За първа година в детската градина! - 2 част

• 14 789
  • 301
  •   1
Отговори
# 135
  • София
в смисъл? по къс ръкав ли стоят зимата?
а за дълъг - все пак мисля за тези най-тънките памучни пижамки...дали ще му е горещо?

# 136
  • Sofia
Ами за приставките за тоалетната чиния директорката ми каза, че е добре, защото все пак в нашата градина тоалетните са като за възрастни. Леглата пък са на два етажа и ако се падне да спи горе и преграда ще купувам, че се върти като шугав докато спи и ще тупне долу като нищо (ако спи, де).
Като чета как плачат дечицата и ми става много мъчно. Какво ли ще сме чудо и ние. Пожелавам на всички този труден период да е по-кратък Peace
Ами добре е да вземете такива приставки, защото моето дете когато тръгна на градина в първият ден от посещението са го бутнали и паднало в тоалетната чиния. После толкова време рева, изпитваше ужас от детската градина. Много трудно свикна а ходеше в тоалетна там с голям страх.

# 137
  • Sofia
а за дълъг - все пак мисля за тези най-тънките памучни пижамки...дали ще му е горещо?
В нашата градина са с дълъг ръкав. Зимата често има  отворен прозорец, за да се проветрява. А радиаторите са с винтили и не са на мах доколкото знам. Децата спят с памучни, но не ватирани пижамки с дълъг ръкав.

# 138

И аз мисля, че тънички пижамки с дълъг ръкав са ОК.

# 139
  • София
Мерси сега ако ми кажете и за колко време са ви станали изследванията и кога се носят - предварително или не - златни ще сте Simple Smile)))

# 140
  • Бургас
Здравейте.Записвам се да ви следя,защото утре е и нашият първи ден в детската градина.С големия нямах проблеми,свикна лесно.Дори смени три градини без никакъв проблем.
Утре ще споделя как е минало .Направо ми се е свило сърцето въпреки ,че не го показвам пред детето. Cry

# 141
  • Ямбол
Angel_Dust, ние ги занесохме в четвъртък и в понеделник бяха готови, а в градината ги дадохме във вторник. Това всичкото беше юни месец, а дъщеря ми тръгна на 2 юни(понеделник). Но като ви чета тук, намирам доста големи разлики между нашите и вашите(софийските) градини.

# 142
при мен кръв и урина станаха за следващия ден. Задните проби ги носих в института на Янко Сакъзов, малко се намусиха, но ги направиха за 3 дни, иначе  в поликлиниката казаха 5  Tired предполагам, че и те могат за ден-два да са готови.
Носят се предварително, без тях не пускат, плюс бележа от педи/тя важи само 1 работен ден или от петък за понеделник/, че детето не е контактно с болни. Кръв и урина важат 1 седмица, аналните - 2 седмици/така ми казаха, не съм 100 процента/.

# 143
  • София
Мерси Simple Smile   bouquet значи по-добре да почна да ги пускам тази седмица още....
А аналните може ли например в цибалаб? това на янко сакъзов нито го знам къде е нито какво е Simple Smile))

# 144
аналните може навсякъде, където ги правят.
Понеже например във вита не правят едното изследване изобщо. А другото не минава през ЗК.

# 145
  • София
То дали или не минава през ЗК не ме вълнува...просто там ми е най-удобно.... ще питам утре дали ги правят там....10Х тити Simple Smile

# 146
айде и ние сме в пълна бойна готовност, утре е дъ биг дей  Peace

Огнян здраво сме го подковали колко много нови играчки има в детската градина и принциплно проявява желание, ама утре ще го видим...  после ще пиша...

аналните за по-малко от 3 дни не стават, толкова отнема посявката, важат наистина за 2 седмици след това

кръв и урина стават и същия ден, важат 1 седмица след това

бележката, че не сме били в контакт със заразноболни, ни я дадоха без дата и си я вписахме днес, а утре я предаваме...

така че наистина си трябва около седмица да се приготви всичко  Peace

# 147
  • София
Да, аз главно за аналните сега...че той и без друго ми ака веднъж на 2-3 дни та да успея хем да хвана момента, хем да има време да ги занеса, да станат и да ги оставя предварително в градината Simple Smile))сложна работа Simple Smile)) а за кръв и урина - там вече не ми е проблем Simple Smile

Още веднъж благодарности и  лека нощ...

ray - успех утре, дано му е интересно и приятно Simple Smile

# 148
  • София
Сега видях, че в цибалаб има пакет - детска градина 47 лв Simple Smile))
значи трябва да могат всичко да правят...ще видим какво ще е от касата и какво от нас Simple Smile

# 149
  • Sofia
В Цибалаб ако имаш направление от педиатъра, може кръвните да минат по ЗК и да платиш само аналните. Препоръчвам ти деня преди да тръгнете да ги занесеш на сестрата да ги погледне всички документи. Аз така направих и се оказа че нямам личен картон, на другия ден вече бяхме ок.
При нас днес имаше голям рев, още от вкъщи мрънкаше, а там направо се затръшка  ooooh! После ги видях навън с учителката се успокояваха с песни на ръце  ooooh! дано по-бързо свикне, че на 15ти стават 25 малки, сега са само 4... Хем там си има сега и кака която се занимава с нея, и учителките са готини, ама като не е ходила на ясла и си ни е глезанка  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт