За първа година в детската градина! - 2 част

• 14 798
  • 301
  •   1
Отговори
# 120
ние като стигнахме, си говореха за професиите, кой какъв щял да стане като порастне

# 121
Днес приживях същата ситуация,отскубнаха го буквално от ръцете ми и го вкараха в стаята,като ми казаха веднага да си тръгвам.Незнаех какво да правя чувах го дори когато излязох на улицата.Вчера беше първият ни ден на детската градина и сутринта ,когато го заведох ми казаха да го оставя и да тръгна веднага, той не знаеше още какво се случва и отиде при децата спокойно.Следобед, когато отидох да го взема и ме видя започна да плаче  аз  се опитах  да надникна в стаята за да видя  все пак къде спи, но ме изгониха.Нямам никакъв контакт с учителките всеки път са различни и нямам възможност да питам никой за нищо.Синът ми  каза,че са го наказали, че не иска да заспива и т.н.Смятам днес като отида все пак да разговарям с някого.Разбирам че е така в началото, но изглежда доста травмиращо за дете, което е за първи ден на място където никого не познава.

# 122
  • Враца
Нашата градина започва на 15. Аз нали имах някакви терзания(подклаждани от едната сестра в яслата), че може би няма да я давам на градина, защото не е готова. Днес отидох да видя дали са излезли списъците в коя група е и евентуално да се срещна с учителката, за да попитам какви са условията, какви са им изискванията. Още няма списъци, но ми казаха, че ако искам мога да разговарям с директорката. Прие ме жената, отговори на всичките ми въпроси, разясни ми много неща. Каза, че може да си донесем гърне от вкъщи, по-нататък ще започне да се учи на техните, да нося играчка или нещо познато, помагали на децата да се обличат, даже каза, че имали деца още с памперси, което не е проблем. Изобщо останах много доволна от срещата. Родителска среща ще има в края на месеца, за да кажат какво ще купува. Спалното бельо било 25 годишно, можело със собствено или ако реши целата група да закупи еднакви.

# 123
Ами за приставките за тоалетната чиния директорката ми каза, че е добре, защото все пак в нашата градина тоалетните са като за възрастни. Леглата пък са на два етажа и ако се падне да спи горе и преграда ще купувам, че се върти като шугав докато спи и ще тупне долу като нищо (ако спи, де).
Като чета как плачат дечицата и ми става много мъчно. Какво ли ще сме чудо и ние. Пожелавам на всички този труден период да е по-кратък Peace

# 124
Мария, не успях да реагирам и се извиних, че се качвам обута, но дори след като веднъж се извиних възмущението продължи. Уважавам много работата на хората в яслите и детските градини, защото това са хора, които се грижат за детето ми. Днес се стъписах от цялата ситуация и си тръгнах много огорчена. Ще поговоря следобяд като го взимам с госпожата, но не искам да влизам в конфликти. Все си мисля, че ако съм по-рязка, това може да рефлектира върху детето.
Напълно те разбирам, и аз бих се притеснявала да не рефлектира в/у детето. Но да ти кажа веднъж ми се наложи да направя забележка, защото случайно ги чух как една от г-жит викаше по едно от децата което плачеше- говореше му доста грубо и на "бе". Казах си, че ако е моето дете не бих търпяла, не беше моето, но казах на главната сестра какво съм чула. Тя и направи забележка, но след това не е имало лошо отношение към детето ми или към мен, а по- скоро въпросната г-жа напусна- явно работата с деца не и понасяше/

# 125
Здравейте!
И аз се присъединявам към вас в темичката.Синът ми ще тръгва за първи път на градина, досега и на ясла не е ходил.Вчера правихме изследванията, излязоха резултатите от кръв и урина, в четвъртък ще са ни готови и резултатите от изследването за глисти.Ако всичко е наред и вървим по план смятам в петък да го пусна за първи ден!
И на мен ми е много притеснено....
Пожелавам бърза адаптация на всички дечица! Hug

# 126
Моля някой да ме светне, все пак ще ме пуснат ли в детската градина да видя как и къде ще гледат първогрупника?
Той ще е в 7ма ЦДГ.
Имам предвид майките допускат ли се поне първите дни вътре?
Нашата бъдеща ДГ още е в ремонт, освен това до сега ходеше на частна, така че супер много се притеснявам как 1 човек ще отглежда 30 деца....  Rolling Eyes

# 127
  • София
И аз да се запиша в темата.
Ние тръгваме на 15-ти Simple Smile
Да попитам - изследванията за колко време стават?
Аз щях да ги правя по идея другата седмица, но ако изискват повече време да ги пуснем тази?
И кога се носят , първия ден с детето или предварително?

минка празникова - при нас бяха казали, че в началото ще дават мама да преоблича детето в отделна стаичка - съблекалня така да се каже, където ще са им шкафчетата....а после детето само, т.е. вътре където ще играят, спят и т.н. без родители.
Казали, че в началото може да си ги взимаме на обяд....

# 128
  • Mediterraneo
Вторият ден мина добре по всички параграфи  bowuu Сутринта като изтребител влезе в групата, забрави да ми даде целувка, та я завърнах  Laughing
Като отидох да я вземам( пак първа  Blush) още закусваха. Изчаках и през това време гледах през един прозорец между групата и помещението с шкафчетата. Лудница  #Crazy А колко мръсна си я прибрах пааааак  Shocked Дори видях, че госпожата й се скара- трябваше да занесе столчето на мястото му, моето диване го метна през главата си  Rolling Eyes Повтори й, потрети... Леко й повиши тон, но то с моята щерка така стават по- лесно нещата  Mr. Green

# 129
а мойто пак не искаше да си тръгва, едни ревове, писъци, едни циркове...  Embarassed ходих си, изядох един сладолед да се успокоя и пак се върнах да го прибирам...и пак рев, и пак циркове.....

# 130
Дъщеря ми от вчера ходи на градина. В момента са смесени първа и втора група и е един малък ужас. Вчера сутринта всички плачеха в хор, една леля ги посрещна, по-късно дойде и госпожата. До 15-ти ще бъдат така и после ще се отделят по групи. Като ми каза, че сама е пишкала не можах да повярвам. Питам я" кой ти избърса дупето?", а тя " ами никой". Дано след 15- ти да се организират.

# 131
  • София
Да се включа и аз в групата за "новобранци".
Моето дете явно последно, ще тръгва, че детската (22-ра "Великденче" ) ще е в ремонт и от 1-ви октомври чак щели да започнат. Мен това ме устройва, че все си мисля месец по-голяма да е, по-добре.
Ева цяло лято повтаря как иска да ходи на училище и за момента има голям ентусиазъм. Но като чета тук как някои лелки могат да скапят цялото желание и на дете и на майка и почвам да се плаша.
Да не говорим, че е една опърничева: трудно заспива на обед, злояда е, а и е безстрашна мъжкарана Confused

# 132
И аз да се запиша в темата.
Ние тръгваме на 15-ти Simple Smile
Да попитам - изследванията за колко време стават?
Аз щях да ги правя по идея другата седмица, но ако изискват повече време да ги пуснем тази?
И кога се носят , първия ден с детето или предварително?

И аз имам същите въпроси!
И още - сега, докато е топло с какви пантофки ходят децата вътре и с какви нощнички спят? Ние купихме днес пижамка, но с дълго ръкавче и крачоли и пантофки като за зимата.

Днес ходихме до градината. Директорката ни посрещна много топло. Много мила и спокойна жена. Обстановката в градината много ми хареса. Нашият батко ще бъде в подготвителна група от 21 деца "смехорани". Две години ще е в предучилищна групичка. Радвам се, че ще е с по-малко деца и тази година в групата имало няколко момченца, които също са за пръв път на детска градина. За сега съм много доволна - ще видим като почне.

# 133
  • София
За пижамките - мисля да взема тънки с дълъг ръкав и крачол+ няколко едноцветни тениски..може би бели докато е по-топло вместо горнището да спи с тениска, а после с дългия ръкав...щото то много топло не остана, а и той все се отвива....

# 134
Имайте предвид, че в детските градини парното е на max и е голяма жега зимата.

Общи условия

Активация на акаунт