ЮЛСКИТЕ БОНБОНИ НАшИ-ВЕчЕ ХИч НЕ ПАПАТ КАшИ

• 12 041
  • 299
  •   1
Отговори
# 135
  • София
отчет от днешната консултация: "около" 77 см., и 8.800 кг., но не на бебешкия кантар, а на такъв обикновен цифров за възрастни се теглих с Кая и без нея, защото друго беше невъзможно. Тръшк асе безобразно, височината я мерихме права, тя пак се тръшкаше, тропаше и така. Едва я преслуша лекарят, докато аз я държах. Не й е мерил обиколка н аглава/гърди, те мерят ли им след 1 годинка? взехме и кръв, ама урина пак не успяхме, ще продължавам с опитите.

Милата Евичка, мъчно ми стана, представям си, Ками, какво ти е!

Браво за зъбките на Нинян!

Чували ли сте за ваксина против менингит, която може да се прави по желание? Съседката, която гледа Кая, каза, че е слагала такава на сина си, но се почвало още като са доста мънички и била на доста приеми, май осем, преди 4-5 гдини едната дозичка е била 80 лв. Ще разпитвам педиатъра другата седмица, като правим тройната ваксина.

# 136
  • София
А,ДД!
Рокси ти за децата или за мъжете питаш дали им готвим? Laughing
Милата Ева,не знам как ги пускате по асфалта и с други деца на едно,прословутият ми страх не ми дава и когато са в кюпа са на каишки,пинчера Ники и Мастифа Ради,единия сама кряска а други ръмжи и гази всичко.
Трети ден от кухнята постна манджа ще ми уморят хищниците,отива за татко им,той нали е добро прасе.

# 137
За децата бре:) Мъжете могат и сами да си отварят хладилника, амаха.

Аз пускам Никсъна сам да си ходи, като има и други деца просто го наблюдавам отблизо, защото са му малко мечешки ласките понякога, а и изсипва кофички с пясък по главите на мацките:) ПАда, става, винаги има поне една цицина на челото.

# 138
  • София
Той отваря хладилника ама вътре студ и лед,пюрета консерви да е ял при майка си докато е бил. Laughing
Това с пясъки и Ники го прави на женсите,явно е модерно сред наборите

# 139
Аз готвя на Никола само в неделя вече, останалото време на кухня. Като застудее и започнем да се задържаме вкъщи, сигурно пак ще му готвя  Simple Smile
Ками, да цункаш Евичка  Heart Eyes Дениз ли я бутна, че не разбрах. За предпочитане е всеки родител да си прави забележка на собственото дете, но когато това не става, може и чужди хора да го "възпитават"... веднъж бях оставила Никола да спи в количката, под едно дърво на 3 метра от мен. Изведнъж гледам един дребен се запътва към него, аз помислих, че иска да вземе играчката от количката и скочих да му я дам, за да не го събуди. А тоя малкия отиде до Никола и му зашлеви шамар (как не се събуди не разбрах, само трепна). Аз го хванах за ръката и започнах да му говоря както бих говорила на моето дете. Тогава идва някаква лелка и вместо да му се скара, започва да ми обяснява как той въобще не бил агресивен... Shocked ето тогава се намесих например, но онзи ден Никола се опитваше да изтръгне от ръцете на едно момиченце една количка и тя го удари, той я изгледа много учуден, майката на момиченцео му се скара, но аз се правих, че нищо не е станало...и прекаленото покровителстване от страна на родителя не е за предпочитане, някаква златна среда трябва да се търси явно...Рентгеновата снимка по-добре само при нужда, какво каза педиатърката? Иначе за аватара - може да го е познала Евичка  Laughing
Галена, това за менингитната ваксина звучи добре, сподели като проучиш. Ти хубаво я натопи Кая за това как се е държала при педиатъра, ама не спомена, че сте я вдигнали рано рано (за нея), за да й взимат кръв - спестяваш предисторията  Laughing
Рени, честит рожден ден на голямото ти вече момиченце  Hug
Емче, много поръстнал сладкия Стилян  Hug топката за футболист ли я нарочихте?
MrsK, и въпреки всичко вашия вариант на детски ясли е за предпочитане пред тукашния  Hug

# 140
  • sf
уф, знаех си,че ще се прецакам ако ида на Милка-та.  ooooh! добре ,че Кико заспа,та успокоих малко топката. Хора, блъсканица и то за некво камионче с катринки. аз си представях изкуствени планини, крави и мармоти  Joy

# 141
Менингитната не е ли една от петте в пентаксима?
Дописвам,ч е го проверих- има я, менингинта бил хиб инфекция, т.е. Пентаксима имунизира срещу тях.

# 142
  • София
Цитат
Цитат на: katiABV в вторник, 02 септември 2008, 09:07
А отделно още не съм си намерила домашна помощница, в къщи е кочина... гадост.
ами изчисти,де 
помислих, че Кати ще отговори, че отпускът й е за гледане на малко дете, а не за чистене (Сори, Кати, ама напоследък все се натъквам а това ти мнение)  Laughing

Ами да, така е. Поне на мен до сега допълнителен платен отпуск за чистене не са ми давали - пък и в ТК не е предвиден, не знам от къде го измислят хората...

Кати, ако на толкова публикации, които прасна в темата беше станала да изчистиш, съботата и неделята нямаше да ти се изгубят в чистене  Laughing
Хайде лека и от мен, че на сутринта ще съм сърдита като ставам недоспала.

Блеенето във форума е докато спи бебето. Т.е, във времето за почивка.

Последна редакция: чт, 04 сеп 2008, 13:58 от katiABV

# 143
Подгонили са ме бесовете нещо  Close
Герка, мерси че попита -отбих я абсолютно спокойно още когато писах. Вече близо месец детето не се сеща дори.Сега дори даме види гола не проявява интерес към гърдите ми. Чак не мога да повярвам, че постъпи така.Мойта маймуна не иска да каже нищо смислено. Все още сме на фаза,че котето каза нещо като бау, или аз нечувам.по площадката тича и налита на каките да ги целува, а към майките протяга ръце да я вземат. И то напълно непознати.И тук  ми се струва странно защо това дете реве само като види свекърва ми и свекър ми  newsm78 Понякога ми става неудобно чак

# 144
  • sf
Цитат
Цитат на: katiABV в вторник, 02 септември 2008, 09:07
А отделно още не съм си намерила домашна помощница, в къщи е кочина... гадост.
ами изчисти,де 
помислих, че Кати ще отговори, че отпускът й е за гледане на малко дете, а не за чистене (Сори, Кати, ама напоследък все се натъквам а това ти мнение)  Laughing

Ами да, така е. Поне на мен до сега допълнителен платен отпуск за чистене не са ми давали - пък и в ТК не е предвиден, не знам от къде го измислят хората...
яяяяяяяяяяяя, виж ти ква била работата. а аз баламата готвя и чистя без да ми плащат. че и някои други работи правя без заплащане.  ooooh!

# 145
Рокси, май Айка имаше предвид бактериален менингит (или вирусен, все забравям пентаксима срещу кое от двете беше)
Кати, определено в така наречения от теб ТК не е предвиден такъв допълнителен отпуск  Laughing някои хора обаче (нарочно не уточнявам мъже или жени) си чистят къщите и готвят на семейството си независимо дали ходят на работа, на лекции, на курс по английски, ползват годишния си платен отпуск или този за гледане на дете...просто си е до човек. А ако следвам твоя начин на мислене, мога да ти кажа, че отпускът ти е за гледане на малко дете, а не за висене пред домашния компютър  Wink

# 146
Хей, хоу!
Мариянко вече е доста по-добре. Размина ни се вече май  Praynig
Цунки-гунки за Евката  HugДано не е сериозна цицинката..
Рокси, и аз му готвя на Мариянко. От време на време и готови пюренца, ама ги недолюбва напоследък. Кухня е пробвал веднъж-дваж, ама не пожела да я яде. Много ми е капризен милия, нищо, че не му личи  Grinning
Бързо оздравяване на Тедо-сладоледо  Hug
Широко ми е около врата на мен като нямам ясленски проблеми и мисли. Но догодина.... сигурно ще се чувствам по същия начин.
Мимко от скоро казва много отчетливо "няма" и "не" , а на лампата казва "пампа"  Laughing  Като го питам как се казва, ако се сети казва "Ме-ме". А баща му го учи, че има "ten" пръстчета  Laughing

# 147
  • София
Чували ли сте за ваксина против менингит, която може да се прави по желание? Съседката, която гледа Кая, каза, че е слагала такава на сина си, но се почвало още като са доста мънички и била на доста приеми, май осем, преди 4-5 гдини едната дозичка е била 80 лв. Ще разпитвам педиатъра другата седмица, като правим тройната ваксина.

Потенциалните причинители на менингит (не дай Боже) са много, в пентаксима има съставка срещу най - разпространения. Други ваксини не знам да има... обаче до скоро е била отделна (и по желание.)

# 148
  • София
Хай!
Цяла сутрин чистя и събирам багаж. Аз го събирам, Николета го разтуря  Mr. Green  Crossing Arms

И аз готвя. Все по-рядко се налага да е отделно, просто съобразявам нашето ядене с нейното. Ако правя за нас нещо, което не става, тогава и забърквам нещо отделно.

Има различни менингити, ако питаш за Акт Хиб ваксината - тя е ако слагаш ДТК по каса. Ако сте слагали Пентаксим - вътре го има същото. Има и още една ваксина, тя е срещу седем щама - пак менингити разни, пневмококи и пр. Превенар се казва. Тя не се внася в Бг, в Гърция струва около 70-80 евро и приемите са различни в зависимост от възрастта, на която се почва. След годинка са 2 или 3 приема. Ние ще купуваме, т.е. ще поръчаме на познати, че нямаме път към гръцко.

Във Варна ще сме при сестра ми, която има нет, така че няма да се отървете от мен  Laughing

Ники има възглавница, която си е бетер сгъната пелена, в смисъл много тънка. Не знам откога се слага, но още ми се струва, че й е достатъчно голяма главата  Grinning

# 149
  • София
това е хубаво за пентаксима, ще го питам доктора за тази гръцката, че на Христо сестра му днес замина за Гърция, ако я препоръча, ще си поръчаме.

Аз го събирам, Николета го разтуря  Mr. Green  Crossing Arms

Laughing и ние с Кая все така си приготвяме багажа, като потегляме нанякъде.

Общи условия

Активация на акаунт