Щом СЕПТЕМВРИ наближи, мама с бебе ще кръжи

• 17 105
  • 290
  •   1
Отговори
# 75
Влизам да изкукам само!
Ку-ку!

# 76
Леле, като чета и с документите за раждане колко проблеми имате, се хващам за главата  ooooh!
С първата си бременност не носех нищо в болницата (освен лична карта и картона - ама той трябва чак за изписването за вписване на болничния) при раждането. Лекарката, която ми водеше консултацията, работи в същата болница и всичко се прехвърля автоматично. И сега още преди месец ми каза, че всичките ми документи са вече в родилно и ме чакат. Изследвания за Спин и Васерман не са ми правени нито с първата, нито с тази бременност. Такива изследвания правих последно преди години като сключвахме граждански брак. С първата бременност правих за австралийски хепатит (май така се казваше), защото съм боледувала от жълтеница като малка. Като гледам колко много изследвания правите постоянно. Аз съм давала няколко пъти кръв и урина, отделно кръв за антитела, щото съм с отрицателен резус фактор. Никой не ми е вземал влагалищни секрети или разни други, нито таз са ми мерили. На всяка консултация си казвам, че нямам никакви проблеми и това е. Мисля че това си има и предимства. Какво толкова има да ми изследват и гледат след като всичко си ми е наред.

# 77
Бебето ще е момче. За раждането съм решила да е нормално раждане в МБАЛ гр. Лом. Там работи гинеколога ми. Благодаря, че ме добавихте в списъка  Simple Smile

# 78
Честито на всички мами....
Вече и аз съм мама Heart Eyes.....термина ми беше на 05.09.2008,но моето съкровище се появи на 12.08.2008 и се казва МИХАЕЛА

# 79
Цве, да ти е жива и здрава малката принцеса! Много да ви радва с таткото и много да папка и слуша! Моля те, разкажи ни повече, когато имаш време! Как мина раждането, колко тежите, кърмите ли се, а ако ни пуснеш и снимки  Party

# 80
Здравей cwe   bouquet честита ти Михаела, да  е много послушна!

# 81
Здравейте мами, виждам пак повечето сте нанякъде! После да разправяте ей!  Hug Hug

Cwe, да ти е жива и здрава Михаела, чакаме те да ни разказваш!  bouquet

Аз днес бях на преглед! Бебчо е добре, заел е изходна позиция, дано скоро тръгне - много се радвам че дочаках Септември месец  Peace Иначе сме 3.400кг другия четвъртък съм на запис, ако до тогава не се видим с малкия ми син Hug Hug

Флу, ако става лесно дай насам рецептата за тортата с ананас ням ням  Mr. Green
Иначе и аз сега чакам гости, ама мойте са малко от несириозните, едни приятелки дето все ми обещават че ще наминат  Party
Майка ми си тръгва след малко за Плевен..пфу вече почва работа и ще се виждаме доста по-рядко  ooooh! Crazy Как ще се справя с бебчо не знам  #Crazy #Crazy
Ама да идва най-после и този момент, че нямам търпение  Hug Hug

Муце
, какво става, айде кажи поне едно КУКУ  Hug Hug Heart Eyes

# 82
cwe , да ти е жива и здрава Михаела! Прекрасно име! Hug Много да ви радва и да сте щастливи заедно!
Ох, да поседна... за малко. Днес е един офанзивен ден! Доприготвих си сака за болницата, защото в петък бях на консултация и доктора каза, че "корема ми се е смъкнал" ??? Shocked и трябва да преместим датата за секциото. Бебето било 3,100, плацентата готова вече ???, околоплодните води намаляли... И нещо много странно... "Размера на бебето не отговарял на ръста и структурата ми!" Поясни, че аз съм строен миньон - 155см, а бебето ако стигнело до термин щяло да е над 4.500 (първото ми дете се роди 4.100, така че не ме изненада) Но ми изтегли изследванията, защото на 12.09. щяло да е късно. Искал да ми види хемоглобина заради операцията. Хем се зарадвах, хем се притесних.
Та затова така съм се разбързала... Измих си цветята и ги изнесох от бъдещата бебешка стая. Пуснах вече 3 перални. И приготвих количката... Party Утре мисля да гладя на климатик... да видим дали ще ми понесе. Само ще отскоча да ме боднат и дано имам хемоглобин над 110.

# 83
  • София
Честито на всички мами....
Вече и аз съм мама Heart Eyes.....термина ми беше на 05.09.2008,но моето съкровище се появи на 12.08.2008 и се казва МИХАЕЛА
ЧЕСТИТО!   bouquet

# 84
cwe, Честито!!!
Кажи още малко информация - ръст, тежест...нормално/секцио?

Ку-ку! Wink

# 85
Днес май само ще си кукаме  Joy
И аз до сега имах гости и само наминавам да видя каква е ситуацията преди да се залепя за дивана  Laughing
Вечерта пак ще проверя  Wink
cwe да ти е жива и здрава малката Михаела!!!   bouquet

# 86
Флу взехме всичко необходимо за първите дни...като се започне от бодита та чак до обувчици...много сладурси работи..даже за изписването решихме че няма да сме с комплект за изписване а взехме панталонки с много сладурска блузка която ми се струва малко големичка ама нищо ще и подгънем ръкавките....коритце, термометри, ножичка, четка с гребенче, кърпи, одеалце, хавлийки, чорапки, пижамка..и много други...следмалко ще ги снимам и ще ви пратя линка.
Количка си поръчах Виктория зелена.

# 87
Честито Cwe да ти е живо и здраво детенцето  bouquet Когато можеш разкажи повече подробности Peace

# 88
Здравейте, мамчета!  Hug

Първо честито на всички, които вече гушкат своята рожба. Стискам палци всички мами скоро да се радват на сладките си съкровища.  Simple Smile

Да разкажа и моята история около раждането. Бях съвсем спокойна, че няма скоро да раждам, тъй като на 22 август бях на преглед и доки каза "Главата на бебето е високо и едва ли скоро ще раждаш". При тези новини двамата с милото решихме да отидем на язовир Кърджали за уикенда с приятели и близки. Е да, обаче бебчо беше решил друго и на 23 август в 16.15 както си гледахме финала на висок скок при жените на Олимпиадата и водите ми изтекоха. Ей така, както си лежах в леглото.  #Crazy В момента, в който станах разбира се започна да тече по-силно. С мъжа ми започнахме да се смеем.  Joy Не бяхме очаквали ден след като са ни казали, че няма да раждам скоро, все пак да започна да раждам. Набързо събрахме багажа. В мен имах малко бельо, тоалетни принадлежности, лична карта, талончето с кръвната група, а всичките ми изследвания бяха в Хасково. Обадих се в клиниката в Пловдив да питам дали да тръгвам или е рисковано. От там ми казаха да тръгвам и с мъжа ми потеглихме, даже не минахме през Хасково да си взема изследванията. В 18 часа бяхме в болницата, веднага ме приеха, направиха ми тоалет, запис на тоновете на бебчо и ехография. А докато течеше записа на тоновете ми оформиха документите за постъпване. Разкритието ми беше само 1 см и ме настаниха в стая. И се започна чакането. Едва към 21.30 започнаха съвсем леки контракции. Лекарката и акушерката ме проверяваха почти през половин час за разкритие, а то си оставаше 1 см. По едно време контракциите ми зачестиха, но пак бяха много леки и някак къси, а не продължителни. Така до 7 сутринта на 24 август, когато ми включиха окситоцин. В 10.30 разкритието ми все още си беше 1 см, а контракциите много слаби. Аз вече започнах да се притеснявам, бяха изминали точно 18 часа, откакто ми бяха изтекли водите. Така се бях настроила, че всичко ще мине нормално и изведнъж трябваше да взема решение дали да раждам секцио. Не ми беше минавало през ум даже. Подготвиха ме за секцио и в 11 часа влезнах в операционна. Поставянето на упойката не беше страшно, аз избрах да съм будна по време на раждането. Не усетих болка, единствено в началото изпитах лека клаустрофобия на масата, но целия екип беше страхотен и много ме успокоиха. За което им благодаря. Моето малко съкровище Калоян се появи на бял свят в 11.34 часа. Първо го чух да изплаква и очите ми се насълзиха от радост. После ми го показаха и нямаше по-щастлив човек от мен. Беше толкова красив, малък и беззащитен. Исках да го гушна час по-скоро. Не мога да опиша с думи чувството, когато за пръв път видях рожбата си. Страхотно е!
Иначе след секциото нямах търпение да стана от леглото. И го направих в 20 часа същата вечер. Разбира се акушерката ми помогна, но в банята успях сама да си направя тоалет. Махнаха ми катетъра, а бе изобщо почувствах се като нормален човек. След два дни ми свалиха и епидуралния катетър, а бебчо беше при мен почти непрекъснато. На 5-ия ден ни изписаха, щастливия татко нямаше търпение да сме си у дома, както и аз. Калоян е много спокоен, поне засега. Свикнахме с кърменето и двамата. Да видим колко сме наддали като отидем на консултация ........

Целувки на всички и ще пиша скоро пак!  Laughing

# 89
  • София
Нени, добре дошла, благодаря ти, че ни разказа за твоето раждане!  Hug Радвам се, че се гледате добре с Калоян. Дано да няма много колики!  Peace

Цве, честита радост и на теб!

Дидидиди, докторът назначи ли ти нова дата за секциото? Да знаем кога да стискаме палци..... Wink

Аз след малко излизам на разходка с любимия, ще се включа довечера по-късничко.  Blush

Общи условия

Активация на акаунт