамо още". Чувствах се изоставена  hahaha
ако е така всеки ден, ще е супер.
Иначе беше превъзбуден, не можах да разбера кой знае колко, явно е ял и спал, щом не им е направило впечатление нещо.

# 96
  • Ямбол
Това отчетна на тригодишните ли е? Или само за градинските проблеми?

Както и да е, да се похваля, че моята дъщеря е още от юни на градина(тук по това време ги приемат). Тръгна с желание и все още е така. Лятото се смениха доста учителки, понеже дежуриха различни, но тя с всички беше приятелка. На лелите раздаваше и целувки. Сутрин на всеки срещнат в градината казва "Здрасти" и вдига ръка, после на госпожата "Добро утро" с разперени ръце за прегръдка.
А аз се притеснявах, понеже брат й имаше проблеми с адаптацията, но тя все едно цял живот е била на градина.
Побързала да уведоми персонала за имената на цялата рода до "девето" коляно и дори си е измислила, че след 4 дни ще черпи с торта и балони, понеже ще има рожден ден.

# 97
Да се отчета и аз - мина добре, но аз и не съм очаквала друго, защото тя и в яслата така започна - усммихната, щастлива, раздваща целувки и махаща за чао...
Чак на директорката ни й направи впчатление - какво смело дете! На фона на останалите хленчещи и редящи ред сълзи, ред сополи...
Детегледачката като я взела, пак всичко било наред - яла е, спала е, ходила на тоалетна сама /тя и вкъщи е така, само бърсането е дружно/, сама се обличала и събличала.....знаеля си трите имена......

Абе, с две думи - прехода се очертава да е плавен, но при нас яслата е до градината и това също помогна!

Успех на всички Heart Eyes

# 98
  • София
Това отчетна на тригодишните ли е? Или само за градинските проблеми?

...

За градинските проблеми - за всички деца, на които им предстои тръгване за първи път на ДГ (от първа до четвърта група).  Peace Така като гледам, сте си точно за тук.  Hug

# 99
Ние тепърва ще имаме род.среща на 4 септември. Аз със сигурност няма да присъствам, че работя до 19 ч. Или баща му, или "мойто баби".
Утре ще носим изследванията, тая вечер успя да даде "материал". Crazy

# 100
А нашата детска градина, работи до 18.00ч. Как ще се справя с взимането, не знам

# 101
Станислав ще ходи само до обяд. Да живее баба му!!! Heart Eyes

# 102
И ние сме на 4.09. на родителска среща. В голяма вълнение сме.  Laughing На 8.09. тръгва на градина. С малкия ходихме 2 пъти до детската градина, за да се позапознае с обстановката. Дори случайно попаднахме на едната му госпожа, запознаха се, поговориха си.

Не мога да преценя колко дебели дрехи и пижамки да купя, защото казват,че е много топло в градината. И дали ще може блузки с по 2 копчета тик-так, че накупих такива без да съобразя, че не обичат копчета.

# 103
Доротея, да не сме в една ДГ?  Grinning
Пиши на ЛС за коя иде реч, ако желаеш. Peace

# 104
  • София
Хайде и аз да се разпиша в тази тема,макар дъщеря ми да е ходила на ясла в същото ОДЗ,в което ще бъде 1 група.

Общи условия

Активация на акаунт