За първа година в детската градина! - 2 част

• 14 764
  • 301
  •   1
Отговори
# 210
Моят синковец го глася другата седмица към края да го пусна на градина . За сефте ще ни е . Засега само ви чета и сърцето ми се свива.

Искам да питам нещо за храната. Изнасят ли менюто за седмицата някъде за да е видно и за родителите .

Тити , Деян разприказва ли се ? Моят още не е и това ми е едно от основните притеснения .Педито каза да не го пускам в обикновена група , че имал нужда от логопедична .В логопедичната категорично казаха , че детето не е за тях  Tired.

Не знам имам кофти чувство , че няма да издържи дълго в градината или по -скоро на мен няма да ми издържат нервите да го мисля .

Бързо и безпроблемно адаптиране на всички дечица .

# 211
При нас менюто беше изнесено в понеделник сутринта. Приятно се изненадах, защото не го очаквах.

Доколкото разбрах и на нас ще ни искат тоал. хартия, сапун и т.н., но това ще ни го кажат на родителската среща след като тръгнат всички деца - т.е. след 15-ти.

За водата - ние носим сутрин шишенца с мин.вода всяка сутрин. На всяко дете шишето му стои в шкафчето и трябва да каже, че му се пие вода, за да го заведат до там или да му донесат. Затова и като видях какво количество беше смъкнато в първите два дни, разбрах, че просто моят не се сеща да си иска, като не я вижда наоколо (както е вкъщи). Сега с баща му ще ударим едно рамо да им дадат машина за вода, за да може да е в стаята и да е по-лесно на дечицата.

# 212
  • Mediterraneo
Рекетът и при нас започна- две рула кухненска хартия и 1 лв за вода  Rolling Eyes

Стига бе, това е невероятно... такъв нечуван "рекет". Shocked

Права си. На фона на всичко останало, което ще ни искат, това е просто смешно...

# 213
  • Mediterraneo
ние трябва да носим: кухненско руло, тоалетна хартия, салфетки, мокри кърпи, течен сапун... лелите яко бизнес ще завъртят като им занесем 30 деца по 30 броя от гореизброените...

Е да де, но на Ло например й е смешно... И това се носи всеки месец.

# 214
  • София
els, машината за вода в нашата група ще я купуваме/ наемаме родителите.  Peace

# 215
els, машината за вода в нашата група ще я купуваме/ наемаме родителите.  Peace

Да, де, обикновено така се прави, но ние ще им я уредим безплатно Wink. Евентуално ще си плащаме само галоните с вода.

# 216
Така като чета, разходите са не по - малко от 2/3 като за евтинка частна градинка
в която децата са 7/8 на брой  Rolling Eyes

# 217
Изидка, да, забравих да включа и водата   Peace

а иначе, к'вото искат да искат, само да го ползват по предназначение, защото видът, в който вчера ми изведоха Огнян, с нищо не подсказваше, че са му мили ръцете или муцунката... мръсен, потен, чорлав, накапан... душица...

а днес с баща му ходихме да шпионираме детето, бяха ги извели в двора на детската (то нашият блок е точно до детската, да не мислите, че специално сме ходили Laughing)... играеха си десетина момчетия в пясъчника, нашият сред тях, ухилен до уши... на фона на тия ревове сутринта особено, съвсем се убедих, че са от глезотия...

# 218

Тити , Деян разприказва ли се ? Моят още не е и това ми е едно от основните притеснения .Педито каза да не го пускам в обикновена група , че имал нужда от логопедична .В логопедичната категорично казаха , че детето не е за тях  Tired.

значи Деян от съвсем скоро ходи на логопед - донякъде наша прищявка, бяхме притеснени, че може да има проблеми в детската градина. Обаче се оказва, че той в градината си общува почти само с "да", "не" и "дай", и госпожите заявиха, че той е от говорещите  Mr. Green в смисъл, разбира всичко и може да се комуникира с него, а има доста по-неговорещи деца. Според тях за логопед е  рано. Твоят как комуникира, според мен Деян в момента се отпушва и покрай деца и госпожи ще проговори. Разбери другите деца как говорят, когато тръгнете в градината.

списък с менюто и при нас се изнася за цялата седмица.

# 219
а днес с баща му ходихме да шпионираме детето..............

Днес за малко и аз щях да направя същото. Ама детската градина не ми е много близо, а днес ходенето хич не ми спори...

# 220
значи Деян от съвсем скоро ходи на логопед - донякъде наша прищявка, бяхме притеснени, че може да има проблеми в детската градина. Обаче се оказва, че той в градината си общува почти само с "да", "не" и "дай", и госпожите заявиха, че той е от говорещите  Mr. Green в смисъл, разбира всичко и може да се комуникира с него, а има доста по-неговорещи деца. Според тях за логопед е  рано. Твоят как комуникира, според мен Деян в момента се отпушва и покрай деца и госпожи ще проговори. Разбери другите деца как говорят, когато тръгнете в градината.

Определено след твоя отговор съм малко по - спокойна . Дано случим на Госпожа , която да му разбира бърборенето Simple Smile.Всичко разбира само , че  за отговорите трябва да имаш добра фантазия  Mr. Green.
Забелязах , че доста хора не го разбират . Изреченията са му доста кратки , ако ги има , де . "Да" и "Не" са ни фаворити , но поне адекватно ги дава като отговори .Успокоява ме това , че много обича деца , контактен е и не забелязва липсата ми с дни  Laughing.

Водата е Лода , може да казва "В" , но не иска .

Другата седмица ще дам отчет как е минало  Confused

# 221
Момичета, кажете ми какви пантофи купихте на децата?
Аз засега съм купила гуменки, защото моят бяс пантофи на търпи на краката си, но не знам дали няма да се заинатят в градината, та искам да му приготвя и едни  пантофи.
Ама като обикалям, поне в Пловдив, има само Беко, но не ми харесват, и Колев и Колев- 16лв за пантоф няма да дам Crossing Arms

# 222
  • София
Нашата пък вода е бода...общо взето си мисля, че след дългогодишен опит в общуването с малки деца, госпожите и лелите, не би трябвало да имат кой знае какви проблеми  да общуват с тях...а и аз не малко деца съм срещала и на по 4-5-6 години, които говорят доста неразбираемо за мен Wink И моя доста хора не го разбират, а според мен си говори добре детето, но е и въпрос на навик...все ще влязат в ритъм на общуване и комуникация Wink

# 223
mila, и аз смятам за на първо време да му взема едни нови гуменки, че в пантофи ще му се сварят краката. А той като му стане топло на краката и се събува  Crazy. Не смятам, че в градината биха имали нещо против, не е чак толкова голяма разлика пантофи или гуменки, които са само за вътре. Иначе нашите за сега вътре ходят с чехли/джапанки.

# 224
Аз взех на малката летни пантофки на К&К. Мисля, че ще и е добре с тях

Общи условия

Активация на акаунт