Щом СЕПТЕМВРИ наближи, мама с бебе ще кръжи

• 17 093
  • 290
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, момичета! Аз съм от бъдещите октомврийски мами и както разбрахте ние честичко посещаваме вашата тема. Виждам, че обсъждате въпроса за направление за раждане и направление за хоспитализация. Аз бях преди няколко дни на ден на отворените врати във II Градска и там обясниха нещата така: когато отидете да раждате ви трябва естествено направление за раждане, но ако отидете и не родите веднага и се наложи да останете в патология (да речем за ден-два) ви трябва направление за хоспитализация, което може да го вземе и мъжът ви след като вече сте постъпили в болница. Дано да съм била полезна, но все пак питайте и лекаря си, не искам да се ангажирам 100% с това мнение, защото всяка болница е различна и имат различни изисквания.

Леко раждане желая на всички и здрави бебчета  Wink

# 61
  • София
Severinka, благодаря   bouquet
Стелчеее, лИбоФ  Heart Eyes

# 62
Иринкаааааа как си мацка? Hug Heart Eyes Heart Eyes Едната ти снаха, вече е готова, чакаме другата  Joy Joy Joy Била `убавица. С дълги пръстчета, викам пианистка ще я правим.

# 63
Само да допълня: сега си мислех, че вероятно в някои болници трябва направление за хоспитализация за самия престой в болницата след раждането.

# 64
Добро утро!
Явно всяка болница си има различни изисквания. На мен миналата седмица доки ми даде направление за хоспитализация и картата за профилактика на бременността (т.е. картона ми). Това второто едно и също ли е с обменната карта?  Аз от своя страна си сложих в чантата за болницата и амбулаторния картон (за болничните), дали ще ми трябва? Взимам го за всеки случай, нали след като родиш този, който те е изродил, ти пише следващия болничен... ?

Само да допълня: сега си мислех, че вероятно в някои болници трябва направление за хоспитализация за самия престой в болницата след раждането.

И аз така си мисля.
Абе объркана работа, но съм сигурна, че никоя няма да я върнат, ако не си носи необходимите документи със себе си  Mr. Green

# 65
Днес голяма затишие. Каде сте забягнали всички newsm78
Jesuse Nelly  welcome Добажих те в списъка. Ако искаш ни кажи и пола не ненко, ако знаеш и къде ще раждаш, за да е пълна информацията.

Няма ли да имам някой бебче, че и аз да го нанеса на първа страничка,
Лек ден от мен на всички.
Lanvinka ти ли се оплякваше, че ти изтръпват крайниците и пиеш магнезий? Ако ти изтръпват ръцете сигурно си хванала и ти като мен този Капланов синдром. При мен е някакъв ужас #Cussing out. Постоянно са ми иътръпнали, особенно едната хич не я чувствам. Ама този магнезий няма да помогне за нищо. Уж отшумявало всичко след раждането, но аз не мога бутилката с водата да си отворя. Само това ме тормози от цялата бременност.

# 66
Здравейте,
понеже обсъждате документите да си кажа и аз мнението.
Направление на бременна до родилното заведение (т.нар. обменна карта) е документа, който съдържа основните дани за бременната вкл. анамнеза, изследвания, кръвна група абе всичко, което е необходимо да знаят първоначално в болницата.
Там не присъстват резултатите от HIV (не е задължителен, но в някои болници го искат), васерман и хепатит В. Затова към нея се прилагат и резултатите от кръвните изследвания. За посочените 3 заболявания изследванията са със срок на валидност 6 месеца, затова в повечето ЖК ги правят към края на бременността, иначе не се признават от болницата.
Издава се от ЖК или личния лекар, в повечето случаи с издаване на 1-я болничен (45 дни преди раждането).
Никоя болница няма да ви върна ако отидете да раждате без този документ, просто ще трябва някой да го донесе на другия ден, ако изобщо го искат. Някой болници гледат само изследвания и копия от амбулаторните листа, които е издават при всяко посещение на ЖК. В МД специално, казаха че ако нямат актуални изследвания си ги пускат те.
Направление за хоспитализация - 2 екземпляра. Издава се от ЖК. Важи 30 дни. Повечето данни там се попълват в болницата, където се ражда. На негово основание ви приемат за престой и после с него си търсят парите от НЗОК.
Ако го няма, могат да го издадат директно в болницата, където се води раждането, при приемане на родилката (малко повече бумаги се попълват и по-дълга става процедурата).

Задължително е само да имате лична карта при приемането. Здравна книжка не искат никъде. Дали си осигурен се проверява по ЕГН.  Хубаво е да се носи Амбулаторната карта, за да се впише 2-я болничен (42 дни след раждането), но може и после да стане при изписването примерно.

Но разбира се всяка болница си има правила и е хубаво да се пита.
Това се сещам за сега Simple Smile.

# 67
Айде да изкукам и аз Grinning
Относно документите аз имам обменна карта, както каза Мирката там се вписват последните резултати от изследванията и подробности за майката пуши ли пие ли и такива неща. А другия лист е направление за хоспитализация, под него има и едно копие, та това са документите които аз знам че трябват Peace
Добре дошла  Jesuse_Nelly  welcome надявам се да ти е приятно при нас  bouquet
Аз пък от вчера се мажа с крема на доктор Тайс за крака, че тези глезени не се траят направо Close този девети месец ми излезе направо през носа, ама така е няма начин като съм висока 1.50 ще си нося последствията Joy
Айде днес е последен шанс който иска августинче, от утре няма вече Mr. Green

# 68
Ммичета здравейте и от мен...  bouquet
Днес ме е обхванала треската за магазини..та след малко ще ходим да пазаруваме за бебчо...тук гледам списъци и имам един въпрос -
Какви са тези шапки за след баня????...и вие ще използвате ли такива???
Поръчах си количка и стискам палци понеделник вторник да я доставят.
Добре дошли на новите мами!!! welcome

# 69
  • София
Какви са тези шапки за след баня????...и вие ще използвате ли такива???

Това са едни съвсем лекички памучни шапчици, които по традиция слагат на бебетата след баня, за да не настинат.  Simple Smile Слагала съм такива на моите бебета, но честно казано, не съм сигурна дали е чак толкова важно. Така или иначе, тези шапчици можеш да ползваш и на разходка, така че няма да са излишни.

Вчера май нямаме родено бебе.... newsm78

Гледам, че предизвиках голяма дискусия с тия документи за родилното- благодаря на всички за отговорите и се надявам, че информацията ще е полезна и на други майчета.  Hug
Дианче, много ценно напомняне да си взема амбулаторната карта!  Peace

Днес изгладих изпраните дрешки на бебето и ги прибрах в освободените шкафчета Simple Smile.  Не съм купила още никакви връхни дрехи, но мисля, че за това няма да е късно и по-нататък. Довечера сме планирали с мъжа ми да излезем на самостоятелна разходка- последни глътки свобода, така да се каже.... Laughing

# 70
petka80, на мен продължават да ми изтръпват, даже сега докато ти пиша ми е изтръпнала лявата ръка...гадно е, събуждам се от изтръпналите ръце, без да съм спала върху тях..., но четох, че е е нормално за бременността.  Понякога като седим в заведение не мога да стана, защото са ми изтръпнали краката..Пия магнезия, както тя ми каза, и ще видим дали ще има подобрение, ако не като родим ще се оправим Simple Smile Спомних си, че когато до деветия пиех магнезий всяка вечер не съм имала такива проблеми. Появиха се след като го спрях, значи може и да е права докторката ми  Peace

# 71
Здравейте, мамета и КУ-КУ! Simple Smile
Чак сега влизам, понеже цяла сутрин се бях отдала на кухненски занимания   chef Направих палачинки за закуска и една торта за следобед, тъй като ще идва брат ми и искам да го почерпя Simple Smile Тортата е с ананас и досега не я бях правила, та не знам дали ще е ядлива  newsm78
Суит, много добре сте го измислили с мъжа ти! Пожелавам ви приятна разходка Simple Smile и мисля и аз да помоля милото да си направим нещо само двамата.
Вик, разкажи моля те, като се върнеш от пазара какво сте накупили Simple Smile А коя количка си избрахте - Даяна или Виктория? Ние още се чудим...
Майчета, хрумнаха ми 2 заглавия. Петка80, моля те прибави ги в списъка, ако ви допадат:

Щъркелче, не се бави, а бързо СЕПТЕМВРИйчетата донеси!
"Рапорт даден, рапорт взет!", започва СЕПТЕМВРИйският отчет!

Сега отивам да си полегна, че се чувствам много изморена, а милото иска довечера да ходим на мача на Ботев срещу Локо Сф, а той е чак на стадиона  в "Надежда".

# 72
ух аз врътнах една супичка - Телешко варено, много я обичаме с мъжа ми, а и на това хладничко време и сядаме да хапваме, че после съм на погача на едно 40 дневно бебче  Laughing Направих и един шоколадов кекс да им занеса, че нали на кърмачка се носи сладичко  Party
Хубав неделен ден мамета...

# 73
Лелееее, каква каша били тези направления  #Crazy ,аз със сигурност щях да се явя неподготвена, на мен двете ми звучаха еднакво  newsm78 . Много благодаря и аз за разясненията  Hug Hug Hug .

# 74
Ку ку
Минавам да видя имаме ли бебчета Hug
Но утре с пълна сила се започва бебевалежа,нали си е нашия месец Mr. Green Laughing
Лек и хладен ден Peace

Общи условия

Активация на акаунт