За първа година в детската градина! - 2 част

• 14 789
  • 301
  •   1
Отговори
# 105
Доротея, да не сме в една ДГ?  Grinning
Пиши на ЛС за коя иде реч, ако желаеш. Peace

Със сигурност не сме, понеже не сме от София.  Иначе първо и на мен това ми мина през ума заради съвпадението в датите.  Simple Smile

Преди известно време синът ми беше заявил,че в градината щял да си играе само с госпожата, на домино.  Crazy Laughing Тогава беше в някакъв странен период. Като отидехме на някоя детска площадка, питаше: "Ей дечица, вие добри ли сте?"  Laughing

# 106
Айде и нашия отчет - супер си беше, ама тя ходи в тази градина 2 месеца и сега чакаше с нетърпение да разкаже на госпожите как е било на морето, на бъндито и т.н.  Mr. Green Hug

Да ви кажа мами, най-първия ден -в яслата, а после и първия в градината не е плакала госпожицата. Но при нас после последва период на всекидневен рев, неискане, тръпкане - да опита дали ще мине  Crazy Whistling да, ама като не мина и се оправиха нещата  Peace Рядко има деца, които не свикват, дано тук няма такива случаи  Hug

Нашата родителска ще е след 15 септември, като се съберат групите  Peace

Тарталета, както казваш - само да са здрави, всичко друго ще е ОК  Hug радвам се, че на принцеската и е харесало!

Тити, радвам, че те виждам тук!!!
А тук верно стана отчетна за тригодишните  Mr. Green Mr. Green

Йони сега спи, ама явно от емоцията и я чувам, че нещо бълнува, аз докато си пиша тука, отивам, а тя " еее, айде деееее", и аз викам: спокойно, мамо, какво става", а тя " ами не иска да го бута  Thinking Blush Wink" какво ли си сънува, мъничето златно  Hug

Лека нощ и успешни втори дни утре  Hug

# 107
За първа година сме в детска градина. Преди това е ходил на ясла в друга градина. Вчера, първия ден ни посрещнаха много топло, всички госпожи усмихнати посрещат децата, показват играчка и никое не плака. Синът ми беше много щастлив, когато го взех, много се вълнуваше и искаше пак да го водя на градината. Днес сутринта обаче почна да се дърпа, а на входа съвсем зарева и вместо да се кача при гардеробчето да го преоблека и да си поговорим докато се успокои (така правехме в яслата докато се адаптира), ми го издърпаха (буквално) от ръцете и той започна да се дере  от рев. Тръгнах след него, защото съблекалнята е на втория етаж и ми се скараха, че родители не можело да влизат там.
Много се разтройх и затова реших да споделя. Той е много чувствителен и ще се притеснявам цял ден. Направо не мога да работя. Не знам във всички градини ли е така? Ако му бяха подали играчка щеше сам да влезе, но така да го издърпат?!

# 108
  • Sofia
И на нас вчера ни беше първи ден. Мина много добре, не е имало инциденти, спала си е, яла е.. Не искаше да си тръгва като я взимах... Днес обаче ревна като си тръгвах, както се очакваше. Надявам се бързо да й мине  Confused

# 109
Когато я водех на ясла, тя не позволяваше госпожата да я заведе до стаята, но е те не са я дърпали. Хващаше ме за ръка и аз я водех до вратата и тя сама влизаше. Сега ще сме 1ва група, но още не знам как ще е. Не съм я водила, защото още групата е сборна, но се надявам да не плаче. А  относно дърпането- аз лично бих говорила с въпросната госпожа, че предпочитам сама да заведа детето до стаята и да не го дърпа като добиче. А бих успокоила детето като му дам играчка от вкъщи и му кажа да я покаже на децата, дори и госпожите да не са мн съгласни с това/ Успех! Дано да се успокои детенцето!

# 110
Вероятно всяка градина си има различна практика, но поне при нас не е така.
И групата на сина ми е на втория етаж и миналата година /в 1група/ можехме да се качваме спокойно и ние да приготвяме децата за влизане в стаята за занимания. Но съм виждала, че по-големите деца се разделят с родителите си на входа и сами се качват, като родителите остават само до входа.
Не знам тази година как ще е , защото тръгва в понеделник.
Лесно адаптиране и на двама ви  Peace

# 111
Моята щерка ще е за първа година на градина, 2ра група. Досега аз си я гледах. Ще е някаккъв ужас, предполагам:(
Но идея нямам кога ще започнат и не знам да я пускам ли въобще. Записахме я в 129 ДГ Приказен свят. Оказа се, обаче, че децата неин набор няма да са там, а във филиал, който е и доста далече от нас, освен всичко останало. Ремонтът му не е започнал и не знаят кога ще започне и кога ще свърши. Освен това ми заявиха в прав текст, че не е пригодено за детска градина, а е някакъв компромисен вариант:( Няма дори заграден двор! Не знам какво да правя:( Бях проучила градините, а сега всичко отпада, не знам на какви учителки ще ппаднем, директорката няма да е там да следи нещата.. Бясна съм и отчаяна:(
То така как ще излизат въобще.. Дали ще го правят.. Всеки може да си дръпне някое дете от "съседната площадка".. Кучета ще оакват всичко. Каква ще е хигиената въобще:(

# 112
Здравейте и от мен!
И аз се присъединявам към отбора на мамите на "новобранците" в градината.
Моят син вчера беше за първи ден. Влезе много умихнат, щастлив и доволен, че отива да си играе с децата. А аз после си поплаках като го оставих. И въпреки че беше първи ден, остана за целия ден - така ме посъветваха госпожите, ако няма проблем да не го уча непремнно на взимане на обяд, а ако стане проблем през деня с много рев или нещо от сорта, те да ми се обадят да си взема. Така и не се е наложило да ми се обаждат. Като го прибирах ми казаха, че е бил много спокоен, само веднъж питал за мен и толкова, ял, спал, играл си.
Днес също отиде с желание, надявам се и следващите дни да е така и да минем без ревове и тръшканета. И, разбира се, с по-малко болести! Това го пожелавам и на всички вас!

# 113
Работата е там, че групата му е на втори етаж и изобщо не ми дават да се кача нагоре, скараха ми се, били чистили и не можело родителите да се качват с обувките. Чакаха ни долу на входа и до там с родителите. Той не иска да си носи играчка от вкъщи. Беше много стресиращо и изобщо не преувеличавам. Мисля, че ако е такава практиката изобщо няма да свикне.

# 114
Ох, днеска моето диване пак рева, тъй спокоен си беше първата седмица, ама сега явно разбра, че ще се идва  тук всеки ден, а не когато си иска.
На предната страница обсъждахме тоалетните, че аз да си кажа-не им слагат седалки, т.к. тоал. чинии често се мият с дезинфектант, а порцелана по-лесно се поддържа, от колкото пластмасата. Когато големия ходеше на градина, само на едно дете /момиченце/ бяха разрешили да му донесат гърне,т.к. получаваше някакви обриви от въпросните дезинфектанти, та да не сяда на тоалетната чиния.

# 115
Всяка ДГ има свой "ритуали" по посрещане и изпращане на децата.
Моя приятелка ми каза, че в тяхната градина в Ст.град събират  пари за калцуни и с тях родителите влизат в сградата. Все едно е болница.
При нас достъпът е свободен, родителите влизат до самата група.
Учителките според зависи, някой излизат да да посрещнат децата, други не.

# 116
Работата е там, че групата му е на втори етаж и изобщо не ми дават да се кача нагоре, скараха ми се, били чистили и не можело родителите да се качват с обувките. Чакаха ни долу на входа и до там с родителите. Той не иска да си носи играчка от вкъщи. Беше много стресиращо и изобщо не преувеличавам. Мисля, че ако е такава практиката изобщо няма да свикне.
Емни кажи им че ще се събуеш и ще се качиш боса/ все пак детето то е по- важно от някакви лелки, и още ги питай дали е имало проблеми нещо, защото преди не е плакал така. Питай ги смело и не им се притеснявай/

# 117
Мда, започна се. втори ден: класическа истерия! Не искаше да става, не искаше да се облича, не искаше да излиза, накрая се напишка на дивана. Поуспокои се и отидохме с едно откъснато от улицата цвете за госпожата, за да й се извиним, че закъсняваме. В градината, като видя, че й обувам пантофите, пак се разплака. Учителката - изглежда много симпатично момиче - ми каза бързо да се изнасям, за да не удължаваме раздялата. Сега ми е едно свито под лъжичката и се чудя утре как ще се занесем. На всичко отгоре имам чудна бавачка и съм в принципно колебание трябва ли въобще да ходи на градина и то с истерии или да продължи бавачката да си я гледа. Не зная какво да правя...

# 118
На всичко отгоре имам чудна бавачка и съм в принципно колебание трябва ли въобще да ходи на градина и то с истерии или да продължи бавачката да си я гледа. Не зная какво да правя...

Успокой се и вземи решение, така като те усеща че се колебаеш и не си сигурна, че си взела правилното решение, и детето не може да се настрои.
При нас нещата се развиват добре за сега. Госпожата я похвали, че бързо се е ориентирала, но това си е закалката от яслата. Даже мислихме да я оставим да си доиграе, защото отидохме много рано да я вземем.

Днес отиде с желание, обу се и ме заряза, хукна при играчките.
Дано и утре да е така, а най-вече дано да е здрава.
Снощи като я взех имах чувството че гъгне, но днес й нямаше нищо.

Как са ви учителките. Еданата ни е готина и отворена, другата е една такава недодялана и мълчалива. Не знам как и на какво ще ги учат newsm78

# 119
Мария, не успях да реагирам и се извиних, че се качвам обута, но дори след като веднъж се извиних възмущението продължи. Уважавам много работата на хората в яслите и детските градини, защото това са хора, които се грижат за детето ми. Днес се стъписах от цялата ситуация и си тръгнах много огорчена. Ще поговоря следобяд като го взимам с госпожата, но не искам да влизам в конфликти. Все си мисля, че ако съм по-рязка, това може да рефлектира върху детето.

Общи условия

Активация на акаунт